IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Блазе ти ...
    Напръска ли дръвчетата ?
    Ако не си, го направи...
    1 % разтвор на бордолезов разтвор - от върха до корените - обилно, докато не са цъфнали....

Приятна работа !
    Наздраве !
    Чакам вятърът да намалее. Дори не съм варосвал още. А някои дръвчета се разпукват вече. Удари ли студ през април, отиде реколтата. А съм се приготвил от юли до края на годината да ям собствена продукция. Компа ми нещо засича. Дано се оправи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Добре де, дееВа, как ги пръскате с всякакви химии и после ядете био??? Ми акълът не ми го побира, ама то ще да е сигурно от ракиеното убийство на мозАчни клетки, знам ли. Май имаше някакъв треволяк, с който се правеше разтвор и можеше да се пръска екологично? Или пък се садяха разни растения, дето помагаха срещу вредители и/или наторяваха - баба например винаги садеше боб в редовете на лозето - казваше, че давал азот на почвата и е полезен
      Бордолезовият разтвор е на първо място от разрешените препарати за борба с болести и вредители при биологичното земеделие. Не съм се замисляла защо е така. Ще преровичкам биохимията, може там да пише нещо по въпроса.
      Биото съвсем не означава, че не се използват препарати за растителна защита. Няма интензивно земеделие без любимата на свата наука.
      А относно боба ... Мда, семейство бобови извършват симбиоза с азотофиксиращи бактерии, които се настаняват в грудките им и така обогатяват почвата с азот.
      Наздраве!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Тютюн, коприва, чесън и смрадлика....Но това пръскане е когато плодовете наядреят и започнат да мислят за узряване....

Сега не ли ги напръскаш със синичко, после два пъти против червеи и гнилоч, дърветата ще загинат за 2-3 години....

И аз така си мислех преди време, но като измъчих десетина дръвчета, разбрах за какво става реч....

И най - екологичните плодове и зеленчуци се пръскат и торят.....ГАРАНЦИЯ !
        Сега се сетих, че ги мажеха с вар против всякакви таласъми, а пръскане май не им прилагаха. Баба правеше и много еко картофи - никакво пръскане и избиване на колорадския бръмбар на ръка. Лукът и беше само с естествен тор, но за доматите не помня - тях май дядо ги пръскаше със син камък, каквото там му останеше от лозето. Уф, спомени, а мен ме мързи
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Добре де, дееВа, как ги пръскате с всякакви химии и после ядете био??? Ми акълът не ми го побира, ама то ще да е сигурно от ракиеното убийство на мозАчни клетки, знам ли. Май имаше някакъв треволяк, с който се правеше разтвор и можеше да се пръска екологично? Или пък се садяха разни растения, дето помагаха срещу вредители и/или наторяваха - баба например винаги садеше боб в редовете на лозето - казваше, че давал азот на почвата и е полезен
          Тютюн, коприва, чесън и смрадлика....Но това пръскане е когато плодовете наядреят и започнат да мислят за узряване....

Сега не ли ги напръскаш със синичко, после два пъти против червеи и гнилоч, дърветата ще загинат за 2-3 години....

И аз така си мислех преди време, но като измъчих десетина дръвчета, разбрах за какво става реч....

И най - екологичните плодове и зеленчуци се пръскат и торят.....ГАРАНЦИЯ !

Коментар

Блазе ти ...
            Напръска ли дръвчетата ?
            Ако не си, го направи...
            1 % разтвор на бордолезов разтвор - от върха до корените - обилно, докато не са цъфнали....

Приятна работа !
            Наздраве !
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Така ... Днес по икиндия пролетта била дошла.
              Наздраве, че и тая година сколасахме да се фанем за зеленото!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                А какво време се е отворило, само за настъпление! Опааа, грешка, исках да река само за пиене на теферич. Ама, като не ми кеф два дена подред. Та си копам.
                Блазе ти ...
                Напръска ли дръвчетата ?
                Ако не си, го направи...

Приятна работа !
                Наздраве !

Коментар

• А какво време се е отворило, само за настъпление! Опааа, грешка, исках да река само за пиене на теферич. Ама, като не ми кеф два дена подред. Та си копам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

Ми...
                    Кафе с млекО и шкембе.. ?? Странна ралта....
                    за продухване на линиите е Идеално
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                      дубрутру.
                      каве с мляко моля
                      Ми...
                      Кафе с млекО и шкембе.. ?? Странна ралта....
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• дубрутру.
                        каве с мляко моля
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Вирус, грип, висока температура, алергия към лекарството за сваляне на температурата - болница, на системи.
                          Горкият! Какво ли не прави да избега по-далеч от тормоза. Дал се оправя по-бързо, че да се връща на поста.

Коментар

Да бе , да,,дипломатическа...
                            Човека копа дупки в студа, снега и калта а после чудно защо бил болен....
                            Толкуз му дипломацията, но по-добре късно, отколкото постоянно експлоатиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Вирус, грип, висока температура, алергия към лекарството за сваляне на температурата - болница, на системи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Дипломатическа болест!Находчиво решение.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X