If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Яйцата се разбиват заедно с газираната вода. Корите трябва хубаво да попитят от тази смес и понякога е необходимо малко повече сода. Аз правя нещата на око, така че содата може да е 200-300 мл.
Абе аз знам, ама исках да кажа каква саможертва ще допусна, ако някоя като мадам Ши НЕ се бе включила!
От средата на 80-те години насам забелязвам една трайна тенденция на намаляване на жените които правят хубава баница или въобще могат. Може би затова процъфтяват толкова много баничарници и бурекчийници А всички помним нашите баби с точилките какви кори разточваха и какви вкусни зелници, баници и тиквеници правеха!
Така е, Лорде - ма*ка му - к'ви вкусотии бяха навремето, ся некви полуфабрикати да'е ..
П.П. Ламята е набарал неква баничарница, дет' правят баничките с ръчно точени кори, малко по-скъпи са, ама съм му казал от друго място да не взема - само оттам, че тия новите ла*на, дет' го продават за храна не мо'а ги ям хич. И оня търчи 1-2 пъти в месеца дотам да ми взима, щот' ме гледа, че не ям. Па то как да ям тия боклуци от магазините.
Оня старият вкус са все още засега, ако ги изпортят и ще му кажа да не взема повече
Сирене, спанак, орехи и захарен сироп?!
Що се правиш на ударен и ни хързулкаш?
Ако питаш за баклава- най- лесната е с бутер тесто, орехи, канела и захарен сироп.
п.п.Не се изживявам като въртокъщница.
Не се правя, бря - просто докато съм ходил да си правя 1 кафе ( нес ) на микровълновата си припомням какво съм виждал.
Русото има слонска памет и мо'а връщам моменти с десетилетия назад. Тоже помня и кой какво е казал на еди кое си място и т.н. пълни подробности.
Ма, т'ва не е 'убаву да ти кажа ли, щот' 'орицата забравят к'во е било и почват да доукрасяват и вкарват измислици, за да се самоизтъкнат и почват да ти спорят, че било тяхното, щот' вече всеки си ходи с "легенда" и я е разправял по 100 пъти и вече сам си вярва, че е било точно така. И Русото си трае - нема чупим хорския кефец
Т.е. - просто за 30 сек. докато си топля водата и си бъркам кафето, помня цялата "картина" кво има наредено и т.н. в различни моменти на процеса. Мъ не помня тайминг - кое след кое и как - хихи
Сирене, спанак, орехи и захарен сироп?!
Що се правиш на ударен и ни хързулкаш?
Ако питаш за баклава- най- лесната е с бутер тесто, орехи, канела и захарен сироп.
Лорде, сакън - мъжките тайни са също толкоз неприкосновени, колкото женските. Как шъ пуснеш жИна ти на комп-а си. Дан' си луд?
П.П. Мъжката солидарност, нали знаеш, че не е кат' женската - хихи
Абе аз знам, ама исках да кажа каква саможертва ще допусна, ако някоя като мадам Ши НЕ се бе включила!
От средата на 80-те години насам забелязвам една трайна тенденция на намаляване на жените които правят хубава баница или въобще могат. Може би затова процъфтяват толкова много баничарници и бурекчийници А всички помним нашите баби с точилките какви кори разточваха и какви вкусни зелници, баници и тиквеници правеха!
Нареждаш в намазана с мазнина тава корите като не ги опъваш, а нагъваш на вълнички. Всеки ред го поръсваш обилно с натрошено сирене и така- докато ти свършат корите. Нарязваш я на ромбове или квадрати и я заливаш по срезовете със сгорещеното олио. След това поливаш с разбите яйца и газирана вода. Печеш в умерена фурна. След изпичането, баницата трябва да изстива обърната с дъното на тавата нагоре- т.е. да виси. Идеята е да остане пухкава.
п.п.Това е най- лесната баница.
Тенкю съм - ма не'ам фолио - с к'во да я обръщам - хихи
Не съм толкоз смотан - просто тестени бан'ци мо'а прайкам - ама тия с корите са ми тъмна Индонезия да'е ....
П.П. Помня, че тя нещо ги редеше кора по кора, мажеше ги с масло май, сирене, спанак или орехи, захарен сироп - лимонада ползваше сякаш и некви таквиз чалъми.
Демек, различно ги прайкаше, ама кой да е гледал тогава - хихи
Нареждаш в намазана с мазнина тава корите като не ги опъваш, а нагъваш на вълнички. Всеки ред го поръсваш обилно с натрошено сирене и така- докато ти свършат корите. Нарязваш я на ромбове или квадрати и я заливаш по срезовете със сгорещеното олио. След това поливаш с разбите яйца и газирана вода. Печеш в умерена фурна. След изпичането, баницата трябва да изстива обърната с дъното на тавата нагоре- т.е. да виси. Идеята е да остане пухкава.
Здравейте стари кучета,
от два дни страдам от зъбобол и умирам от страх, счупих си зъба, боли ме много и май се надувам За кой ли дявол трябваше да ям глазирани бадеми
Страх не страх, отивай на зъбар. Страх зъби не оправя. Аз вече съм се примирил, че скоро трябва да правя чене
Коментар