IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Искаш да кажеш, че речна риба, в която влизат кораби и може някой да я "захванва" и да я тъпче с антибиотици?

П.П. Сега разбирам защото от Искъро по-дълбоко нЕмало
    Не. В Китай има развъдници за пангасиус.

П.П. Едва ли смяташ, че износът на Китай се основава на риболова с джонки.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Яж си шаран и да не ти пука. Мани ги тия вносове и менте калкани.

Пангасиуса е хубава риба, но по магазините в София е само внос от Китай и е бъкан с антибиотици и захранван с лоша храна.

За шарана тънкостта е да си намериш производител/собственик на микроязовир/развъдник. Аз имам един такъв познат. Всяка година мести рибата в едни басейни, източва язовира и чисти дъното му от тиня. После връща по-малките шарани (че при тях е най-малко 2 години цикъла до достигане на търговски размери).
      На рибата не дава костно брашно, както и антибиотици.
      Лошото е, че ми идва малко далечко и по-голяма част от рибата я ям замразена (държа я във фризера), но вкусът се различава минимално от прясната.

При този човек съм ял и сушен шаран. Също е много хубав.
      Искаш да кажеш, че речна риба, която мигрира на огромни разстояния, в която влизат кораби и може някой да я "захванва" и да я тъпче с антибиотици?

П.П. Сега разбирам защо от Искъро "по-дълбоко" нЕмало

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
        Анон,мани ги рибите...я сподели какво очакваш от днешната среща и като каква " риба " ще се представи еврото следващите дни.
        Днес е почивен ден в САЩ. На срещата в Европа няма да вземат решения, но снощното приемане на бюджета в Гърция е добър знак за еврото. А и от Германия са добри индикациите относно Гърция.
        Ако утрешния ZEW излезе над или около очакванията - евро/долар ще дръпне с фигура нагоре. Аз от днес съм на дълго евро.

Извинявам се на останалите за спама.

Коментар

• Анон,мани ги рибите...я сподели какво очакваш от днешната среща и като каква " риба " ще се представи еврото следващите дни.
          Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Морското меню го подминавам
            И какви са тези глезотии - калкани, лефери.... Не е ли една хубава вратна пържола - хич не ми го хвалете
            Баш !!!
            Дай на батя жоланче преседяло неколко часа у фурната, па рипките нек плуват у марето...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Аз живея на сто метра от морето,обаче също много обичам мряна и шаран,противно на много специалисти ,че шаранът бил прасето между рибите и т.н.
              Шаранът в диви условия (големите язовири) наистина е "прасе".
              Но при изкуственото развъждане и такъв, с каквото го храниш.

За съжаление това се отнася и за сьомгата, но с обратен знак. Ние само си мислим, че ядем сьомга.....
              Същото важи и за пъстървата.
              Last edited by anon6706; 12.11.2012, 15:26.

Коментар

Пангасиуса е хубава риба, но по магазините в София е само внос от Китай и е бъкан с антибиотици и захранван с лоша храна.

За шарана тънкостта е да си намериш производител/собственик на микроязовир/развъдник. Аз имам един такъв познат. Всяка година мести рибата в едни басейни, източва язовира и чисти дъното му от тиня. После връща по-малките шарани (че при тях е най-малко 2 години цикъла до достигане на търговски размери).
                Лошото е, че ми идва малко далечко и по-голяма част от рибата я ям замразена (държа я във фризера), но вкусът се различава минимално от прясната.

Аз живея на сто метра от морето,обаче също много обичам мряна и шаран,противно на много специалисти ,че шаранът бил прасето между рибите и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  И аз обичам шаран.. Ама по рядко ми се дояжда речна риба.
                  Сигурно искаш да кажеш сладководна.
                  А и може да не ти се дояжда често, защото няма кой да ти го сготви както трябва.

П.П. Идва Никулден и вече се облизвам за 3 килограмовата вкусотия с орехи.
                  Last edited by anon6706; 12.11.2012, 15:20.

