Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Аааа, тоя zarco е голям неблагодарник - да идва и да си води темата..., ако мисли да гледа отстрани, няма да му се отвори парашута..., аз още веднъж ще му помогна и приключвам за тая вечер...
Все пак, интересно е, как определени хора около нас ни мотивират да показваме определени черти от характера си, а други – да прикриваме, или дори – да се срамуваме от тях…, да образуваме формации и да бягаме от нашата същност. Всичко е подчинено на уникалността на човешкия характер и възможността на хората да мислят, като пренасят събития от миналото – като натрупан опит, компилират, обобщавайки най-важното. Все пак, най-същественото за едни - е маловажно и несъществено – за други…
Ако намесим и различията, породени от половите белези – нещата стават още по-необозрими и неподдаващи се на конкретен и общовалиден анализ.
Вал, ако се върна на конкретният казус, тъй като констатацията ми е факт, то ми е все тая /разбирай - никакви мои потребности не се удовлетворяват.../, кой точно ще те “подпука”, дали Анон, Серго, или Съни, както и не ми е интересно, дали пък Вал ще “подпука” някого от изброените в темите, по които са се “коалирали” или по които “проявяват търпение на някакъв етап от отношенията си”, независимо и да отчитате, че именно тоя човек притежава /вероятно/ недостатъците, които в друг сте порицавали многократно в миналото… Дали съществува сценарий за такова наше поведение, или всичко това става несъзнателно, или по някаква вътрешна необходимост – няма никакво значение. Със сигурност, обаче – има първопричина за това поведение, което хората следват /съзнателно или интуитивно/.
Та, все пак, ако “пребивавам в някакви филми” – то това очевидно не е без значение за мен. Определено става по някаква схема, при която различни факти, дори неосъзнати - ни помагат да се съхраним в света, който обитаваме. Да го кажа така: издигат защитна стена и ни предпазват от бъдещи грешки и разочарования... Даммм!
Не споделям обаче мнението, че всички трябва да открият своята истина именно в моите думи. Със сигурност, механичното пренасяне на опит води до грешни резултати. Моите са правилни и това ми е достатъчно. Достатъчно е всеки сам да търси истината за своята истина.
За да обобщя: отказвам да изляза от филмите, в които “пребивавам - често” /това “често” е достатъчно- и точно, колкото е необходимо/. Това, вероятно и ще е за все по-дълго, защото имам увереност и усещане за това, че съм прав. Разбира се, че няма да почна да се тръшкам, поради факта, че Анон, Серго, Съни и т.н….. – не пребивават /по нечии умозаключения/ - именно в моите “филми”… Ядец! Още една причина, за да съм точно в тия “филми”…, което пък показва, че ако те са уникални по някакъв начин, то аз съм /си/ уникален по свой….
Приятна вечер на всички!
Коментар