IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение

Та - до тук с моето участие в тоя форум. Приемете, че вече съм се изчерпил до край и дума не мога да промълвя повече... /философите ще кажат, че това е вярно, защото това е МОЯТА ИСТИНА!/

Радвам се, че познавах толкова добри професионалисти. Оставам с много добри впечатления от вас!

Та, да приключа и аз по същият начин - както горе: Дами и господа, приятно ми е да спорим до утре, ама трябва да си ходя дома...

Успехи!

Заре, като съдя по себе си, мисля, че си изпълнил мисията си тука, т.е. заинтригува моята личност.
    Да ви призная нещо съвсем откровено: Когато са пръв път започнах да чета постовете на Зарко, ги четях както някои други съфорумци, т.е. по/ диагонал,
    докато дойде такъв момент, че препрочитах някои постове по 2 пъти.

Та в този ред на мисли, въпросът ми е:
    Защо точно сега абдикираш?
    Аз няма да те моля на колене да се появиш пак, все пак това е твоя лична воля,
    но си мисля, че човек със свободен дух и въображение не се изчерпва.
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      И не мога да разбера как точно философията пречи на финансите. Философия на гръцки нали значело любов към мъдростта. Финансистите непременно прости ли трябва да бъдат ??? Ами обичам я мъдростта бре. Какво, простотията ли да обичам. Макар че ако трябва да съм честен аз и простотията я обичам. Как би могла мъдростта да бъде мъдрост, ако няма простотия с която да я сравним. Едно и също нещо може да бъде най голямата мъдрост за едни и най голямата простотия за други. Тъй да се каже мъдростта и простотията са едно и също. Аз затова ги обичам и двете без да си раздвоявам личността.
      ++++++
      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• И не мога да разбера как точно философията пречи на финансите. Философия на гръцки нали значело любов към мъдростта. Финансистите непременно прости ли трябва да бъдат ??? Ами обичам я мъдростта бре. Какво, простотията ли да обичам. Макар че ако трябва да съм честен аз и простотията я обичам. Как би могла мъдростта да бъде мъдрост, ако няма простотия с която да я сравним. Едно и също нещо може да бъде най голямата мъдрост за едни и най голямата простотия за други. Тъй да се каже мъдростта и простотията са едно и също. Аз затова ги обичам и двете без да си раздвоявам личността.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
          ебахти и темата. Сефте влязох да видя за какво постоянно я навират в на хората очите и я бутат все напред в темите на инвестора. Ама то е показателно, както беше казал фискалистът в друга тема, а и даже според него било поучително, до какво може да се достигне по време на криза. Не знам какво удоволствие може, да им доставя, да дразнят с празните си брътвежи хората в икономическия форум. Ако са неосъществени философи, нека си направят теми по философските форуми и си чешат там крастите на воля. Ще имат възможност там да срещнат и по-образовани и отдадени на професията специалисти от които и ще могат да си усъвършенстват талантите. Силата на споделеното познание дет се казва. Пък и за какво са се набучили сред такива сухари като икономистите, а не някъде сред математиците да кажем... пас загадка.
          Философията е важно нещо. Не е от кризата. А и качествените философски сайтове не са много. А и аз лично предпочитам за философия да си говоря с умни хора, а тук ги има много.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Така е бре, ама това са само думи. Трябва и да се осъзнаят. Не само ти си харесваш постовете. Колко хора те четат. Темата ти стана една от най популярните във форума.
            ебахти и темата. Сефте влязох да видя за какво постоянно я навират в на хората очите и я бутат все напред в темите на инвестора. Ама то е показателно, както беше казал фискалистът в друга тема, а и даже според него било поучително, до какво може да се достигне по време на криза. Не знам какво удоволствие може, да им доставя, да дразнят с празните си брътвежи хората в икономическия форум. Ако са неосъществени философи, нека си направят теми по философските форуми и си чешат там крастите на воля. Ще имат възможност там да срещнат и по-образовани и отдадени на професията специалисти от които и ще могат да си усъвършенстват талантите. Силата на споделеното познание дет се казва. Пък и за какво са се набучили сред такива сухари като икономистите, а не някъде сред математиците да кажем... пас загадка.
            Last edited by zlatna treska; 09.11.2012, 05:34.