Коментар

И аз обичам шаран.. Ама по рядко ми се дояжда речна риба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                      Той ми обясни човека, ама ония моя колега е от Несебър и голям филосог та за малко да си отиде човека заради една сгрешена риба.. А като ги знам моите идиоти колко им трябва да го наранят, трябва курбан да дава тая дата вече.... Иначе калкана не ми хареса.. Па и повърнах (май много изпих)...

Коментар

Оооооо Космо,на рината циганите рибари и викат "полудив калкан".Това е друг вид няма копчета/шипове/ като при калкана.Тя е от акулови и няма отделителна система,демек пикае си в кожата както казват старите рибари.До преди 15години не бях чувал да я ядат,ама то и рапани не ядяха преди години.Те като искат да ти я шитнат за калкан я нарязват предварително,уж че я били изчистили и порцирали.Не е бил ни ватус ни рина при тебе.Плюс това магазин.Те тез номера стават до лодките.
                        Той ми обясни човека, ама ония моя колега е от Несебър и голям филосог та за малко да си отиде човека заради една сгрешена риба.. А като ги знам моите идиоти колко им трябва да го наранят, трябва курбан да дава тая дата вече.... Иначе калкана не ми хареса.. Па и повърнах (май много изпих)...

Коментар

Космо,

брат слушай морската ни сирена, ко ти е писала ( Арти-то ) и цените, които ти дава са коректни към днешна дата.

Калкан се прави на супа, много е вкусна ( ама трябва да е някой майстор, дет' може да я спретне ) - не се пържи, щот' дава много фира или рандеман, както го наричат търговците - демек брак.

За пържена риба - лефер е трябвало да си вземеш. Хищник е ( яде други риби ) и е вкусна, щот' не е тревопасна. Съотношение цена качество е толкоз, колкото ти казва Арти във Варна

П.П. Кат' ти слушам цените дет' ви дерат в София - другия път ще се оглеждам за изкуствено море/океан къде сте го построили под Витоша, че по новините съм изтървал "новината", ама цените ви ги нагрухали, че в магазин да продават по-скъпо от класен ресторант на морето в цял свят на брега на плажа - си е събитие.

П.П.П. Тая седмица ще се боря с 1 паламуд за Ламята да направя - имало една тънка синя ивичка дет' кат' се обезкостявал се махала, че иначе горчи после и още се уча, ама съм старателен поне

Хапвай я сладко и другия път отивай с крана и вдигай целия магазин, ако им купиш нещо оттам.

Баси лакамията и чудото е т'ва. В Италия към всеки рибен магазин върви и майстор, който да ти обезкостява рибата. Т.е. хем плува и я посочваш коя да бъде, плащаш и после си я вземаш на чисто месо ( обезкостена ).

Тук в БГ-стан нямам думи като прочета такова нещо - демек на "чисто" месо ти я продават за 100 долара/килото калкана - тия са за Гинес, бре.

Малко им е да ги биеш - пускай ги на момчетата ти и да ги ебат после

Ай, наздраве! Върнах се, че 3-4 дена ме нямаше.

Бат Маранди здравей... Паламуда си е супер риба. В София наистина всичко е много скъпо.. И като нямаш база за сравнение и става двойно по опасно..

Коментар

• Оооооо Космо,на рината циганите рибари и викат "полудив калкан".Това е друг вид няма копчета/шипове/ като при калкана.Тя е от акулови и няма отделителна система,демек пикае си в кожата както казват старите рибари.До преди 15години не бях чувал да я ядат,ама то и рапани не ядяха преди години.Те като искат да ти я шитнат за калкан я нарязват предварително,уж че я били изчистили и порцирали.Не е бил ни ватус ни рина при тебе.Плюс това магазин.Те тез номера стават до лодките.

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                              Добро утро, тайфата!

Морското меню го подминавам
                              И какви са тези глезотии - калкани, лефери.... Не е ли една хубава вратна пържола - хич не ми го хвалете
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

Космо,

брат слушай морската ни сирена
                                Тенкю марандиньо/роналдиньо/ 'аресва ми да гледам на себе си като на сирена

https://www.youtube.com/watch?featur...P3XB7hrFo&NR=1
                                There is no right way. Only your own way!

Коментар

Working...
                                X