Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Добро утро лъвове и лъвици- Успешна седмица
Прави сте всичко Космо и Наивник, но няма политическа воля да се смекчи дивашкия капитал и затова сме на това положение..Нашите политици не могат да разберат, че има модел на доходите и под един минимум народа губи своята търпимост и всички губят..Аз от година усещам голямо напрежение сред хората..Никога не бих писал в теми като политика, но се минаха границите на безочието и мизерията..ами започнаха гледам и българите да ровят по кофите..Аз като хвърлям все има по някои да ме чака за да рови..
. Толкова не можаха ли да направят едни социални кухни за бедни- слепи ли са..И толкова чиновници и лапачи без ефективност..Абе няма такава държава..Западняците знаят, че няма по- опасно от гладния озверен народ и затова храната е толкова евтина спрямо доходите а и социалните помощи даже прекалено високи..Гледам една женичка пенсията и 202 лева тока и 180
, а водата, наема, парното, храна..Ще озвереят хората и после анархия грабежи и за богатите лошо..Тук да припомня историята- колко запалени замъци, избити феодали и благородници и селски въстания от глад е имало на запад..И знаят и не го допускат..Ама и народа не спи и все им скача и ги плаши..И ние ще се научим , но иска време
.Да ви кажа честно редовно западняци са ми казвали като укор и страх, че ние сме много бедна- несигурна страна..знам, че това е модел на мислене..ама доста е вярно..Жал ми е много за пенсионерите и младите, че ги уморяват и прогонват с мизерията..а колко обещават всички корумпирани политици.
ават всички корумпирани политици..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНякой има ли идея защо цял живот Левски беше обесен на 19 февруари, а вече е на 18?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАз не говоря за укриване на данъци Космо. Никога не съм го правил и никога няма да го правя. Има купчина легални начини да се избягват. Както виждаш онези с големите данъци хващат "Дедовия" от големите корпорации. От тук нататък, данъкът не е само данък върху доходите и данък печалба. Ами осигуровките? Какви са те в БГ???? Като вземеш измислените осигурителни прагове, някои от тях отиват в небесата. Ами ДДС??? Ние и още 2-3 държави сме с единна ставка по ДДС. Ами всички такси, които не са съобразени по никакъв начин с вложените в тях разходи, ами купчината лицензионни режими? Ами измислените данъци недвижими имоти???? Казвате ниски били - ниски - курец!!! Заедно с такса смет са също на небето. Имам имоти, с които на драго сърце бих се разделил на половината от данъчната оценка. Не се ли намалят поне с 60% държавните търтеи, не се ли вкарат мангалите в правия път, няма никакъв начин за отлепване напред.
Проблема с циганите е друга бира - много са изгодни те за всички управляващи - при ниска избирателна активност на практика те решават властта в много региони на страната.. Па и парламернтаруните избори също, че вече са над 500 х. човека... Там трябва вече да се работи сериозно за ограничаване на раждаемостта в етноса със всички мерки (щото само с тия европейските няма как да стане)... Най ефикасно ще е да се убие икономическият им интерес да имат по 10 чавета.. И през родилните домове тихичко да се спира възможниостта да се възпроизвеждат от един момебнт на там.. Ама това няма как да стане ако се обяви по телевизията защото ЕС ще ни затвори.. И в това отношение сме много загубена нация... Хич не намираме политически начини да си защитаваме националните интересеи.. Я гледай маляките каво парвят...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеДааа и това е проблем... Трябва много да се натисне ромската част от населението, така щото в кратки срокове да спре да точи държавата. И държавните институции трябва да се ревизират. Да се види къде има нужда и от какво.. Е ония ден един ми вика че в Австрийската народна банка работели 1800 човека, а австрийската банкова система е в пъти по голяма от българската.. А в БНБ работят 5 000 човека... Те така... А данъците на всякъде по света се събират с законови мерки.. То няма кой доброволно иначе да палща, ама като за неплащане се лежи в затвор и човек сам ще почне да си преценява риска.. Виж как е на запад - виж им ставките. И те крият, ама и лежат като ги хванат. Избор...Плоският данък е сопциално несправедлив. Време е малко да станем по социлана държава (като успоредно дсе работи с много строги мерки спрямо мангалите)... Тоя печерен капитализъм убивва нацията.. Факт.. Вече сме 6 милиона.. И като махнеш циганите, станахме 5.5 милиона и то половината пенсионери и смятай каква е перспективата на нацията..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАбе то хубаво Космо, ама не отиват за пенсионерите, а за мангали и за дебели гъзове на държавна службаИ не се е родил още този който ще ме накара да платя 50-70% данък върху доходите си изкарани с много бачкане и пот. Нали се сещаш какво беше преди 8-9 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеИ идиотията наречена плосък данък - не бях мислил скоро за нея--- Взимах ти 500 лв, взимат ти 50 лв (10%) и живееш с 450 лв... Еди кой си шеф взима 100 бона, взимат му 10 бона (пак 10%) и той се "мъчи" с едни 90 бона на месец... При равни физически потребности... Некак не върви.. Поне 50 % (ако не и 70%) трябва да е данъка за доходи над 50 000 лева месечно и парите да се пренасочват целево към бедстващите слоеве на населението (най вече пенсионерите)...И не се е родил още този който ще ме накара да платя 50-70% данък върху доходите си изкарани с много бачкане и пот. Нали се сещаш какво беше преди 8-9 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Мечо, много мъгливо, бре. Да изчакаме времето да се пооправи и тогава да вдигаме революции!?
