IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Свободата Санчо е на върха на копието."

Мигел де Сервантес
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• ОШО
      Дисциплината е била погрешно разбирана. Хората казват на другите да дисциплинират живота си, да правят това, да не вършат онова. На човека са налагани хиляди „трябва" и „не трябва", и когато той живее с тези „трябва" и „не трябва", той не може да бъде творчески. Той е затворник, отвсякъде се сблъсква със стени. Творческият човек трябва да разпръсне всички „трябва" и „не трябва". Той има нужда от свобода и пространство, от обширно пространство, той има нужда от цялото небе и от всички звезди, само тогава неговата най-вътрешна спонтанност може да започне да израства.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• "Посвещавам на съвършено Просветления,
        най-великия от учителите, който учеше
        не-изчезване и не-възникване, не-унищожение и
        не-перманентност, не-идентичност и не-различие,
        не-явяване и не-изчезване, зависим произход,
        безметежност и блаженство."

Нагарджуна
        tnm

Коментар

• Бе нещо темата мина назад ,та си рекнах да взема да я повдигна с една мисъл на Бъртранд Ръсел: "Ако на света имаше повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото желаят нещастието на другите, за няколко години бихме постигнали Рая."Успешен следобед с тази ♪♫¸¸•♪♫ http://www.youtube.com/watch?v=JZZ3y30leUM ВИ пожелавам !

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Сега да поразсъждавам в стил "Чарът на нещата..." /това не е отворено писмо, а по-скоро - нова анкета, подобна на тая, която е поставил авторът при отваряне на темата/:

1. Колко от четящите тая тема - смятат, че пиша в нея, защото имам необходимост да доказвам свои "постижения" в живота? /ако отговорилите положително на въпроса са повече от двама, бих ги помолил да почнат да критикуват открито създателя на темата и ония, които пишат в нея, като същевременно - през ден да се кълнат, че не четат такива теми, а и това е толкова безсмислена тема, която може да се оплюе от няколко кухи никове, които изобщо не пишат във форума, но винаги "гласуват", ако авторът на клакьорските никове е настроен против някого.... ..., като че в тая страна не можем да направим и крачка, без да ползваме фалшификати, за да "доказваме" тезите си...

2. Колко от четящите мнения на автора в тоя пост - мислят, че същият НИКОГА НЕ защитава конкретна теза, която е антитеза на нечие мнение? /ако отговорилите положително на въпроса са повече от двама, бих ги помолил да потърсят безсмислена теза на тоя автор, вън от контекста на конкретно коментирано мнение, т.е. - теза, която не би била от помощ на някого, ако му се наложи да защитава свои права по ДЕЙСТВАЩОТО в момента законодателство.../

3. Колко от четящите мнения на автора в тоя пост смятат, че авторът намесва свои лични отношения, което говори за отклоняване от конкретна теза - в антитеза на нечие мнение тезата по същество? /ако отговорилите положително на въпроса са повече от двама, бих им казал да си сверят часовника, защото се намираме във виртуален форум, където се разсъждава по определени теми, където никой не се хвали с физически качества, освен може би един-двама и - където няма материални взаимоотношения, породени от бизнес-отношения..., защото, ако последното е вярно, т.е. - ако тук са намесени бизнес-отношения, то всеки заинтересуван би трябвало да е крайно осторожен, като преценява всяка конкретно написана дума ТУК, защото, ако е написана, то тя остава.../

4. Колко от четящите мнения на автора в тоя пост смятат, че авторът "плюе" по нечие коректно отношение към околните..., като в коректното отношение се включва и способността за даване на коректни съвети, свързани с казуси от действащото законодателство в страната? /ако отговорилите положително на въпроса са повече от двама, бих им казал да си сверят часовника, защото - да защитаваш определена антитеза на посочена във виртуален форум - теза, като си служиш с конкретни доказателства, а и с примери от действащи закони - това НЕ Е ПЛЮЕНЕ по някого, но - ако има човек в тоя форум, който възприема нещата като насочени срещу себе си, независимо от ЦЕННАТА ИНФОРМАЦИЯ, която получава БЕЗ МНОГО ТРУД - то редно е същият да се погрижи за своите компетенции, или поне - да не засяга въпроси, с които не се е занимавал, АКО случайно защитава мнение за свои безгранични компетенции... , защото - ако някои от нас имаме определени компетенции, то със сигурност не знаем всичко на тоя свят, а и няма как да получим огромна част от знанията на човечеството..../

5. Колко от четящите мнения на автора в тоя пост смятат, че той не трябва да отвръща на подвеждащи мнения във виртуален форум - дори и да не е съгласен с тях? /ако отговорил положително на въпроса е повече от един - то той, или - те - са в тотална заблуда..., поне, защото - всеки уважаващ хората, които участват с мнения В ТОЯ ФОРУМ - имат правото да получават коректна, а НЕ ПОДВЕЖДАЩА информация - и около подобна теза мисля, че всички бихме се обединили.../

Тук може да се пише още, но за сега толкова... Моля прочетете горното с разбиране: пишещият тоя пост не тръгва с разправии, нито пък е предубеден в красотата на околните, напротив, той е сигурен, че тук е представен цветът на нацията - като физическа красота, здраве и сила, НООООО - нека направим така, че тия положителни качества - да кореспондират и с коректно отношение, както и качество на поднасяната информация към околните, които влизат тук, за да научат нещо ново за тях, а НЕ ДА БЪДАТ ДЕЗИНФОРМИРАНИ.

Такива неща..., приятен викенд на всички!
            If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата
              Каква есен!

Есента, с багрите си - беше в разгара си на 07.11.:

Може би сте срещнали в есенния ден и ретро-трамваят в София:

Зарата, ти да не плащаш на Инвестор за публикуваните снимки на кв.см!?
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата
                Развитието на цените във времето с моя измислен диамант на дневна графика - е следното:
                Аз бих играл с малки суми за надоле, без да слагам стопове.
                tnm

Коментар

• У американско пак щели да пробият тавана на ЛЯТНОТО КИНО.

Аз не вярвам много това да се отрази на даунтренда, ама нямам къси де. Само чакам и гледам.
                  tnm

Коментар

• Точно пък за златото, няма как с писане от този форум да повлияеш на всеобщи нагласи, а оттам и на движението, с което да провалиш/подкрепиш нечия стратегия.

Коментар

• Единствено в собствената си.

Коментар

• Заре, не можеше ли да кажеш простичко, че според теб златото е даун ами трябваше да изпишеш толкова редове напоени със съмнения, колебания и пак не си казал твърдо надолу, ами 50/50. Сега казкво казвш точно? Надолу? Нагоре?
                        Може и да стане, а може и да не. Ами да, така е.

Коментар

• Абе, злото го мисля да е за надоле, ама нямам открити позиции.
                          tnm

Коментар

• И имаше един там поп Богомил. По право е да се нарече Богунемил
                            tnm

Коментар

• Тези дами от богомилски произход наистина са много чаровни, както и всичко в природата си е чаровно и закономерно.
                              Притеснителното в случая е, че един слънчев ден, когато се събудим и ще видим около нас щъкащи насекоми с изкуствен интелект.
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Чарът на нещата не е в диаманта( нарисуван или истински) според мен де, защото колкото хора толкова цветни мнения.
                                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Working...
                                X