IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.youtube.com/watch?v=KoqR9M_B2Qw
    Не е арабско, не е еврейско.

Персийско.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Аз май съм казвал, че като бях малък четях пиратски книжки и мечтаех да плавам с кораб. Стана малко "внимавай какво си пожелаваш".
      Нямаше как да пропусна! Специален поздрав и попътен вятър, Мечо!

http://www.youtube.com/watch?v=-B-2I3K39ZU

Коментар

• Бау-бау, "старци"-разбойници!

Баф ма'а гръмна ми главата да чета рецепти за сладко от дюли и пелте. Утре трябва да го мятам, че старчокът се гласи да обира доматите ( червени/зелени ) всякакви преди да са паднали сланите. Досега преглеждах и приставките на тоя робот как се стърже с него.

И гроздето се задава и да изтиквам дюлите докато е време.

Ламята и тя много ме ядосва. Завчера му правих яхния бамя с картофи. Вчера му правих дроб по селски и стана 'ноу секси. И ся Ламята оставил на дъното на тенджерата от първата яхния и хрупа от другата. Демек 3 пъти от едно и също не яде. Баси глезотията ми е и сега ще го накарам да си дояде първата, щот' няма ми заема празна тенджера хладилника - да се напъне малко и да яде от 2-те.

П.П. Обаче каква рецепта за понички набарах - ще гледам в неделя да я пробвам.

Ай, дзън за Империята

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Як си беше. По това време съм бил вече в Техникума. Бях минавал Босфора няколко пъти и ми направи впечатление, че снимките не бяха коректни. Имаше нещо от рода пътуваха посока уж Мраморно море по сценарий, а даваха посока Черно море
          Не знам чел ли си "Белия Дявол". От Христо Калчев, ако си спомням добре. Там на едно място автора беше объркал посоката със 180 градуса, но иначе също велика книга.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Имаше един велик филм "Васко да Гама от село Рупча"

"На Тинчето "Бачи" от Васко значи"
            Як си беше. По това време съм бил вече в Техникума. Бях минавал Босфора няколко пъти и ми направи впечатление, че снимките не бяха коректни. Имаше нещо от рода пътуваха посока уж Мраморно море по сценарий, а даваха посока Черно море

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              То да бяха само пиратски
              Тази съм я чел над 20 пъти

А тази нямам и спомен колко пъти като 7-8 годишен
              Имаше един велик филм "Васко да Гама от село Рупча"

"На Тинчето "Бачи" от Васко значи"
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                Мисля, че се е получило добре

Eva Cassidy - Imagine - http://www.youtube.com/watch?v=soRFEeLEXn4
                http://youtu.be/G0qcqig2YnQ
                tnm

Коментар

Аз май съм казвал, че като бях малък четях пиратски книжки и мечтаех да плавам с кораб. Стана малко "внимавай какво си пожелаваш".
                  То да бяха само пиратски
                  Тази съм я чел над 20 пъти

А тази нямам и спомен колко пъти като 7-8 годишен

Коментар

Мисля, че се е получило добре

Eva Cassidy - Imagine - http://www.youtube.com/watch?v=soRFEeLEXn4
                    There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                      Мечо как да не му стане драго на човек...

Айде хубави почивни дни!
                      tnm

Коментар

• Мечо как да не му стане драго на човек...

Айде хубави почивни дни!
                        Attached Files
                        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Селото на прадядо ми е било електрифицирано преди 9.09.1944 г.. Също така, е имало и течаща вода в дворовете, а не само кладенци.
                          Селото на майка ми и селото на баща ми са били електрифицирани и е имало радио. Дядо ми е бил шивач и е шиел дрехи по най новата мода. А песните, които са слушали са били от модерните за времето - каквито са се слушали по света. Това са ми го разказвали те самите. Шевна машина "Сингер" от прабаба ми стои още на тавана.
                          tnm

Коментар

Ами, аз съм разговарял с хора за историята. И съм чел книги. Това, което го разказват очевидците, и тези, които преразказват казано от очевидци, е съвсем различно от това което е написано в книги и учебници. Има и съвпадения. От един русенски учител по немски научихме, че около втората световна война, преди и след войната България не е била изостанала от Европа държава.
                            Селото на прадядо ми е било електрифицирано преди 9.09.1944 г.. Също така, е имало и течаща вода в дворовете, а не само кладенци.

п.п.Със сигурност е имало доста изостанали селища- там, където е нямало поминък или земята не е била плодородна.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Ми ако ВМанков не даде сланината, ще трябва да превземем хладилника на абордаж

П.П. Планът за операцията е във Виртуална кръчма
                              Ще я даде. Без сланина на дълъг път не се тръгва !!!
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Виж, от Априлското въстание до 9.09.1944г не са много години, като м/у тези две дати са годините дефинирали новата ни история, и е имало хора, които са преживели и двете събития, както и събитията м/у тях.
                                Ами, аз съм разговарял с хора за историята. И съм чел книги. Това, което го разказват очевидците, и тези, които преразказват казано от очевидци, е съвсем различно от това което е написано в книги и учебници. Има и съвпадения. От един русенски учител по немски научихме, че около втората световна война, преди и след войната България не е била изостанала от Европа държава.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X