IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Щях да те засичам географически, но о боже Панчареу наистина било у Средна гора
    Шкорпиловци са на Черно море. Утре !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet
      Бях слаб по география, затова сега избивам комплексите )
      Щях да те засичам географически, но о боже Панчареу наистина било у Средна гора

Коментар

• Ама - и тоА - тук - голям кибик го дава: пуснал темата - и шапка на тояга! На уволнение го е ударил! АдИ, ве - кажи някоя и друга дума: все аз ли да ти докарвам посетители в темата? Създател ми се кичи на тема! Заглавието мислел да променя! Че кой си ти, Ве - темата да променяш! 100 000 посещения ти направих, че и надхвърлиха тая цифра... Така де - едно благодаря /поне/ не казваш..., да не говорим за това, че виртуална кръчма има... Аве - ти му Ортуваш, па то - през онаА работа му е...

ВиждалЕ ли сте тоя катеричок, например, или други видове катерички вА Ентересуват?
        http://prikachi.com/images.php?images/101/7427101x.jpg

ВиждалЕ ли сте /къде Черни връЪ/ - тая мама, с бебчето на гръбчето си? И -дъл тВа бебче няма да стане, аджеба - планинар?
        http://prikachi.com/images.php?images/103/7427103Y.jpg

Мое ли тиА дечица - в индийска нишка - някога да се оплакват от болести, ако вече слизат от Черни връЪ - бодри, все едно, че са на тяхната /си/ улица, дОма?
        http://prikachi.com/images.php?images/108/7427108N.jpg

МоЕ ли тВа - природата - да не е вълшебница, ако погледнем към Панчаревското Озеро?
        http://prikachi.com/images.php?images/104/7427104E.jpg

МоЕ ли тВа да не са най-големите уроци на природата, която сама ни показва пътищата ни в живота?

А тоА създател на тема, една биричка да не почерпи /виртуална, де - все е бира!/...
        Last edited by annbet; 26.06.2014, 00:23.

Коментар

• Коментар

• С малко думи - красотата е около нас:

Коментар

• За мен е съвършено описанието на процеса на косенето на ливади. Съвършено е, защото е непостижимо, ако ще - окосяването да е наполовина...

...все пак, най-стимулиращо за мен е, ако някой /непознат/, след като е прочел поста ми, го е съпоставил със своите мисли, накрая - вероятно нетърпелив от липсата на достатъчно доказателства - е преброил дори и знаците в него /в поста ми, т.е. - "окосил" е цялата ливада..., браОс!/...

... ще опитам да откликна с още по-дълги постове на молбата, която съзирам в думите на някои /не и тая вечер/

Хубава и щастлива нощ!

Коментар

• [QUOTE=annbet;1059638031]Множественото число ми говори, че някои тук се имат за изразители на мнението на останалите, а не е така...

Лично zarco - създателят на темата ми е споделял, че в тая тема /за разлика от останалите/ - не се толерират постове, с под 1000 знака текст...

С други думи - коки - е пуснала тема. Ако имаш свои виждания - можеш да й отговориш. Това би спестило празнодумството, ако ще то да е само с 40-50 знака /текст/ [/QUOTE]

Нормално е с 40-50 знака да си празнодумен или неразбран.....
                Кофти е когато с 1000 знака, постигаш същото съвършенство....

Коментар

• ....каквото си го питате - да си ви отговаря /не съм му адвокат, а и не познавам такъв човек/........, аз не съм му отговарял на въпросите в анкетата...

...личното ми мнение е - че за него представлява по-голям интерес, кога 100 000-ят посетител на темата /му/ - ще се регистрира в нея...

Темата е безинтересна за много хора, а и за мен представлява едно най-обикновено приказване по казуси, споделени с непознати. това, че 10-на ника са се разписали в анкетата му с по няколко отговора - едва ли има някакъв смисъл - също толкова, колкото и говоренето в нея......

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                    Множественото число ми говори, че някои тук се имат за изразители на мнението на останалите, а не е така...

Лично zarco - създателят на темата ми е споделял, че в тая тема /за разлика от останалите/ - не се толерират постове, с под 1000 знака текст...

С други думи - коки - е пуснала тема. Ако имаш свои виждания - можеш да й отговориш. Това би спестило празнодумството, ако ще то да е само с 40-50 знака /текст/
                    А Зарата дали си следи резултатите от анкетата?
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Разбрали сме го и без да се кьорим с 1000 знака текст........
                      Божке, ама ти да не ги преброи!?
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Множественото число ми говори, че някои тук се имат за изразители на мнението на останалите, а не е така...

