If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Арти, красива песен и текста й(от превода ) е много отдаващ, благодаря
И мен често са ме обвинявали в ...правене или чувах от някого, че други ме мислили за много високомерна, докато престанах да обръщам внимание....вече изобщо не се интересувам кой какво казал, поне се опитвам )...обикновено, подобни неща изговарят хора, изтъкани от комплекси и с недостиг на смелост...
Хареса ми и съм го възприела. Понякога рядко и трудно намираме съмишленици, но когато пък се открием сме щастливи и свободни да бъдем себе си.
това е истината и за мен, Арти, бъди себе си и щастлива )
пускали сме го доста пъти този стих на Киплинг, но пак ми дойде и ... )
по-рано днес ме обвиниха, че се правя на такава каквато не съм. Някъде бях чела, че хората сме такива каквито искаме да бъдем и всичко зависи от нас самите. Не е важно от къде си тръгнал и какъв е живота ти в някакъв момент, важно е какви са стремежите и вътрешните ти потребности, не заради другите, а а да се чувстваш пълноценен и щастлив. Хареса ми и съм го възприела. Понякога рядко и трудно намираме съмишленици, но когато пък се открием сме щастливи и свободни да бъдем себе си.
Арти, красива песен и текста й(от превода ) е много отдаващ, благодаря
И мен често са ме обвинявали в ...правене или чувах от някого, че други ме мислили за много високомерна, докато престанах да обръщам внимание....вече изобщо не се интересувам кой какво казал, поне се опитвам )...обикновено, подобни неща изговарят хора, изтъкани от комплекси и с недостиг на смелост...
Хареса ми и съм го възприела. Понякога рядко и трудно намираме съмишленици, но когато пък се открием сме щастливи и свободни да бъдем себе си.
това е истината и за мен, Арти, бъди себе си и щастлива )
пускали сме го доста пъти този стих на Киплинг, но пак ми дойде и ... )
Ако
Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш краха – зъл предател
еднакво със триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;
Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: „Влезте в крак!
Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш мъж!
* * *
превод на големия Валери Петров
Пеше брат това може да го свърши 18 годишно момче... Аз и без това имам проблеми с вдигането на самолета... А за тия трите секс символа требе да съм на литър водка (тогава мога и мъжко магаре да отпера) и е изключено да направя полов акт, а тотално невъзмоижно да го довърша успешно... Иначе съм правил големи секс подвизи (с какви ли не удушевени и не толкова предмети) но преди 15 години... Сега повече говоря от колкото да върша работа... Нема да се лъжеме.
Посочените от теб личности са едни тотално провалили се хора. Смешното в БГ е толеранса на 'орицата, че колкото повече се проваля някой - толкова повече започва да ламти за власт.
Причината е елементарна - ако я няма властта - няма и смисъл от живот вече, защото вече и кол за домати не става от такива. Още по-смешното е, че такива, които са нагледен пример как не бива да правят околните - се кефят, че колкото повече хора провалят и завлекат със себе си към дъното, толкова по-добре за тях.
Т'ва са човеко-ненавистници и няма значение дали визираме БГ или някой друг народ.
За останалото има една дума и се нарича - "Огледало". Жалко, че доста хора в БГ още не са свикнали да го ползват и не разбират предназначението му, което е на хиляди години като устройство ( демек откакто свят светува и има хора ). Или ползват нЕкви доста деформирани като модел.
Космо ти не ми отговори на един въпрос и се изкушавам да те питам пак.Можеш ли да изпиеш толкова алкохол че после да си легнеш с една от следните красавици Искра Фидосова Цецка Цачева или Екатерина Михайлова
Бат' Пешо,
Космо е възпитан мъж и затова не ти отговаря. Винаги е добре да имаш и един простак кат' Русото под ръка.
Накратко:
Посочените от теб личности са едни тотално провалили се хора. Смешното в БГ е толеранса на 'орицата, че колкото повече се проваля някой - толкова повече започва да ламти за власт.
Причината е елементарна - ако я няма властта - няма и смисъл от живот вече, защото вече и кол за домати не става от такива. Още по-смешното е, че такива, които са нагледен пример как не бива да правят околните - се кефят, че колкото повече хора провалят и завлекат със себе си към дъното, толкова по-добре за тях.
Т'ва са човеко-ненавистници и няма значение дали визираме БГ или някой друг народ.
П.П. Подготвям ви нещата набързо на поредицата "България - вечните богатства - Хората част 2-ра ) до края на годината ще е готова.
Т.е. поредицата ще е от 5 части и първа вече е готова:
България - Вечните богатства ( Природата - част 1-ва ).
Част 2-ра - Хората ( която е почти готова ).
Част 3-та - Фолклорът.
Част 4-та - Езикът.
Част 5-та - Историята.
---------------------------------------------------------------------
Иска ми се да ви кажа нещо оптимистично, но до 10 години ще успеете да изградите читави мениджъри в отделните браншове, администрации и пера.
И около 2020-2030 години ще се появявят и първите от поредицата Лидери в България. Ще се опитам да ускоря процеса максимално, ако не съм гушнал букета дотогава - хихи
---------------------------------------------------------------------
За останалото има една дума и се нарича - "Огледало". Жалко, че доста хора в БГ още не са свикнали да го ползват и не разбират предназначението му, което е на хиляди години като устройство ( демек откакто свят светува и има хора ). Или ползват нЕкви доста деформирани като модел.
Наздраве... В краен случай ще се запознаем и ще отворим един дюнер на пазара Иван Вазов, а през лятото бира и цаца и требе да ти кажа че ще изкарваме повече пари иняма да изтрезняваме и ще правим най гнусния и перверзен секс с най отвратителните цдиганки дето можеш да си представиш, но ще сме три пъти по щастливи... Странно нещо е щестието и удволетворението...
Космо, нямам вече желание брат. Летях много високо в облаците. Ако евентуално остана без работа, никой няма да ме наеме, щото имам автобиография, която става само за топ ъф дъ топ. А аз когато наемам - такива биографии просто не ги разглеждам. Ужули ме яко живота и сега май искам повечко спокойствие и здраве за близките си
Наздраве... В краен случай ще се запознаем и ще отворим един дюнер на пазара Иван Вазов, а през лятото бира и цаца и требе да ти кажа че ще изкарваме повече пари иняма да изтрезняваме и ще правим най гнусния и перверзен секс с най отвратителните цдиганки дето можеш да си представиш, но ще сме три пъти по щастливи... Странно нещо е щестието и удволетворението...
Не ме плашат с нищо. Просто знам, че такъв човек трябва да бъде добре заплатен. Заплата на средно европейско ниво, която аз не мога да си позволя, особено в тази криза.
Друг е проблемът, че може пък човекът да търси нещо друго. Аз лично във фирмето, в което работя, имам 3 случая на напускане, отиване в голяма за българските мащаби фирма и последващо завръщане Нещо, което няма как да не ме четка като шеф
умен човек си, щом умееш да се поставиш в отсрещната позиция
Но знаеш ли, понякога това разбиране изиграва лоша шега...затова често се чува, че хора с не знам си колко дипломи не могат да си намерят работа, не защото не са готови да започнат и на ниска позиция, а защото работодателите не ги искат...
В този случай, най-доброто е да се ореже сиви-то
За фирмите с "голямо име"- "бедно положение" сама стигнах до някакъв такъв извод преди години - бях студентка и едно лято работех на Златните като сервитьорка, бяха вече отворили индийски ресторант и макар без опит ме взеха от раз заради английския и набързо ме научиха в коя ръка се носи таблата, кое как и започнах....само дето бакшиша се оставяше в една кутия, сумата от която се разпределяше между всички участници - готвачи, йога ), мениджър и сервитьори, при това на 10 дни ), а заплата на следващия месец по някое време )
А аз пътувах почти всяка вечер/нощ от златните до Варна с такси....криво-ляво изкарах месец и започнах в английския пъб, само дето не бях разбрала, че и там същата работа с бакшишите, но идващите ирландци май бяха в час и понякога намираха начин....ама пак същата работа...работиш, работиш да си платиш таксито )
някой като чуеше че работя там, ооо, супер, как се уреди, само дето нямах стинки за нищо )
И бам последния месец в един българско бистро ли, кво беше...май, Бриз се казваше....и като ме натиснаха едни печени сервитьорки и ме принудиха да правя техните "сметки", за да не ги злепоставя пред стари клиенти и се видях в малко парички ))
Не ме плашат с нищо. Просто знам, че такъв човек трябва да бъде добре заплатен. Заплата на средно европейско ниво, която аз не мога да си позволя, особено в тази криза.
Друг е проблемът, че може пък човекът да търси нещо друго. Аз лично във фирмето, в което работя, имам 3 случая на напускане, отиване в голяма за българските мащаби фирма и последващо завръщане Нещо, което няма как да не ме четка като шеф
Коментар