IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ерик Алфред Лесли Сати.
    http://www.youtube.com/watch?v=q7DBoiyBoJ8
    Увеличете басовите.
    Last edited by vmаnkov; 18.09.2012, 21:37.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      "Причината" за това отнасяне, също ще го отнесе. Може да бъдеш сигурен

...вероятно както го отнесе една друга "причина" преди малко...

СТАРША експерКА, Ве, видиш ли, У МинистерствУ работела...

Та, дигам телефона /ама - стационарен..., телефон, който през работно време ОБИКНОВЕНО не се вдига, защото експерКИТЕ имат "работа" по цял ден, т.е. - телефон, предназначенза де-що има паплач, която не знае мобилният телефон!!!..., ми така, де - Що да се Дига стационарен телефон?..., кажете ми поне една причина за това, че пък и от старшА експерКА.../

Та, звъня, а отсреща /след като вчера никой не вдигна..., ми то - кой ще ходи по банкети???/ се чува припрян глас - имате една минута, защото заверявам задължителна учебна документация...

Басиииииииииииииииии.... Тя ЗАВЕРЯВАЛА!!!!

Ми, къде беше вчера, бе скъпа, ЗА ДА ЗАВЕРЯВАШ? А, къде беше в събота и неделя, ЗА ДА ЗАВЕРЯВАШ???

Ама, господине, аз съм държавна служителка и въпросът ви - не ме касае!

АдИ, де - не ви касае! Ами, щом сте държавна служителка и не ви касае въпрос, пряко свързан с образованието, вероятно трябва да поставя пред вас въпрос за /примерно/ брутният вътрешен продукт на страната?... Ииии, щом сте държавна служителка, как ли се формира трудовото ви възнаграждение??? Не беше ли същото някак определено на база приходи в Държавният бюджет, ВКЛЮЧИТЕЛНО и от данъците, които лично аз най-редовно си внасям???

Даммм, системата се е ояла до безкрай! Системата се пръска по шевовете от нарцисизъм и грандоманщина..., както и от вродена неприязън към хората, които обслужва, защото - видите ли - ние - БОГОИЗБРАНИТЕ ОТ СИСТЕМАТА - сме неповторими и незаменими!

Даммм - истината за нашето образование..., пък и за която и да е друга сфера от обществения живот в таА страна!
      Last edited by zarco; 18.09.2012, 11:56.
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Всъщност, "болният" въпрос /предполагам и вероятно съм много близо до истината/ - са отново постъпленията във финикийските обозначения на правилните пътеки...

Начииии, ако нещата почват от министерствата - те слизат до последното дете /имам предвид - до неговата майка, която ще трябва за пореден път да се изръси, за да нахрани гладната система.../...

...обаче - в системата са внедрени и поне няколко /наречени "официални"/ издателства, а също и производители на разните учебни пособия, Па - от обикновеният молив /без гумичка отгоре/ - през електроника - цели конфигурации до останалите елементи, които създавали някаква си там /все повече се шуми в тая посока/ - интерактивна - нам си що - образователна среда....

И кО стана - сичкото Сиган по веригата - зейнало гладнО - и - кому се пада великото призвание да ги нахрани?

Разбира се - на уважаемата ТНМ! Т.е. - тя Ше Рани, те - Ше борАт!

Така си обяснявам аз нещата: бюджет - разпределя се според брой ученици /но и според послушанието на директорките/...

Част от паричките отиват за интерактивни ала-бала... /но това е май за по-малките/...

Да де, ама тия, дето предлагат интерактивните...., правейки пари, трябва да "бутнат" към горните етажи "необходимият" % от печалбата, иначе няма да реализират нищо пред конкуренцията... /това - на ниво - Министерство, което Ше "промени" уч.планове и програми, за да ПРЕПОРЪЧА поредица от учебни помагала......, от които вероятно не може да се мърда встрани, но не - защото останалите "конкурентни" книги са неверни, а защото върховете са обосновали, че това е съвременното учебно съдържание, което пасва на НЕЧИИ деца..., нашите, де.../... Това, разбира се - става при всяко следващо правителство - по логиката - назначили сме свои хора, които трябва да хранят семейства... и всичко отново рефлектира върху НЕЧИИ деца...

