IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аа ... и че нашите владетели през хилядолетията ползвали т.нар. "източен" календар в годината си на стъпване на трона, а не сега популярния зодиакален.

Т.е. дали т'ва е "източен" календар или български щом само наш'те са го правели - не знам. Но имаше подобна изумителна статистика по именника на българските царе.

Нямам статията под ръка, иначе щях да ти я пратя като повод за размисъл. Т.е. щом нашите са го правели като задължителен ритуал, а китайците не са - за мен става пълна мистерия как български владетел влиза на власт по "китайски" календар, което при китайските династии не се наблюдава.

П.П. Демек, обърквам се вече на кое се вика китайски и на кое български календар. Все едно някой да каже, че в БГ си празнуваме рожденните и именни дни по "чуждо" летоброене. Странно, но някой ден може и да се "светна" - все пак си има 'орица специалисти за тия неща
    Last edited by marandi; 09.11.2012, 01:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Наздраве, ще се окаже май, че българския часови пояс е по древен от Китайския. Това малко на шега де. Ама си има и малко истина, а може и повече истина.
      Не знам, не съм специалист за тия неща.

Бегло съм преглеждал материали и единствено помня, че т.нар. древно-български и китайски календар не са еднакви, както се смяташе до скоро, понеже нашият правел една корекция с Юпитер, който там го няма и оттам бил по-прецизен, т.е. по-точен.

П.П. Самият факт за каквото и да е било, че е "най-най- ... в Света" е коварен елемент. От една страна може свръх да мотивира някого/всички, но от друга може и тотално да демотивира някого/всички.

Или както казваш - 1 факт/събитие/случка може да е и добро и зло като въздействие най-общо казано по много причини.

Опитвам се много да внимавам като пиша статийките, именно от тази гледна точка и да има баланс, но съм просто Рус и е невъзможно

Ай, Дзън за Империята ( БГ-то )!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Да, отрази се събитието по чуждите медии: ББС, франсета, белгийци и т.н. - доволно. Линк за града:

http://alexs.blog.bg/history/2012/11...vadiia.1017247

П.П. Днес откриха още 1-но уникално златно съкровище край най-голямата могила в Света - с. Свещари. Там ще излязат велики неща, но бавно я "разкриват", защото няма кинти. Линк с видео за уникалното "ново" съкровище, ако не си го видял. Нещата са уникални наистина:

http://www.youtube.com/watch?v=l4jwVHXJW_c

Някой ден се надявам да успея да подготвя и статията за Историята, но нещата стават бавно за съжаление.

П.П.П. Добро утро с една водка и кола по БГ-часови пояс!
        Наздраве, ще се окаже май, че българския часови пояс е по древен от Китайския. Това малко на шега де. Ама си има и малко истина, а може и повече истина.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

Добро утро tnm
          Добро утро красавици и юнаци

Здравей Вал,
          Слава богу с ураганите се разминахме, засега. По нашенско чувам сте намерили най древния град в света ???
          Да, отрази се събитието по чуждите медии: ББС, франсета, белгийци и т.н. - доволно. Линк за града:

http://alexs.blog.bg/history/2012/11...vadiia.1017247

П.П. Днес откриха още 1-но уникално златно съкровище край най-голямата могила в Света - с. Свещари. Там ще излязат велики неща, но бавно я "разкриват", защото няма кинти. Линк с видео за уникалното "ново" съкровище, ако не си го видял. Нещата са уникални наистина:

http://www.youtube.com/watch?v=l4jwVHXJW_c

Някой ден се надявам да успея да подготвя и статията за Историята, но нещата стават бавно за съжаление.

П.П.П. Добро утро с една водка и кола по БГ-часови пояс!
          Last edited by marandi; 09.11.2012, 01:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            " Мрежата е, за да се хване рибата.

Хване ли се рибата — мрежата се забравя.

Примката е, за да се улови заекът.

Уловен ли е заекът — примката се забравя.

Целта на думите е да уловят смисъла.

Уловен ли е смисълът — думите се забравят.

Къде да намеря човек, забравил думите, та с него да си поговоря!"

ДЖУАН-ДЗЪ

Мечо, и да си тук и да те няма все едно и също е, по-важното е просто да си, където и когато и да е!
            Бъди здрав, приятелю!

Благодаря Кев. Прав си. Целта на думите е да уловят смисъла. Уловен ли е смисъла думите се забравят.
            Следва, че аз греша. Но, когато аз греша винаги има едно НО

„Партийо любима, ти си права, дори когато грешиш.” За периода на комунизъма тази мисъл беше абсолютно вярна, макар и да противоречи сама на себе си. Ами, противоречи сама на себе си, ама е вярна. За истините е характерно това, че когато са верни са верни, дори и когато противоречат сами на себе си. Е ся, имаше там едно „с нас Москва е в мир и в бой”, което я правеше не съвсем вярна, защото грешките пред Москва са си били ГРЕШКИ.

Какво означава верността на това, че си прав дори когато грешиш. Нищо друго освен абсолютна свобода и чисто съзнание. Достигнал си до такава степен на осъзнатост, че си осъзнал, че никой авторитет няма власт над тебе освен авторитета на капризите на собственото ти чисто съзнание. И това е справедливо. Така е редно. Щото нали уж „егалите, либерте и ко беше още…”. Ами като е равенство, да е равенство. Никой няма значи право да е по равен от мен.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Мечо, здравей!
              Урагани и други подобни?

