If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Не можете да ме изкушите с гарги жарени. Аз съм вегетарианка и то не по убеждение- да се мъча, а по вкусови рецептори.
А, ето хубаво казано. Не мен също ми се случва по много време да не ям месо, не защото не го обичам, а защото колкото пъти си купя от магазина ми става лошо, мирише неприятно. Трябва мнооого да ми е "паднало пердето" и да си смеля за кайма свински гърди или нещо друго, според това какво ми хареса на цвят, че да направя кюфтенца или нещо друго. Лошото е, че и с рибата не стоят много различно нещата.
Мен питаш ли ме днес не съм на един банан, а на два Какво правя, какво избирам накрая - нищо. Се гладна оставам Сръдла! А времето е толкова хубаво / хич да не му се прибира на човек/, че реших да не си позволявам разходки, тъй щото ще се забравя и после ще закъснея от почивка Следобед ако Райко е пекнал, шЪ сЪ възползвамИ от него И си сядам аз и отварям форумО (прелиствайки поредния дИкИмент с едната ръка, и дегустирайки скромният бананец за обяд) и що да видя - печени пиленца, саламури, шопски салати, жар Трудно е...
Не можете да ме изкушите с гарги жарени. Аз съм вегетарианка и то не по убеждение- да се мъча, а по вкусови рецептори.
Малко доклад от мен за моята саламура, за количествата.
15-те чушки бяха десетина и то - по-дребни.
Полвината кило люти чушлета си беше полвин, ама не са от най-лютите, та добавях още млян лют. Ама аз ям много люто, де.
Лютите счуках цели, даже без да ги обеля*, а пипера го нарязах на две, на три напряко и го счуках не много старателно, та да е по селски-лайк.
Както казах, препичах пилето на сух дебел тиган, ама то се оказа много добро и, съответно, мазно. И като сложих първо парчетата от бутчетата и гърба, те пуснаха бая мазнина, та не се опекоха, ами нещо като пържено-печени. Така че, в тоя случай с тиганя, първо сложете бялото месо (без кожата), че то не пуска мазнина.
От тези количества стана пълна трилитрова тенджера от гъста саламура с пилешко повече, отколкото трябва.
--------------------------------
* - защото не се белеха както трябва и всичко оставаше по ципата. Но и така хич не е зле, ципите останаха цели и могат лесно да се извадят от саламурата. Хем додават във вкуса на попрегоряло, което е много характерното за тази гозба.
Колега Манков ти си кулинарен бог... Ха наздарве. Аз пратих колегите до пазара за 20 кюфтета и 20 кебапчета + разните там прилежащи към тях екстри и хапнахме в офиса... Сега си донесох в кабинета малко остатъци и си поркам биричка... Ввече 8ма биричка...
Ей, големи гадове сте! Сега идвам от обяд и като ви чета отвратителните, гадни, отблъскващи, непоносими приказки, ...... пак ми потекоха лигите.
Мен питаш ли ме днес не съм на един банан, а на два Какво правя, какво избирам накрая - нищо. Се гладна оставам Сръдла! А времето е толкова хубаво / хич да не му се прибира на човек/, че реших да не си позволявам разходки, тъй щото ще се забравя и после ще закъснея от почивка Следобед ако Райко е пекнал, шЪ сЪ възползвамИ от него И си сядам аз и отварям форумО (прелиствайки поредния дИкИмент с едната ръка, и дегустирайки скромният бананец за обяд) и що да видя - печени пиленца, саламури, шопски салати, жар Трудно е...
Полвината кило люти чушлета си беше полвин, ама не са от най-лютите, та добавях още млян лют. Ама аз ям много люто, де.
Лютите счуках цели, даже без да ги обеля*, а пипера го нарязах на две, на три напряко и го счуках не много старателно, та да е по селски-лайк.
Както казах, препичах пилето на сух дебел тиган, ама то се оказа много добро и, съответно, мазно. И като сложих първо парчетата от бутчетата и гърба, те пуснаха бая мазнина, та не се опекоха, ами нещо като пържено-печени. Така че, в тоя случай с тиганя, първо сложете бялото месо (без кожата), че то не пуска мазнина.