С други думи - коки - е пуснала тема. Ако имаш свои виждания - можеш да й отговориш. Това би спестило празнодумството, ако ще то да е само с 40-50 знака /текст/

Коментар

• Разбрали сме го и без да се кьорим с 1000 знака текст........

Коментар

• Тъмен балкански субект

Защо мъжете се превърнаха в мутри, а жените в бъдещи фолк-звезди или поне wanna-be фолк-звезди?

Зорница Аспарухова
                            Все още има твърдения, че българският мъж е най-секси, силен и надарен... Не мисля.

Българският мъж се е превърнал в мит, както за жените, които още го обожават, така и за самия себе си. Мит е, защото е толкова далеч от популярните твърдения, колкото приказките на Дисни се доближават до реалността за живота с принц.

Днес типичният юнак от родния Балкан не язди кон, той кара джип. Той не се бие с хайдути, злодеи, паяци под кревата или каквото там заплашва сигурността, а се съюзява с нея. Може би, защото тъпо вярва в думите, че „трябва да държиш приятелите си близо, а враговете си още по-близо"...

Българският мъж (типичният) се е превърнал в клише на самия себе си

Той вярва, че шкембето, бръснатата глава, миризмата, слушането на чалга, смятането на Андреа за най-секси жена, говоренето на „ма" и шофирането като простак го правят мъж. Оформят го като готин. Правят го секси, красив, невъзможен, недостижим в очите на жените... И може би някъде, някога това е било вярно. Ако неговият таргет са били продавачките от Кирков, справил се е.

Българският мъж смята за нормално да наддаде 20 килограма, да заприлича на бичме, да носи анцуг, да говори високо, да слага грешни ударения. Според него и неговото обкръжения истинските имена на нещата са винО, хлеб, млеко, а най-обичното обръщение към жената е „А, ма..."

Българските мъже са се разделили на две половини - такива които почитат Запада (тях другите най-често наричат феи, гейове, обикновени педали) и такива, които почитат Андреа, Бареков, Бойко, Пепа Секса, Гери от „Къртицата" (wtf!?) и някоя-си-от-Биг-Брадър..

Най-страшното е, че това е станало толкова разпространено, че вече всичко го смятат за нормално

И когато някой подобен почитател на анцузите от Илиянци ти изкрещи на светофара: „А, ма, кво пра`иш тука, ма!", ти само се свиваш и се молиш да си тръгне.

И той се чувства повече мъж. Сигурно като се прибере и след това се погледне в огледалото, той се вижда като онези картинки във Facebook - с плочки като на Бекъм и секси задник в иначе поизносените му боксерки.

В това ли се превърна българският мъж, а покрай него и българската жена. Една приятелка веднъж ми каза: „Отказвам да гледам хората по улиците. Те или са Байганьовци или продавачки на домати." Или поклонници на Джъстин Бийбър, One Direction, някой си друг от X Factor.

Къде изчезнаха нормалните мъже, за които нормалното говорене, хигиената, четенето на книги не е педераско, не е лошо и се практикува в умерени дози? Къде изчезнаха хората, за които да ти отворят вратата не е повод за празник или почерпка? Къде изчезна времето, когато нямаше мнителност, че зад всяка добра дума, питие, услуга се кри някакъв тарикатлък...

Според едно скорошно изследване българинът е третият най-секси мъж в света. Но това е като онова клише: „Всички са красиви във Facebook, умни в Twitter, а излезеш ли на улиците - няма ги нито едните, нито другите".

Когато се разходя по улицата, не виждам сексапилни мъже. Виждам клонинги на Бай Ганьо, на типичния човек, който посещава по-често фолк-клубове от нормалното, на човека, който отказва да живее тук, вика си хипстър, и се прави, че България е Англия и се чувства по-добре от този факт. Няма да ви казвам какво виждам, когато погледна жените, защото слезеш ли от бул. „Тодор Александров" надолу към гарата, положението става страшно.

Българският мъж е рядкост, много вече се отказаха"

Така казва една приятелка, която допълни, че ако види още един мъж с анцуг Adibas, ще се гръмне! Дали цялото това израждане се дължи на лошата култура, на ниското образование, на лошите навици, които сме си създали. Защото може да сме едни от най-сексапилните, но и сме едни от най-мързеливите в Европа. Не спорете, всички знаете, че е така. Защо мъжете се превърнаха в мутри, а жените в бъдещи фолк-звезди или поне wanna-be фолк-звезди.

Какво стана с нормалните хора, все още не разбирам! Може би всички избягаха! Опитват се да ме убедят в това, но аз отказвам да повярвам, че IQ на населението е паднало толкова рязко.

