Първоначално изпратено от Lelq
Това нещо - не си стои в пещерата, за да пази огъня - и ето - все му е изгаснал! Чичо и Пепе пак ще трябва да търкат... клечките /за да го разпалят! ))
.................................................
Това същество живее с претенциите, че вече не стои край огъня... На вилата на Чичо ще ѝ отива... Може би - край музик-бокса на Пепе ще е още по-добре /Пепе и Начев - нам що ги оприличих на близнаци.../
.................................................. ...
Така и не разбрах някои неща в изречението "Понякога, често ми иде да те набия!"
1. Откъде произлиза действието "ИДЕ МИ"? Ако е от "идва ми" - това е малко двусмислено. Може би по-точно би било: "ще ми се да те...", а още по-точно - неопределеното: "шеШЕ ми се да те..."...
2. Според мен наречията "понякога" и "често" са взаимно изключващи се:
- синоними на наречието "понякога" - са: не винаги, рядко, сегиз-тогиз...
- синоними на наречието "често" - нямат нищо общо с изброените, напр.: редовно, постоянно, многократно, непрекъснато...
В тая връзка - не разбирам смисъла на двете наречия в началото на изречението: "Понякога, често ми иде да те набия!"
.................................................. .........................
Все едно човек да каже: "Сегиз-тогиз, но редовно /!/ ми идва /иде ми/ да те набия!" Не виждам смисъл от това - да се хвалиш, че сегиз-тогиз, ама съвсем редовно пък, за сметка на това - ти идвало там - нещото ... /да ме набиеш/...
.................................................. .............................
В унисон с горните обяснения, съвети не давам, но на дамите - не винаги /само СЕГИЗ-ТОГИЗ!/... им харесва да сядат на два, че за по-сигурно - и на три клона. Може би при лелите това да е утвърдена практика... Така де - ето ги възможностите: Чичо, Пепе, Начев.
За леля, седнала на четири клона още не съм чувал! Това би било невъобразимо разчепетряне /терминът "разчепетрена" съм запомнил от диалог между дами, които разговарят за особеностите при някакъв медицински преглед, но не помня точно какъв е бил същият.../...
Коментар