IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Мадам Шъ,

колкото и да го въртите и сучите шанса да попаднете в горната "схема" съм ви го дал в приблизителни %.

П.П. Когато ви опукат наследството, трупано с поколения за 2 години, ще разбереш, че твоето "гардже" не е било най-хубаво, а най-глупаво.

Защо се правите, че не разбирате какво ви казвам в прав текст!!

Няма значение какви са ви наследниците дали мъжки или женски. Шанса да попаднат в статистиката е ориентировъчно тоя към днешна дата.

А, вие все въртите и сучете, ама "вие" мъжете, а па ние "жените" - калкулирани сте отдавна през децата и внуците ви, ама още не го знаете
    Значи моето наследства НЯМА как да го опукат докато не пукна. Пълнолетие + малко отгоре и им давам V0. Нашите ангажименти се изчерпват с даване на добър старт като под такъв разбирам: възпитание, образование, култура. Не съм длъжна да осигурявам апартаменти, вили, коли. Тези неща сами сме си ги осигурили с баща им. Ако те направят някакъв грешен избор ще им е урок.

Коментар

• Ами Тя- световната Слава си преминава както за жената, така и за мъжа.
      Договори! Таратанци.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Значи сме 2 -тези- дето не ги разбираме.

Маранди, статистиката е такава, защото:
        1. не се гледа вече с лошо око на разведените и самотни майки
        2. имат социална закрила по-голяма от тази на омъжените майчета
        3.поради точки 1. и 2. се навъдиха и много мухльовци, които не изпитват неудобство семействата им да цоцат от бюджета т.е. в известен смисъл "самотното" майчинство е и бизнес
        4.предполагам по-лесно можеш да разкараш някого от живота си независимо дали е от мъжки или женски пол
        5.свобода- каквото и да значи това
        и т.н.
        Мадам Шъ,

колкото и да го въртите и сучите шанса да попаднете в горната "схема" съм ви го дал в приблизителни %.

П.П. Когато ви опукат наследството, трупано с поколения за 2 години, ще разбереш, че твоето "гардже" не е било най-хубаво, а най-глупаво.

Защо се правите, че не разбирате какво ви казвам в прав текст!!

Няма значение какви са ви наследниците дали мъжки или женски. Шанса да попаднат в статистиката е ориентировъчно тоя към днешна дата.

А, вие все въртите и сучете, ама "вие" мъжете, а па ние "жените" - калкулирани сте отдавна през децата и внуците ви, ама още не го знаете

П.П.П. Затова Серго ви казва опита на поколенията от хиляди години - Която иска да е "модерна" и да пие всеки ден по чашка нова сперма - тлъста ЗЕСТРА предварително и да прави, каквото иска. Т'ва в УНСС-ту, в катедра финанси го учат в раздел Риск мениджмънт.

Във финансовия свят т'ва се нарича Презастраховане, което в йерархията е над застраховането и банкирането. Ся ще ми кажеш, че няма застраховане и банкиране от хиляди години може би .....?
        Last edited by marandi; 03.11.2012, 14:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Марантичка и Серго, ама....честно не ви разбирам мъжете )
          Ама вие ако се разбирате, добре ще е
          Какво точно искате, знаете ли

Жена - домакиня и вълшебница за всичко, която да си стои вкъщи, за да смогне с ангажимента ли искате ...или да си сменяме ролите

ако е последното, не ни давайте примери с бабите ви )

п.п...Маранди, по-добре да не ти отговарям на въпросите, че отсега знам, че няма да одобриш отговорите ))

Договори скъпи!Равностойни договори, които да се спазват.И без подобни клаузи:

"Малко се изморява от еднообразието, малко вечер е по-изморена от липсата на емоции."

/Или за англо-саксонския вариант на човешки взаимоотношения не сте чували?/

Пък вие бягате от договорите, като гявол от тамян.Щото след това ще трябва да се изпълняват!И ни пробутвате сексове и любови.
          И колко трудна била къщната работа.Как беше?
          Тамън научите магарето без секс и храна и то го фанала липцата.

Архаичен женски трик - да се правите че не разбирате.Да се правите на гламави демек, докато мъжа се пенляви да обяснява очевадни неща!

Sic transit gloria mundi.
          Last edited by sergo; 03.11.2012, 14:30.

Коментар

Марантичка и Серго, ама....честно не ви разбирам мъжете )
            .........................
            п.п...Маранди, по-добре да не ти отговарям на въпросите, че отсега знам, че няма да одобриш отговорите ))
            Знам Мило, че няма да ми отговориш, щот' то не е за "отговаряне"

Ся правя ти 2 "картинки" набързо да видиш какво сочат данните към днешна дата.

1. Шанс за брак 40% от населението + развод 25% = 10% ( ако си роден в БГ ).

2. Шанс "самотна" и разведена майка 60% + шанс за 2 развода поне за 2 деца от различни татковци = 6%.

3. Шанс за 1 брак в БГ, при който ще се получи гарантиран поне 1 развод като сметките махаме ( махаме 20% за емигриране, 6% педали/лесбийки, 15% увредени деца още преди 18 години с диабет, наднормено тегло, аутизъм, синдром на Даун и прочие увредени гени ) = 23%.

------------------------------------------------------------

Шанс ти си много умна и ги разбираш нещата, но "снаха" ти е много проста и да отнесе 20-30 годишния ви съвместен труд с мъжО ти към днешна дата за няма и 2-3 години = 50%.

Т.е. 2 години "брак" в БГ = равно на вашия труд 20 години + наследството от баби и прабаби се забърсва от "проста" снаха вече за по-малко от една година.

П.П. Кажи ми сега кой е простия ти или снахата и какво не разбра, ако си имал шанса да се родиш в БГ?

И после Серго бил "луд", че ви го каза в прав текс: Като искаш Зет и внуци = Зестра!, за да не стават глупости

Коментар

• Значи сме 2 -тези- дето не ги разбираме.

Маранди, статистиката е такава, защото:
              1. не се гледа вече с лошо око на разведените и самотни майки
              2. имат социална закрила по-голяма от тази на омъжените майчета
              3.поради точки 1. и 2. се навъдиха и много мухльовци, които не изпитват неудобство семействата им да цоцат от бюджета т.е. в известен смисъл "самотното" майчинство е и бизнес
              4.предполагам по-лесно можеш да разкараш някого от живота си независимо дали е от мъжки или женски пол
              5.свобода- каквото и да значи това
              и т.н.

Коментар

• Хубав ден от мен и много усмивки ))

http://www.youtube.com/watch?v=NgnaavPxSmk

Коментар

• Марантичка и Серго, ама....честно не ви разбирам мъжете )
                  Ама вие ако се разбирате, добре ще е
                  Какво точно искате, знаете ли

Жена - домакиня и вълшебница за всичко, която да си стои вкъщи, за да смогне с ангажимента ли искате ...или да си сменяме ролите

ако е последното, не ни давайте примери с бабите ви )

п.пп....забравих, ако ще си сменяме ролите, кафето сутрин го пия с мед и малко мляко и моля никакви сръдни, намръщени физиономии, скандали, никакво мърморене, да сте винаги приветливи и готови за всяко желание, без такива, че глава ви боляло
                  Last edited by съни(тя); 03.11.2012, 14:03.

Коментар

... една ...друга житейска сценка
                    Голяма любов, и двамата в университет или още от школото поемат заедно и създават семейство. Както си му е редът, жената бързо ражда детенце и като примерна съпруга се отдава изцяло на майчинските грижи за продължителя на рода. Сутрин храни бебчо, прави кафе и закуска на любимия, изпраща го да печели пари за общото благоденствие и продължава с домакинството, което незнайно защо, но винаги е изглеждало лесна работа за невършилите я
                    Минават години, детенце расте под майчините грижи, тръгва на училища и мама вече има повече време и се замисля и тя да поработи малко навън, да свери часовника какво може или не, но татко казва, че наследника има нужда от мам и като се върне от училище ще иска да папка топла храна и мама продължава да поддържа огъня в огнището. Малко се изморява от еднообразието, малко вечер е по-изморена от липсата на емоции, но държи кормилото )
                    Детето пораства, вече само ходи навсякъде, вечер закъснява, мама го чака, но започва все повече да чака и татко, който е с порастнали външни ангажименти и често му се налага изобщо да не се прибере...

Една вечер като се прибира, казва, че взима малко багаж и отива да живее при друга, която била по-млада, с повече енергия
                    Мама е като жигосана, боли ли, боли, но ще гледа напред, учила е преди много години, все ще се справи
                    И тръгва да обикаля, но навсякъде й казват, че много години не се е развивала, нещата са променени и дипломата й няма кой знае какво значение, за съжаление, домакинските й способности не могат да послужат за случая
                    И продължава...

Случката може да се допълни с второ, трето дете...с няколко напускания...
                    Спомням си един случай, който шокира голяма част от младата аудитория на едно уни преди години. Имахме професор, сериозен, достолепен, респектиращ, с вид на добре поддържан джентълмен. Живееше някъде наблизо, но на няколко пъти сме виждали съпругата му, отдадена изцяло домакиня, която идваше с някакви сандвичи и хапваха в кабинета му. Идилия...
                    Шокът дойде, когато се разбра, че професорът се изнася и заживява с една негова дипломантка и станахме свидетели на един семеен разговор, не беше скандал, беше тих вопъл на състарената му съпруга, която питаше - "а аз, какво да правя сега, животът ми беше посветен на теб и детето, защо не ми позволи по-рано да се развия и аз, знаеш, че бях и по-добра от теб в началото, но дадох път на теб..."

