If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Свободното (манипулативно, грешно, противоречиво) мислене винаги увлича масите. Хората инстинктивно усещат свободата и тя ги привлича. Може и да ги отблъсква, но това е само когато е насочено срещу тях или нещо тяхно. Докато рационалното мислене може да бъде единствено досадно и нищо повече от това.
Мечка,
повтарям ти го за последен път и повече няма да ти го казвам, щот' си мелиш твоето като латерна, без да чуваш нищо друго.
П.П. От Античността досега сте били робовладелски строй - тогава е култа към свободата.
Средновековието почти успява да вмъкне бляна за свобода, ама не напълно ( васали и закотвени селинджърите към земята, за да копат ).
Индустриалната епоха вече успява да вкара култа за т.нар. независимост, свободен избор и дрън-дрън глупости за наивници.
Информационната епоха прокара първите наченки за т.нар. взаимозависимост, симбиоза, синергия и т.н. модерни думички кат' по-висша форма.
П.П.П. Ще ти го кажа и по друг начин и спирам, понеже е безсмислено, относно лафчетата ти за свобода.
Само сиренцето в капана за мишки е безплатно. Или - ако успееш да накараш една птичка сама да се напъха в клетката - то тя ще пее много по-вдъхновено ( отколкото насила ).
Не чатна ли, че свобода, независим избор и прочие философски школи са ви писани за да ви направят привидно, че уж сте "свободни", а в същото време свободен днес = роб от Античността, но с друго лустро.
Свободното (манипулативно, грешно, противоречиво) мислене винаги увлича масите. Хората инстинктивно усещат свободата и тя ги привлича. Може и да ги отблъсква, но това е само когато е насочено срещу тях или нещо тяхно. Докато рационалното мислене може да бъде единствено досадно и нищо повече от това.
Вероятно щото е творила преди времето на Гугъл.
А тогаз си беше модерно всеки, който има връзки да си купи книги, после да се бара на интелекуртен.
Не съм я чел де.......
Тогава. Пък камо ли в бъдеще.
Пък и такива като нея живееха в една синтетична социална реалност.
По-скоро е нямала от къде да си свери "часовника", щот' 99% се водеше "забранено".
Нали си бяхме с класов враг и над 140 държавни ни бяха "врагове". Сравнявала се е с глупостите на матрьошките, дет' си мислят, че имат нЕква култура и наследство и т'ва е.
На матрьошките т.нар. фолклор са им циганските им романси и честушки. Щом' мангалите ти правят "фолклора" - к'во има да се коментира повече колко ниска топка са.
П.П. За справка ( Мечката ) с неговите абсурдни бъртвежи на развален български ( пардон, руски ), дет' ми надува главата, па аз не обичам неграмотен български да чета.
Та, няма стреляме по пианистите, щот' толкоз си могат
..................... и вчера подкарах Солунският чудотворец на Фани Попова-Мутафова. Килнах 50 страници и нищо не помня от книгата, щот' я четох преди 25 години.
Тогава 'ноу ме беше накефила, ама ся нещо ми се струва, че яко бърка фабулата и ненужно усложнява с 200 кила уточнения. Иначе пише сравнително леко и в диалозите е добра, ама като цяло е искала да покаже колко много знае родната история и нищо не й се разбира.
Т'ва световен бестселър няма как да стане. Ма, 'ноу ми е смешно да чета книги след 30 години, дет' нищо не помня от тях - хаха
Вероятно щото е творила преди времето на Гугъл.
А тогаз си беше модерно всеки, който има връзки да си купи книги, после да се бара на интелекуртен.
Не съм я чел де.......
Тогава. Пък камо ли в бъдеще.
Пък и такива като нея живееха в една синтетична социална реалност.
Ха да ти се повръща. От здраве да се не отърваш!
/бълбук - гаврът -мляс/
Ся и Смонафта да изтрополи от некъде?
Цена нема да има!
И като тръ-ъ-ъгне лакърдията.....................
Ет така се увличат масите.
Е, па как нема цъфне, бря
П.П. "По-близо до масите!" - е казал товарищ Ленин навремето. Умен чиляк е бил
Дзън за Империята да включим и Мечока и готовише.
П.П.П. Онова чудо 1200 страници Мистериите на Венеция от Ал. Дюма го прочетох най-после и вчера подкарах Солунският чудотворец на Фани Попова-Мутафова. Килнах 50 страници и нищо не помня от книгата, щот' я четох преди 25 години.
