IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не е за вярване..., но пък си признавам /без бой!/ - аз лъжа най-безобразно...

    С фотошоп - отново /както ме обвиниха преди няколко години, че съм обработил снимките от п-в Лефкада - на Йонийското крайбрежие на Гърция, когато капитаните заораваха с носовете на ферибоотите в пясъка, докато ние слизахме и се качвахме, а после потегляха с умелите си маневри - и се връщаха в морето/ .....

    .....- та - днес предлагам нов фотошап на вашето внимание... Катеричка, де - катеричок! Приближава си тя /сн. 1 и сн. 2/ - така, както си ходя из Южен парк... Значи - виждам я да слиза от съседно дървоооо..., тръгва /нашата!/ към мен..., па аз щЕх А падна от изумление! ВЕрвате - или - не, ама тръгна да се катери по левият ми крак /сн. 3/... Що по левия - не зная?..., харесала си го беше, сигурно, защото беше по-близо до нея, а тя беше гладна..., но се разграничавам от разни инсинуации, които може да предизвикам /с "фотошопа" ми/ - тя не е търсила - нито лешници, нито орехчета..., мислела си е за друг плод, но не зная какво точно е имала НА предвид... ..., аха - вероятно е усетила, че нося... кашкавалка...

    Прекъснах ѝ устрема на ниво - около бедрото /къде ще ходи по-нагоре!!!/, защото помръднах /след като вече я заснимах с камерката/ - и тя слезе, но застана на близо до мен... Извадих кашкавалката, която носех, па ѝ отчупих едно внушително коматче..., па онова - гладното - като почна да Рупа - опапа за кратко време хапката, та ме остави изумен: това - дребното - Що не си приготвя Раната още от лятото? Да си пълни там хралупата - и да не мисли за зимъс... Ама е било изглежда малко - и неопитно! Малките са най-неопитни.., но пък и НАЙ-НАХАЛНИ! )) Абе, малко - малко - ама как знае къде да се катери, за да открие храната, па и топлото?..., иначе, приближавайки до мен - все се оглеждаше и ослушваше за врагове..., ама аз що не се оказах враг - това трябва /май/ - в разузнаването да работи! Оказах се предвидим - поне за катеричоците..., за хората съм лукав и гаден! )) Гледат да ме прецакат отвсякъде! Опитвам да ги разбирам!

    Дадох ѝ и останалото - голяяяямо парче /от кашкавалката/, но онова - изглежда се беше вече Ояло...,взе си го под мишница /пардон - в зъбите/ - и тръгна към дървото, като скоро изчезна някъде горе, в короната...

    Не ме опровергавайте! Признах си, че това е фотошоп! /но пък за мен се е случило в действителност, а имам и други снимки, де.../ ))



    http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1554125220m.JPG

    http://kachi-snimka.info/images-2013/jdv1554125262y.JPG

    http://kachi-snimka.info/images-2013/jdv1554125317g.JPG

    Коментар


    • Еее,
      Безимен.
      Само се бъзиках.

      Знам, бил съм и в разгара на лятото - долу в София - а горе на Черни връх е едно студеничко, така, един леко изеднически ветрец... та гледаш да се прибереш вътре в станцията и да пиеш още един-два планински чая от техните, гледайки и слушайки насъбраните, компанията планинари.

      И си преценяваш после кога да тръгнеш навздоле, та да си още по светло на двеста-триста метра над спирките на грацкия транспорт.

      Пп: но съм виждал там, на Черни връх, в напълно безветрен зимен слънчев ден, хора по бански на дървените шезлонги-скари. Та от това се избъзиках
      Last edited by Жан Бет; 31.03.2019, 16:38.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение

        Де са тези четиридесет човека - на шезлонгите от другата страна на станцията ли?

        Приятел, ако не вярваш - иди днес и ще ги видиш къде са тия НАД 40 човека.

        Вътре в станцията имаше ПОВЕЧЕ от 40 човека: хапват, пийват, приказката върви..., после стават и освобождават местата за новодошлите.

        В поста си съм споменал за силният вятър и кофти-времето, които не позволяваха на хората да излизат на припек. На снимката виждаш най-големите ентусиасти, втренчени в Рило-Родопския масив...

