Първоначално изпратено от vmankov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеИзвинявай! Беше първосигнална реакция
Нека Бог ти помогне отново да намериш пътя към него!
И моля те за извинение, че те ядосах.
Беше нарочно, дано не съм ти развалил кефа за дълго.
Коментар
-
Ако изстреляме една стрела към мишена и тя започне да лети към нея, то винаги има точка (между стрелата и мишената), която е равна на половината от оставащото разстояние.
Това означава ли, че стрелата никога няма да достигне мишената?
Не означава.
Това е урок по софистика. Може и да е дзен будистки коан. Може да е и всичко друго но не и коректно поставена задача по математика.
Това не е загадка, а ОТГАТКА. Този проблем не се дава на обучаемите за да ги научи да мислят логично (зачитайки сляпо авторитета на учителя поставящ задачата), а за да ги научи да мислят НЕЛОГИЧНО (не зачитайки авторитета на учителя поставящ задачата). Какъв е смисъла от поставянето на такива задачи от софистиката. Смисълът е в подготовката на учениците за живия живот, в който събеседниците и опонентите им, могат както да грешат, така и некоректно да ги манипулират.
Защо задачата е некоректна. Аз ще ви дам пример как би звучала коректно поставена задача, а вие си направете извода къде е некоректността в условието на горната задача.
Коректно изказаното твърдение относно стрелата и мишената би следвало да звучи така:
"Ако винаги имаме точка която да се намира между стрелата и мишената, то тогава стрелата никога не би могла да достигне мишената."
Верен отговор на така вече коректно поставената задача:
"Тъй като в практиката има случаи, в които стрелата достига до мишената, следователно не винаги има каквато и да било точка между стрелата и мишената."
Сега, като демонстрирах как би звучала коректно поставената задача, да обясня, къде е некоректността в некоректно поставената задача.
В некоректно поставената задача по условие се задава, че между стрелата и мишената винаги има точка, която е между двете. Или с други думи, факта че стрелата никога не може да достигне до мишената се задава некоректно по условие. Или за по наблюдателните софисти условието на задачата всъщност звучи така:
"Ако е вярно, че стрелата никога не може да достигне до мишената, то вярно ли е че стрелата може някога да достигне до мишената."Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от LelqДа. Не става дума нито за институции , нито за забрани , още по - малко за мижитурки . Идеята беше , че вярата е едно , а религии , църкви , институции , забрани и т.н. е съвсем друго . Вярата може да присъства във всички тях , но може и да си е самостоятелна и не се нуждае от подкрепата им . Докато те имат нужда от нея за съществуването си .
Малко арт.
Keith Jarrett & Charlie Haden - I'm Gonna Laugh You Right Out Of My Life
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=U-nQxQkYjSk
"Проклинайте меня, проклинайте,
Если я вам хоть слово солгал,
Вспоминайте меня, вспоминайте,
Я за правду, за вас воевал.
За тебя, угнетенное братство,
За обманутый властью народ.
Ненавидел я чванство и барство,
Был со мной заодно пулемет."
Нестор Иванович МахноБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеmarandi, впечатленията ми - на страничен наблюдател - са, че много го сваляш тоя zarco, а той постоянно показва, че е хетеро, но ти продължаваш да го сваляш...
... и аз казвам, че е селянин, защото селяните не разбират от световните продукти на гражданите от Горна Оряховица......, а може би обратната ориентация - да помага на горнооряховчани в областта на световните продукти - можем да научим нещо повече за тях......, разбира се - за "оригиналните" световни продукти на marandi - става въпрос...
Христос возкресе!
Цитирам поста на Факи, на който всъщност корабостроителят отговаря:
Първоначално изпратено от Факушкa
– Бе внимавайте по пътя да не ви излупа някой разгонен ангел...
Край на цитата
Сега, аз не знам. Не съм виден ЛОГИК, но ми се струва, че думата излупа е употребена в сексуален смисъл.
Ако не си съгласен с моето становище, съм готов да СПОРЯБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАх, ти палавник такъв!
Ама, нЕ мИ гОвОрИ така ма, мръсницо
П.П. Шегувам се - чак сега зачетох на Зарко "анкетата" - ужасТ, хлипал е кат' овца от възторг колко е "оригинален"
Така не се прави световен продукт, а селски ... - пфуу ...
marandi, впечатленията ми - на страничен наблюдател - са, че много го сваляш тоя zarco, а той постоянно показва, че е хетеро, но ти продължаваш да го сваляш...
... и аз казвам, че е селянин, защото селяните не разбират от световните продукти на гражданите от Горна Оряховица......, а може би обратната ориентация - да помага на горнооряховчани в областта на световните продукти - можем да научим нещо повече за тях......, разбира се - за "оригиналните" световни продукти на marandi - става въпрос...
Христос возкресе!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТц! Ич нИ моА са сетя. Ама ич!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelqhttp://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=2605
Тези изказвания мисля , че са достатъчни за да се направи разлика между вяра и религия .
Посланията не са формулирани добре. Иначе, има си медицински атласи и никой не ги забранява. Има и патоанатоми и не са анатемосани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА, бас държа, че Вал пак няма да разбере кой налази хубавата тема
Коментар
-
http://www.sci-bg.com/?p=1436
Методът проба грешка. Без грешка, без нарушение на правилата. Не може да има осъзнаване, не може да има познание, не може да има съзнание.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА, бас държа, че Вал пак няма да разбере кой налази хубавата тема
Коментар
Коментар