Съни,
                    С цялото ми уважение, но нещо ни занасяш!
                    Аз, Маранди и повечето мъже сме съгласни да си разменим местата.
                    Пък след трийсет години ме изхвърли.

Само не ми казвай, че за това време и при тези обстоятелства,не мога да науча пет езика.И да постигна съвършенство в шева и кройката.
                    И детето ни също.

Пак ти казвам, ти ме изгони.
                    Пък да видим дали ще остана без работа?

И обяд ще ви нося - на тебе и дипломанта.Що не?
                    Нали си ме хранила толкова време?
                    Пък и секса беше безплатен!
                    /Начи съм спестил един "Смонафтски" милион./

Чу ли?Обяд!Първо, второ и трето.
                    Не сандвичи.

............................................
                    Другото е прах по обувките.
                    Last edited by sergo; 03.11.2012, 13:55.

Коментар

... една ...друга житейска сценка
                      Голяма любов, и двамата в университет или още от школото поемат заедно и създават семейство. Както си му е редът, жената бързо ражда детенце и като примерна съпруга се отдава изцяло на майчинските грижи за продължителя на рода. Сутрин храни бебчо, прави кафе и закуска на любимия, изпраща го да печели пари за общото благоденствие и продължава с домакинството, което незнайно защо, но винаги е изглеждало лесна работа за невършилите я
                      Минават години, детенце расте под майчините грижи, тръгва на училища и мама вече има повече време и се замисля и тя да поработи малко навън, да свери часовника какво може или не, но татко казва, че наследника има нужда от мам и като се върне от училище ще иска да папка топла храна и мама продължава да поддържа огъня в огнището. Малко се изморява от еднообразието, малко вечер е по-изморена от липсата на емоции, но държи кормилото )
                      Детето пораства, вече само ходи навсякъде, вечер закъснява, мама го чака, но започва все повече да чака и татко, който е с порастнали външни ангажименти и често му се налага изобщо да не се прибере...
                      Една вечер като се прибира, казва, че взима малко багаж и отива да живее при друга, която била по-млада, с повече енергия
                      Мама е като жигосана, боли ли, боли, но ще гледа напред, учила е преди много години, все ще се справи
                      И тръгва да обикаля, но навсякъде й казват, че много години не се е развивала, нещата са променени и дипломата й няма кой знае какво значение, за съжаление, домакинските й способности не могат да послужат за случая
                      И продължава...

Спомням си един случай, който шокира голяма част от младата аудитория на едно уни преди години. Имахме професор, сериозен, достолепен, респектиращ, с вид на добре поддържан джентълмен. Живееше някъде наблизо, но на няколко пъти сме виждали съпругата му, отдадена изцяло домакиня, която идваше с някакви сандвичи и хапваха в кабинета му. Идилия...
                      Шокът дойде, когато се разбра, че професорът се изнася и заживява с една негова дипломантка и станахме свидетели на един семеен разговор, не беше скандал, беше тих вопъл на състарената му съпруга, която питаше - "а аз, какво да правя сега, животът ми беше посветен на теб и детето, защо не ми позволи по-рано да се развия и аз, знаеш, че бях и по-добра от теб в началото, но дадох път на теб..."
                      Слънчево,

първо аплаузи за майсторството, където с 2 движения на мишката си придала феноменален облик и педантично нищо не е пропуснато.

Веднага се разбира кой е добрият и кой е лошият. Той е "успял" ( прУфесор ), тя го е издигнала в очите на слепите, отдавайки живота и таланта си, въпреки че е била много по-качествена от него.

Без малко щях да се просълзя наистина и пробвай да пишеш - Господ ти е дал талант в тая сфера. Нора Робъртс, Даниел Стийл, Сюзън Колинс могат само да ти дишат прахта ( не се майтапя )

П.П. Без да искам се замислих, ако разменим само имената и половете в шедьовъра ти как биха изглеждали нещата?

Но не си позволявам да "обобщавам" и "генерализирам" - т.е. от частен случай да вадя "изводи".

И понеже съм на кеф да те питам и тИбя, понеже Мадам Шъ не ми отговори: Защо статистиката в БГ е такава:

1. Едва 40% от населението вече имат официален брак?
                      2. Всяка година трошим рекорди по разводи като ефекта се мулти-плицира, т.е. вече само пълен "бълък" не е поне с 3-4 развода?
                      3. Бизнес ли е вече да си "самотна" и разведена майка?

Не си длъжна да ми отговаряш, просто не ме свърта, ако не опъна някоя плитка

Ай, наздраве!
                      Last edited by marandi; 03.11.2012, 13:44.

Коментар

• ... една ...друга житейска сценка
                        И продължава...

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Маранди , гладната кокошка няма как да изгони проскубания петел от фамилния му дом. Какви зестри, какви 5 лева? В 19 век ли живеете, че за чеизи мислите?
                          Много съм се "прецакАла" чисто житейски ако се вкарам във вашите схеми. Родителите имат право да "профукат" състоянието си и нищо да не оставят на поколението си, нали? А може и да надживеят децата си.

п.п.Съгласна съм почти на 100% с това, което е казал Космо малко по-долу. Разликата ми с него е, че нямам класови предразсъдъци. Вярвам в свободния избор- така са ме възпитавали за добро или лошо.
                          Мадам Шъ,

моите уважения, радвам се за готиното семейство, което си създала.

П.П. Не искам да съм лош пророк, но когато твоите наследници тръгнат да се женят някой ден ( без значение от какъв пол са ), ще си спомниш за нашия разговор, ако нещата не са се променили дотогава. И ако имаш мъжки рожби внимателската ще оглеждаш "избора" му, за да не попадне на класическата "схема" в БГ как се склюва брак и след 1-2 години БГ-Съдът изкарва при развода твоя левент "виновен" и "снаха" ти се оказва, че набързо прибира едни недвижими и движими неща, трупани с поколения и понеже не е достатъчно това - ще има и една готина месечна издръжка.

Не ти го пожелавам, но за момента нещата са такива като юридическа рамка и доста мацки се светнаха и прилагат успешно "схемата". Даже има "рекордьорки" с по 5-6 брака за по 1-2 години да не посочвам примери, защото всички ги знаете.

Умишлено се бавеха и промените в Семеен кодекс, предбрачните договори и т.н., което е практика във всички останали нормални страни и не е нужно да се открива "топлата" вода, а просто да се ползва.

Безпристрастен съм - просто съм ви "маркирал" набързо фактология на процесите и малко статистики. Ако нещо не ти допада в данните, не мисля че проблема на Обществото е в Русото.

Просто съм сеирджия и ви нагласих едно "Огледало" да се видите как изглеждат нещата отстрани и защо скоро ще БГ ще излезе "рекордьор" и по разводи, без значение ти от коя страна на барикадата си и чия кауза си мислиш в момента, че защитаваш ( мъжката или женската ). Т.е. "схемичката" ще удари по наследниците.

Поздрави и не си стискай хумора, ами го сподели на воля с нас!
                          Last edited by marandi; 03.11.2012, 12:36.

Коментар

• Добър ден и зареждащ да е ))

Серго с твое позволение ще навляза малко в мъжките ви територии и ако не се удавя ) ще отида до завода, набързо да сглобя някоя машинария - къде с чук, къде с брадва и ако още имам сили и през фитнеса ще мина да съм във форма да изпълня останалите си задължения

Денят се очертава слънчев, а утре още повече и и много, много ми се ходи на море ))

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Всеки нормален БГ мъж може да си позволи жена му да не работи цял живот и няма да бъде навън на студа, няма да бъде гладна и няма да остане жадна.

П.П. Т'ва вече в БГ не върви, спрямо "новия" женски критерий, защото те вече не искат само горното, ами искат да забършат и имотите и банковите сметки и въобще всичко трупано с поколения от рода-та за мъжката част.

Естествено ( Тя ) идва гладна кат' кокошка и след 2-3 години вече гони "мъжа" си от фамилния му дом. За ЗЕСТРА и дума да не става реч
                              Маранди , гладната кокошка няма как да изгони проскубания петел от фамилния му дом. Какви зестри, какви 5 лева? В 19 век ли живеете, че за чеизи мислите?
                              Много съм се "прецакАла" чисто житейски ако се вкарам във вашите схеми. Родителите имат право да "профукат" състоянието си и нищо да не оставят на поколението си, нали? А може и да надживеят децата си.

п.п.Съгласна съм почти на 100% с това, което е казал Космо малко по-долу. Разликата ми с него е, че нямам класови предразсъдъци. Вярвам в свободния избор- така са ме възпитавали за добро или лошо.
                              Last edited by val/she; 03.11.2012, 11:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Моят съсел досега е загубил 7 /седем/ телефона. През последните две години си ги купува сам, с негови пари. По цяло лято работи на пчелина срещу заплащане
                                Не губи И си пази вещите. Точно за това залагам че е случайност. Абе, живи и здрави

Коментар

Working...
                                X