От тези количества стана пълна трилитрова тенджера от гъста саламура с пилешко повече, отколкото трябва.
* - защото не се белеха както трябва и всичко оставаше по ципата. Но и така хич не е зле, ципите останаха цели и могат лесно да се извадят от саламурата. Хем додават във вкуса на попрегоряло, което е много характерното за тази гозба.
Mmm звучи невероятно вкусно
А пиленцето домашно ли е или бройлерче от магазинО? Питам защото последните не ми се нравят особено
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Пилето ще го изпека на скара с дървени въглища на вилата на родителите ми.
По-добре ще е да спазиш оригинала, според мен. Сварено пиле. Накъсваш го на парчета и ги слагаш не за дълго пряко върху въглените на запалената скара.
Мола те!
Повервай ми
Иначе се губи нещо характерно в комбинацията на края.
И не слагай чесън! Много му е силен мирисът и пак пречи на пейзажа (или на шедьовъра). Е, ако много държиш, сложи накрая в чорбата една необелена скилидка и я извади не по-късно от 5 минути след това!
. . .
Чувствам аз, как ще ми развалиш ти хубавата саламура
. . .
Прочее, сутринта на закуска - пак от нея ядох
Станала е почти като класическата.
Сега ще си правя, tnm, оная саламура. Пораснала ми е на пъпа от две-три годин, а особено като ти я разказвах одеве...
Та оня ден опекох много чушки и патладжани; направих кьопоолу.
Но останаха 15-ина печени чушки.
А вчера правих на дъщеря ми шопска салата, та за това опекох полвин кило люти чушки, макар и за салатата да трябваха около шест - осем от тях.
И, сега..., останал съм с тези основни продукти за саламурата, немаше само пилето, та го купих.
Ма мийнуайл видох, че хлеб е останал една гърбинка...
Та отворих тая ми ти дромадерска крачка да стигна до моята фурна, понеже не знам дали затваря в седем или осем вечерта.
Стигнах в седем и половина - и те пуснали кепенците... Ама големите порти още отворени, щъкат насам-натам разни девойки - та им се примолих и те ми продадоха един хляб от моята хлебарница.
Сега, на връщане, пак отворих дромадерската крачка (около 90 см, понеже съм дълъг), но този път не от зор да стигна на време, а от кеф, че вече ще си правя саламура!
Начи, tnm, нема да права истинска жар, ами ще запека пилешкото на сух тиган (един такъв дебел и тежък, с грайфери, май е чугунен) до вид и мирис на овъгляване на места.
Отивам!
П.П. Прочее, студена тая саламура е по-вкусна. Требе да я ям чак утре по тоя критерий.
Ама ше я ям и току-що сготвена гореща, а наутре вече и студена
Това мероприятие съм го предвидила за неделя на обяд. Ще я правя за първи път таза саламура. Пилето ще го изпека на скара с дървени въглища на вилата на родителите ми.
По някоя време ще ти докладвам за резултата от експеримента
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
ПС: Чиче,с Петър заедно ли зъзнахте по гари и чакални в таз пуста чужбина ....Той нали обяви,че мести бизнеса натам и не знам доколко се е устроил
За ПеКаТа не отговарям....
Аз зъзнах по дворци и паркове, музеи и ботанически градини........
Стигнах и до борсата им с 4 крокодила на кулата,( нещо като нашето - ела вълчо, изяш ме....) , погледнах вътре , но ПеКа не видях........
Да е жив и здрав.....много инвеститори да намери и много светещи връзки да им продаде.....
пп Добро утро и ползотворен ден на всички....гугутки и гълъбчета....:
Днес отивайки към работа видях плакат, с тези двамцата реших да повиша тонуса ви с ето това в стил "Цвай гугуткен шпацирен на керемдкен" (и аз "знам" немски ) - http://www.youtube.com/watch?v=fLq-RlhwXTs
Много хубаво временце са заформя. Кофтито е, че макар днес да е четвъртък, утре не е последният работен ден от седмицата. Ще трябва да се мъчим още два дни
Ползотворен ден на момичета и момчетата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар