IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Ха, абордажни куки да искаш !!!
    Ми ако ВМанков не даде сланината, ще трябва да превземем хладилника на абордаж

П.П. Планът за операцията е във Виртуална кръчма
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

И аз съм питал. За много неща. На мен една от прабабите ми каза. "Не слушай тези работи дето ги говорят. Както е сега тъй е било и навремето." Старите хора и те са като нас. Всеки си има свое мнение.

Грозното кое е. Има цели вагони с материали за Османската империя. Няма кой да ги прочете. Пък имат наглостта нашите историци да ни казват кое как е било и що е било. То те това дето им е в ръцете от хиляда деветстотин и балканската война досега не са го прочели !!! Вече 100 години. Аз знам що. За да не знаем. За да могат да казват според конюнктурата какво е било, а не каквото е било в действителност. Наскоро имахме министър председател историк, и президент историк, а и шефа на една от пишман националистическите партии и той е историк. Българските историци не стават и свините да храним с тях, ние им даваме държавата да управляват !!!
      Виж, от Априлското въстание до 9.09.1944г не са много години, като м/у тези две дати са годините дефинирали новата ни история, и е имало хора, които са преживели и двете събития, както и събитията м/у тях.

Коментар

• Ха, абордажни куки да искаш !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          По-голямата част от тях са прочетени.

П.П. Понеже си ми на сърце, реших да те заведа на разходка по един стар римски път, който и сега се използва. Обаче това зависи силно от броя на камъчетата.
          Не съм чул някой да е казал нещо официално.

Ами, ще ти донеса камъчки, пък ти ще ми покажеш ПЪТЯ !!!
          tnm

Коментар

И аз съм питал. За много неща. На мен една от прабабите ми каза. "Не слушай тези работи дето ги говорят. Както е сега тъй е било и навремето." Старите хора и те са като нас. Всеки си има свое мнение.

Грозното кое е. Има цели вагони с материали за Османската империя. Няма кой да ги прочете. Пък имат наглостта нашите историци да ни казват кое как е било и що е било. То те това дето им е в ръцете от хиляда деветстотин и балканската война досега не са го прочели !!! Вече 100 години. Аз знам що. За да не знаем. За да могат да казват според конюнктурата какво е било, а не каквото е било в действителност. Наскоро имахме министър председател историк, и президент историк, а и шефа на една от пишман националистическите партии и той е историк. Българските историци не стават и свините да храним с тях, ние им даваме държавата да управляват !!!
            По-голямата част от тях са прочетени.

П.П. Понеже си ми на сърце, реших да те заведа на разходка по един стар римски път, който и сега се използва. Обаче това зависи силно от броя на камъчетата.
            П.П.П. Абордажни куки имаш ли? Щот може да ни потрябват по някое време
            Last edited by tnm; 21.09.2012, 16:23.
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Не си я научил защото не си питал.
              Аз, като пионерче, бях питала прабаба си, защо не се е включила в народната борба?
              И ..жената ми отговори.

tnm

Коментар

Аз, като пионерче, бях питала прабаба си, защо не се е включила в народната борба?
                И ..жената ми отговори.
                А на мен баба ми разказваше приказки за мъже, които яздели коне и имали втъкнати ножове в поясите си. Те пазели пътищата от разбойници. Удряли тъпани и така предупреждавали пътниците. А жените се грижели за къщата и носели красиви корони на главите си /като принцеси/.
                Много по-късно разбрах, че баба ми е разказвала историята на рода ми.
                Мечо

Коментар

Абе, приказвате си вие, че и аз понякога. Тез наще знаеш ли кога ще ги прочетат онези вагони с книгите. Точно никога. Осъдени сме да не я научим историята !!!
                  Last edited by val/she; 21.09.2012, 16:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    В началото на турското робство на българите са били отнети много неща. Нямали са право да притежават оръжие, да яздят кон и да носят украшения. После нещата сигурно са се променили.
                    Не съм се интересувала дали действително е било така. Според преданията в рода ми, ние сме се отличавали от другите точно по това - не сме плащали данъци, носели сме оръжие и не сме слизали от коня като срешнем турчин на пътя. И най-важното - в поселището на родата ми турци са нямали право да имат недвижим имот.
                    Абе, приказвате си вие, че и аз понякога. Тез наще знаеш ли кога ще ги прочетат онези вагони с книгите. Точно никога. Осъдени сме да не я научим историята !!!
                    tnm

Коментар

В поселището на единия ми род така или иначе не е имало турци. Е, това не е попречило редовна турска армия да го срине по време на едно въстание. (не башибузук, а армията)
                      Мисля че кържалиите са разрушавали селището, но после моята рода са захитрели - платили са си в злато и никой не ги е закачал.
                      Last edited by tnm; 21.09.2012, 16:01.
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Добре де, тъй да е, преправям се:

Колчо, ти палави германки не си ли чувал бря!?

И дали е барал. И дали е барал. Дали мое с баране кьораф човек да разбере дали са руси
                        tnm

Коментар

• В поселището на единия ми род така или иначе не е имало турци. Е, това не е попречило редовна турска армия да го срине по време на едно въстание. (не башибузук, а армията)

Коментар

• TOTO CUTUGNO - AFRICA ( L'ETE INDIEN ) - http://www.youtube.com/watch?v=ULSt5...Pq&playnext=25

There is no right way. Only your own way!

Коментар

Конь ???
                              Ахъъъ!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
                                Tnm, родата ми е имала коне през турско, без да е била "привилигирована".
                                В началото на турското робство на българите са били отнети много неща. Нямали са право да притежават оръжие, да яздят кон и да носят украшения. После нещата сигурно са се променили.
                                Не съм се интересувала дали действително е било така. Според преданията в рода ми, ние сме се отличавали от другите точно по това - не сме плащали данъци, носели сме оръжие и не сме слизали от коня като срешнем турчин на пътя. И най-важното - в поселището на родата ми турци са нямали право да имат недвижим имот.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X