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДобрутро!
Мечо, нещо си се пренапрегнал с тази политика
Виж сега. Не го обичам насилието. Ама като са казали, че властта с кръв са я вземали, и ми се хилят мазно от телевизора, не мога да не се кефя, като има востание. А и убежденията ми са такива. От всичкото дето съм го изучил и преживял, съм се убедил, че свободата е първична. На това убеждение му викам "духът на Караджата". За това и песента.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Покарах ски добре.. Аз съм слаб скиор ама с желание карам... Мацката с огромният балкон не си вдигна телефонас. После ми върна обаждане ама аз вече ядях пържоли в една механа в Банско... Май е любовница на ония сопол дето ме съди, защото като си говорехме го чувах как суфлира до нея... Разбрахме се пак да се чуем... Абе ще ми се да си поиграя с тия любеници, ама ще видим.
Как и да е... Днес се зачетох в статията за заплатите на шефовете на ЕРПтата...
http://www.novini.bg/news/119756-шеф...-лукс.html
Е наистина няма такава държава.. Как е възможно в държавен монополист на който държавата гарантира приходите и печалбата да има такива заплати??? Същото е и с Топлофикация и с банките.... Данъкоплатеца гарантира депозитите по банките (нали всички сме на ясно че фонда за гарантиране на влоговете ще е достатъчен да покрие депозитите най много в една средна по големина банка???), а шефове на банки взимат колко 600 пенсионера на месец... Некак хич не е социално, когато се касае за държавни монополисти или за подкрепяни от държавата индустрии... И идиотията наречена плосък данък - не бях мислил скоро за нея--- Взимах ти 500 лв, взимат ти 50 лв (10%) и живееш с 450 лв... Еди кой си шеф взима 100 бона, взимат му 10 бона (пак 10%) и той се "мъчи" с едни 90 бона на месец... При равни физически потребности... Некак не върви.. Поне 50 % (ако не и 70%) трябва да е данъка за доходи над 50 000 лева месечно и парите да се пренасочват целево към бедстващите слоеве на населението (най вече пенсионерите)... Мамата им се е.. на тия хорица. Като кучета живеят.Трябва да се вкарат и възможности за ранно пенсиониране... Трябва и за здравеопазване пари да се вкарат.. И за борба с корупцията да се вкарат...
Ебати аз от три години живея на спестявания, не изкарвам и лев, а плащам поне по 5 бона ток на месец... Тия педали ще взимат по 100 бона заплати... Ама и тия дето си направиха далаверата със "зелената енергия" и те са за съд... Няма такава лудост.. Ебаваш майката на една река (ВЕЦ) или на една поляна (солари и перки) и от ттам народа е длъжен да тио изкупува енергията на цени 10 пъти по високи от тия на Колзлодуй... Ама Европа искала.. Като иска да субсидира.. Па и като гледам тяхното съотношение на доходи спраямо цени на тока е съвсем друго.. Па и не е да са спрели всички атомни централи в Европа... Е за това изчезваме като нация.. Ама евала че се посъбуди народа... И аз днес ще освободя от работа всеки койот ще ходи на протест.. Тъпото е че ще падне бате Бойко от вкласт (ако йне излъже на изборите няма друга алтернатива) и пак ще дойдат комунистите и клонингите им.. А на практика всички тия визирани проблеми те ги създадоха на времето с подкрепата на червените бизнесмени... Абе изхода е само терминал 2... Е сьега да съм на 20 години, тръгвам и си хвърлям българският паспорт, за да не вземе да ми едойде акъл да се прибирам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобро утро tnm
Добро утро красавици и юнаци
"... и търсят духът на Караджата..."
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zerVIiGBJx0!
Добро утро, тайфата!
Мечо, много мъгливо, бре. Да изчакаме времето да се пооправи и тогава да вдигаме революции!?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Добро утро tnm
Добро утро красавици и юнаци
"... и търсят духът на Караджата..."
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zerVIiGBJx0Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар