IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    kev, очевидно – трябва отново да обсъдя с теб – отдалеченият от твоето съзнание въпрос за “различието в аршините”, които ползваш, но – ако смяташ, че това не е вярно съждение, то – ще се концентрирам върху въпроса за твоята слаба памет.

Какво имам предвид?

Записвай си, Ве, пич… Никак не е сложно, щом като не можеш да помниш – налага се. Значи: вече отделих специално внимание на факта, че нещо отвътре те напира… Да де – но това не означава, че – ако нещо отвътре те напира, то трябва да ме насочваш в това, какво точно аз трябва да пиша. Не ми е в характера – да се уча от ограничени хора, които нямат познанията, за да ме ориентират – смело мога да кажа – в почти НИКОЯ област на живота. Щом нещо те напира отвътре, определено ще постигнеш нещо по-смислено, ако отидеш до помещението с двете нули...

Така че – аз няма да се съобразявам с твоите напътствия /както и досега не съм правил това/ и ще пускам онова, което смятам за необходимо, но – дали това ще са коментари на нещо написано, дали ще е нещо ново, непознато за теб, дали ще са водопадчета – не си ти, по чието желание - и в бъдеще ще работя по темата. Нещо повече, мнения ще пускам и в други теми, щом като те са достатъчно добре обосновани, а аз други неща и не пиша. Пиша конкретно по нечие мнение: коментирам, допълвам, доказвам. Можеш конкретно да ми опонираш, но НЕ И да посочваш в какво да се ограничавам... /запиши си това, отново ти напомням, щом така бързо забравяш/...

Това, как ще коментирам - е мое мнение, както и мое решение – какво- и къде точно ще пиша. Моля, не се изживявай като модератор в чужд сайт. Не си ти, който структурираш мнения.

В тоя смисъл – можеш да коментираш конкретни мнения, но…. съветите си запази за домочадието си… Определено – в къщи мненията ти, вероятно не са меродавни, така че – не си избивай комплексите в ТАЯ тема. Уж не казвам сложни неща, а ти - все не можеш да ги схванеш ...

Конкретно ми прави впечатление, че – освен критикар /за което вече ти писах/ - не си постоянен в мненията си – менкаш ги като кърпички… Вчера защитаваше мнението на Манков, че не трябва да допускаме грешки, а днес – вече се “възмущаваш” от това, че ми е направила впечатление неправилно изписана дума – техническият термин – карбуратОр. АДИ, ориентирай се /ВРЕМЕ ТИ Е/ – нова граматика ли Ше правим – САМО ЗА “нашите” хора, или ще постъпваме принципно? Вярно, че живеем в страната на постоянно променящи се правила, нагласи, закони, но – да променяме мисленето си – от вчера до днес - в зависимост от субекта на нашите симпатии – това е много показателно за определена незначителна група от хора.

Горните мисли – сигурно ти е направило впечатление, подкрепям и с твоите думички: “А бре няма ли да се спреш най-после с тая граматика и тия очила?” За кои очила да спра най-после – за ония, които ти засегна в поста си, та отвори тема за размисъл, ли?

Така де – ще ти кажа, че в къщи можеш да почваш тема, след което да казваш на хората, с които разговаряш, че трябва най-после /!/ да спрат. Тук тия неща не вървят. Отново повтарям: в чужд сайт ти търсиш чуждо мнение. В тоя случай НЕ МОЖЕШ да кажеш на събеседника ти, ако сам си провокирал разговора: “Няма ли да спреш най-после…” Това е много неучтиво от твоя страна!