        Можех - специално за теб да направя снимка, но по етични съображения не направих това, въпреки че имаше хора, които снимаха.

        В заключение: ние, българЧЕТАТА - сме особено скептични и критиКАРСКИ настроени и никой и нищо не може да ни раздвижи, седнали зад компа..., когато вече имаме създадени впечатления за събитията край нас, а "базата ни данни" е попълнена до край... НЕ ЩЕМЕ НОВА ИНФОРМАЦИЯ, защото тя опровергава смисъла на безметежното ни съществуване!

        Е, да - може и да не съм прав, но горе, на Черни връх, вчера, събота - ИМАШЕ НАД ЧЕТИРИДЕСЕТ ЧОВЕКА! )) /ДВА ПЪТИ ги преброих в 12:15 ч., докато чаках на опашката за хапване и пийването!/
        Last edited by безимeн; 31.03.2019, 12:09.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

          Не срещнах много хора, вероятно, защото в станцията на върха имаше повече от 40 човека! Голям наплив, но печката бумти и е готино!



          http://kachi-snimka.info/images-2013/jdv1553978225s.jpg

          [
          Де са тези четиридесет човека - на шезлонгите от другата страна на станцията ли?

          Коментар


          • Въпреки, че пролетта настъпва, в съботния ден - на Черни връх - поради силният вятър - беше абсолютна зима!

            Имаше и тръгнали "на разходка" /едни панталони се вееха срещу мен като Самарското знаме/, въпреки че до Черни връх на разходка не се ходи дори през лятото.

            Скоростта на вятъра - поне сега я дават 7 м/с, но горе е много повече! /задължително: качулка, ръкавици, шал... и всичко друго за зима/

            Ако разчитате да поседнете в заслона "Самара" /"Седлото"/ - трябва да пълзите през отвор в снега около 40 см., затова е разумно да подминете заслона на път към Черни връх.

            Не срещнах много хора, вероятно, защото в станцията на върха имаше повече от 40 човека! Голям наплив, но печката бумти и е готино!

            Интересно е, че надолу - към Кумата - хората са по маратонки... С маратонки - изобщо не е леко! /търсачи на силни усещания!/ )) Над Златни мостове си е абсолютен сняг и не е за летни обувки..., но всеки има глава на раменете си... ))

            Над Конярника - времето е зимно!



            http://kachi-snimka.info/images-2013/opt1553977755q.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1553977895u.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1553978072y.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/jdv1553978225s.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/klz1553978370f.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/arx1553978530u.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1553978647z.jpg

            http://kachi-snimka.info/images-2013/opt1553978788d.jpg

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Lelq
              Добро утро! Лято е https://m.youtube.com/watch?v=tNsBg1KHvMc
              Лято е, ама друг път. Навън си е направо зима на моменти. Дето се вика откакто граничим със Северна Македония тука си стана яко студ

              Коментар


              • Па оригиналът на Мънго Джери си е по-готин.

                Коментар


                  1. Няколко снимки - за колегите, които през уикенда - по някакви причини не са успели да прескочат до Черни връх... :Имате разрешението ми да ползвате снимките и като нагледен материал - уважаеми учители, които учите нашите деца!
                  2. За мен остава непонятен въпросът, защо не срещнах по пътеките към Черни връх учители – с техните ученици? Почивате? От какво почивате? От учителстването, ли? Учителят е такъв - през всяка минута от своя живот!!!
                  3. Да, на Черни връх имаше ЕДНО деТЕ! С тати! Къде са през това време НАШИТЕ УЧИТЕЛИ с десетките деца, които обучават? Моите уважения към тях! Защо не учите децата сред красивата ни природа, а само и единствено – на ученическите чинове в клас? Сакън! Да не се раздвижат и да подишат кристално-чистият въздух..., но - иначе – учителските заплати все малки ни изглеждат!!!

                  http://kachi-snimka.info/images-2013/jdv1524462005i.JPG
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/klz1524462164q.JPG

                  Поглед – югозападно – към яз. Студена, малко под Черни връх:
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/opt1524462237v.JPG


                  Черни връх:

                  http://kachi-snimka.info/images-2013/cqs1524462286w.JPG

                  http://kachi-snimka.info/images-2013/arx1524462357i.JPG


                  Рило-Родопският масив, видян от Черни връх
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/viu1524463497v.JPG