И, да, очаквам да ме напсувате, „нахраните", уважите с по една, драги почитатели на анцузите-любовните-обяснения-с-фолк-песни-и-шопската-салата. Ще чакам и ще чета. А вие, другите, които смятате, че не съм права, че съм „тъпа патка, която нищо не разбира", моля, ако откриете поне един не толкова тъмен балкански субект, не се притеснявайте да ме потърсите. Ще очаквам и вас.
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Не виждам някой, от афиширащите се тук като застрахователи - да се е ангажирал с проблемаТА...

Което означава /за мен/, че ТИЯ именно - НЕ ЗНАЯТ как се прави самореклама, не знаят, как се воюва за клиент /да си седна аз в офисчето - все някой ще се излъже да влезе - 5 лева - днес - са си 5 лева!... - така разсъждават приблизително/

Прочетох ти казусчето отново:

1. Щетата "тежест и измокряне от естествено натрупване на сняг и лед" - съществува, но...
                              - като допълнителен риск, той трябва да бъде прибавен към основният риск /без който не може да се случи застраховката/ - дали е предложен рискът, дали са го включили - не мога да гадая /вече ти казах/, но не би ти струвал много...
                              - важен е периодът на измокрянето от топенето..., а аз се замислям, тая зима - изобщо, дали имаше сняг? - но по тоя начин не налагам начин на мислене на застрахователите - просто си разсъждавам...
                              - дали е заявена щетата навреме - много обтекаемо понятие: няма сняг, няма, па валне..., ама колко да е валяло - и заявявам щетата си..., е - толкова ли е паянтов тоя покрив..., но само разсъждавам: за да стане наводнение от топене - то е по причина - лют студ, натрупан лед за дни и седмици /това нещо малко ми се губи през март, но не споря - ти си знаеш района на живеене.../

...само споменавам причини /без да претендирам за гадателско свидетелство/...

2. Тоя 3-месечен срок, за да си получите отказът - не е ли малко дългичък? Задължение на застрахования е - да се интересува от развитието на въпроса си /регламент, де - защо не сте оспорвали текста, когато вашите дУПЕтати са го приемали в ПарламентО?/...
                              А и сроковете /вероятно са указани в общите условия/ - след огледа - до 10 дни трябва да се пресметне обезщетението, ИЛИ да се направи ОБОСНОВАНИЯТ отказ...

Горе ти давам НЯКОИ /мои/ разсъждения, за да прецениш САМА реалната обстановка и /ако решиш/ - да не се товариш финансово с излишни процедури - но това, в крайна сметка си е твое решение...

Успехи! /май zarco е трябвало друга тема да отвори - за обезщетенията, но лично НА МЕН самореклама не ми е необходима, а zarco, вероятно не го бива в тая област..., то в коя ли го бива - друго си е да кажеш: "Аз съм Фсичко и Голямата работа съм, ЩоТ зная как се ВЗЕМАТ пари от застраховани - т.е. - аз съм застраховател!"

Коментар

• Амааа - моля те! Ще се оправдавам, колкото си искам! Коя си ти, че да ми казваш, как трябва да постъпвам% дали да се оправдавам, да си посипвам главата с пепел, или друго......, идеята ми е да компенсирам недостигът от подобни действия - на хора, които го дължат на обществото, НО НЕ ГО ПРАВЯТ!

Това е пробламАТА в тая страна! Знаем го, но не го правим - под достойнството ни е да признаваме грешки и да търсим извинения от себеподобни: "Ама кой е пък тоя, че и извинения да му искам! Айде /с извинения!/ - да върви да се шлайфа!"

Казах ти, но ти не внимаваш в картинката... Не се занимавам със застраховане! Тук има застрахователи, а и ти си "гъста" с тях - нека те ти отговорят.

Съпричастен съм с "болката" ти, но, АКО БЯХ АЗ - първо щях да се концентрирам върху ПРИЧИНАТА /ОБОСНОВКАТА/ за отказа - от там щях да взема решението си.

Оставям те на грижите на застрахователите тук - нека те ти отговорят /прочети си и последните редове в общите условия - там се казва, че проблемите по договорите се решават по пътя на преговорите, или... не зная какво още пише там - не съм гадател като теб, видиш лЕ.../

Най-добре е да се консултираш с адвокат в материята - тук има и застрахователи с по 20 и повече адвокати /не ги ли помниш тия неща, аз не зная /разбираемо е - еколозите обикновено се концентрираТЕ върху броенето на птиците, или костенурките.../ - т.е. - специализиран в областта адвокатИН ти е необходим, АКО пътят на преговорите те води към 9-та глуха...

Айде - успех и дано не съм ти вгорчил сутрешното кафеее, за което - още веднъж си посипвам главата с пепел /тъкмо ще влизам в банята - част от чара..../...

Коментар

Working...
                                X