IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Над църквата “Света Неделя” – връх Камен дел оставя впечатление за най-висок. Сравнено при подобна перспектива – по-високите от него: Малък Резен, Голям Резен и най-високият – Черни връх изглеждат ниски… Но – и трите последни, най-високи - днес се губят в пейзажа, защото са вече доста заснежени…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351711770l.jpg

Есенните цветове над Бистрица в кратък поглед от неделя…

http://www.youtube.com/watch?v=tqUCwVS3twk&feature=plcp

Ще видим тия дни кои температури ще надделеят, а оттам – и кои ще са преобладаващите МИ цветове…
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Понеже режисираните неща не винаги ни привличат, сега мисля, какво точно си казват тия мъже, преди и след изпълнението…

Май нещо такова /преди/: “Бъди малко по-убедителен и нахъсан!”… и след: “Беее, нещо май не ни се получи, както го мислехме точно с тоА текст! А можеше да сме доста по-убедителни!”…/мотае ми се някаква асоциация с ракета и космос, но не помня каква точно беше.../...

http://www.youtube.com/watch?v=tctzU...eature=related

/обърнете внимание на началото и особено – на жестовете в края…/
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ето как някои могат да се "пораздвижат" - повървете в гората..., жалко, че уханието липсва. Ако ударите по едно питие - може и уханието да възпроизведете в съзнанието си...

Над Бистрица:
        http://www.youtube.com/watch?v=kHm3W...ature=youtu.be

Повървете в есенната шума към Бистрица…, може и музичка да доловите /само така ви се струва - халюцинирате.../…:

http://www.youtube.com/watch?v=84Hak...ature=youtu.be

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Малей, много дълъг пост. И завъртян, подвеждащ,провокиращ... Добре, дори похвално, ама тати ми е донесъл от виното си /новото, станало е/.
          Утре се ще дракам с теб

...еййй, тоя татиииии.... /пак те спаси.../

...направо се разтапям, когато чуя това обръщение... /няма как да не бъде уважен, човекът!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            То, наистина – как по друг начин може да разсъждава един мъж, освен – повърхностно…, вкл. и по темата за онзи “зъбен статус”… Тия мъжки повърхностни разсъждения са пълен антипод на женските разсъждения – подредени, логични………, които говорят единствено за пълното съвършенство на човешкият вид…

И – добре, че са дамите с “дълбочината” на мисленето и разсъжденията си, за да може донякъде да бъде туширано “повърхностното” мъжко мислене и като цяло – оценката за човешкият род да остане с някакво що-годе самочувствие на нормално мислещи същества… Разбира се, такава оценка е отново субективна и би трябвало да е направена отново от дами, именно в унисон с “дълбочинното” им мислене…

Та, МИСЛЯ, че много добре съм разбрал смисълът на казаното от теб, но съзрях възможност за интерпретации, ако потърся двусмислието в думите…Това, че вкарвам казусчето тук-там в постовете си - не означава, че критикувам женското мислене. Само показвам, че то може да бъде и част от мъжко мислене, когато ролите са разменени...

Сега, след допълнението, което правиш, свързано с лечението на зъби, то се откриват две възможности:

Първата е свързана с доуточняване на казуса: ти /сама/ се интересуваш от зъбният статус на жената на твоя мъж, който /зъбен статус/ е определен от неговият портфейл…

Да де – малко е сложно за разбиране, но след ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО пояснение – нещата се изясняват и на най-несъобразителният мъж…

Втората възможност е частен случай: АКО попаднеш на зъболекар – отново има две възможности – ИЛИ – да те лекува безплатно, ИЛИ – да се наложи да му плащаш за лечението… Натам – разбира се – в блок-схемата могат да се появят нови логически блокове – ако ще му плащаш за зъболечение – да измъкваш пари от джобовете му /малко вероятно/, или – от определена негова сметка, същевременно – да го "убедиш" /разбирай - изнудиш/ и той да си плаща при някои сюблимни моменти, периодично появяващи се в отношенията ви на повърхностно мислещ и мислеща в дълбочина… И така нататък …, да не разводняваме повече казуса, при който се отива към вид търговско дружество между вас, вариант, обсъждан напоследък и в други теми….

п.п.
            Това, че за въпросното растение - в бързината съм написал определение “иглолистно” – може да е моя грешка, факт, който може да даде отговор на питанката ми и хипотезата за видът “тис” да се окаже правилната /аз също четох, че не много високо растение, на някои снимки се вижда висок, стъблото на други снимки е подобно и т.н..../…Погледнах при мен и друга снимка, на която се виждат горните клони – може би дървото не е иглолистно, въпреки, че наподобява такова, а и отдалеч трудно се определят нещата. Въпросът остава отворен…

Малей, много дълъг пост. И завъртян, подвеждащ,провокиращ... Добре, дори похвално, ама тати ми е донесъл от виното си /новото, станало е/.
            Утре се ще дракам с теб
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

Ти пак си я подкарал много повърхностно /думичката е друга, ама се засягаш/ с този зъбен статус!? Интересът ми към него е породен единствено и само от факта, че лечението на зъби или направата на протези струват кинти - много.

П.П. Не е тис.

То, наистина – как по друг начин може да разсъждава един мъж, освен – повърхностно…, вкл. и по темата за онзи “зъбен статус”… Тия мъжки повърхностни разсъждения са пълен антипод на женските разсъждения – подредени, логични………, които говорят единствено за пълното съвършенство на човешкият вид…

И – добре, че са дамите с “дълбочината” на мисленето и разсъжденията си, за да може донякъде да бъде туширано “повърхностното” мъжко мислене и като цяло – оценката за човешкият род да остане с някакво що-годе самочувствие на нормално мислещи същества… Разбира се, такава оценка е отново субективна и би трябвало да е направена отново от дами, именно в унисон с “дълбочинното” им мислене…

Та, МИСЛЯ, че много добре съм разбрал смисълът на казаното от теб, но съзрях възможност за интерпретации, ако потърся двусмислието в думите…Това, че вкарвам казусчето тук-там в постовете си - не означава, че критикувам женското мислене. Само показвам, че то може да бъде и част от мъжко мислене, когато ролите са разменени...

Сега, след допълнението, което правиш, свързано с лечението на зъби, то се откриват две възможности:

Първата е свързана с доуточняване на казуса: ти /сама/ се интересуваш от зъбният статус на жената на твоя мъж, който /зъбен статус/ е определен от неговият портфейл…

Да де – малко е сложно за разбиране, но след ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО пояснение – нещата се изясняват и на най-несъобразителният мъж…

Втората възможност е частен случай: АКО попаднеш на зъболекар – отново има две възможности – ИЛИ – да те лекува безплатно, ИЛИ – да се наложи да му плащаш за лечението… Натам – разбира се – в блок-схемата могат да се появят нови логически блокове – ако ще му плащаш за зъболечение – да измъкваш пари от джобовете му /малко вероятно/, или – от определена негова сметка, същевременно – да го "убедиш" /разбирай - изнудиш/ и той да си плаща при някои сюблимни моменти, периодично появяващи се в отношенията ви на повърхностно мислещ и мислеща в дълбочина… И така нататък …, да не разводняваме повече казуса, при който се отива към вид търговско дружество между вас, вариант, обсъждан напоследък и в други теми….

п.п.
              Това, че за въпросното растение - в бързината съм написал определение “иглолистно” – може да е моя грешка, факт, който може да даде отговор на питанката ми и хипотезата за видът “тис” да се окаже правилната /аз също четох, че не много високо растение, на някои снимки се вижда висок, стъблото на други снимки е подобно и т.н..../…Погледнах при мен и друга снимка, на която се виждат горните клони – може би дървото не е иглолистно, въпреки, че наподобява такова, а и отдалеч трудно се определят нещата. Въпросът остава отворен…

Коментар

Над Бистрица тая неделя вятърът беше доста силен. Това се вижда на клипчетата, които обаче ще пусна довечера, защото бавно се качват…

Все пак, за да не сте “вътре” /четящите темата/ - при влизането си тук /защото нечетящите са си “вътре” по рождение…/ - пускам няколко снимки, за да разнообразя ежедневието ви…

Значи, над Бистрица – нагоре, нагоре – се стига до Мечата поляна, а още по-нагоре – и до Алеко, пък най-нагоре – вече ви е ясно…/ех, да имаше кой и на мен да ми ги повтаря тия неща толкова упорито, къде ли щях да бъда сега? Мииии – най-малкото – месарИН щях да бъда!!! Малко ли е тВа? Ноооо – хората не ЩАТ да бъдат обстоятелствени /приказливи, де..., зер - като се говори много, зъбите много се изтъркват, а тВа отСякъде си вреди на зъбният статус..., май и на мозъка нещо вредЯЛ - казват.../, ЩОТ тВА си било И "откриване" – и едва ли не – бъркане нАМ де си в душата им, като че ли тВа е някаква дупка, в която може да бръкне човек…

Като казах “дупка”, та се сетих за едно предложение - вариант за преодоляване на дискриминационното звучене от някакъв филм, когато предложиха понятието “черна дупка” да се замени с “афро-американска вдлъбнатина” /но това не е по темата в момента…/

От Бистрица се вижда много добре част от Лозенската планина /доста по-близо е от Голям Резен/ – знаете вече за Панчаревското езеро в подножието й, а зад Лозенската – синее РилаТА…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1351593938g.JPG

…, а като казах Меча поляна, та се сетих, като видях толкова шипки, глогинки и трънки – да не ме скива отнякъде някоя Баба Меца, та /в унисон с неотдавнашен мой пост/ - да ме “изненада” изодзад, та да ми направи някое изненадващо обдишване от типа “уста в уста”…, ми – не за друго, ами, ЩоТ не й познавам зъбният статус, де… Та, ето ги и тия есенни плодове по тръньето… Ми, викам си, да ги опитам, да разбера, аджеба – що за витамини имаЛИ /казват/…, мииии – не са ми по вкуса, та му хапнах един сандвич да си пооправя вкуса…Направи ми впечатление, че шипките са доста едри и закръгленКИ, а узрелите и хрупкави като ябълка – имаха един много приятно-леко кисело-сладък вкус, по-фин от тоя на ароматна ябълка /не съм очаквал, де/…, но тия семки вътре променят коренно нещата…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1351595088h.JPG

Иглолистното от следващата снимка, винаги, когато минавам край него – ме озадачава с разклоненията си…, много са нехарактерни за вида /спецовете могат да имат друго мнение…, пък се замислих, дали това не е редкият тис, дето на 1000 години нАм си колко санТА пораствал – май съм на прав път…, все пак тисът, зная – го търсят между Боянското езеро и Боянският водопад, а аз, когато съм някъде там – все се заглеждам в разни други посоки... – все се появява неочакванА планинарка и ме разконцентрираТ, губя духовно равновесие, искам да кажа - а то е важно за планинар като мен…/…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1351595367s.JPG

Ето ги багрите на есента /преди дъжда/:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1351596156w.JPG
                http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351595898c.JPG
                http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351596105r.JPG

Хайде стига НИ толкова природа, защото задачките ни са разположени в други ареали и също трябва да вървят…Приятен ден!
                Ти пак си я подкарал много повърхностно /думичката е друга, ама се засягаш/ с този зъбен статус!? Интересът ми към него е породен единствено и само от факта, че лечението на зъби или направата на протези струват кинти - много.

П.П. Не е тис.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Над Бистрица тая неделя вятърът беше доста силен. Това се вижда на клипчетата, които обаче ще пусна довечера, защото бавно се качват…

Все пак, за да не сте “вътре” /четящите темата/ - при влизането си тук /защото нечетящите са си “вътре” по рождение…/ - пускам няколко снимки, за да разнообразя ежедневието ви…

Значи, над Бистрица – нагоре, нагоре – се стига до Мечата поляна, а още по-нагоре – и до Алеко, пък най-нагоре – вече ви е ясно…/ех, да имаше кой и на мен да ми ги повтаря тия неща толкова упорито, къде ли щях да бъда сега? Мииии – най-малкото – месарИН щях да бъда!!! Малко ли е тВа? Ноооо – хората не ЩАТ да бъдат обстоятелствени /приказливи, де..., зер - като се говори много, зъбите много се изтъркват, а тВа отСякъде си вреди на зъбният статус..., май и на мозъка нещо вредЯЛ - казват.../, ЩОТ тВА си било И "откриване" – и едва ли не – бъркане нАМ де си в душата им, като че ли тВа е някаква дупка, в която може да бръкне човек…

Като казах “дупка”, та се сетих за едно предложение - вариант за преодоляване на дискриминационното звучене от някакъв филм, когато предложиха понятието “черна дупка” да се замени с “афро-американска вдлъбнатина” /но това не е по темата в момента…/

От Бистрица се вижда много добре част от Лозенската планина /доста по-близо е от Голям Резен/ – знаете вече за Панчаревското езеро в подножието й, а зад Лозенската – синее РилаТА…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1351593938g.JPG

…, а като казах Меча поляна, та се сетих, като видях толкова шипки, глогинки и трънки – да не ме скива отнякъде някоя Баба Меца, та /в унисон с неотдавнашен мой пост/ - да ме “изненада” изодзад, та да ми направи някое изненадващо обдишване от типа “уста в уста”…, ми – не за друго, ами, ЩоТ не й познавам зъбният статус, де… Та, ето ги и тия есенни плодове по тръньето… Ми, викам си, да ги опитам, да разбера, аджеба – що за витамини имаЛИ /казват/…, мииии – не са ми по вкуса, та му хапнах един сандвич да си пооправя вкуса…Направи ми впечатление, че шипките са доста едри и закръгленКИ, а узрелите и хрупкави като ябълка – имаха един много приятно-леко кисело-сладък вкус, по-фин от тоя на ароматна ябълка /не съм очаквал, де/…, но тия семки вътре променят коренно нещата…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1351595088h.JPG

Иглолистното от следващата снимка, винаги, когато минавам край него – ме озадачава с разклоненията си…, много са нехарактерни за вида /спецовете могат да имат друго мнение…, пък се замислих, дали това не е редкият тис, дето на 1000 години нАм си колко санТА пораствал – май съм на прав път…, все пак тисът, зная – го търсят между Боянското езеро и Боянският водопад, а аз, когато съм някъде там – все се заглеждам в разни други посоки... – все се появява неочакванА планинарка и ме разконцентрираТ, губя духовно равновесие, искам да кажа - а то е важно за планинар като мен…/…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1351595367s.JPG

Ето ги багрите на есента /преди дъжда/:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1351596156w.JPG
                  http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351595898c.JPG
                  http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351596105r.JPG

Хайде стига НИ толкова природа, защото задачките ни са разположени в други ареали и също трябва да вървят…Приятен ден!

Коментар

• Сега – най-после – като че поостана време да се занимаем с нещо по-принципно /суховата материя, де.../. ПАК става въпрос за застраховане, но понеже казусът не е поставен в подходяща тема, то и коментарът е точно тук. Става въпрос за един наистина сериозен момент, който коментирам, но не защото част от заетите в областта на застраховането – НЕ СИ ПОЗНАВАТ – нито задълженията, нито пък правомощията, а по-скоро, за да може младите, които влизат във форума /видях, че има нови теми, инициирани от 17 – годишни/ - та, именно те – да схванат нещата в основата им…

А, какво е “основа”, ако не – действащ закон и нормативните актове, които го тълкуват, както и съдебни решения, които допълват нормите.

Да де, но ние, вкл. и аз – доста пространно писахме за това, че малко от хората, които казват, че са професионалисти в застраховането – имат стимул да четат нормативи /казано най-общо/, които определят техните действия. Защо е така? Ясно е, защо: защото над тях има други хора, които четат, а полегналите в блажено неведение – какво правят тогава? Как какво? Казват си – ако сгреша – ОНЗИ, над мен ще ме поправи! Ако не ме поправи – значи не съм сгрешил…

И какво се получава в края? Получава се, че ОНЗИ /отгоре/ - ходи като пастир с гегата, но надолу, по веригата - са мнооого и физически не е възможно да се предвиждат всички грешки, поради незнанието /и най-вече – нежеланието на някой да чете онова, което го засяга/. Апатия ли е това – не зная: имаш нет, но не влизаш, за да прочетеш неща, които те касаят и от които зависи хонорарът ти…

Значи, заради младите, които, вероятно и ще търсят поле за изява, както и възможности за повишаване на квалификация и образование – за тях си струва да повторим отново нещата…

Та, съветите ми са към младите, които тепърва ще потеглят в попрището на застраховането…Значиии – да повторя, че Кодексът за застраховането регламентира цялостната дейност на застрахователите. Дотук нищо ново не казах! Добре де, като не казвам нищо ново, защо тогава хората, заети в тая сфера не си прочетат /И НАУЧАТ/ онова, което регламентира дейността им?

Та, младите, тепърва започващите – във вас ми е надеждата… Прочетете с разбиране Глави 14 и 15 от въпросният закон /и не само тях/, защото вие ще работите, или като застрахователен агент /посредник/, или като застрахователен брокер. Прочетете, кого представлява едната, а кого – другата институция. Прочетете също и това, че – за да работите като застрахователен брокер, би трябвало да имате съответен лиценз, както и поредица от документи, изисквани от Регулаторният орган. Ще спомена съвсем бегло големите харчове: такса за вписване на брокера в регистъра – 5000 лв., поддържане на постоянно собствени средства в размер – не по-малко от 33 606 лв., а останалото си прочетете, защото при по-големи обеми на застрахователните премии от предходната година, тая МИНИМАЛНА СУМА расте…ИЛИ той /брокерът/ създава специална клиентска сметка, по която минават всички премии и застрахователни обезщетения, в която самият брокер /ЩОМ ИМА ЛИЦЕНЗ за дейността!/ няма право да “бърка”!

Колко много неща има да учат някои хора, заети пряко /???/ в дейността по застраховането, а като не ги знаят – косите ми се изправят!

Седнете, бе хора – никой не ви пречи и да си пиете питиетата, но ги научете нещата най-после! Въпреки, че – какво ще е това учене, ако до теб е и чашата с твърд алкохол? Ясно е, че пак ще се приказва “на ангро” /със самочувствие, без покритие/…

Ами – то, че клиентите на такива хора – ще ги усетят, си е едното на ръка…, а другото – такива глоби могат да отнесат, но това – не от една, единствена институция…

Та – след тоя предговор – да фиксираме нещата по същество. За младите говоря: АКО нямате лиценза за застрахователни брокери, вие нямате правомощия, за да ликвидирате щети от името на клиента си по простата причина, че вие представлявате застрахователя, който ви е наел по силата на някакъв договор /прегледайте пак Глави 14и 15, но и не само тях!/, спомнете си сумите, които тряба да вкарате, за да представлявате затрахован пред застрахователя му, защото такива глоби може да ви бъдат наложени, ама ще има – няма не искам /не знаех/…Ми - поне, ако правите нещо за някого, не раздувайте нещата, по простата причина, че сами може да го отнесете...

Относно глобите – то е ясно – могат да отидат директно при застрахователя, след което пък е ясно той към кого ще се обърне…

Пиша това и по друг повод: ако младите бъдат наети от определен застраховател, то /четете добре договора си/ - за друг застраховател НЕ МОЖЕ да работите… Абе, не че не можете, но това си е отново таралеж в гащите, защото нещата много лесно се разчуват, особено пък в днешните времена. Един застраховател с накърнени интереси трудно прощава на сгрешилите свои служители, независимо от степента на съгрешаването… Така че - с един застраховател да "помагаш", но и с друг, ПАК да "помагаш" - е - това си е "героизъм"...

Мисля, че съм достатъчно ясен.

Иначе, то наистина е много трудно, особено в животозастраховането, ако има регистрирано застрахователно събитие, същото да бъде обезщетено!!! Чудо над чудесата!

Искане за обезщетение, полица, квитанции за платени вноски, медицински картони, епикризи и т.н. Всички документи се изпращат в ЦЕНТРАЛАТА на компанията. Там – довереният лекар се произнася по основателността на плащането/отказа, след което длъжностните лица пресмятат обезщетението и същото се превежда на каса в представителството, или по сметката на застрахования.

п.п. Горното е по повод на това, че някой в друга тема – без да има лиценз за извършване на брокерски услуги – бил “помогнал” на свой застрахован да получи някакво обезщетение…Аз разбирам да помогнеш на някого, като извадиш пари от джоба си, но да “помогнеш”, при действащ регламент – има си едни НАЙ-ОБИКНОВЕНИ администраторКИ, които показват как точно се попълват необходимите документи от заинтересувания… Как по друг начин да му помогнеш на тоя човек, освен, ако е неграмотен – да му покажеш къде да топне палеца си и да го постави на определено място на формуляра?
                    Та, един посредник, без основание се похвали във форума преди 1-2 месеца как “помагал”, наскоро пак прочетох за същият случай…, вероятно - след месец, отново ще научим за същото нещо..., ми - в нета има толкова много готварски рецепти - не може ли същият да потърси най-после сигурната изява /там никой няма да му налага глоби, ако сложи на манджата 2 зърна чер пипер повече...
                    Добре де, разбрахме колко е “велик”…, в същото време – хора, с правомощията /във вид на лицензи/ - да правят това /НО НЕ В ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕТО!/ – ежедневно имат да решават повече от 3-4 подобни казуси…
                    Последно: застрахователни брокери работят единствено в областта на Общото застраховане, а добре знаем, че Общото е разделено счетоводно и юридически от Животозастраховането.

Който разбрал - разбрал!

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение

На тази "песничка" най-обичам като изляза от банята с хавлия да пея пред огледалото с дезодорант в ръка /по Фъзможност да нЕма никой наоколо / е може и само от танци да го докарме

...ми то - ако питаш мен - такава възможност - да няма никой наоколо, няма и като как да ти се случи, защото шоуто - само по себе си - е нещо уникално... Сигурно, ако имаше билети - биха се разграбвали като топъл хляб...

Това е израз, останал от една отминала епоха, когато пред фурните се подреждаше една опашкааааа - та ум да ти зайде..., а ние стискахме стотинките в едната ръка, а в другата - мрежичката за хляба..., но изобщо и не сме помисляли, че ще чатим в нета и ще описваме процедурата с ароматните хлябове, на които - до в къщи - хапвахме поне най-малко 2 от крайчетата......, за което разбира се можехме да си докараме по някой шамар, но хрупкавото удоволствие си заслужаваше...

Така де - едни си докарват удоволствието от хапване на току-що изваден хляб от фурната, други си го докарват от танци, трети - от нещо различно...

Толкова сме елементарни /хората/ - в начините да си "докараме" удоволствие...

п.п. Не сФанах предназначението на дезодоранта в ръката ти, докато пееш..., вероятно с него определяш такта: цяла нота, четвъртинка....

Коментар

Тая песничка вървеше по едно радио…, с интересни послания, които са далеч от темата за природата тук:

http://www.youtube.com/watch?v=NADyi...eature=related

На тази "песничка" най-обичам като изляза от банята с хавлия да пея пред огледалото с дезодорант в ръка /по Фъзможност да нЕма никой наоколо / е може и само от танци да го докарме
                        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• КВо време, бееее! ДъЖ, дъЖ…, дори и град падна /на снимката долу/ по Софийско…чудно е в тоя сезон…, защото - западно от нас даваха как децата правят снежен човек, радостни от първият за годината сняг…

http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1351500181i.JPG

А какво беше малко по-рано, преди 2-3 дни – само в петък…Така и не разбрах как се нарича това село: Долни Пасарел или само Пасарел, но и то е по поречието на река Искър, малко след язовир Искър. Напред е Плана – в много хубави цветове, но те са добре видими, определено – сутрин, когато слънцето е в обратната посока. В далечината се синее малко от Витоша, все пак - в късният след обяд светлината ми идваше оскъдна, така че не успях да снимам нещо повече от това:

http://www.youtube.com/watch?v=2YWQY...ature=youtu.be

Пасарел си е точно между двете планини: Лозен и Плана /Искър ги разделя/, а преди да се отиде в Пасарел, разбира се - се минава през селата Панчарево и Кокаляне. Панорамата от Кокаляне, което е “долепено” до Панчарево – беше в по-ранният петъчен след обяд:

http://www.youtube.com/watch?v=AV5Fo...ature=youtu.be

п.п....погледнах посещаемостта на тематаааааааа.... /болен проблем за "невлизащите" в такава тема - непретенциозна отвсякъде.../ Как може толкова малко посетители, Ве - да ви се скарам аз! За 2 месеца и нещо - "само" някакви 17 438 посещения! Начииии: в средата на ноември - ще празнуваме 3 месеца, така че - поел съм ангажимент /пред себе си/ - до тогава да направим 20 000 посещения. Зная, че няма да станат, де, но призовавам "нечетящите" да проявят воля и да не влизат тук, защото иначе има опасност да обърнат бройката - и то с много над онова, което зная, че няма да се получи... То дори и логика няма - да се обръщам към "нечетящите", след като те и така не влизат тук... Абе - те си знаят, какво сЯ да се обяснявам.../споко - не е необходимо някой да се чувства виновен за това, че влиза в темата - ДОСТАТЪЧНО Е да чете с едно притворено око - така все пак се попада в графата "нечетящи"......, опитайте и ще видите, че е така - няма да се лъжем сЯ, де... /

Тая песничка вървеше по едно радио…, с интересни послания, които са далеч от темата за природата тук:

http://www.youtube.com/watch?v=NADyi...eature=related

Коментар

• И си гледам аз изложбатааааааа……….
                            И – по едно време – забелязвам една дамааааа…….
                            И аз си викам: ама тая тряА А ми е позната отнякъдеееее………
                            И тя ме гледа в недоумениееее /втренчен/………….
                            И аз пак си викам – не може да бъдеееееееее /фантазирам нещо, както винаги/……….
                            /изглежда съм го казал на глас/
                            Една група наоколо.
                            Какво да каже човек, ако изобщо трябва нещо да каже?
                            Арти?
                            Тя погледна учудено: Познаваме ли се отнякъде?
                            А – не, казвам – хората понякога фантазират…

/…доста по-после разбрах, че това “арти” - се възприемало понякога като комплимент за дама, която срещаш в изложбена зала на Пти Пале – идва от “ар/т/ нуво” – епохата във Франция - art nouveau – буквално – “ново изкуство” …, много са ми интересни французите, с техните алегории – почти всички знаят, че в буквален превод “Petit Palais” означава “Малкият дворец”…Те се изживяват като избраниците на Съдбата през Новият век…Едни щастливи физиономии показват самочувствието на хора, които ВЕЧЕ ДОРИ знаят, що е то електричество, двигател с вътрешно горене, телефон – чрез филма, който тече в импровизираният “кино-ъгъл” човек се опитва да погледне с техните възторжени очи, за да види неща, които – правени във Франция преди ПОВЕЧЕ ОТ ВЕК за тогавашното “Изложение на хилядолетието”…………, които едва сега се изпълняват И ПРИ НАС…, т.е., въпросът – къде са те, а къде сме пък ние – събирателно някак ни вади очите…Да припомня, че наскоро откриваха хоризонтални подвижни платформи в София, като средство за придвижване на някои от станциите на метрото, което е било атракция на Парижкото изложение през 1900 – срещу 50 сантима …Видно от филма на изложбата – двете пътеки – една до друга, които трамваите задминават, защото се движат със скорост, по-голяма от тая на пътеките – 8 км/час…, както и много други, нови за времето си открития…Т.е. – открили хората електричеството – и си направили атрактивна пътека за придвижване на Световно изложение още през далечната 1900, когато още прабабите ни са играели с куклите си…, а други едни хора правят това 100 години по-късно, когато праправнучките на ония баби – вече си играят с кукли…/… АВе, наистина щеше да е много смешно, ако не беше трагично…, но впечатленията от изложбата са наистина на ниво…

И аз казах на дамата, че вероятно тия – от групичката край нея - са франкофони.
                            Ама вие по какво точно познахте? – попита тя.
                            Много са озъбени, поясних компетентно /няма да се излагаме сЯ в коНпИтенциитИ!/.
                            Не са озъбени, а са саблезъби – поправи ме тя - усмихната.
                            Сабле-озъбени – допълних…

И направих в съзнанието си връзка с прочетена неотдавна обява, в която са подредени най-общо изискванията към “съвършените” мъже от някои дами, между които /изисквания/ - попада и декларирането от мъжа на зъбният му статус…

И си казах, че това, някои от противният пол – може да го приемат като ВИД сексизъм.
                            После помислих, че може би и мъжете би трябвало да изискват данни за зъбният статус на дамите – така де, равноправие да има някакво, иначе ще отидем към лек геноцид, който би се развивал във времето в някоя от по-тежките си и дори непоносими форми…
                            Да де, но това май остава винаги на заден план, защото зъбите реално са само в устата на хората. Другото са фантазии /визирам поставянето на зъби навсякъде по тялото на жената, дори понякога и в областта на гениталиите в някои “творби” – тип “Пикасо/В/” – да побългарим нещата с характерна фамилия, завършваща на “В”…/… Все пак, зъбите не са фантазия, а някога нещата в една връзка могат да се превърнат в трагедия, именно по една такава причина…, както и по други причини – например елементарната хигиена…

И сега се опитах да разсъждавам, аджеба – прави ли са представителите на някой пол да изискват разни неща… Вероятно са прави, именно, защото имат предвид някои свои неволи от практиката…Няма като как да не са прави!

Да де – но всичко това си го мислА, докато гледам фантазиите на художниците от преди век и нещо, представени на изложбата… И – в голямата суматоха – изгубих групичката от франкофони…/саблеозъбените, де/…, изнизаха се – просто изчезнаха от залите, докато аз се бях отдал на съзерцанието и се любувах, примерно - на нежният контур на полегналата Сара Бернар и на едни покрити с воал изображения, защото са чувствителни към светлината, затова всеки си повдига воалите – нежно, като да изнижеш роклята, която обхваща плътно нечие грациозно тяло…, но се прехласнах и по една много нежно-изчистена откъм подробности скулптурна групичка от две голи тела /една от снимките долу/: мъжкото – “домогващо” се странично тяло – над привлекателната, оставаща все повече в позиция отдолу – женска всеотдайност, вглъбила се в символът на вечното щастие - нежната целувка…

Не пишеше никъде, дали тия щастливци /прегърнати/ - вече са проверили зъбният си статус – и кой от двамата първи се е сетил да го направи… Майтап, или истина, но проблемът е отворен…И, наистина е много сериозен!

И – като изгубих от погледа си групичката франкофони, си викам – те нЪЛ Ше ходят на пиЯно-бар, а аз не знаех – в пиЯно-бар “Кирка”, или в “Талпа” ще ходят, та се отказах да ги мислА…

Някои експонати – само “за цвят”, за да не изземвам удоволствието ви от посещението на изложбата:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1351459785s.JPG

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1351459508p.JPG

http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1351460212k.JPG

http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1351459680x.JPG

И – разбира се – специфичният начин за посрещане и изпращане на посетителите – от една млада дама – около 7 месечна…

http://www.youtube.com/watch?v=tivMkqZl3Zk&feature=plcp

п.п. Разбира се, че онова “арти” от Пти Пале – си е чиста фантазия…

Коментар

• Въпреки сгъстената програма при обхождане на природните красоти, реших, че И едно културно мероприятие няма да ми се отрази зле…., та отидох да ги видя тия франкофонииии….

Да де, ама преди НХГ-то – се минава край Художествената академияяяяя… Точно на оградата на Академията ме изненада нещо наистина…изненадващо. Мииии – наистина трябва много фантазия, за да осъществиш такава своя идея, каквато е имал /и осъществил/ творецът – Кирил Прашков със своята “Замяна”. Да му пожелая да има много такива идеи!

Защо казвам, че е направил нещо оригинално? Постоях малко отстрани. Видях как реагират хората, които минават оттам, когато прочетат и осъзнаят смисълът на “посланието”. Достолепна във възрастта си дама се усмихна, като гледаше да не го показва прекалено много. Други хора коментираха оживено и се хилеха на неочакваното “предложение”. Малко хора могат днес да ни провокират с определени свои неочаквани действия и да ни накарат да се усмихнем непринудено…

Та, ето нещо, което е доста актуално и за хора от форума. Например за Космо силиконът е идея-фикс… Има доста хора, които го подкрепят във всяка негова нова изява…Да де, но за силикона – май не всички сме толкова единодушни… Защо ли? Ама, не че не знаем, де…..., но пък - я да си представим, че почнем да "четкаме" Космо и да го заливаме със суперлативи за силиконките..., ами - АКО някое гаЖе, на което - видите ли - държим /от форума/ - вземе да е против силикона, кО прайКАМЕ тогава??? Губим я като бройка в същият час!!! Я по-добре да лъжем и да мажем, а когато напреднат нещата - ще й покажем кои сме ние...

Така че - големи игри се играят в тоя форум... и все си мислят тия хора, че са от психолог - нагоре...

Така е, защото Космо не се интересува от дамите във форума, или поне – дори и да биха гарантирали, че имат най-якият силикон, той – въпреки “слабостта” си към него – едва ли би пристъпил убежденията си на професионалист… /писател, “изповядващ” се, или нещо друго…/…

Това са мои предположения, с които не злословя зад нечий гръб, но поне регистрирам, че Космо е добър по характер в преследването на своите приоритети, но никога не напада злобно опонентите си, напротив – винаги прави необходимото да тушира някоя провокацийка, дори и да искат да го въвлекат в нечий “лагер”… Останалите – с малки изключения – са доста далеч НЯКОГА да имат привилегията да се похвалят с такива характери… Така че – евалла на Космо – осъзнал е доста истини живота…

Ето за тия истини ще трябва да пиша някой ден по-подробно… Някой ден, защото има доста повече герои в повествованието, което ми се мотае в главата…

А сега – “Замяна”-та, която е изработена - както сами се убеждавате – от намачкани вестници… Абе, идеята наистина си струва: хем е свежа и актуална, хем пък вкарва много размисли с насочването ни към “жълтата преса”, или по-скоро – към “намачканата жълта преса”…

http://www.youtube.com/watch?v=dz3-6PDyHuA&feature=plcp

Коментар

То, не че ти нямаш сполучливи опити да бъдеш духовит. По тази причина е редно и на теб да кажем "Бравос"!
                                Като оставим настрана факта, че Новобранец много добре е схванал тънкият ти английски хумор и за какво иде реч, малко ми е трудно да свържа обема на белите дробове на тъмнокожите с плуването. Щото историята бъка със световни и олимпийски шампиони по плуване - негри или мулати!?
                                Моят син също е много добър плувец и аз знам от неговия треньор, че белите са по-добри плувци поради една разлика в костната структура. При еднакъв ръст с цветнокожи ръцете на ,представителите бялата раса са по-дълги /в повечето случаи/. И това се търси при плуването.
                                Обратно, при цветнокожите при еднакъв ръст, краката са по-дълги от на бялата раса. Затова бягат повечко
                                Синът ми освен плуване тренира и волейбол, та тренерът му твърди, че това е сполучлива комбинация.
                                Именно, това не е мое мнение: не напразно казах това. Иначе пък - аз направих връзката и дори никъде не казвам, че въпросните са добри плувци, но подчертах нещо за капацитет на бели дробове. /все пак - ясно е, че трябва да изляза от ситуацията, нали?..., а съветите за движения и плуване - наистина могат да помогнат на такива хора/

Коментар

Working...
                                X