                  Стара планина/в далечината/ и София /в близък план/ - от подножието на вр. Малък резен:
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/arx1524462423b.JPG

                  http://kachi-snimka.info/images-2013/cqs1524462519t.JPG

                  Началото на Средна гора - край Панчарево
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/bwy1524462590w.JPG

                  Пистата „Витошко лале”:
                  http://kachi-snimka.info/images-2013/bfi1524462848y.JPG

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Безимения Чарли Шийн, личи си, бате, че не си гъбар - ей, ся ще дойде тнм и ще те нарита (при това справо), че не решеж губите с ножче, за да си остане мицела в почвата и да порасте пак, ами ги отскубваш с все "корените".
                    Манатарка с панировка - ми не съм опитвал макар аз принципно и да не я харесвам тази гъба, ама не е ли малко тежко? Не разбирам де, само питам. Айде наздраве, сигурно ще върви с уиски

                    Хммм, аз съм склонен на поспоря по няколко пункта...

                    1. Значи, това, че не съм гъбар - го признах /и може би дотук трябва да спра с поста си..., ама нали все трябва да сме в полза на околните - аз така разбирам участието си тук..., да де - ама си губи смисъла, защото някой се изцепва с някаква иронична забележка..., значи - самоиронията, когато я имаМЕ - е разбираема, но дебелоочието си е дебелоочие - това няма общо с цитата на Грую, който е един от коректните участници тук/...

                    2. Значи - ти защитаваш единият вариант - мицела остава. Това съм направил и аз, въпреки че снимката показва друго, но "коренът", който остава отдолу - е доста голям, а тук са останали непочистени места, но това си е "пънчето" на гъбата - със специфична структура... Освен това, цялото почистване на гъбата - относно спороносния слой /на узрялата гъба - т.е. "дунапрена" на манатарката - го правя на място. Сега, който иска - би могъл да прочете как тълкува съвременната микология създаването на микоризата, както и сам да си отговори на въпроса, дали можем в домашни условия да отглеждаме - например - манатарка. Е, не можем!

                    3. Та, аз съм привърженик на тезата, че, след срязване и отделяне на гъбата от микоризата - това "гнездо" - се затрупва с шума, за да се запази за следващото плододаване /вероятно - догодина/...

                    4. Привърженик съм и на тезата, че малките и средно-малки екземпляри се оставят и не се събират - и това, въпреки, че сезонът е почнал в средата на юни, а сега е вече към края си. Затова мога да отида и да заснимам няколко такива малки - 4- 5 сантиметрови и малко повече... Другата причина - много малките могат да не бъдат точно идентифицирани, но - ако са буквално закрепени към мицела на голямата гъба - две мнения по въпроса няма.

                    5. "Корените" - след като интересуващите се прочетат - са и доста от истинските корени на дървото, с което диворастящата красавица съжителства и "ползва" соковете на дървото, с което е образувана микоризата... Доста неща съм накълвал, за да си обясня, защо в домашни условия ДИВОРАСТЯЩИТЕ не виреят...

                    6. Аз също не съм кой - знае какъв спец в кулинарията, но поне си харесвам произведенията... )) Манатарката аз я ям панирана: изчистване, измиване, нарязване, отцеждане, сол, черен пипер..., може да се бланшира - 10 - 15 минути /но може и да се пропусне/, после: яйце - брашно - яйце - галета - яйце. В сгорещен зехтин... Последното го казвам за успокоение на личната ми лекарка /ако случайно чете тук/... Та, така приготвена - я предпочитам пред всяко друго ястие, вкл. и пред котлета... /за ценните качества на гъбите много може и да са чели/...

                    7. Някои прибавят към яйцето и бира, но аз предпочитам след това да си я пия с крехката, панирана гъбка..., хапка по хапка - топят се в устата..., аха - и задължително една голяяяма салата!

                    8. Защо да не върви и с уиски, с вино - напр. - с Мерло, с бяло вино, а защо не и само с пепси...

                    Наздраве!

                    п.п. С ТНМ може да спорим по много въпроси, но важно е, че ние с нея не се мразим - и това е в полза на "Нещата от живота": теорията, без практиката - е сляпа, а практиката без теория - невъзможна /или нещо подобно/:! И остана да кажа само едно "Вечна дружба!" - за да е пълен постът ми. Пиша отговора си в тая тема, защото темата "Виртуална кръчма" е по-специализирана и често там трябва да се прави по-спешна рехабилитация на някой закъсал, поради някакви причини, за да не се налага /закъсалият/ да се губи в безинтересна нему тематика между редовете на моите подробни обяснения...

                    Поздрави!

                    Коментар


                    • Трудно открих темата... Провокиран от друга тема, в която се говори за Женевското езеро, реших да пусна малко снимки - от Швейцарската- , както и от Френската части на Женевското езеро, с красиви градове и населени места около него...








































                      Значи, тук повечето вече са ходили на Женевското езеро. Всъщност, за един ден се обхожда, тръгвайки от Женева. Красиво е!

                      Швейцарската част според мен е по-красива, защото в далечината се вижда веригата на Алпите, а залязващото слънце я позлатява...

                      Френската част е ориентирана по-тясно към туризма. Хубаво е, ако сме вече там - "да прескочим" и до Берн, а още по-добре - и до Цюрих /май съм пускал вече снимки оттам.


                      На хората, които посещават тия краища - като се завърнат препоръчвам да почерпят дамите с ето това, но пък и всеки друг швейцарски шоколад /топят се в устата и вървят с всяко питие... /... ))







                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от financialist Разгледай мнение
                        Вече чакам снимки на плажове и морета, за по добро настроение, зюмбюлите не ми действат

                        При мен е същото положение! До сега съм се чудил, защо зюмбюлите не ми действат??? Защо, ли? Доде ми наум. Всичко подменят тия хора - не им пука от нищо! Ей на - и зюмбюлите не ми действат, щот тихомълком са ги подменили с... минзухари! Няма да се учудя, ако накрая ми кажат, че това не са нито зюмбюли, нито минзухари, а че - например - това са стафиди... Стафиди - зюмбюли - нещата са ясни: ще ни лъжат докато им вярваме. ))

                        Сега пък се зачудих, кое от плажовете и моретата може да създава добро настроение, например - в класиката /според мен/ - Тасос? Сигурен съм, че много могат да ме опровергаят в твърдението ми, че Тасос е класика. Колкото хора - толкова различни мнения. И всяко от тях опитва да промени истината. Коя е истината? Всеки има своя истина!

                        Добре де, умувам - кое е това, което може да създаде настроение по плажовете и моретата? Бистрата, прозрачна вода? Хм! Безкрайните плажове със ситен пясък? Хм! 50 метра шляпаш навътре, а морето ти е до кокълчетата..., хората стоят като щъркели и умуват, дали да ходят още по-навътре, защото като почнат да се връщат - вече може да се е стъмнило... Хм! Ми - остров като остров! Ферибоота, или глаусите край него могат да те впечатлят? Може би - надупените мацки, които нямат търпение най-после да застанат като щъркели насред морето... Изгревите или залезите? Понякога ги объркваш, ако си на различни плажове..., абе - нали слънцето трябваше да изгрее откъм морето..., или сега вече трябваше да залязва?
                        Кое да ти създаде доброто настроение, питам? Безплатните чадъри и шезлонзи? Ми това и у нас може да се намери /ако си го носим, де/... Таверните, където те четкат /на български/ като да си сам Онасис и приготвят рибката, която е току-що уловена от морето... Защо му казваме Егейско на Бялото море и обратно? Всичко те обърква! Кое да ти създаде доброто настроение? За бирата им вече сме говорили /помия/. Пък, ако някой реши да си хване рибка с въдица - веднага да него застават няколко котарака и го гледат в очите като кученца - все едно цял живот не са хапвали рибка /и тоя номер им е запазена марка на всички котьовци, които сноват между лодките - а са видяли отдалеко, че лодката се завръща, пълна догоре с ципура и лаврак и туй-онуй още ..., а човекът - изнуден от тия зверове с ококорени очи - им хвърля уловената рибка и бяга да се спасява... Кое - питам - може да създаде доброто ни настроение на морето? Дамите? Те пък - едни момиченца... Кога ще пораснат? Тююю - навремето бяха все възрастни, а сега се превърнаха в тийнейджърки! Как ги правят тия фокуси с красотата и изяществото - само дамите си знаят... Изчезнаха дамите на средна възраст и туй то... ))





























                        В заключение: в какво се изразява чарът на нещата? Не зная, но съм голям фантазьор - това съм го сънувал и реално не се е случвало с мен. При вас обаче ще се случи - дори много по-добре!

