IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Август месец съм в Берлин на гости четврти път.
    Досега изпробвах само немската бира - около шеесе марки - но този път ше се огледам и за Riesling-а им.
    Да пия вода от извора
    Last edited by П.Ф.Изеров; 09.06.2018, 14:41.

Коментар

• Вероятно най-много до 10 години ще сме скъсали и последните нишки на Приемственост като един от резултатите на демографската криза.Замине ли си и нашето поколение и зейва Яма!
      Иначе на битово ниво засега е ок, но Бъдещето на общия фон и него ще заличи....
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

В тоя скапан град от смотаняци предварително никога нищо не се споделя с местните защото се проваля!Не случайно там имат лаф:"Ти и аз и цял Бургас!...."Демек всеки пази тайна,а накрая я знаят всички!

================================================== ======

Но да не си разваляме Празника! Наздраве Тракчо - по повод 9 юни вече можем да минем на специален коктейл от Ром и Барут!

Е, празник е за бившата градска буржоазия и офицерство. Аз, както героя на Тошко Колев, съм с дълбоки селски корени. Та от другата страна е била родата. От битата. Не е за вярване, но баща ми, светла му памет, помнеше битката до тяхното село през Септемврийския метеж. Помнеше как са тракали картечниците. Има един убит от метежниците. После много повече екзекутирани. Писал съм, че дядо ми едва е оцелял. Но в добрите традиции на търсенето на повод за пиене, може да споменем отишлите си участници и свидетели на бурните събития и да отлеем в тяхна памет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Начи в Бургас съм, едно, че хемил се покри, а друго, нощният им живот е кръгла нула, при това по калвин! Ужас! Крайно разочарован съм, а е петък.... наздраве!
          В тоя скапан град от смотаняци предварително никога нищо не се споделя с местните защото се проваля!Не случайно там имат лаф:"Ти и аз и цял Бургас!...."Демек всеки пази тайна,а накрая я знаят всички!

================================================== ======

Но да не си разваляме Празника! Наздраве Тракчо - по повод 9 юни вече можем да минем на специален коктейл от Ром и Барут!

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Ма ке!

След малко ставам и отивам да доя кравата.
            ​​​​​​...

Ма ке!
            Направо сега ставам!
            Last edited by П.Ф.Изеров; 09.06.2018, 11:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
              Ей, верно бе, Трак. Нема кой да ни почерпи...
              Май ше чакаме до обед на празна ясла.

Коментар

• Ей, верно бе, Трак. Нема кой да ни почерпи...

Коментар

• Аз мога да си позволя да получа закуска в леглото.
                  ​​​​​​
                  Ето, още не съм закусил.

Но за тая цел трябва да стана, да се облека, да я приготвя, да я донеса, да се съблека, да легна и я изям...
                  Не, неска нема да закусвам, и без това ядох по нощите.
                  Last edited by П.Ф.Изеров; 09.06.2018, 11:03.

Коментар

Иии,
                    па ено добрутро на каза...

А добро утро!
                    Кой ще поръчва кафе за Хемилио?
                    Защо да е добро? Никой още не е почерпил. Дори ме мързи да стана и да закуся. А какви времена бяха. Дамите в кръчмата носеха закуска в леглото Това кога ли беше? Ей, много забравям вече. Забравям дори неща, де никога не са се случвали. Чиче ше ме скъса от бъзик.
                    Summertime Andrea Motis Joan Chamorro Quintet & Scott Hamilton
                    https://www.youtube.com/watch?v=UxIPVAPRBi4

Коментар

• Иии,
                      па ено добрутро на каза...

А добро утро!
                      Кой ще поръчва кафе за Хемилио?

Коментар

Щото после под името Ризлинг и, особено, Ркацители, почнаха да бутилират и продават най-евтино направените бели вина у нас.
                        Аз що ти писах "Ризлинг от 70-те"? Тогава беше истинско.

Пил ли си грузинско Ркацители?

... Много ти разбира гагата!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Riesling
                        Само че той е грузински сорт и у нас не успяваше да узрее. Внесен е като алтернатива на други чужди сортове, но явно не става за масово производство. Сортовете са специфични за определени микроусловия и малко от тях се нагаждат навсякъде. А нашите местни са унищожени почти напълно от филоксерата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Ризлинг?! Това недоразумение от соца не мое изкара повече от три години. И беше нвкъф тръпчив киселяк. Само за заклети пияндета и клетите им компаньонки. Кви ли не ерзац винени продукти имаше тогава с гръмки етикети. Ркацители?!?
                          Щото после под името Ризлинг и, особено, Ркацители, почнаха да бутилират и продават най-евтино направените бели вина у нас.
                          Аз що ти писах "Ризлинг от 70-те"? Тогава беше истинско.

Пил ли си грузинско Ркацители?

... Много ти разбира гагата!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Riesling

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Бе човек, там не знаят че си мъж за ного жени, Бургаски вечери, не се сърди. Атмосфера друга усети. Бургас е специфичен готин град. Наздраве
                            бе не е това, прецик, в много градове съм бил у нас и по света, да не кажа, че съм бил във всеки град над 30 к у нас, ама чаааак такава скука Като в Бургас - мани, мани! А е петък! Бях в Сливен вчера - ми живот. Пък в стара Загора - луд купон, ама да не отплесвам. Наздраве и готин уикенд

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Тва нащо пиене таз е вечер и като вица за вълка и заека дето тръгнали да оправят лисицата,ама заека зъзнел отвънка докато вълка вършел основната работа и накрая като се връщали заека се зарекъл повече да не ходи да оправя никого....

Казвам го понеже поздрава на Преци потъна като артиите на бфб-то:

Айде едно танго на плаца - имаше такъв лаф в казармата!

https://www.youtube.com/watch?v=cL7NBSXYvLo
                              Не пия принципно генерале, имам един "халваджийски" тефтер, отварям го понякога, когато няма потърпевши, - време, числа, символи, знаци, странни формули, опит за спасение, напоследък опитът е без значение, а някога, нощта привнасяше въображение, (в последно време не съвсем) Усетих, че дори числата се нуждаят от любов за да се съживят в крайното безвремие. Танцуващите тангото май са две ръце напред по интуиция.
                              Нещо за лека нощ на всички., готино (по традиция) - https://www.youtube.com/watch?v=haN_ayqYsSo
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Начи в Бургас съм, едно, че хемил се покри, а друго, нощният им живот е кръгла нула, при това по калвин! Ужас! Крайно разочарован съм, а е петък.... наздраве!
                                Бе човек, там не знаят че си мъж за ного жени, Бургаски вечери, не се сърди. Атмосфера друга усети. Бургас е специфичен готин град. Наздраве
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X