IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Де да беше така с добруджанките Аз си водя такава
    Природата си знае работата. Не може на едно място да се събират двама работливи. Трябва да има равновесие
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Преди години, когато се омъжих, съпругът ми ме заведи при дядо си. Човекът, макар и възрастен, беше доста едър, здрав добруджанец. Погледна ме дядо - аз наконтена, на високи токчета, с 1 см. маникюр и тежаща точно колкото една торба с цимент /50 кг./ - и вика на съпруга ми.
      - Чедо айо, хубаво ти е булчето, ама слабичко ми се вижда. Не може въртя мотиката.
      С глас съм се смяла.
      Дядото не е разбрал нещо.Внукът му си е взел жена за да върти други неща а не мотиката.

Коментар

На добруджанките им трябва дърво с едно друго нещо накрая.
        Ама вече не ги правят от дърво, а пластмасови.

Коментар

На добруджанец му връчи дърво завършващо накрая с желязо - мотика, кирка, лопата, брадва ... и стой та гледай..

Коментар

Е па що ти е да моеш да въртиш мотиката, като моеш да въртиж мъжо, който по всяка вероятност отговаря на условията за въртене на мотика
            На добруджанец му връчи дърво завършващо накрая с желязо - мотика, кирка, лопата, брадва ... и стой та гледай..
            Мечо

Коментар

Преди години, когато се омъжих, съпругът ми ме заведи при дядо си. Човекът, макар и възрастен, беше доста едър, здрав добруджанец. Погледна ме дядо - аз наконтена, на високи токчета, с 1 см. маникюр и тежаща точно колкото една торба с цимент /50 кг./ - и вика на съпруга ми.
              - Чедо айо, хубаво ти е булчето, ама слабичко ми се вижда. Не може въртя мотиката.
              С глас съм се смяла.
              Е па що ти е да моеш да въртиш мотиката, като моеш да въртиж мъжо, който по всяка вероятност отговаря на условията за въртене на мотика

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                С акъл и мотофреза.Сега ако малко ти сече пипето и му разбираш на земеделието на два декара ще направиш чудеса.Можеш да изхраниш поне 10-12 човека.

С глас съм се смяла.
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  Уф заспал съм и чак сега ставам... За сега нещата са добре... Вече имам 8 къщи за инвеститорите и за 12 имам писма намерения. Чакам и тия 12 да ми преведат капаро до края на ноември... Някои дори казаха от сега че ще платят за 200 квадрата къща напред пък като стане на разрешение за ползване ще доплатят разликата. Още обаче не взимам пари защото трябва да направим правилника на комплекса и някои от тези 12 може да не ги одобрим (новодомец ще се одобрява със 6 от 8 първоначални гласа на инвеститори.. Аз исках да е с пълно мнозинство, но двама от 8те основатели са конкуренти в бизнеса и хич не се долюбват та заради тях направих отстъпка.. Те и ще са някак в отделните части на комплекса... В пртък преведох 50 х. на архитекта и на строитеният надзор... Малко излизат проблеми с изкупуването, но и там вървя... Много къщи по тия села не се знае на кой са, намат документи за собственост, документите за собствееност не съвпадат с удостоверенията за наследници и си противоречат.... Пълен хаос е с документите по селата... Ама от друга стреана това е добре защото ще оградя поне 20 дка. общинска земя без да я плащам (с кмета сме се разбрали...)... Аз искам супер лукс защото мисля това да ми стане основно жилище.. По скоро идеята ми е за Бевърли Хилс, а не за сеска къща... По скоро имения с охрана и без никакво влияние от външният свят. Няма да допускам дори полиция и от сега съм казал че ако се хване крадец аз ще го съдя по законите на хан Крум.. Да си знаят местните.

Влизала съм в този комплекс. Говореше се, че повечето къщи са наети от англичани.
                  http://www.luximoti.bg/Apartamenti_n...o_Turnovo.html
                  Мечо

Коментар

• Иначе като си спомням бабето от 7 ара вадеше по 100 кила домати и 50 корнишони дневно, без да се смятат съпътстващите чушки, патладжани, и т.н.))

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      С акъл и мотофреза.Сега ако малко ти сече пипето и му разбираш на земеделието на два декара ще направиш чудеса.Можеш да изхраниш поне 10-12 човека.
                      Бат Пешо, това е ясно. След 15-20 годин ОК, така ще е. Но за момента другаде си вадя хляба и по скоро селото ми е за хоби, отмора и малко физически труд.

Коментар

Абе, съгласен съм. И аз това търся, но как ги копаш тези 2 декара?))) Освен това нямам нищо против да се напия вечерно време с високоЕнтЕлЕгЕнтЕн комшия. А и купувачите ще бъдат семейни компании ОК, тогава към тези 2 дка ще се прибави още един със самостоятелна къща, която ще се използва по график за тишина и спокойствие

Коментар

Абе, съгласен съм. И аз това търся, но как ги копаш тези 2 декара?))) Освен това нямам нищо против да се напия вечерно време с високоЕнтЕлЕгЕнтЕн комшия. А и купувачите ще бъдат семейни компании ОК, тогава към тези 2 дка ще се прибави още един със самостоятелна къща, която ще се използва по график за тишина и спокойствие
                          Аз обработвам не повече от 150м2...
                          Другото е английска ливада, български джанки....и дръвчета...

пп За комшията си прав. Миналата седмица приспах и ми беше малко скучно....

Коментар

ПС. Забравих да ти кажа че в комплекса ще заградя и поне 500 метра от местната река с един микроязовир който ще направя райско кътче за отдих...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Добро утро лъвове и лъвици. Космо - ГОЛЯМ СИ БАТКО. и АЗ Е ХАРЕСВАМ МАКЕДОНСКАТА ЛОЗОВА РАКИЯ- купувам си от Метро, а за мезетата си прав.В нашата държава храните не са онези със старите хубави вкусове вече.. Не знам дали ще купуват затворени комплекси. Аз много ги харесвам, но в близките години и с тази замръзнала икономика не съм голям оптимист.Вчера бяхме до Мелник с компанията- хубава софра направихме и весело беша, а и домашно винце си купихме. Сполаи ти и успех

Кире брат ти си си естет.. Разбираш от хапка, пийка и тия три работи.. Бате аз много се уморих. Вече нямам тая енергия като на времето...

Коментар

Космо, на прав път си за тези селски имоти, но нещо концепцията куца Такива затворени комплекси под път и над път, с всички предимства и недостатъци. Нещо дружко трябва да измислиш Помниш ли на времето, дето раздаваха земи по постановление По 5-600 квадрата в нивите около големите градове. Хората им беше разрешено да си правят малки вилички до 20-30 квадрата В тази посока мисли Не за живеене да са, а точно за вилички с 20 корена доматки и 5 кокошки. Каква е концепцията. Купваш 2 декара парцел за 15-20К, делиш го на 5-6, бодваш бунгалца за по 3-4К, можеш да ги докараш на тази цена знаем и продаваш имотчето за 10-12К и ежегодна такса обслужване. Куклички Тогава такива като мен ти стават клиенти на момента Вместо да седят в това хубавото време пред компа Бах маааа му, още не чувам. Голям концерт направиха вчера пичовете от Accept И тогава никой няма да мисли тоя имот,как ще му го окрадат мангалите, как ще обработва този декар, декар и половина. Няма да ходи по задължение, а за кеф Няма да купува инвентар за 10К, а всички ще ползват един, който ти ще поддържаш възмездно.

Уф заспал съм и чак сега ставам... За сега нещата са добре... Вече имам 8 къщи за инвеститорите и за 12 имам писма намерения. Чакам и тия 12 да ми преведат капаро до края на ноември... Някои дори казаха от сега че ще платят за 200 квадрата къща напред пък като стане на разрешение за ползване ще доплатят разликата. Още обаче не взимам пари защото трябва да направим правилника на комплекса и някои от тези 12 може да не ги одобрим (новодомец ще се одобрява със 6 от 8 първоначални гласа на инвеститори.. Аз исках да е с пълно мнозинство, но двама от 8те основатели са конкуренти в бизнеса и хич не се долюбват та заради тях направих отстъпка.. Те и ще са някак в отделните части на комплекса... В пртък преведох 50 х. на архитекта и на строитеният надзор... Малко излизат проблеми с изкупуването, но и там вървя... Много къщи по тия села не се знае на кой са, намат документи за собственост, документите за собствееност не съвпадат с удостоверенията за наследници и си противоречат.... Пълен хаос е с документите по селата... Ама от друга стреана това е добре защото ще оградя поне 20 дка. общинска земя без да я плащам (с кмета сме се разбрали...)... Аз искам супер лукс защото мисля това да ми стане основно жилище.. По скоро идеята ми е за Бевърли Хилс, а не за сеска къща... По скоро имения с охрана и без никакво влияние от външният свят. Няма да допускам дори полиция и от сега съм казал че ако се хване крадец аз ще го съдя по законите на хан Крум.. Да си знаят местните.

Коментар

Working...
                                X