Коментар

философите ще кажат, че това е вярно, защото това е МОЯТА ИСТИНА
              Така е бре, ама това са само думи. Трябва и да се осъзнаят. Не само ти си харесваш постовете. Колко хора те четат. Темата ти стана една от най популярните във форума.

"Целта на думите е да се улови смисъла.
              Улови ли се смисъла думите се забравят.
              Къде да намеря човек, който е забравил думите, за да си поговоря с него."

Това не е моя мисъл. Кев цитира един велик човек в ОНАЯ тема
              Last edited by mechobikov; 09.11.2012, 02:38.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Зарко, приятно ми е да спорим до утре, ама трябва да си ходя дома Инак, мога да ти кажа, че аз не съм специалист по всичко. В живота си освен съпътстващите глупости съм учил 2 неща - финанси и моряклък Така че предай се

Уважавам участника с тоя ник, а постът му ме накара да се замисля...

И аз така - да съм учил 3-4 неща /не повече/, а и компетенциите ми не са такива, че да мога да твърдя, че зная всичко, дори и в конкретните области.

Едва ли има някой на тоя свят, който да знае всичко: това е невъзможно...

Все пак съм работил на много места, включително и нискоквалифицирана работа, като се е налагало да крия образованието си, но то /в нашата мила страна/ - е като клеймо на челото: скоро се разчува отнякъде, че тоя, видите ли - е виЗшиС!

Да де, но тук и повече от 1 "нещо" - май сред "себеподобните" - не е на почит да знаем... Има нещо сбъркано в нашите възприятия, както и в отношенията ни със себеподобните....

Много съм се кефил, че на лични съобщения от мен са търсили отговори на конкретни въпроси, които съм коментирал... Значи - имало е доста хора, които са оставали доволни, напук на ония, които изказват пренебрежението си към нечии познания...

Интересно нещо сме, хората: можем да изпаднем в незавидна ситуация, но КОГАТО и АКО - тогава ще му мислим... До тогава можем с лека ръка да зачеркнем всичко, за да оплюем опонента си... Определено - злобата е водеща в тая страна.

Значи, има хора, които - без да се бият в гърдите - спокойно - ти формулират въпрос, а когато им отговориш - простичко ти благодарят. Толкова е лесно..., не и за всички... А се иска точно да формулираш даден въпрос, ако се наложи - да уточниш - и всичко е така елементарно: човекът отсреща ще ти каже, дали и доколко може да ти помогне...

Респект към хората, на които съм помогнал! Не всеки в тая страна може да си преплете езика в сложната думичка "благодаря!"......, но МНОГО могат да ти се зъбят по причината, че знаеш "над допустимото" - спрямо техните "мерки"...

Мисля, че това, което правя като равносметка - ще е за последно: правил съм това - промяна на паролата с въвеждане на много символи на групи, за да мога съзнателно да я забравя и повече да не влизам тук... Считам, че ще възцаря що-годе "разбирателството", както и - че ще усмихна няколко "съперници"... Радвам се за тях!

Както се вижда - темата достигна към момента доста внушителната цифра от 19 662 посещения. На мен ми е досатъчно, за да покажа, че мога да правя нещо, така че да заинтригувам околните. Пък и не съм правил нещо, преко сили - нещата стават някак от самосебе си... /"Погледната със страстно око - действителността се превръща в приказка!" - казва Пикасо/... Колко е прав, ЧОВЕКЪТ!

Та - до тук с моето участие в тоя форум. Приемете, че вече съм се изчерпил до край и дума не мога да промълвя повече... /философите ще кажат, че това е вярно, защото това е МОЯТА ИСТИНА!/

Радвам се, че познавах толкова добри професионалисти. Оставам с много добри впечатления от вас!

Та, да приключа и аз по същият начин - както горе: Дами и господа, приятно ми е да спорим до утре, ама трябва да си ходя дома...

Успехи!
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Мечо, здравей!
                  Урагани и други подобни?

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Много се забавлявам със Зарко и неговата тема.

Прилича ми на изследовател: грабне някоя полуумряла жаба (пост) от тази тема. Довлачва я в леговището си (темата си) и започва да й прави дисекция....

Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Зарко, не ти се плучава. Що не ме изхвърлиш от сюжетните си линии? Няма да ти се обидя/почувствам пренебрегната и т.н. Пишеш едни щуротии по мой адрес, в които погледът ми се спъва и не е проблемът в това, че са щуротии, а че са плоски.

Вал, дължах ти тоя анализ: очевидно съм сгрешил в интерпретацията на твоята широка усмивка - с влизането ти във форума, когато цитираш една находчива мисъл на Анон. /наистина е добър - поздрави към него!/....Именно тоя факт после коментирах, като пряко "засегнат" от цитираният от теб пост на Анон, което ти тълкуваш като мои усилия - да те включа в сюжетните си линии...Моля ти се - това беше само една реакция на ситуация, която ме касаеШЕ.

Значи, според мен /вероятно и според теб, самата/ - ти казваш малко, но казаното от теб е с голям подтекст. В случая ти не казваш нищо, но показваш, че си много щастлива - ако трябва точно да тълкуваме дублирането на два конкретно използвани от теб емотикона /Very Happy/...

Трудно схванах нещата преди няколко часа, за което поднасям извиненията си - очевидно щастието ти е продиктувано от успешното включване на Анон.

На мен също много ми се понрави, не чак за да съм "много щастлив", но това сме го казвали вече - за смехът на чужд гръб...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Наздраве и на теб! Аз ще пийна, чак като си отида дома
                    ...аз си имам 3 вида халби: 1 литър, 1/2 и 1/4... Пия от 1/4 няколко пъти, за да дам вид, че обемът е малък...

Коментар

Наздраве!
                      Наздраве и на теб! Аз ще пийна, чак като си отида дома

Коментар

Зарко, приятно ми е да спорим до утре, ама трябва да си ходя дома Инак, мога да ти кажа, че аз не съм специалист по всичко. В живота си освен съпътстващите глупости съм учил 2 неща - финанси и моряклък Така че предай се

Щом ме молиш на колене - предавам се!

Наздраве!

Благодаря за спаринга!

Коментар

А нали се сещаш, че трябва да домуват някъде все пак. И нъл се сещаш колко място заемат 10 от тях на евентуален кей

Десетки и стотиците тонове, които се превозват - говорят за голяма поръчка, в която има ангажиран купувач. Застават си на кейовата стена на пристанището, където ги чака собственикът на товара или неговите агенти, освобождават стоката, разтоварват ги /тъкмо и европейците ще създадат необходимите работни места, за да живнем и ние, разтоварват се лихтерите и лихтеровозът потегля към следващият си рейс...

Коментар

• Зарко, приятно ми е да спорим до утре, ама трябва да си ходя дома Инак, мога да ти кажа, че аз не съм специалист по всичко. В живота си освен съпътстващите глупости съм учил 2 неща - финанси и моряклък Така че предай се

Коментар

ПЛАВАЩИТЕ КОНТЕЙНЕРИ - не изискват специален терминал, нали се сещаш?
                              А нали се сещаш, че трябва да домуват някъде все пак. И нъл се сещаш колко място заемат 10 от тях на евентуален кей

Коментар

Няма как да превозиш насипни товари с лихтеровоз на по голяма далавера
                                Насипните товари са в чували, които подреждат в баржи.../това каза моряка/

Коментар

Working...
                                X