                        Коментар


                        • Вече чакам снимки на плажове и морета, за по добро настроение, зюмбюлите не ми действат

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение

                            Първоаприлски красоти. Нека има повече такива снимки и положително настроение

                            Със сигурност - във форума има и нормално мислещи хора. Това ме кара да мисля, че нищо не е изгубено! Добре е, че ги има! Поздрави!

                            Иначе, за положителното ни настроение, с голяма степен на достоверност мога да кажа, че един бял минзухар, отнесен към многото хиляди лилави в различни оттенъци - е абсолютен аналог на бялата лястовица, символът на щастието, вдъхновил Йовков...





                            Коментар


                            • [QUOTE=безимeн;n3182903]



                              Ако трябва да наложа моето мнение със сила...

                              Опсссс! Много диктаторски ми прозвуча горното...

                              Ако трябва да препоръчам...
                              Опссс! Това пък е инвестиционен форум и препоръки не се даваха...

                              Ми - така: снишавайки се, покланяйки се, пъплейки, пълзейки, целувайки ръка... и най-вече - като се прехласваме по новите дрехи на ЦАРЯ..., на НОВИЯТ /стар/ цар..., може: я - службичка, може и службиЦА, я - още едно мандатче, я - нещо по европейска програмКА..., каквото и да е, де - аз не съм алчНО! И ръка ШЕ целувам! А, за други неща, ле? Ми - ШЕ помисля!... Защо ще казвам, че царят е гол??? Да не ме е ухапало бясно куче? ШЕ се правя на умрЕла буболечка - и ще риткам с краченцата...


                              По същество: " Показаха го безмислените избори..."


                              Грешиш! Всеки следващ избор е все по-КРЕЩЯЩ и НИ блъска в главата..., и ни казва: "Хора, българи ли сте, бе, кВи сте? Още ли не сте схванали смисъла на ставащото? Как може да нямате единна национална кауза - факт, който всички политици от т.нар. преход" - използват, като на всеки няколко години - ви делят, разцепват - на клечки и трески - защото точно така те могат да ви управляват: пихтиеста маса, която заема формата, която те желаят, след омесването..."


                              Таааааа.... Може да не съм така добър Ve6ter, но мога да кажа, че... Какво да си говорим? Ето какво мисля: в тая страна няма водачи. Няма хора, които да тръгнат в името на кауза. Накъде клоня? Ееее, мразя чалгата и засичам младите, които се опитват да ми я натрапват. Затова съм лош. Да, де - но изглежда, че тая /омразна/ чалга - натам вървят нещата - доста хора събира около Слави... Опссс, изплюх камъчето.

                              Това, разбира се - не е сериозно, защото не съм Ve6ter... Да де, ама българина няма национална кауза..., няма водач..., няма... Какво имаме изобщо? Имаме, имамееее - джавкането си и разделянето си на едни и други..., вече колко време? Но има "УМНИ" политици, хитри - и се възползват. Година, след година...

                              "Разделяй и владей!" - как го измислих, сега - на! Вие сте чували този израз? Кога, бе? Вече го знаете? Ами, не вярвам, защото, АКО го знаехте, то какво бихте постигнали /бихме постигнали/!

                              Еваларка, Орбане, еваларка, брато! Кога ще се родиш у нас???

                              Та, да си дойда на думата: Слави ще влезе с гръм и трясък /нищо, че е чалгар/... Ми, то - всички млади са чалгари и се гордеят с това... 5% са тия, които не са чалгари, но техният глас не се чува /също като "представителната" извадка, каквато мислим, че сме в този форум/...

                              Каузатаааа... Треските и роенето.






                              [/QUOTE Чак пък диктаторски, айде са

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от безимeн
                                Първоаприлски минзухари и кукуряк:






                                Първоаприлски красоти. Нека има повече такива снимки и положително настроение

                                Коментар

                                Working...
                                X