IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    +1! Много изразително описание на Интуицията направи! Отдава ти се писането
    Мечо, Асен що така се дразни? Дай да му напрайм една "мечка", к'во ша кажеш
    Асен пише интересни неща, но не влиза в спор. Не е диалогичен. Няма лошо. Да ги пише монолозите. Хубави са. Лошото е, че са прекалено елитарни (по мое мнение) и не се стреми другите да го разбират лесно. Ма нали пък тук сме все от елита. Значи и това не е лошо.

А бе, да му напрайм мечка
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Защо е полезно много да се чете (от познавателна гледна точка казано). По същата причина, поради която е полезно да се експериментира. Книгите са чужд опит. Книгите могат да бъдат приемани и отхвърляни, също както фактите. Думите на хората също.

Серго ако е пиян ще се заяде и ще иска рецепта. Една от рецептите съм я казвал малко неявно. Това е да се повярва на очевидното. След това веднага да се повярва на обратното. Който не вярва да пробва. Спестява много главоболия и излишно мислене на тъмно. Ти ги наведи истината и лъжата на дръвника. Цъкни му ламбата на Манджушри да скива. Заголи им вратовете и го остави сам да си избере на коя да отсече главата. Много по полезна процедура от решаването на уравнения с х и у.
      +1! Много изразително описание на Интуицията направи! Отдава ти се писането
      Мечо, Асен що така се дразни? Дай да му напрайм една "мечка", к'во ша кажеш

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Ще ми забраните жиците, но ще ви напукаме ЦИ*ИТЕ
        Иииийх бря Бети Какво нередно видя в думата Ци*и
        Добрутро!

Коментар

• Защо е полезно много да се чете (от познавателна гледна точка казано). По същата причина, поради която е полезно да се експериментира. Книгите са чужд опит. Книгите могат да бъдат приемани и отхвърляни, също както фактите. Думите на хората също.

Серго ако е пиян ще се заяде и ще иска рецепта. Една от рецептите съм я казвал малко неявно. Това е да се повярва на очевидното. След това веднага да се повярва на обратното. Който не вярва да пробва. Спестява много главоболия и излишно мислене на тъмно. Ти ги наведи истината и лъжата на дръвника. Цъкни му ламбата на Манджушри да скива. Заголи им вратовете и го остави сам да си избере на коя да отсече главата. Много по полезна процедура от решаването на уравнения с х и у.
          tnm

Коментар

• Добро утро tnm
            Добро утро красавици и юнаци

Мразя ги дългите полети. Няма лошо да се четат книги и уикипедията. И в Дзен пише верни неща, и в Дао. И Бейкън ли беше оня дето го цитирах из оня ден е прав (емпирик един). И в христианството е хубаво дето Исус и Тома си приличат като близнаци. И аз така мисля, че е редно. Вяра и неверие, това са оръжията, другото е бош лаф. В диалектическия материализъм на Енгелс и Маркс, също пише много верни неща за познанието. Проверката е висша форма на доверие, то това май Ленин, но е вярно !!! Вал каза, че Ошо е опасен. Да е опасен, да е опасен, колко да е опасен. Будист като будист. Четат децата, спорим, няма еврейско извъртане обаче. Това е важното. Ако има яснота на изказа и няма еврейско извъртане, в спора наистина се ражда истината. То не, че се отличава много от лъжата, но в това му е чара на живота. Само умрелите са слети с действителността. Ние бутаме, ръгаме, ръчкаме, пенявим се, едни се сещаме да отворим вратата пред Манджушри, за да може да сече заблудите на видело, други не се сещате и го държите на тъмно да заспи, и на това му викате рационалност. Манджушри не трябва никога да спи, дори и когато разсъждаваме рационално. Пък абсолютната истина така или иначе всеки от нас е осъден да я осъзнае. Като му тракне главата в сандъка. Асен ме действа на принципа на тоягата и моркова. Или не ме действа, а се сърди, че не го разбирам за вратата. Аз го разбирам и не му противореча. Просто вратата за която говори той е друга. Не е тази, чийто праг Манджушри не иска да прекрачи. Различни лакърдии са. Различни символи. Неговата врата е вратата, към познанието, а вратата на Манджушри е вратата към сливане с обективното и смъртта на субекта. Важното е на кого да повярваш, на кое да повярваш, на какво да повярваш. Мисленето за това е единствения начин за избягване на догматизма. Щото когато човек има силна склонност да вярва и да се съмнява, тогава той е имунизиран от догматизма на рационалното мислене, и има право да си позволи лукса да мисли рационално. За вярващия и съмняващ се човек, няма опасност, рационалното да го превърне в жертва на догма, тъй като той е много по склонен да се съмнява в догмите и аксиомите, отколкото в мисленето си. Такъв човек може спокойно да си позволи да мисли рационално през времето през което няма възможност да експериментира.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              мълчанието не бе ли висша форма на общуване?
              в момента се изВИСШавам.