Отново ще заостря вниманието ти върху тоя твой цитат: “Но стига по тая тема, особено в тая тема”

Наистина ще ме освободиш от задължението – да коментирам твоите безмислени наставления на човек, който няма какво да ми каже, но ми дава постоянно насоки в постовете, ако се сещаш по-често за смисълът на казаното от теб: “Но стига по тая тема, особено в тая тема” … Като видя как "скимтиш" в една друга тема – наистина не мога да разбера истинската ти същност…

Накрая ще ти кажа, че не е необходимо да се оправдаваш за това, че определена тематика /Биг Брадър – или както там си я наричаш/ те привлича: щом си решил, че това са твои ценности, никой не може да ти ги отнеме – а дали там ще са с тъмни “черни” очила – ти си знаеш кое точно ти импонира...
    Най-вероятно си прав за всичко казано по-горе, Зарко! Дори по това болднатото няма да започна да ти опонирам, защото това е твоето мнение и то си е лично и само твое. Но истината е, че каквото е това е, а всеки има правото и възможностите да го интерпретира за себе си така както желае и както му идва от вътре.

П.П. И чувството за хумор също не е задължително качество за който и да е човек.
    Last edited by kev; 18.10.2012, 22:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Приемам извиненията ти, от името всички засегнати!

А бре няма ли да се спреш най-после с тая граматика и тия очила?

Иначе продължавай да пускаш снимки и клипчета с поточета, водопадчета, горички, пътечки, полянки - много релаксиращо действат!

П.П.И внимавай, защото Биг Брадър винаги гледа, дори и в чуждите теми

Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Кога съм казал, че ме кефят? Е имам си такива на които симпатизирам, но то е по мое вътрешно убеждение и нагласа. Иначе не съм му чак такъв фен на предаването де. Просто е интересно да видиш реакции на различни хора и характери, пък били те и "звезди", поставени в по-нетрадиционни ситуации. Някои може би преиграват, други не чак толкова, но рано или късно истинската същност винаги излиза наяве, защото човек не може да избяга от себе си, нали така
      Но стига по тая тема, особено в тая тема

kev, очевидно – трябва отново да обсъдя с теб – отдалеченият от твоето съзнание въпрос за “различието в аршините”, които ползваш, но – ако смяташ, че това не е вярно съждение, то – ще се концентрирам върху въпроса за твоята слаба памет.

Какво имам предвид?

Записвай си, Ве, пич… Никак не е сложно, щом като не можеш да помниш – налага се. Значи: вече отделих специално внимание на факта, че нещо отвътре те напира… Да де – но това не означава, че – ако нещо отвътре те напира, то трябва да ме насочваш в това, какво точно аз трябва да пиша. Не ми е в характера – да се уча от ограничени хора, които нямат познанията, за да ме ориентират – смело мога да кажа – в почти НИКОЯ област на живота. Щом нещо те напира отвътре, определено ще постигнеш нещо по-смислено, ако отидеш до помещението с двете нули...

Така че – аз няма да се съобразявам с твоите напътствия /както и досега не съм правил това/ и ще пускам онова, което смятам за необходимо, но – дали това ще са коментари на нещо написано, дали ще е нещо ново, непознато за теб, дали ще са водопадчета – не си ти, по чието желание - и в бъдеще ще работя по темата. Нещо повече, мнения ще пускам и в други теми, щом като те са достатъчно добре обосновани, а аз други неща и не пиша. Пиша конкретно по нечие мнение: коментирам, допълвам, доказвам. Можеш конкретно да ми опонираш, но НЕ И да посочваш в какво да се ограничавам... /запиши си това, отново ти напомням, щом така бързо забравяш/...

Това, как ще коментирам - е мое мнение, както и мое решение – какво- и къде точно ще пиша. Моля, не се изживявай като модератор в чужд сайт. Не си ти, който структурираш мнения.

В тоя смисъл – можеш да коментираш конкретни мнения, но…. съветите си запази за домочадието си… Определено – в къщи мненията ти, вероятно не са меродавни, така че – не си избивай комплексите в ТАЯ тема. Уж не казвам сложни неща, а ти - все не можеш да ги схванеш ...

Конкретно ми прави впечатление, че – освен критикар /за което вече ти писах/ - не си постоянен в мненията си – менкаш ги като кърпички… Вчера защитаваше мнението на Манков, че не трябва да допускаме грешки, а днес – вече се “възмущаваш” от това, че ми е направила впечатление неправилно изписана дума – техническият термин – карбуратОр. АДИ, ориентирай се /ВРЕМЕ ТИ Е/ – нова граматика ли Ше правим – САМО ЗА “нашите” хора, или ще постъпваме принципно? Вярно, че живеем в страната на постоянно променящи се правила, нагласи, закони, но – да променяме мисленето си – от вчера до днес - в зависимост от субекта на нашите симпатии – това е много показателно за определена незначителна група от хора.

Горните мисли – сигурно ти е направило впечатление, подкрепям и с твоите думички: “А бре няма ли да се спреш най-после с тая граматика и тия очила?” За кои очила да спра най-после – за ония, които ти засегна в поста си, та отвори тема за размисъл, ли?

Така де – ще ти кажа, че в къщи можеш да почваш тема, след което да казваш на хората, с които разговаряш, че трябва най-после /!/ да спрат. Тук тия неща не вървят. Отново повтарям: в чужд сайт ти търсиш чуждо мнение. В тоя случай НЕ МОЖЕШ да кажеш на събеседника ти, ако сам си провокирал разговора: “Няма ли да спреш най-после…” Това е много неучтиво от твоя страна!

Отново ще заостря вниманието ти върху тоя твой цитат: “Но стига по тая тема, особено в тая тема”

Наистина ще ме освободиш от задължението – да коментирам твоите безмислени наставления на човек, който няма какво да ми каже, но ми дава постоянно насоки в постовете, ако се сещаш по-често за смисълът на казаното от теб: “Но стига по тая тема, особено в тая тема” … Като видя как "скимтиш" в една друга тема – наистина не мога да разбера истинската ти същност…

Накрая ще ти кажа, че не е необходимо да се оправдаваш за това, че определена тематика /Биг Брадър – или както там си я наричаш/ те привлича: щом си решил, че това са твои ценности, никой не може да ти ги отнеме – а дали там ще са с тъмни “черни” очила – ти си знаеш кое точно ти импонира...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
        Пилета златнички, далече съм от мисълта да правя каквито и да е поучения и нравоучения,
        целта на занятието беше простичка- да направя констатация
        Извинявам се за пропуснатата запетайка, благодаря за градивната критика!
        Ще се старая повече, обещавам, за да не дразня нечии набити очички!

П.П. Кев, уважавам избора ти да гледаш Випа, но просто не очаквах точно теб да те кефят брадърите.
        Кога съм казал, че ме кефят? Е имам си такива на които симпатизирам, но то е по мое вътрешно убеждение и нагласа. Иначе не съм му чак такъв фен на предаването де. Просто е интересно да видиш реакции на различни хора и характери, пък били те и "звезди", поставени в по-нетрадиционни ситуации. Някои може би преиграват, други не чак толкова, но рано или късно истинската същност винаги излиза наяве, защото човек не може да избяга от себе си, нали така
        Но стига по тая тема, особено в тая тема

Коментар

• Пилета златнички, далече съм от мисълта да правя каквито и да е поучения и нравоучения,
          целта на занятието беше простичка- да направя констатация
          Извинявам се за пропуснатата запетайка, благодаря за градивната критика!
          Ще се старая повече, обещавам, за да не дразня нечии набити очички!

П.П. Кев, уважавам избора ти да гледаш Випа, но просто не очаквах точно теб да те кефят брадърите.
          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            Днес ще се извиня от името на всички, които :
            ....
            Приемам извиненията ти, от името всички засегнати!

А бре няма ли да се спреш най-после с тая граматика и тия очила?

Иначе продължавай да пускаш снимки и клипчета с поточета, водопадчета, горички, пътечки, полянки - много релаксиращо действат!

П.П.И внимавай, защото Биг Брадър винаги гледа, дори и в чуждите теми

Коментар

• Днес ще се извиня от името на всички, които :

… - са допуснали печатни грешки, защото даскалите на форума /и отличниците!/ - бдят…/дори от ранни зори почват да си правят корекциите/…
              … - са допуснали грешката да поставят тъмни очила при блестящото слънце в ТИЯ географски ширини, защото нищо.... не им се … разбира,..., когато говорят…
              … - са допуснали грешката – да минат БЕЗОЧЛИВО, без да са сторили път на някоя мравка: чинопреклонно се изчакват всички мравки от върволицата, след което /на заник слънце/ - се потегля!

Тъй като всички четем, където ни харесва, то се извинявам на Манков от името на допусналия грешката /тая грешка е допусната съвсем СЪЗНАТЕЛНО!/: правилното изписване на съществителното име - е, именно - “карбуратОр”, а не “карбуратУр”, което пък е едно друго нещо… За “втората клапа” – няма да говоря, защото разговорът ще стане прекалено спИциализиран – рано сутринта…, а и задачи имаме да гоним, не точно - да обучаваме...

Приятен ден на всички..., вкл. и на анализаторите, възпитателите, въобще - на НАШИТЕ ЕТАЛОНИ в живота..., .ЗЕР, без тях как ли щяхме да си отгледаме децата, ама как пък ли изобщо бихме живЕли???

п.п. – внимавайте с мравките!

http://www.youtube.com/watch?v=eM-nh...eature=related
              Last edited by zarco; 18.10.2012, 11:29.
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Понеже /уффф, то пък изречения не се почват с "понеже", та - рискувам филолозите да ми пишат "коз"..., но все пак - ще рискувам, защото нямам какво да губя.../ ..., та - понеже си падам по течащата вода в разновидностите й /и по "черни" очила си падам - от това лято, но се оказва, че са голям дразнител за околните, та - хората ходят по разни тъпи предавания, за да регистрират - как някой - в тъмни, т.е. - "черни" очила - се опитваЛ да им налага мнението си... баси...Та - не схващам, как някой ни налага мнението си от екрана, ако ние - по собствено желание пускаме телевизора и се цъклим срещу него..., но ония - с черните очила - само това чакат......, ние ги пъдим като мухи, но те прииждат..., тълпи, орди.../...

...уф, че си забравих мислЪта..., баси...

...аха - сетих се...

Понеже си падам по течащата вода, та пускам тук шлюзовете на Панчаревското езеро, отпреди 2-3 месеца...

http://www.youtube.com/watch?v=da34M...ature=youtu.be

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  В момента гледам Големия Вип Брат... Е, че много е гадно да гледаш и слушаш хора носещи черни очила, които се опитват нещо да ти кажат и в нещо да те убедят, баси!

П.П. Манков в случая е прав за граматиката, друг е въпросът дали е прав по принцип...

И на мен ми е много гадно ДА СЛУШАМ хора, носещи черни очила. Нищо не мога да чуя - вероятно от тъмните /"черни"/ очила...

Интересно, аз пък нямам контакти /ВИРТУАЛНИ/ с такива хора, освен ако ти сам не носиш в момента "черни" очила.

Интересно, как ги изтърпявате тия тъпотии, но - вероятно на някои МНОГО им харесва някакви хора - да им се мотаят по екрана с "черни" очила, за да регистрират превъзходството си над тях - в моменти, когато ония, с "черните" очила - се опитват да им кажат нещо - и в нещо "да ги убедят..., баси"...

Тъпо е, но има голям смисъл... ..., за пореден /не и последен/ път ... повествованието е на ниво!

Коментар

• В момента гледам Големия Вип Брат... Е, че много е гадно да гледаш и слушаш хора носещи черни очила, които се опитват нещо да ти кажат и в нещо да те убедят, баси!

П.П. Манков по принцип е прав за граматиката, друг е въпросът дали е прав в случая...
                    Last edited by kev; 18.10.2012, 08:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                      Научи си граматиката на езика, с който пробваш да говориш - та след това пробвай да учиш и другите.

Мерси.
                      Манков, тъй като участвах в дебата, искам да благодаря за пореден път за това, че научавам някои подробности от българската граматика - неща, които често убягват и на самияТ мен.

Все пак, това, че правя грешки - не ме лишава от мнение, което смятам, че е адекватно и се налага да споделя с останалите във форума.

Манков, дори на много добрите филололози /като теб/ - В НЕТРЕЗВО И НЕАДЕКВАТНО СЪСТОЯНИЕ - не е позволено да се държат във форума с дамите, както с дъщериЧКИТЕ си в къщи..., ако сФащаш кВо искам да ти кажа, нали така?

Не мислиш ли, че тия твои напъни - да ни търсиш кусури - не означават, че и ти сам не правиш грешки, но подходът ти на филолог - е абсолютно неадекватен - чрез заповедната форма, която ползваш: "Научи си..."... Моля, не забравяй, че тук не си в часовете си с учениците, а подходът ти - ако съзреш нередности - би трябвало да е - нещо от рода: "Аз бих написал...., защото..."

Вероятно в поста си съм допуснал грешки, за които се извинявам на четящите.../никога не съм твърдял, че съм бил отличник в училище.../...

Коментар

Манков, ползата от очите е много малка, ако мозъка е сляп.
                        Научи си граматиката на езика, с който пробваш да говориш - та след това пробвай да учиш и другите.

Мерси.
                        Last edited by vmankov; 17.10.2012, 20:52.

Коментар

Тези двамата сладуранковци от клипа ми направиха деня по-красив, благодаря за което!

... и аз ИМ благодаря за същото...

Коментар

• Тези двамата сладуранковци от клипа ми направиха деня по-красив, благодаря за което!

Коментар

Манков, ползата от очите е много малка ако мозъка е сляп.
                              Брейййй, някои дами във форума - могат да запратят в ъгъла всичко живо, що се кичи с прозвището "мъжкар"...

Кратко и ясно - и - У ъгълО!

Не толкова грубо, де... Можеше да е с някаква възможност за отстъпки..., то, горкото - толкова се старае да наложи поведение, да мотивира дамската част да приеме мисленето му, нещо повече - да се обедини около неговата "психология"...

Но - дамите - изглежда нещо не му се вързват напоследък.../как да го кажа - не му пускат, ли..., що, ли?.../

Не зная защо, но за някои "мъжкари" - това е нещо много демотивиращо..., като че губят почва под краката си... Да - така е, защото механично сравняват една възраст - с нейните различни приоритети и нагласи - с друга възраст, когато нещата са променени...

..., а това означава, че вече приоритетите са други - както на младата дама /неговата дъщеря/, която расте край него. Но - да растат - не е единствената грижа на децата. Те, преди всичко анализират за себе си нещата от живота... и имат много верни критерии, защото те са още преди оная първа фаза - с различните приоритети на младата възраст...

Не че това ще доведе до различия и конфликти /поне на първо време/, но и те ще се получат - и - ще се дължат не толкова дори от това, че младата дама ще има различно виждане за своето поведение, дори - не и от това, че желанията й ще са до нея да стои определен човек, който пък....

Така де, хайде да не продължавам в тая посока..., да не се правя на екстрасенс, ако вече съм изкачил някои пътеки...

http://www.youtube.com/watch?v=zDASn...feature=relmfu

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Не са разговори, Зарка, ами е мое лично виждане.
                                Аз писах, аз говорех за това.

Бъди свободен да си криеш очите.

У нас черните очила са излишни.
                                Нито сме в пустинята Мохаве, нито в Либийската, нито сме в безкрайните снежни полета на Канада и Русия.

Бъди свободен да си криеш очите, но не ми се сърди, че за мен си улево. И една-едничка дума нема да ти кажа с това ти безочие.

Левак си. Киш мир ин тухес унд зай гезунд.
                                Манков, ползата от очите е много малка ако мозъка е сляп.

Коментар

Working...
                                X