БРАВО Маранди е това е твоята тема ...тука си цар на супите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСвободното (манипулативно, грешно, противоречиво) мислене винаги увлича масите. Хората инстинктивно усещат свободата и тя ги привлича. Може и да ги отблъсква, но това е само когато е насочено срещу тях или нещо тяхно. Докато рационалното мислене може да бъде единствено досадно и нищо повече от това.
повтарям ти го за последен път и повече няма да ти го казвам, щот' си мелиш твоето като латерна, без да чуваш нищо друго.
П.П. От Античността досега сте били робовладелски строй - тогава е култа към свободата.
Средновековието почти успява да вмъкне бляна за свобода, ама не напълно ( васали и закотвени селинджърите към земята, за да копат ).
Индустриалната епоха вече успява да вкара култа за т.нар. независимост, свободен избор и дрън-дрън глупости за наивници.
Информационната епоха прокара първите наченки за т.нар. взаимозависимост, симбиоза, синергия и т.н. модерни думички кат' по-висша форма.
П.П.П. Ще ти го кажа и по друг начин и спирам, понеже е безсмислено, относно лафчетата ти за свобода.
Само сиренцето в капана за мишки е безплатно. Или - ако успееш да накараш една птичка сама да се напъха в клетката - то тя ще пее много по-вдъхновено ( отколкото насила ).
Не чатна ли, че свобода, независим избор и прочие философски школи са ви писани за да ви направят привидно, че уж сте "свободни", а в същото време свободен днес = роб от Античността, но с друго лустро.
Ай, със здраве!
Коментар
-
Свободното (манипулативно, грешно, противоречиво) мислене винаги увлича масите. Хората инстинктивно усещат свободата и тя ги привлича. Може и да ги отблъсква, но това е само когато е насочено срещу тях или нещо тяхно. Докато рационалното мислене може да бъде единствено досадно и нищо повече от това.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеВероятно щото е творила преди времето на Гугъл.
А тогаз си беше модерно всеки, който има връзки да си купи книги, после да се бара на интелекуртен.
Не съм я чел де.......
Тогава. Пък камо ли в бъдеще.
Пък и такива като нея живееха в една синтетична социална реалност.
Нали си бяхме с класов враг и над 140 държавни ни бяха "врагове". Сравнявала се е с глупостите на матрьошките, дет' си мислят, че имат нЕква култура и наследство и т'ва е.
На матрьошките т.нар. фолклор са им циганските им романси и честушки. Щом' мангалите ти правят "фолклора" - к'во има да се коментира повече колко ниска топка са.
П.П. За справка ( Мечката ) с неговите абсурдни бъртвежи на развален български ( пардон, руски ), дет' ми надува главата, па аз не обичам неграмотен български да чета.
Та, няма стреляме по пианистите, щот' толкоз си могатLast edited by marandi; 16.04.2013, 22:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение..................... и вчера подкарах Солунският чудотворец на Фани Попова-Мутафова. Килнах 50 страници и нищо не помня от книгата, щот' я четох преди 25 години.
Тогава 'ноу ме беше накефила, ама ся нещо ми се струва, че яко бърка фабулата и ненужно усложнява с 200 кила уточнения. Иначе пише сравнително леко и в диалозите е добра, ама като цяло е искала да покаже колко много знае родната история и нищо не й се разбира.
Т'ва световен бестселър няма как да стане. Ма, 'ноу ми е смешно да чета книги след 30 години, дет' нищо не помня от тях - хаха
Вероятно щото е творила преди времето на Гугъл.
А тогаз си беше модерно всеки, който има връзки да си купи книги, после да се бара на интелекуртен.
Не съм я чел де.......
Тогава. Пък камо ли в бъдеще.
Пък и такива като нея живееха в една синтетична социална реалност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеЩо само Мечока?
Он да не е спецялен?
Сите тука сме си башка луди.
..................................
Или визираш неговите бързо-развиващи се възможности да увлича масите?
ние увличаме масите с бродирани покривки, а па Мечката увлича след себе си земните маси и чат-пат някоя дупка сляпо куче, дет' му яде картофите.
Ма, кой за к'вот учил, бря
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЕ, па как нема цъфне, бря
П.П. "По-близо до масите!" - е казал товарищ Ленин навремето. Умен чиляк е бил
Дзън за Империята да включим и Мечока и готовише.
Що само Мечока?
Он да не е спецялен?
Сите тука сме си башка луди.
..................................
Или визираш неговите бързо-развиващи се възможности да увлича масите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеУ-уф!
Добре че цъфна!
И тая задача отфърлихме некакси.
Ха да ти се повръща. От здраве да се не отърваш!
/бълбук - гаврът -мляс/
Ся и Смонафта да изтрополи от некъде?
Цена нема да има!
И като тръ-ъ-ъгне лакърдията.....................
Ет така се увличат масите.
П.П. "По-близо до масите!" - е казал товарищ Ленин навремето. Умен чиляк е бил
Дзън за Империята да включим и Мечока и готовише.
П.П.П. Онова чудо 1200 страници Мистериите на Венеция от Ал. Дюма го прочетох най-после и вчера подкарах Солунският чудотворец на Фани Попова-Мутафова. Килнах 50 страници и нищо не помня от книгата, щот' я четох преди 25 години.
