If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
И така.
Нека първо кажем за една разпространена заблуда:
- горчицата се прави от семената на едно растение, на български наречено "горчица". Семената му, за съжаление, у нас имат името "синап".
- който мисли, че горчицата се прави от хрян - бърка.
От корена на растението "хрян" се прави подправката хрян - но не и горчица.
-------------------------
И така, tnm, аз си правех горчица от синап, зърна, купени тука в София. Смилах ги и ги използвах по начина, даден по-долу.
Но, след неколко успешни опита, накрая три пъти не стана нищо - нищо.
Та престанах, най-вероятно "нашите" търговци са продавали хептен боклук.
Но ето новият източник - магазини "Берьозка", от който стана горчица.
Там се продава горчичен прах, който става.
Прочее, руснаците си държат на качеството на хранителните продукти.
-------------------------------
И... от там нататък, tnm, ще се справиш и сама. Само че - тази горчица, ако я даваш на хора до дванайсет годишни, бъди до тях, нека поемат една идея за начало.
А начинът е:
Имаш смляна горчица на прах.
Добавяш вода до гъста каша.
Добавяш сол, захар и оцет на вкус (без оцет почти не става).
Ако не веднага, както е при продукта на "Берьозка", то на другия ден ще имаш горчица. Силна.
И така
Да вземем да проведем с теб едни преговори! Аз ще ти изпратя мед, а ти с обратна поща ще ми върнеш сладко от дюли. Смързява ме нещо и ич не ми се виси на огъня
Те 6 бурканчета излязоха средно големите ( около 0.35 л ) - утре може да има 2-ра кампания, щот' нямам по-големи съдове - 1.5 кг почистени и настъргани дюли, 1 кг захар и 1.5 л вода и тавата ми се запълни
П.П. Т'ва желе го изгорих за 3-4 мин. от желе стана на катран, ама кой ме караше да почвам и мусака да правя в това време. И тъкмо нарязах 2 лук, 5 чесън, 3 обелени домати, 2 морков и 2 кайма люснах да запържа ).
Влязах да беля картофите и за през 2 картофа излизам да бъркам и точно за толкоз време го прецаках т'ва желе - нямаше и 2 мин. ( тъкмо му бях хакнал лимонтозу-то.
Сега пак седнах на 1 цигара и бира - да успокоя топката, изключих каймата бъркоча и след малко отивам да я финифирам тая мусака - още 1 кг картофи за белене и той Ламята да не се набута ми взел от най-дребните - то и нинджа да съм как да стане.
Компоти от дюли има от предната година още, ама може да направим една осмица примерно.
Сладкото е готово и Ламята пак ме изнерви, щот' го пратих за 1 лимонтозу, той се забави 40 мин. и чак се размириса на карамелиризирана захар и съм бъркал 15-20 мин. кат' разпран да не го загоря и 2 пъти му добавях по малко вода, докато се накани Принца да се появи.
Сега заложих и пелте-то ( желето ) - дават го за кашлица било много полезно, ама да видим какво ще стане, че на тия сладки съм 'ноу зле.
Иначе сладкото стана страхотно - сега Ламята го пълни в бурканчета докато е още горещо и му казах кат' им врътне капачките да ги обръща с дупетата нагоре да изстива.
П.П. Седнах да пия 1 бира и 1 цигара, че кат' се изнервя и ще взема да му изцепя някой лаф, дет' няма да му хареса и се махнах за 10 мин. оттам.
Ай, чиърс!
Да вземем да проведем с теб едни преговори! Аз ще ти изпратя мед, а ти с обратна поща ще ми върнеш сладко от дюли. Смързява ме нещо и ич не ми се виси на огъня
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Веднага се хвърлям на хеликоптера и от високо ще ти направя един мониторинг / за ВМанков "наблюдение"/ на петното. Пък после ще ти направя една оценка на риска за околната среда и ще ти изпратя сметката.
Пожелавам ти късмет, Милом! И дано избегнеш нещата, с които се майтапим.
Благодаря
исках да обикалям света,хак да ми е
казано на чист български
Мълчанието с близък не е ли висша форма на общуване?
Но той трябва да го знае.
Как беше: "Да поседнем, преди да ...."
Наистина ли има мъка, когато някой се разделя за дълго с приятел?
Той ако е такъв - не го ли взимаш вътре в/със/ себе си?
/Требе ли да чекаш ичбиля гат ръгнеш по друмищата, баш тогаз да туриш авера да шава унетре?/
Тръгването на дълъг път не е ли едно ново начало,дето го полага върху това което е градил?
И ако е така не трябва ли да сложи чертата на свои терзания и съмнения, както и на неуточнените взаимоотношения?
Този път не прави ли човека поне малко по-различен и когато се върне не поглежда ли нещата с едни нови очи?
С пълното съзнание, че това място също ще бъде друго?
Пътувайки, не носи ли в пазуха същите тези приятелства и същите тези неща като както ги е оставил, продължавайки да общува било мислено, било виртуално?
Ами, ако тръгва с усещането че в едно от приятелствата нещо смъди, щото си е оставил една стена, дето не му стиска да намери причина и да я събори?
Ако не знае причината, не трябва ли да попита?
.................................................. ..........
"Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях."
Да, мълчанието е форма на общуване. Ако този човек ти е приятел, ще знае, че имаш нужда тази тишина. Чашата вино може да бъде изпита и без коментари - важно е дървата да горят в камината и да допълват топлината на вашите взаимоотношения.
