IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Салатата е вече минало. Напрайх си я по следния начин.
    Напрайх зелена салата както се прай без яйца. Скаридите сварих. Октоподчетата само нарязах, зехтин, 1 лимон, маслинки, смляни орехи и забърках в огромна купа
    Изпих си йени ракито с нея
    Добре се получи, ама като се замислих.... Баси инвестицията в една салата. Пет кила мръвки си струва

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Ърм, мерси, ама смятах да ги внедря в салатката
      Не знам колко ти е количеството салатка, ама пробвай това:
      -----------------------------------------
      Продукти

4 бр.яйца
      500 мл олио
      1 ч.л.сол
      1 ч.л.лимонтузу
      1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцата в буркан от 800 милилитра
      2. Прибавете солта, лимонтузуто и олио до свивката на гърлото на буркана. Накрая киселото мляко.
      3. С помощта на миксер разбивате отначало бавно, после на бързи обороти около 30-40 секунди до 2 мин.

Прави се за 3-4 мин. с "поглед"
      --------------------------------------------------

Води се "домашна" майонеза и количествата горе са за около 1.5-2 кг зелена салата. Ако е 1 кило ги раздели на половина.

Скаридите, може и сварени и както ти харесват да ги омесиш в тая салата

П.П. Ламята е с жълт картон от 3 дни, ама кат' го гледам 3 дена кара на пържени филии с яйце и си купува кайма да си прави някакви подобия на кюфтета и кебапчета ....

.... ко да прая

Сега му спретнах набързо една салата точно с тая майонеза, само че с настъргано зеле и моркови и тоя сос, объркани с копър. Целина не можах да намеря къде съм я хакнал.

И сега грабвам паламуда, ама ще му го правя на скара, демек имам един оребрен тиган дет' се пържи без мазнина в него, че той рибокът няма 1 кило, кат' го очистя и ще останат 2 филета и няма смисъл да паля фурните.

За него 1 друг дресинг ще му правя, ако те интересува, ще ти кажа и него.

Поздрави!
      Last edited by marandi; 18.11.2012, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
        Така е кмете, спарти... затова не ям много месо повече риба и туй то... отвреме навреме малко мръвка да не забравям какъв вкус има и само ако ми "падне пердето" сЪ жертвам да купя нещо от магазинО

Наивник каквото ти коремче иска туй му направи може и в салатката пак със зехтинец и лимон и си готов. Макар, че аз съм хапвала в салата и панирани
        Единствено агнешкото е без антибиотици и хормони, щот агнетата не ги понасят и мрът но сигурно пак го тумблират нихнатааааа...

А наздраве един стек биричка имам за днеска, да се преборя с колкото ми е хубаво а другите кенчета ще чакат.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Ехе-хехе,Кмете-Кмете - дека се 'одиш кат те нема ....

Плаваш ли или те затисна във Варна мечия тренд на Балтик-индекса ?
          Де да ходя, след 4 месеца без нет ся си наваксвам. У

"FragZone-CS # Dust2 Forever
          79.124.67.6:27001"

ще търсиш "Belqta"

Коментар

• Така е кмете, спарти... затова не ям много месо повече риба и туй то... отвреме навреме малко мръвка да не забравям какъв вкус има и само ако ми "падне пердето" сЪ жертвам да купя нещо от магазинО

Наивник каквото ти коремче иска туй му направи може и в салатката пак със зехтинец и лимон и си готов. Макар, че аз съм хапвала в салата и панирани
            There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
              ....Дай им малко инфо не бъди егоист
              Ехе-хехе,Кмете-Кмете - дека се 'одиш кат те нема ....

Плаваш ли или те затисна във Варна мечия тренд на Балтик-индекса ?
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                Наздраве, бат' Маранди!

И аз сега съм на домашно от новата реколта. Не можа много да се избистри, но иначе е прекрасно на вкус, и не боли глава от него

Лек следобед, и САМО ЦСКА!!!
                Наздраве!

Минах на предната пак тазгодишна реколта - ноу секси е, ама силно стана - не може да го "хване" спиртомера, над 12 градуса е.

П.П. Не сме го кръстили с нЕква префърцунена дума "Божуле" да кажем, дет' на БГ се превежда младо вино, ама ко ся?

Носихме 10 л. от него по 1 семеен повод и там мацките от родата 'ноу обичат вино, ама понеже пият конфекция от хранителните вериги, дет' опаковката е по-скъпа от самото вино вътре и не са свикнали да го разреждат.

И доста се смях - викат ние по 1 бутилка без проблем си поркаме. Хакнаха по 2 чаши от това и викат "Ами, ние ще си лягаме." - хихи
                Last edited by marandi; 18.11.2012, 15:18.

Коментар

+1 много ясно - аз винаги си меля месото (не че е хубаво от магазина...) но поне си избирам парчето плешка или друго и го смилат пред мен) и пак не ми харесва в интерес на истината. Друго е като ми донесе някой "домашно" мръвешко
                  Ами те като му напомпат на кило месо 800 грама тумблаж химия на никой не му харесва. Ама селото далече. А иначе се кълнат - чисто месо нихнатааааа... И много важно , че са го смляли пред мен - фокусници ...

Коментар

Такааа извади ги да се размразят. После си приготви разбито яйце в една купичка и малко брашно в чиния - ще ги панираме минаваш по два пъти яйце-брашно-яйце-брашно едно по едно всичките дреболийки и ги мяташ в тигана да се пържат до златисто.