краставите псета НЕ се надушват отдалеко!
              краставите пцета се надушват само от тези,които имат обоняние
              а колко отдалеко ще да е , е КУРелация между миризмата на миризливия,къмто обонянието на душещия.
              ти серго май знаиш как да надушваш отдилеко.или пък аз знам да пърдя достатъчно силно.
              но никък не е лошо,че имаш обоняние,повечето и тва нямат.
              и колкото и да пърдя ,тия със запушените носове все нема да надушат нищо.
              академичната хрема води до анемичен интелект.

та стигнахме до "носи си отговорностите" .
              аз тях си ги нося кат дядо мраз чувала с подаръците,само че ми се струва,че ми преписваш чужди дарове,които аз НЕ съм дарявал на мечо.

те батка сами си правят догмата и си затъпяват от ново знание!
              аз НЕ съм отварял темата за будизъм!
              за източни религии знам и РАЗБИРАМ повече отколкото повечето "проповядващи" и знам опасността от мъдрост назаем.
              кев каза на мечо,че мислел като зен будист,а мечо взе,че му повярва.
              и кога един си няма понятие от нещо,но твърди на втори,че той е това нещо,а втория също си няма понятие същото нещо,но повярва на първия,че той е самото това нещо....... резултата веднага се вижда,НО само от тези,които знаят да гледат.
              ама както знаеме,мечо и кев ,ако нищо не виждат,защото не знаят как да гледат,поне са зен,следва,че слепотата им е висша форма на проглеждане!
              демек,колко по грешно мислене и догма произвеждат,толкова по са прави в техните очи (слепи) .

та моа да съм дядо мраз с торбата с подаръците,ама тия не са от моите подаръци!
              а към чужди подаръци,отговорност нося,но тя е никаква.
              демек ,мога да се намеся,АМА ЗАЩО?

ама дай да те видиме теб,ти като можеш да надушваш,можеш ли и да пърдиш?
              имаш "цветето не е червено"
              имаш и зен будистите кев и мечо,чиято логика е базирана на ризънинг :

"лопатата не е лопата"

айде изпърди се по въпроса,че ми е интересно дали ти си от краставите псета?па ако ми хареса отговора,мога и да ти дам някоя друга троха на база на верния ти въпрос "кво е ризънинг" ....
              Какво му е лошото да се говори ясно. Вярно, че като сбъркам, всички разбират и ми се смеят, нооо и аз им се смея когато те бъркат. Танто за кукуригу. Това беше шега. Ама то шегата е като сериозното

Не четеш много внимателно и ти като мене. Не пиша, че го разбирам много Дзен. Нито Кев пише това. Лафим си лакърдии. А иначе конкретно, не съм чел много, но разбрах едно друго. Основно отношението към познанието, което ме интересува. Разбирам я философията и затова влизам бързо в час.

Пиши по често. Интересни работи пишеш. Лошото е когато млъкнеш и не пишеш нищо. Ако не ми вярваш, питай Серго. Нека каквото каже той - това да бъде !!!
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                - Асене бря!!!
                Носи си отговорностите!

Ако нещо мен ме обижда........а щом го усещам, то чувам глутницата как бели очи наоколо.........то ще да е факта, че и за миг не си се замислил колко важен си за нас.

Знам!
                Знам, че насмъдява на клише!
                Затуй ще се изразя и по друг начин:

"Краставите пцета се надушват отдалеко"

И трети:
                - Ние отдавна сме приели, че си частица във всеки от нас.
                Другите, имат уста и ще кажат.
                Аз отговарям за себе си:

Всеки ден поне веднъж се сещам за теб.
                мълчанието не бе ли висша форма на общуване?
                в момента се изВИСШавам.

краставите псета НЕ се надушват отдалеко!
                краставите пцета се надушват само от тези,които имат обоняние
                а колко отдалеко ще да е , е КУРелация между миризмата на миризливия,къмто обонянието на душещия.
                ти серго май знаиш как да надушваш отдилеко.или пък аз знам да пърдя достатъчно силно.
                но никък не е лошо,че имаш обоняние,повечето и тва нямат.
                и колкото и да пърдя ,тия със запушените носове все нема да надушат нищо.
                академичната хрема води до анемичен интелект.

та стигнахме до "носи си отговорностите" .
                аз тях си ги нося кат дядо мраз чувала с подаръците,само че ми се струва,че ми преписваш чужди дарове,които аз НЕ съм дарявал на мечо.

