IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Добро утро !
    Нещо ми е тежко на душата....

Шъ трещи ...
    Щом няма да плющи, не ми го хвали
    Абе,. кажете квалитетно заведение в Сливен, че утре натам съм се насочил? Много духали там, ама ветрове ли, какво ли, идея си нямам
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Добро утро !
      Нещо ми е тежко на душата....

Шъ трещи ...

Коментар

• Хубава тема сте подхванали Трак и Изеров, възвишена Това за Палестина и еврейците не го знаех, да се таковам в любителя-историк, така че научих нещо ново. Кани се да вали, ама аз съм хапнал вече и макар на сегашното ми работно място да не се пие особено, с умиеление си спомням предишните места, в които петък беше ден на майстора, а шкафът преливаше от опиянение...
        Наздраве!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

И в двете теми си леко палав, ама оттатък нещо не ти влязоха в ритъма.
          Наздраве!
          Mи, палав, палав бях, га бях млад, а сега, както казва баба Гуси - умряла работа Но пък един форумец беше с мото: простак съм азЪ, непобедимЪ, та отвреме навреме и аз влизам в тази категория.
          Наздраве - то в онази тема е малко скучно - хем искат да кажат нещо, хем не знаят как точно да го формулират, пък и като го обърнат на феминизъм и ми идва он топ. Туканка сме си най-добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Добре де, син на турски поданик. По-точно трябва да е османски, щото Турция е республика. А то и авторите са си евреи. Дори Корейко мяза на такъв. Наздраве за подполните милионери!
            В неговият случай въпросът за еврейството е спорен, щото е подчертано изрично, че е съответния поданик но .."по бащина линия" и то няколко пъти се казва това А за разлика от други нации, при евреите рода се наследява от майката, не точно от бащата...Т.е. всичко е съмнително във възхитителната му личност, включително родословието Дори и катарзиса на финала започнал с " ледът се пука..." и сравнението с "граф монте кристо" сякаш е съмнителен и никой не иска да повярва, че великият комбинатор се е пречистил и е прегърнал неизбежното ))))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Трак,
              като гледам в Музиката, майката на В. Рашидов ти е сред любимите певици?

Аз таа музика не я усещам, нещо, кво ли?
              Нищо, че съм Изеров

Коментар

Добре де, син на турски поданик. По-точно трябва да е османски, щото Турция е республика. А то и авторите са си евреи. Дори Корейко мяза на такъв. Наздраве за подполните милионери!
                Само Илф.
                Петров, колкото и еврейски да ти звучи фамилията, не е евреин; племенник, ако не се лъжа, на Валентин Катаев, литературно величие тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Син на турскоподанник ("сын турецкоподанного" в оригинала). Така в Русия са наричали емигриралите в Палестина руски евреи, която на времето е била под турско управление.
                  Поради това има подозрение, че О. Бендер е поне наполовина евреин според авторите.

Коментар

заедно с турския поданик Остап БЕндер.
                    Син на турскоподанник ("сын турецкоподанного" в оригинала). Така в Русия са наричали емигриралите в Палестина руски евреи, която на времето е била под турско управление.
                    Поради това има подозрение, че О. Бендер е поне наполовина евреин според авторите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Лютиката може да се прави и със сладък пипер, не е задължително да е лют. Нали знаеш лафа за Козлодуй, дето на завърпвал на нещо си, ама не бил същото Иначе чешката кухня си е класика - едно време често ходех в ресторанта на чешкия клуб и винаги бях доволен. Аболютно еднотишно меню, но си готвят хората, както си требе. Е, може и любовта ми по "Швейк" да е оказала влияние - уникална книга!
                      Нервозните им кюфтета ме нервираха вътрешно, сякаш Кака за изпитание ги готвила, ама нейсе. Преди беше възвишена народна кръчма, а сега атмосферата се позагуби. Но аз повече за обикновената чешка трапеза наблягам в умилението като сладнекавия хляб и салатки, не толкова за готвеното и майстореното. Колкото до Швейк, той ми пътеводна звезда заедно с турския поданик Остап БЕндер. Имам по 3-4 броя от книжките за единия и другия. Съветският мушмул дори го имам отпреди Девети в опърпани "Дванадесетте стола".

Коментар

Лютиката може да се прави и със сладък пипер, не е задължително да е лют. Нали знаеш лафа за Козлодуй, дето на завърпвал на нещо си, ама не бил същото Иначе чешката кухня си е класика - едно време често ходех в ресторанта на чешкия клуб и винаги бях доволен. Аболютно еднотишно меню, но си готвят хората, както си требе. Е, може и любовта ми по "Швейк" да е оказала влияние - уникална книга!
                        И в двете теми си леко палав, ама оттатък нещо не ти влязоха в ритъма.
                        Наздраве!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Лютиката е люта. В СЗ ядат бая люто. Там отслужих. А мойто стомахче не е издръжливо и май с тамошното винце и люти чушки съвсем го разстроих. Дори на салцата малко захарчица добавям. Наздраве за сладникавата чешка кухня, де пази стомано-чревивия тракт!

Коментар

Какво е това салца, ти бългериън ли си? Вика му се лютика на туй нящо, а ако добавиш малко сиренце и мляко и става божествено - ех, спомени от северозапада и детските ми години
                            Лютиката е люта. В СЗ ядат бая люто. Там отслужих. А мойто стомахче не е издръжливо и май с тамошното винце и люти чушки съвсем го разстроих. Дори на салцата малко захарчица добавям. Наздраве за сладникавата чешка кухня, де пази стомано-чревивия тракт!

Коментар

• Какво е това салца, ти бългериън ли си? Вика му се лютика на туй нящо, а ако добавиш малко сиренце и мляко и става божествено - ех, спомени от северозапада и детските ми години

Коментар

• Дояло ми се салца с печени чушки. Явно лятото се задава. Днес към 30 гр. С. Привечер трябва разхлаждане с 40 гр. А.

Коментар

Working...
                                X