IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
    Аз ако разбирам, няма да те питам.
    Че те подхлъзвам, така е.
    Но-о-о, само ма-а-лце.

Картинката дето я описваш е реална.
    Но пак се двзера!
    Мен къде ще курдисаш?

Аз си купих ербапталафон щот ми треба.
    Ма първо четох много.После си преставях особено дълго, чий ще я дърва тая керемида.
    Даже си сложих лимит на броя небрежни изтъпанчвания връз тезгяха по кръчмите дет пребивавам.
    Та чак изчаквам да минат първите дефектни бройки и тогаз кльопам лидера.

За таблета се кандърдисвам, щото още ми намирисва на оная мания с нотбуците.
    Но вече от половин година, между секи две ракии ти къде сметаш ми драпа мислата?
    Къмто ошашавените от сериали българки?
    И като ми знаеш глътката, сещай се като как съм напред с материала.

Та пак да питам:
    Мен философията воопще има ли ме пред вид или ичбиля не ме ебава за слива?
    Що четеш много. За да решаваш после уравнения с х и у ли или за да прецениш, кое от прочетеното да приемеш и кое да отхвърлиш ???

ПП

А няма ли да е по лесно да вземеш чужд телефон и да си поиграеш сам и така да приемеш или да отхвърлиш прочетеното.
    Last edited by mechobikov; 23.09.2012, 10:47.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

ТНТМ,

- Да така е, но при истинското приятелство мълчанието не е ли задължително условие за един що годе дружески разговор?

- Да така е! Но нима нямат и способността да изострят и изчистват от рутинност същите тези неща и чувства?
      ................................
      „Разстоянията плашат само слабите.
      За силните дори не са предизвикателство, а начин на живот“
      О.

А когато е необходимо, защото да речем го изисква професията?

Ако не е бил достатъчно смел да поподреди анджъкламите преди да се запъти, то дали воопще ще усети какво се е променило гат се върне?Камо ли пък да има смелоста да приеме промяната?

За човека съм съгласен, но ако иде реч за търсещ човек?
      Ами, ако е търсеш себе си човек?
      Той тогава не огражда ли себе си със стени, които смята че го правят свободен?

Ясно

А защо е необходимо приятелство за да се получи дружески разговор!?

Докога трябва да се изострят чувствата и да се освобождават от рутина, след като говорим за приятелство?

Какво е това приятелство, което не може да приеме нечия промяна, пък била и тя в резултат на практикуване на професия?

А какво ще му попречи да се научи да приеме тази промяна!?

Тази търсещ човек дали въобще има нужда да бъде спасяван след като смята, че свободата се заключава в ограждане със стени?
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Добро утро, слънчеви хора )

натиснете иконката на шът дауна, хванете гората, парка,планината, синята безкрайност или ...) и прегърнете Слънцето ))

п.п....Мечо, моралните мотиви, понякога са необходими, за да спрат нечии безумни рационални аргументи )
        изобщо...мисля, че поставянето на рамки е излишно във всемирната мъдрост )
        Ами аз съм съгласен с това, че моралните мотиви могат да пречат и да помагат на рационални аргументи. Но човек трябва да изчисти съзнанието си така, че никакви морални аргументи, колкото се може по никога да не могат да пречат на скептицизма и наивността му.

Поставянето на рамки пречи да. Рамките трябва да се рушат, а не да се градят, когато целта ни е познанието.
        tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
          Добра утро, тайфата!
          Кат си рекъл вечер, добра да е Серго!

Съни, ТАЯ тема е изпратила представител от ОНАЯ тема да добива впечатления от природните красоти и после в кратък пътепис, подплатен с множество снимки да сподели както как е в планината и на морето.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Всички сме жертви на рационализма, защото след всяко приемане или отхвърляне (на доверие/неверие) ние разсъждаваме на тази база рационално , докато не извършим друго приемане или отхвърляне (пак на доверие/неверие), което да потвърди или отхвърли предходното.

В това виждам и смисъла на историята за Манджушри, Буда и вратата. Манджушри сече с острия меч на съмнението/доверието заблудите, точно на прага на отворената от Буда врата. Манджушри знае, че винаги ще има заблуди, които няма да успее да посече, освен ако не премине през вратата от другата страна, където е обективното познание. Но Манджушри не иска да прекрачи прага. Защото да прекрачи прага на вратата на съзнанието на Буда, означава Буда от субект, който не е застрахован от грешки и рационално мислене, да се превърне в обект, т. е. мъртвец. Естествено винаги идва един трагичен ден, в който Манджушри, уморен от безкрайната сеч, прекрачва прага.

Субекта, живия човек, е субективен, защото е субект. Дори и когато е велик мъдрец и учител и Буда. Единственото, което просветения може да направи е да отвори вратата пред Манджушри и да го остави да сече заблудите на воля, макар и с риск да пропусне някои. Защото при затворена врата и на тъмно Манджушри спи, а когато котката спи, мишките играят хоро.

Опасността от смъртта е еднаква и при отворена и при затворена врата, защото като дойде момента Манджушри така или иначе излиза и се слива с обективната реалност. Смъртта е пълно просветление както за просветлените, така и за заблудените.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Не те подлъзвам. Два тертипа са, само че ти или не си разбрал нещо или сам се опитваш да ме подлъзнеш, пък за алиби ме обвиняваш, че аз тебе.

Тези дето са гудат унетре у дукяна се правят на такива, че ужким са от тези от опашката, пък всъщност са на Самсунг с Андроид, и същевременно заблуждават тези от опашката, че главните виновници за всичко са тези дето са на Самсунг с Андроид !!!

Казано с други думи. Истинските рационалисти са жертви, заблуждавани от емпирици, които за пред рационалистите се представят като рационалисти, и обвиняват емпириците като най голямото зло.
              Уфффффффффффффффффф. Анадънму ???