Добро утро tnm
              Добро утро красавици и юнаци

Здравей Вал,
              Слава богу с ураганите се разминахме, засега. По нашенско чувам сте намерили най древния град в света ???
              tnm

Коментар

• Бебе Кеф(ец),

'ноу ме кефиш, харесвам позитивни люде като послание ( вид визитна картичка ), както към себе си - така и към останалия свят

П.П. А, бре тая Джуан, дет' я даваш за пример - колко в вдигала на лежанка, без липосукциите?

Шегувам се - просто метнах 1 бърз преглед за автора, защото като прочета нещо имам шибания навик веднага да видя кога е писано, в какви времена, от кой народ, какви са били технологиите, познание и прочие неща ....

Шибан инженерен дефект - да мъ прощаваш

Ай, за Дзън-таоизма, че станах не стерео, ами куадро да гледам толкова мачове едновременно - хихи

Коментар

Май доколкото могат го оставят да се лее свободното слово. То каква ли файда от свободно слово ако няма свободно мислене
                  " Мрежата е, за да се хване рибата.

Хване ли се рибата — мрежата се забравя.

Примката е, за да се улови заекът.

Уловен ли е заекът — примката се забравя.

Целта на думите е да уловят смисъла.

Уловен ли е смисълът — думите се забравят.

Къде да намеря човек, забравил думите, та с него да си поговоря!"

ДЖУАН-ДЗЪ

Мечо, и да си тук и да те няма все едно и също е, по-важното е просто да си, където и когато и да е!
                  Бъди здрав, приятелю!
                  Last edited by kev; 08.11.2012, 22:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    че гадното дебело псе се е добрало до рибата, изяло я е и се е скрило зад дивана Още е там. Очаквам да се измъкне от скривалището си утре, след като прецени, че бурята е отминала

П.П. Фаби, точката ти стои много добре
                    Ко стана с горкото жиуотно?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Докато китайските реки са пълни с кораби, Европа и ние ще гладуваме.
                      Изключвам случайно попадналите там български моряци.
                      Дай Боже всеки българин да е добре навсякъде, без значение професията

П.П. По принцип чайниците не са виновни за изнервената седмица на пазарите, а първо прословутия избор на тъпак, второ тъпакът се изцепи за петрола като спечели.

Никой не е по-голям от пазара, но 2 изказвания на Обама и Драги ( непремерени ) и сега им гледаме сеира. Цяла седмица цари страх с голямо "С". Резултатът е нерви, утре ще е готино рали - а, па Русото ще го няма 3 дена и то точно утре - голяма каръщина
                      Last edited by marandi; 08.11.2012, 22:27.

Коментар

Не бях прав да те нападам. Всеки си има своите виждания. Наздраве !!!
                        Напротив!

Имаш право да правиш всичко, каквото си поискаш - дори и да скачаш с колене отгоре ми със засилка, ако те кефи и ти се връзва на "философияТА".

А защо са толкова много школи/течения/ереси досега и как не са се избили помежду си - даже и Русото не може да ти отговори

П.П. Друг е въпросът дали, ако някой се засили така ( не говоря за себе си, а към когото и да е било ) - аз ще стоя и ще го гледам кат' зрител

Радвам се, че отново си "старият" Мечо с чувството за хумор. Пази го т'ва чувство!
                        Last edited by marandi; 08.11.2012, 20:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Аааа, ясно. Това са едни по големички торби. Около 1-2 тона Аз си мислех че късат 50 килограмки, пълнят в хамбара а тук ги развасоват като произведени в Химко пак по 50 кг.
                          С 50кг торби наистина ще създадат "заетост". Те функциониращи мостове сабарят, за да има заетост и ръст. Добре, че нямат свободен режим (все още) иначе отидЕ пазарът на труда.

Коментар

• Мечо, здравей!
                            Урагани и други подобни?

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Много се забавлявам със Зарко и неговата тема.

Прилича ми на изследовател: грабне някоя полуумряла жаба (пост) от тази тема. Довлачва я в леговището си (темата си) и започва да й прави дисекция....

Коментар

Крана вдига торбите закачени с куки за дръжките (биг багс). Оставя ги да висят над едни железни мостове оставени от китайците специално за целта над хамбарите на кораба. Мостовете са с дъно като сито. Китайците отиват под торбите и им режат дъната. Торта се изсипва (да е жив и здрав Нютон) върху ситото и оттам се стича в хамбара.
                              Аааа, ясно. Това са едни по големички торби. Около 1-2 тона Аз си мислех че късат 50 килограмки, пълнят в хамбара а тук ги развасоват като произведени в Химко пак по 50 кг.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Тва на ръка ли бря
                                Крана вдига торбите закачени с куки за дръжките (биг багс). Оставя ги да висят над едни железни мостове оставени от китайците специално за целта над хамбарите на кораба. Мостовете са с дъно като сито. Китайците отиват под торбите и им режат дъната. Торта се изсипва (да е жив и здрав Нютон) върху ситото и оттам се стича в хамбара.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X