В това време си нарязваш зелената салата,, правиш дресинг от зехтин и лимонов сок и каквито зелени подрпавки имаш (ако имаш), може да добавиш няколко маслини (гледай да не са от онези голем, хрупащи безвкусни маслини...) разбъркваш и оставяш салатата настрана.

Може да изпържиш и малко картофи, че е много вкусно с картофки и да си отворите по една студена биричка

Добър апетит!
                    Ърм, мерси, ама смятах да ги внедря в салатката

Коментар

С тез кифтета ще ме уморите ....Кайма(и месо) се консумира само ако е домашно приготвена ...Тая дето е по магазините е отврат и половина (заедно с месото от което се меле)....

l]

http://www.1tv.ru/sfilms_edition/si6222/fi67

Дай им малко инфо не бъди егоист

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Бря,

има 'ноу месоядни, дет' без мръвка не мо'ат седнат на маса. Тогиз и кремвиршо и той се води месо.

Русото му е все 20-сет, мо'а дан' близна месо с месеци и съм се чудил ко па толкоз кат' нема, ама горе у кофата "Щрак" като факт и толкоз ко масово явление е.

Мацките лесни, кат' им се дояде мръвка, шъ лепнат някой от пътя да си глозгат наденица и шъ се залъжат, ами ние ко да прайм?

Тряя направим едно изследване за изменение на фелациото по време на икономически кризи. Дали има пряка връзка - хихи

П.П. Ама не ми се слиза на подобно ниво диалог някой "надъхан" кат' вземе да ми пили нервата "Ама, ти що пушиш, ами що къркаш - ами то е вредно." - Ами, що си хетеро - то ся не е модерно и т.н.

Голям наклон на чужди патки са свикнали да дават някои, без да си ги питал ... еПаси.

Ай, дзън - днес е 'ноу готин ден за къркане!

Малко ме цепи кофата от вчера, че пробвах новата реколта вино, ама още 'ноу сладко ( т'ва дет' му викат лудо вино ).
                        Наздраве, бат' Маранди!

И аз сега съм на домашно от новата реколта. Не можа много да се избистри, но иначе е прекрасно на вкус, и не боли глава от него

Лек следобед, и САМО ЦСКА!!!

Коментар

.... аз винаги си меля месото (не че е хубаво от магазина...) но поне си избирам парчето плешка или друго и го смилат пред мен) и пак не ми харесва в интерес на истината. ....

Така е ....Ситуацията е като в тоя клип - превъзходна песен,но изпята на плейбек за "Петерс поп-шоу" (както правилно е забелязъл последния коментатор отдолу )

Scorpions – Still loving you 1985 - http://www.youtube.com/watch?v=B3rok...eature=related
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

С тез кифтета ще ме уморите ....Кайма(и месо) се консумира само ако е домашно приготвена ...Тая дето е по магазините е отврат и половина (заедно с месото от което се меле)....

Def Leppard - Have You Ever Needed Someone So Bad - http://www.youtube.com/watch?v=gRZum...eature=related
                            Бря,

има 'ноу месоядни, дет' без мръвка не мо'ат седнат на маса. Тогиз и кремвиршо и той се води месо.

Русото му е все 20-сет, мо'а дан' близна месо с месеци и съм се чудил ко па толкоз кат' нема, ама горе у кофата "Щрак" като факт и толкоз ко масово явление е.

Мацките лесни, кат' им се дояде мръвка, шъ лепнат някой от пътя да си глозгат наденица и шъ се залъжат, ами ние ко да прайм?

Тряя направим едно изследване за изменение на фелациото по време на икономически кризи. Дали има пряка връзка - хихи

П.П. Ама не ми се слиза на подобно ниво диалог някой "надъхан" кат' вземе да ми пили нервата "Ама, ти що пушиш, ами що къркаш - ами то е вредно." - Ами, що си хетеро - то ся не е модерно и т.н.

Голям наклон на чужди патки са свикнали да дават някои, без да си ги питал ... еПаси.

Ай, дзън - днес е 'ноу готин ден за къркане!

Малко ме цепи кофата от вчера, че пробвах новата реколта вино, ама още 'ноу сладко ( т'ва дет' му викат лудо вино ).
                            Last edited by marandi; 18.11.2012, 15:07.

Коментар

Def Leppard - Have You Ever Needed Someone So Bad - http://www.youtube.com/watch?v=gRZum...eature=related
                              +1 много ясно - аз винаги си меля месото (не че е хубаво от магазина...) но поне си избирам парчето плешка или друго и го смилат пред мен) и пак не ми харесва в интерес на истината. Друго е като ми донесе някой "домашно" мръвешко

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                В гърцойско рупам мноо хубави зелени салати с морски дарове. Та имам си дома продукти за нашенска зелена салата, мариновани октоподчета и замразени скариди. Как да ги изджуркам да стане нещо вкусно?
                                Такааа извади ги да се размразят. После си приготви разбито яйце в една купичка и малко брашно в чиния - ще ги панираме минаваш по два пъти яйце-брашно-яйце-брашно едно по едно всичките дреболийки и ги мяташ в тигана да се пържат до златисто.

В това време си нарязваш зелената салата,, правиш дресинг от зехтин и лимонов сок и каквито зелени подрпавки имаш (ако имаш), може да добавиш няколко маслини (гледай да не са от онези голем, хрупащи безвкусни маслини...) разбъркваш и оставяш салатата настрана.

Може да изпържиш и малко картофи, че е много вкусно с картофки и да си отворите по една студена биричка

Добър апетит!

Коментар

Working...
                                X