Аз ако разбирам, няма да те питам.
              Че те подхлъзвам, така е.
              Но-о-о, само ма-а-лце.

Картинката дето я описваш е реална.
              Но пак се двзера!
              Мен къде ще курдисаш?

Аз си купих ербапталафон щот ми треба.
              Ма първо четох много.После си преставях особено дълго, чий ще я дърва тая керемида.
              Даже си сложих лимит на броя небрежни изтъпанчвания връз тезгяха по кръчмите дет пребивавам.
              Та чак изчаквам да минат първите дефектни бройки и тогаз кльопам лидера.

За таблета се кандърдисвам, щото още ми намирисва на оная мания с нотбуците.
              Но вече от половин година, между секи две ракии ти къде сметаш ми драпа мислата?
              Къмто ошашавените от сериали българки?
              И като ми знаеш глътката, сещай се като как съм напред с материала.

Та пак да питам:
              Мен философията воопще има ли ме пред вид или ичбиля не ме ебава за слива?
              Last edited by sergo; 23.09.2012, 10:28.

Коментар

• Добро утро, слънчеви хора )

натиснете иконката на шът дауна, хванете гората, парка,планината, синята безкрайност или ...) и прегърнете Слънцето ))

п.п....Мечо, моралните мотиви, понякога са необходими, за да спрат нечии безумни рационални аргументи )
                изобщо...мисля, че поставянето на рамки е излишно във всемирната мъдрост )
                Last edited by съни(тя); 23.09.2012, 09:54.

Коментар

• Поради тази причина (описана в предния ми пост) е необходимо, винаги да се сочат с пръст и да се заклеймяват опитите, чрез морални аргументи да се манипулира дебата за познанието.
                  tnm

Коментар

Чел съм аз, Винету и тем подобни.Имаше сиукси, атцеки, но империците не си ги спомням.
                    Сигур щото беше преди пеесе години.

Чей са!
                    Не мое да са сал два вида?
                    Едни се редят на опашката кат гламави.Тука си прав.
                    Другите се гудат унетре у дукяна и се надат да им пробутат бамбашка от стоката.И това го има.

Е те, аз примерно се явявам трети тертип - карам на Самсунг с Андроид?

Подлъзваш ме нещо!
                    Не те подлъзвам. Два тертипа са, само че ти или не си разбрал нещо или сам се опитваш да ме подлъзнеш, пък за алиби ме обвиняваш, че аз тебе.

Тези дето са гудат унетре у дукяна се правят на такива, че ужким са от тези от опашката, пък всъщност са на Самсунг с Андроид, и същевременно заблуждават тези от опашката, че главните виновници за всичко са тези дето са на Самсунг с Андроид !!!

Казано с други думи. Истинските рационалисти са жертви, заблуждавани от емпирици, които за пред рационалистите се представят като рационалисти, и обвиняват емпириците като най голямото зло.
                    Уфффффффффффффффффф. Анадънму ???
                    tnm

Коментар

Понеже си чел дебели книги, да ти кажа аз какво съм разбрал досега от тях.

Има два вида хора. Едните са тези, които смятат, че вярата и съмнението са основното, което води към познание, наричат ги още емпирици. Другите са тези, които смятат, че рационалното мислене е основното, което води към познание.

Емпиризма съвсем естествено клони към скептицизъм, наивност и познание.
                      Рационализма съвсем естествено клони към догматизъм и заблуди.

Чел съм аз, Винету и тем подобни.Имаше сиукси, атцеки, но империците не си ги спомням.
                      Сигур щото беше преди пеесе години.

Чей са!
                      Не мое да са сал два вида?
                      Едни се редят на опашката кат гламави.Тука си прав.
                      Другите се гудат унетре у дукяна и се надат да им пробутат бамбашка от стоката.И това го има.

Е те, аз примерно се явявам трети тертип - карам на Самсунг с Андроид?

Подлъзваш ме нещо!
                      Last edited by sergo; 23.09.2012, 09:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                        Дюбрутру
                        Факушке тук няма пияндурници
                        а само старши специалисти по
                        унищожаването на промишлени
                        количества алкохол
                        Добри хора, които унищожават лошата химия
                        tnm

Коментар

Що па да е детска?
                          Аз само половината ѝ разбирам.
                          Другата половина - засега само подразбирам.
                          Понеже си чел дебели книги, да ти кажа аз какво съм разбрал досега от тях.

Има два вида хора. Едните са тези, които смятат, че вярата и съмнението са основното, което води към познание, наричат ги още емпирици. Другите са тези, които смятат, че рационалното мислене е основното, което води към познание.

Емпиризма съвсем естествено клони към скептицизъм, наивност и познание.
                          Рационализма съвсем естествено клони към догматизъм и заблуди.
                          tnm

Коментар

• Дюбрутру
                            Факушке тук няма пияндурници
                            а само старши специалисти по
                            унищожаването на промишлени
                            количества алкохол
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

Добро утро tnm
                              Добро утро красавици и юнаци

Тоз дето го е писал Мечо Пух, го е владеел познанието. Що го е написал в детска книжка не знам. Сигурно щото не му се е влизало в излишни спорове.

Що па да е детска?
                              Аз само половината ѝ разбирам.
                              Другата половина - засега само подразбирам.

И това дето ората говорат, чунким остареем и се вдетинясаме ще да не е верно.
                              Инак това книжле що ми се опира?

А за споровете може да излезеш прав, но има мегдан да поспориме.
                              Last edited by sergo; 23.09.2012, 08:19.

Коментар

• Добро да е Мечо!
                                Както и вечерта за ТНТМ.

Глутницата за сега не ще закачам, щото е рано да им казвам наздраве.

Коментар

Working...
                                X