Мъка е когато отиваш на другия край на света и оставяш приятелите си. Може да ги носиш в сърцето си, по един или друг начин да подхранваш спомена за тях в сърцето си. Но разстоянията имат способността странно да изкривяват нещата и да влияят на чувствата.
Дори този път да е ново начало, ако ти смяташ да се върнеш, това не означава ли, че началото ще бъде и край - откъдето си тръгна, там ще се и завърнеш. Каквато е черта да си сложил - ти ще градиш над нея.
И най-незначителната случка може да накара човек да погледне света около себе си с различни очи. За да се почувстваш така, не е необходимо да ходиш на края на света. Човек се променя, място също може да се промени - истинското приятелство е за това, за да приема промените.
Да, пътувайки той носи приятелствата със себе си. Но мисля, че щом е бил достатъчно смел да предприеме това пътуване, ще бъде смел и да прием промяната, която го очаква като се върне.
Човек сам избира дали да бъде свободен или да се огражда със стени,като за оправдания си измисля съмнение в нечие приятелство
Мечо
бъзикай се ти ,но ако чуеш за
такъв имай едно на ум
Веднага се хвърлям на хеликоптера и от високо ще ти направя един мониторинг / за ВМанков "наблюдение"/ на петното. Пък после ще ти направя една оценка на риска за околната среда и ще ти изпратя сметката.
Пожелавам ти късмет, Милом! И дано избегнеш нещата, с които се майтапим.
Мечо
Предната седмица се борих с некъв бацил и драйфах по 2-3 пъти ( то не съм ял - к'во ли вомотирах, ама как да е ), по 3-4 дефекации на ден, както вика Ринчето и мерих кревата 2-3 дена по диагонал, на ширина и дължина. Ааа .. неква треска гадна - ту студено, ту топло - бях станал спец на стриптийза - хихи
Та, оттогава стана и т'ва и сега от няколко дена е по-добре хавата. При първа възможност ще те послушам, че то сега си е садо-мазо т'ва да го пробвам
Това е коремен вирус. Цялата държава е пламнала... И аз минах. Даже едната сутрин малко оцапах гащите при неуспешен опит да пръдна... Гадна работа.
Ама минава. Ха наздраве... Аз продължавам с винцето. Отварям 5 та бутилка... Сигурно съм изял и две кила сирене с един хлеб...
Здрасти Маранди , как ми се е прияло компот от дюли, ама тук няма никъде, къде ли не търсих последните месеци, сладко има ама компот няма, затова реших да си направя няколко буркана, ама те узряха ли дюлите вече
П.П Тъкмо се върнах от Октоберфеста, такава криза тук, че чак не можеш да се разминеш по феста
Пийни и за нас... Благородно ти завиждам... Утре и аз ще си направя Октоберфест в къщи...
Здрасти Маранди , как ми се е прияло компот от дюли, ама тук няма никъде, къде ли не търсих последните месеци, сладко има ама компот няма, затова реших да си направя няколко буркана, ама те узряха ли дюлите вече
П.П Тъкмо се върнах от Октоберфеста, такава криза тук, че чак не можеш да се разминеш по феста
Здрасти, братле!
Найс ту си ю
Компоти от дюли има от предната година още, ама може да направим една осмица примерно.
Сладкото е готово и Ламята пак ме изнерви, щот' го пратих за 1 лимонтозу, той се забави 40 мин. и чак се размириса на карамелиризирана захар и съм бъркал 15-20 мин. кат' разпран да не го загоря и 2 пъти му добавях по малко вода, докато се накани Принца да се появи.
Сега заложих и пелте-то ( желето ) - дават го за кашлица било много полезно, ама да видим какво ще стане, че на тия сладки съм 'ноу зле.
Иначе сладкото стана страхотно - сега Ламята го пълни в бурканчета докато е още горещо и му казах кат' им врътне капачките да ги обръща с дупетата нагоре да изстива.
П.П. Седнах да пия 1 бира и 1 цигара, че кат' се изнервя и ще взема да му изцепя някой лаф, дет' няма да му хареса и се махнах за 10 мин. оттам.
Спомни си казармата.. Дет викаше един старшина - Да ви турят по една шкурка на руката ще си ги наоправите на карфици.... Та лъсни бастуна и всичко ще се оправи.... Жена не помага.
Предната седмица се борих с некъв бацил и драйфах по 2-3 пъти ( то не съм ял - к'во ли вомотирах, ама как да е ), по 3-4 дефекации на ден, както вика Ринчето и мерих кревата 2-3 дена по диагонал, на ширина и дължина. Ааа .. неква треска гадна - ту студено, ту топло - бях станал спец на стриптийза - хихи
Та, оттогава стана и т'ва и сега от няколко дена е по-добре хавата. При първа възможност ще те послушам, че то сега си е садо-мазо т'ва да го пробвам
Викам и да погледна новият модел на АйфонЯ, ама то вали един дъжд и айфонзависимите, може би към 50 агънца, чакат навън на опашка с чадърите, сакън да не ги изпревари някой и отложих за неопределено време огледа
Серго, ми аз като тръгвам оставям всичко докъдето е стигнало. Нямам нерви да мисля за лошото. Или за отношенията в семейството. Каквото стане. Приятели нямам.
А виртуални такива?
Дружки поне некви?
Де-що с кой да поспориш?
Пък и да напцуваш?
Коментар