те батка сами си правят догмата и си затъпяват от ново знание!
                аз НЕ съм отварял темата за будизъм!
                за източни религии знам и РАЗБИРАМ повече отколкото повечето "проповядващи" и знам опасността от мъдрост назаем.
                кев каза на мечо,че мислел като зен будист,а мечо взе,че му повярва.
                и кога един си няма понятие от нещо,но твърди на втори,че той е това нещо,а втория също си няма понятие същото нещо,но повярва на първия,че той е самото това нещо....... резултата веднага се вижда,НО само от тези,които знаят да гледат.
                ама както знаеме,мечо и кев ,ако нищо не виждат,защото не знаят как да гледат,поне са зен,следва,че слепотата им е висша форма на проглеждане!
                демек,колко по грешно мислене и догма произвеждат,толкова по са прави в техните очи (слепи) .

та моа да съм дядо мраз с торбата с подаръците,ама тия не са от моите подаръци!
                а към чужди подаръци,отговорност нося,но тя е никаква.
                демек ,мога да се намеся,АМА ЗАЩО?

ама дай да те видиме теб,ти като можеш да надушваш,можеш ли и да пърдиш?
                имаш "цветето не е червено"
                имаш и зен будистите кев и мечо,чиято логика е базирана на ризънинг :

"лопатата не е лопата"

айде изпърди се по въпроса,че ми е интересно дали ти си от краставите псета?па ако ми хареса отговора,мога и да ти дам някоя друга троха на база на верния ти въпрос "кво е ризънинг" ....

Коментар

• Леле, как се събудих!
                  Прегърнал клавиатурата.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Видя ли ??? Забраните водят до насилие.

Анархията е майка на реда !!!
                    Last edited by Beti; 23.09.2012, 21:11.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Мразя забрани !!! Колкото повече свобода, толкова повече свобода.

ПП
                      И що пък точно чалгата. Ми ако се обединим чалгарите и ви забраним ЖИЦИТЕ ???
                      Last edited by Beti; 23.09.2012, 21:10.

Коментар

• Мразя забрани !!! Колкото повече свобода, толкова повече свобода.

ПП
                        И що пък точно чалгата. Ми ако се обединим чалгарите и ви забраним ЖИЦИТЕ ???
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Аз напьлно подкрепям забраната за пушене. Дори сьм сьгласен да платя по-висока цена в заведението, стига да не се пуши.
                          Това е без значение, средносрочно, от бизнес гледна точка.

С тази забрана се уволняват от работа над 50 хиляди човека и други над милион са дискриминирани.

Всеки собственик на заведение може да решава какво е позволено там, и явно не му е дошло времето, щом с външна принуда се налага.

Апропо, аз мразя чалга, а и тя e доста по-вредна от цигарите, та има ли шанс да се издейства забрана?!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Аа ...

то голям студ станало навън, до магазина за пиячка и шъ си цъкам каналите, че сега пак ми трябва някоя настинка - тъкмо спрях да вомотирам и декации да правя.

С тия цигари шъ ни уморят - бе, спирам кръчмите и т'ва е, щом нЕма се пуши - да им въртят оборот тия, дет' им го гласуваха.

П.П. Ай, до след малко, че да не забравя да взема и суха хлебна мая ( днес изхвърлих 5-6 кубчета с прясна, че изтекъл срок на годност ), а па искам да спретна на старчока едни понички/сиренки и т.н. - ще му ги омеся сладко и солено.
                            Аз напьлно подкрепям забраната за пушене. Дори сьм сьгласен да платя по-висока цена в заведението, стига да не се пуши.

Коментар

• Аа ...

то голям студ станало навън, до магазина за пиячка и шъ си цъкам каналите, че сега пак ми трябва някоя настинка - тъкмо спрях да вомотирам и декации да правя.

С тия цигари шъ ни уморят - бе, спирам кръчмите и т'ва е, щом нЕма се пуши - да им въртят оборот тия, дет' им го гласуваха.

П.П. Ай, до след малко, че да не забравя да взема и суха хлебна мая ( днес изхвърлих 5-6 кубчета с прясна, че изтекъл срок на годност ), а па искам да спретна на старчока едни понички/сиренки и т.н. - ще му ги омеся сладко и солено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                Ха наздраве.... Аз утре целият ден съм на път и все по София... Ще си отвися по Сини зони и задръствания.
                                Мани и при вас не е лесно. Еле, па понеделник и петък са ми "любимите" дни.

Днес си къркаме - па то бачкането няма къде да избяга

За дзън-будизЪма ли беше ...

Коментар

Working...
                                X