Тогава 'ноу ме беше накефила, ама ся нещо ми се струва, че яко бърка фабулата и ненужно усложнява с 200 кила уточнения. Иначе пише сравнително леко и в диалозите е добра, ама като цяло е искала да покаже колко много знае родната история и нищо не й се разбира.
Т'ва световен бестселър няма как да стане. Ма, 'ноу ми е смешно да чета книги след 30 години, дет' нищо не помня от тях - хахаLast edited by marandi; 16.04.2013, 21:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеСърбай, бря.
Отриваш се с ръкава по джуката и викаш: "Хлъц!"
П.П. Ку гу нема Русото шъ фалиргат винпромите, баф' ма'а ....
Ха, наздраве!
У-уф!
Добре че цъфна!
И тая задача отфърлихме некакси.
Ха да ти се повръща. От здраве да се не отърваш!
/бълбук - гаврът -мляс - хлъц/
Ся и Смонафта да изтрополи от некъде?
Цена нема да има!
И като тръ-ъ-ъгне лакърдията.....................
Ет така се увличат масите.Last edited by sergo; 16.04.2013, 21:45.
Коментар
-
Ко си търчал - днес готвачка станах с тия печки да се таковам в простата кордела.
Спретнах супата гъбки и отивам след 1 час и гледам тенджерата почти празна, па готвя за 6-8 порции и Ламята ме гледа кат' немска овчарка, дет' ти е набарала филето Елена, па не знае що го няма, ама се облизва и пъшка.
Че преди 2 часа па спагети му въртях - викам - ела ся Зайо Байо тук-а, гледаш и другия път ще си ги направиш сам.
Измислих му най-тъпия сос дет' можах се сетя, че да няма как да го сбърка - 1 морков ( кубчета ), 1 глава лук ( кубчета ), 3 скилидки 1 чесън, половин пасиран буркан стерилизирани домати - риган, чер пипер, сол и 1 лъжица захар.
Задушават се лук, морков за 3-4 мин. за 1 мин. се добавя чесъна и се залива с пасираните домати - 10 мин. къкрене на тиган под капак за сос-а. Спагетите за 15 мин. станаха в подсолена вода.
Викам - Ламя сега купа 1 брой - оцеждаш си спагетите и ги слагаш, заливаш със сос-а и бъркаш.
П.П. Гребнах и 2 лъжици от крем супата ( картофи ) с гъби от тенджерата - викам сега месиш и хрупаш.
И другия път си ти - не е сложно, налЕ?
Ся Ламята пак мери щандовете по верига Х и ще ми цъфне щастлив. Ма, вчера дали не го оставих на 3 варени яйца, че ми се направи на интересен. Два пъти го питам какво ще хапваш днес да мога да си планирам времето. Имало за ядене ми озвери и вечерта клекна, щот' само сухи храни из хладилника и нищо готвено. Викам свари си яйца - нали имало за ядене и се оправяй. Днес е писанче - хихиLast edited by marandi; 16.04.2013, 21:36.
Коментар
-
У-ф,
От осем сабахлем препускам по сокаците на оная дето хем растяла, хем не стареела.
Ма то таквоз добиче нема!
/Е, като как да ѝ доде акъля в една такава ситуация?/
Сегиз съм се разпищолил, гепнал водната чаша с бърбън и ми требе Маранди.
От не ми тръгва глътката.
Перхидролски-и-и-и!
Къде си-и-и-и!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеТези паксимадя можеш да ги хрупаш, а можеш и да си ги направиш мекинки, според зависи от зъбния статус.
Преди 2 години, когато решихме да си правим домашен хляб, се оглеждах за пекарни,
в крайна сметка не си купих, а започнах да си меся хляба на ръка, отначало с бяло брашно, после с пълнозърнесто- 25 кила чувалче от близко селце.
Но дали правих много, а и не свършва бързо като купешкия, та накрая хващаше мухъл. От тогава се сетих за сухарите, които знам от странство, и на принципа проба- грешка, един ден взеха, че станаха.
Така, стигнах до заключението, че опита, който придобиваш в чужбина, може да ти бъде много полезен някой ден, дори и късно, както при мен, сетих се за тези хлебчета чак 8 години, от как съм се върнала.
Имам една купа и ако се задържи хляб ръгам филийките там да изсъхнат и после през блендера и си правя галета в едни буркан
Няма мухал - няма нищо.
То стигне ли се до мухъл изхвърляй, щот' става онкологично опасен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТенкю съм, драга!
Ама, си записвай, че Русото всеки път готви различно. Два пъти едно и също не повтарям, даже си я драснах на файл, че смятай след 2 часа съм я забравил - хихи
П.П. Тия сандвичи Ламята няма зъби за тях да ги хрупа
Преди 2 години, когато решихме да си правим домашен хляб, се оглеждах за пекарни,
в крайна сметка не си купих, а започнах да си меся хляба на ръка, отначало с бяло брашно, после с пълнозърнесто- 25 кила чувалче от близко селце.
Но дали правих много, а и не свършва бързо като купешкия, та накрая хващаше мухъл. От тогава се сетих за сухарите, които знам от странство, и на принципа проба- грешка, един ден взеха, че станаха.
Така, стигнах до заключението, че опита, който придобиваш в чужбина, може да ти бъде много полезен някой ден, дори и късно, както при мен, сетих се за тези хлебчета чак 8 години, от как съм се върнала.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
Коментар