Тогава 'ноу ме беше накефила, ама ся нещо ми се струва, че яко бърка фабулата и ненужно усложнява с 200 кила уточнения. Иначе пише сравнително леко и в диалозите е добра, ама като цяло е искала да покаже колко много знае родната история и нищо не й се разбира.
Т'ва световен бестселър няма как да стане. Ма, 'ноу ми е смешно да чета книги след 30 години, дет' нищо не помня от тях - хаха
Ко си търчал - днес готвачка станах с тия печки да се таковам в простата кордела.
Спретнах супата гъбки и отивам след 1 час и гледам тенджерата почти празна, па готвя за 6-8 порции и Ламята ме гледа кат' немска овчарка, дет' ти е набарала филето Елена, па не знае що го няма, ама се облизва и пъшка.
Че преди 2 часа па спагети му въртях - викам - ела ся Зайо Байо тук-а, гледаш и другия път ще си ги направиш сам.
Измислих му най-тъпия сос дет' можах се сетя, че да няма как да го сбърка - 1 морков ( кубчета ), 1 глава лук ( кубчета ), 3 скилидки 1 чесън, половин пасиран буркан стерилизирани домати - риган, чер пипер, сол и 1 лъжица захар.
Задушават се лук, морков за 3-4 мин. за 1 мин. се добавя чесъна и се залива с пасираните домати - 10 мин. къкрене на тиган под капак за сос-а. Спагетите за 15 мин. станаха в подсолена вода.
Викам - Ламя сега купа 1 брой - оцеждаш си спагетите и ги слагаш, заливаш със сос-а и бъркаш.
П.П. Гребнах и 2 лъжици от крем супата ( картофи ) с гъби от тенджерата - викам сега месиш и хрупаш.
И другия път си ти - не е сложно, налЕ?
Ся Ламята пак мери щандовете по верига Х и ще ми цъфне щастлив. Ма, вчера дали не го оставих на 3 варени яйца, че ми се направи на интересен. Два пъти го питам какво ще хапваш днес да мога да си планирам времето. Имало за ядене ми озвери и вечерта клекна, щот' само сухи храни из хладилника и нищо готвено. Викам свари си яйца - нали имало за ядене и се оправяй. Днес е писанче - хихи
От осем сабахлем препускам по сокаците на оная дето хем растяла, хем не стареела.
Ма то таквоз добиче нема!
/Е, като как да ѝ доде акъля в една такава ситуация?/
Сегиз съм се разпищолил, гепнал водната чаша с бърбън и ми требе Маранди.
От не ми тръгва глътката.
Тези паксимадя можеш да ги хрупаш, а можеш и да си ги направиш мекинки, според зависи от зъбния статус.
Преди 2 години, когато решихме да си правим домашен хляб, се оглеждах за пекарни,
в крайна сметка не си купих, а започнах да си меся хляба на ръка, отначало с бяло брашно, после с пълнозърнесто- 25 кила чувалче от близко селце.
Но дали правих много, а и не свършва бързо като купешкия, та накрая хващаше мухъл. От тогава се сетих за сухарите, които знам от странство, и на принципа проба- грешка, един ден взеха, че станаха.
Така, стигнах до заключението, че опита, който придобиваш в чужбина, може да ти бъде много полезен някой ден, дори и късно, както при мен, сетих се за тези хлебчета чак 8 години, от как съм се върнала.
Е, ко толкоз па за едни сухари.
Имам една купа и ако се задържи хляб ръгам филийките там да изсъхнат и после през блендера и си правя галета в едни буркан
Няма мухал - няма нищо.
То стигне ли се до мухъл изхвърляй, щот' става онкологично опасен.
Ама, си записвай, че Русото всеки път готви различно. Два пъти едно и също не повтарям, даже си я драснах на файл, че смятай след 2 часа съм я забравил - хихи
П.П. Тия сандвичи Ламята няма зъби за тях да ги хрупа
Тези паксимадя можеш да ги хрупаш, а можеш и да си ги направиш мекинки, според зависи от зъбния статус.
Преди 2 години, когато решихме да си правим домашен хляб, се оглеждах за пекарни,
в крайна сметка не си купих, а започнах да си меся хляба на ръка, отначало с бяло брашно, после с пълнозърнесто- 25 кила чувалче от близко селце.
Но дали правих много, а и не свършва бързо като купешкия, та накрая хващаше мухъл. От тогава се сетих за сухарите, които знам от странство, и на принципа проба- грешка, един ден взеха, че станаха.
Така, стигнах до заключението, че опита, който придобиваш в чужбина, може да ти бъде много полезен някой ден, дори и късно, както при мен, сетих се за тези хлебчета чак 8 години, от как съм се върнала.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар