IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Т.е. - ако БЯХА наели за същият товар един кораб от типа ЛАШ /LIGHTERS ABOARD SHIPS HEAVED / можеха да натоварят за броени часове десетки контейнери с товароносимост - над 380 тона - всеки един от тях: само щяха да тласкат поредният контейнер през кърмата...

...разбира се, китайчетата щяха да пукнат гладни...
    Хммм, а плюеш други хора дет се изказват неподготвени

Коментар

• Ето, че отново си "ръфнах" от една съседна тема......:

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Китайците са като мравки. Гъмжат. И я разбират философията. Сега на това пристанище дето сме, товарим изкуствена тор по един много философски начин. От входа на пристанището влизат камиони пълни с тор опакована в торби. От камионите торта в торби се товари на барджи на сто метра от кораба ни. Барджите, като ги натоварят, застават на борд на нашия кораб. Торбите се претоварват от барджите на кораба, като на кораба много китайци режат торбите и изсипват торта в хамбарите. Празните торби от торта ги разтоварват на кея и после ги извозват някъде, може би на вторични суровини, не знам. За вас лъжа, за мене истина.
      Това е толкова логично за икономика на милиардна страна, която трябва и да осигурява работни места, защото - ако се търсеше икономически ефект от частен собственик - СЪЩАТА работа щеше да се извършва от не повече от 10 човека, които ще натоварят съда за 1/10 от времето..., няма и толкова /което са пари - за огромен престой, излишен персонал, както и - оскъпяване на превоза, поради работата на много спомагателни системи и механизми на кораба, а корабната ел.централа по принцип работи нон-стоп/...

Т.е. - ако БЯХА наели за същият товар един кораб от типа ЛАШ /LIGHTERS ABOARD SHIPS HEAVED / можеха да натоварят за броени часове десетки контейнери с товароносимост - над 380 тона - всеки един от тях: само щяха да тласкат поредният контейнер през кърмата...

...разбира се, китайчетата щяха да пукнат гладни...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Много се забавлявам със Зарко и неговата тема.

Прилича ми на изследовател: грабне някоя полуумряла жаба (пост) от тази тема. Довлачва я в леговището си (темата си) и започва да й прави дисекция....
        Анон, мога ли да се лиша от такива бисери на световната мисъл?

Ето, ТИ още все още не си казал нищо по същество по такива проблясъци, които се вихрят във "вашата" тема, а именно - ЩО Е ТО - ДВУЦИФРЕНИЯТ АКАУНТ и за колко време СЪЩИЯТ може да се превърне в четирицифрен?

Мисля, че си много навътре по принцип - в тоя тип дискусии.

Та, редно ли е според теб - човек, излюпил се вчера по някоя тема - да дава акъл на хората в икономически форум?

Та, редно ли е - щом нямаме понятие от дадена тематика - да подвеждаме хората /като знаем, че тук четат и доста млади хора/?

Дамммммммм - мисля, че трябва да има и хора, които проявяват скептицизъм, или пък отричат тъпотии, които могат да сринат някого за минути..., дето му казваме - алтернативно мнение, коректив - или както искаш го наречи...

Поздрави!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
          То кой ли си няма беше забавна хипотезата ти
          Твоята тайна ми е ясна - само като ти видя черните очила - и съм ти скроил вече шапката...

Коментар

... щом ти стана хубаво - и ти си имаш някакви тайни, май...
            То кой ли си няма беше забавна хипотезата ти
            There is no right way. Only your own way!

Коментар

тайм аут много беше хубаво!
              ... щом ти стана хубаво - и ти си имаш някакви тайни, май...

Коментар

Чета ви - и някак ме досмеша....

Все в тоя ред на мисли, АКО....

"хората - са хора, независимо от националната принадлежност...", то - българите са хора, но и китайците - също са хора, т.е. - китайците са българи...

"хората са хора, независимо от пола им", тогава - българките са хора, но и китайките са хора, но те по условие са и жени, т.е. - китайките са българки...

"хората са хора, независимо от противообществените им прояви", тогава - престъпниците, попаднали за углавни престъпления в затвора - може да се окаже, че имат много повече положителни качества от хората на свобода...

Окончателно - морякът /или всеки друг!/, тръгнал по света - се връща /подръка/ с един излежал 15-годишна присъда китаец, а ТНМ ги гледа отстрани завистливо... /това е много мотивираща "теория" за някой, АКО би решил да обърне резбата...
                тайм аут много беше хубаво!
                There is no right way. Only your own way!

Коментар

За хората и мишоците...

И аз мисля, че сме еднакви, просто различните обстоятелства ни карат да отключваме качества или пороци, които засилват образа, който сме възприели. Но в никой случай не може да се каже, че някой няма качества или пък няма пороци.
                  Чета ви - и някак ме досмеша....

Все в тоя ред на мисли, АКО....

"хората - са хора, независимо от националната принадлежност...", то - българите са хора, но и китайците - също са хора, т.е. - китайците са българи...

"хората са хора, независимо от пола им", тогава - българките са хора, но и китайките са хора, но те по условие са и жени, т.е. - китайките са българки...

"хората са хора, независимо от противообществените им прояви", тогава - престъпниците, попаднали за углавни престъпления в затвора - може да се окаже, че имат много повече положителни качества от хората на свобода...

Окончателно - морякът /или всеки друг!/, тръгнал по света - се връща /подръка/ с един излежал 15-годишна присъда китаец, а ТНМ ги гледа отстрани завистливо... /това е много мотивираща "теория" за някой, АКО би решил да обърне резбата...

Коментар

....докато все още съм гладен.......:

Няяяяяма да мине поправката, Дето я гласиш!...

Редно е ти да си водиш записките: качествата са валидни - само и единствено, докато съществува определението "виртуален"...

Промяната в последното - опорочава изводите ни, а нещата с желаните качества стават непредвидими в своята неочакваност...

Да си кажа право, добре че мъжете до вас вече са се уверили реално в притежаваните от вас качества. Същото е, в което и ние сме се уверили: най-добре е да се движи самосиндикално, вместо някой да ти "пили" на главата...

Горното е казано несериозно, т.е. - преплитат се неистини с истини /радва ме фактът, че мъжете около вас ви разбират/, но общо-взето - майтапът е пълен и изникват поводи за размисъл...

Приятен обяд!
                    Мерси, тъкмо сядам

Явно днес на гладно и на сито някой ти е вдигнал адреналина на тема междуполови отношения, та.... нема да се косиш То и мен понякога ме стягат подобни мисли, че ако не беше до мен Човека..... мани
                    They didn't have your name

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Пак ще те коригирам - не само виртуални, а и реални. Като не можеш да помниш - пиши си в тефтерчето!
                      ....докато все още съм гладен.......:

Няяяяяма да мине поправката, Дето я гласиш!...

Редно е ти да си водиш записките: качествата са валидни - само и единствено, докато съществува определението "виртуален"...

Промяната в последното - опорочава изводите ни, а нещата с желаните качества стават непредвидими в своята неочакваност...

Да си кажа право, добре че мъжете до вас вече са се уверили реално в притежаваните от вас качества. Същото е, в което и ние сме се уверили: най-добре е да се движи самосиндикално, вместо някой да ти "пили" на главата...

Горното е казано несериозно, т.е. - преплитат се неистини с истини /радва ме фактът, че мъжете около вас ви разбират/, но общо-взето - майтапът е пълен и изникват поводи за размисъл...

Приятен обяд!

Коментар

...ахаааа - изловихме ви вече: хитрооооо! Хапни, че на пълен стомах - няма начин да не си по-благоразположен, нЪл!

ПА - сичките тънкости си ги знаете..., една от друга се допълвате и учите..., отваряте си очите, за да подходите точно към правилната кукичка - за шарана...

Стръвта е много важна, нали? Миии - кой шаран кълве на една гола кукичка?..., абеее - гола, гола - но все пак - кукичка......, с малко месце нещата изглеждат различно...

Размечтах се, нЯщУ...

Никакво включване след обяда! Познавам тънкостите на житие-битието... /па има си и други шаранье, де - я виж по темите - тук-там.../
                        Хехе, кой е тръгнал на лов - тръгнал, аз днес съм почивка

Коментар

... стига си лансирала "тъпите" идеи: някои тук страдаме от параноичен страх, че децата ще ни опропастят, ще профукат всичко, което сме градили, ще го проиграят и пропият......:..., а вие, дамите - само деца раждате: основен приоритет, без да мислите за последиците!

Жените - изобщо - сте скарани с логиката - маНете ми се от глЪвЪтЪ... /няма да ме откажете така лесТно от убеждението ми за необходимост от ПРЕДбрачен договор и така нататъкА!......, да си вържем гащите отСякъде - и така само въртите очи навънКЪШ..., ще си уредите де-що имате деца, после - шапка на тояга!... А ние да му мислим: все ще опъваме каиша...

Зная ви аз - като в отворена книга чета въФ вазе! МатРиалиСки с матРиалиЗките!..., всичко завличате...

...разбира се - форумните дами - сте нещо друго, изключение сте си - откъдето и да ви погледне човек... /виртуални красавици, усмихнати, разбиращи.../ .
                          Пак ще те коригирам - не само виртуални, а и реални. Като не можеш да помниш - пиши си в тефтерчето!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge. Разгледай мнение
                            Гладен ли си? Ходи хапни нещо и после пак ще говорим
                            ...ахаааа - изловихме ви вече: хитрооооо! Хапни, че на пълен стомах - няма начин да не си по-благоразположен, нЪл!

ПА - сичките тънкости си ги знаете..., една от друга се допълвате и учите..., отваряте си очите, за да подходите точно към правилната кукичка - за шарана...

Стръвта е много важна, нали? Миии - кой шаран кълве на една гола кукичка?..., абеее - гола, гола - но все пак - кукичка......, с малко месце нещата изглеждат различно...

Размечтах се, нЯщУ...

Никакво включване след обяда! Познавам тънкостите на житие-битието... /па има си и други шаранье, де - я виж по темите - тук-там.../

Коментар

... стига си лансирала "тъпите" идеи: някои тук страдаме от параноичен страх, че децата ще ни опропастят, ще профукат всичко, което сме градили, ще го проиграят и пропият......:..., а вие, дамите - само деца раждате: основен приоритет, без да мислите за последиците!

Жените - изобщо - сте скарани с логиката - маНете ми се от глЪвЪтЪ... /няма да ме откажете така лесТно от убеждението ми за необходимост от ПРЕДбрачен договор и така нататъкА!......, да си вържем гащите отСякъде - и така само въртите очи навънКЪШ..., ще си уредите де-що имате деца, после - шапка на тояга!... А ние да му мислим: все ще опъваме каиша...

Зная ви аз - като в отворена книга чета въФ вазе! МатРиалиСки с матРиалиЗките!..., всичко завличате...

...разбира се - форумните дами - сте нещо друго, изключение сте си - откъдето и да ви погледне човек... /виртуални красавици, усмихнати, разбиращи.../ .
                              Гладен ли си? Ходи хапни нещо и после пак ще говорим

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge. Разгледай мнение
                                Какво по-хубаво от това

Коментар

Working...
                                X