Да де, ама нещата не свършват до тук... Нали, все пак "има избор" в учебните помагала надолу по веригата... Начии /представям си/ - отива издателят при директорКАТА /или още по-добре - направо взема телефоните от министерството.., за което отново плаща стабилно..., което пък рефлектира върху цената на помагалата..., вероятно, де.../..., за да се ориентира съответното училище към интерактивните...

Да де, ама - ако директорКАТА не забрави да "подшушне" на учителката кой учебник, там - интер ала-бала... и тя е готова да вкара "различен" учебник от предната учебна година... Всъщност, защо пък даскалката да не е взела /и тя/ - нещо на ръка - деТ се казва - кафето си да покрие тая година - берекет!

Така де - Сичкото, Дето доДе на влаС - и надолу, Се експериментира върху НЕЧИИ деца /казват им неопределеното "наши" деца, но едно е да са наши, а съвсем различно - "наши", дето ни носят кафето.../...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Честит първи учебен ден - на учениците и техните майки, които /майки/ ще го отнесат, ако не изпълняват изискванията на хубавите ни учителки и директорки на учебните заведения!

Ама - що не споменавам никъде нито един мъж в поздрава си?

НоО ясно - защото професията и цялостното обучение в таА страна се извършва от дами. Ама Де са мъжетО, Ве?

Мииии - кой ти ги допуска до тая изключително много феминизирана професия - даскаллъка? Ауууу, какъв сексизъм..., с обратен знак!!!

Ма, моЕ ли така? Нали децата, че и по-големите - трябва да имат досег - не само с дамите? Не, че отричам посланията, изпращани от дамите, ама все пак - и мъжете изпращат доста видове послания при обучението и възпитанието..., Па аз така мислЪ, нищо, че някои ще ме заплюят директно, но тоА път - няма да е за сексизъм в истинският му вид - към слабия пол..., то и това беше много дискусионен въпрос - за "слабият" пол, де - очевАдно е избутал от образованието Сите мъжОВЕ - с лакти и ритници /или с кВот имат там по-едричко.../..., но моЕ и да СОГРЕшувам... /измислих си думичка и правопис, за да ядосвам просветените и просвещаващи дами.../...

Иначе, дето се кОсят дамите, че са купили грешен учебник - те ти го примерът, кой точно отнася нещата...

Да обясня все пак за не дотам добре запознатите: те, дечицата /ни добрички/, не само, че отиват сутрин до барчетата, но и не влизат в училищата... Така, че - в барчето - нито чанта им трябва, нито пък учебник......, ако влязат в някой час, то ще е, за да кажат на лошата госпожа, че са болни, или, че трябва да ходят..... /допълнете си с помощта на своето въображение многоточието/..., или ще влязат в час, за да видят хубавата госпожица, дето..... /....../..., та - къде обяд - 3-4 часа по-рано от последният са учебен час за деня - на път за в къщи - едва ли са им необходими някакви учебници, още повече - никой няма да ги проверява за правилният учебник, когато им подава огънче, за да запалят цигарката си на улицата...

Такива неща, де, да са ни живи и здрави, да си вземат "образованието", че да бягат навън...

Майтап, де - да не приемете нещата сериозно: аз пак си развихрих фантазията..., а в това, което казвам - няма нито думичка истина - нито в ТАЯ, нито в ОНАЯ близка далечина... ... /зная, че има всякакви хора на тоя свят, а децата са част от тая общност - да са здрави и да ви радват с постиженията си! /

Приятна вечер и не се притеснявайте, нещата следват естествения си ход!

п.п. Честит празник на всички именици!
          "Причината" за това отнасяне, също ще го отнесе. Може да бъдеш сигурен
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Честит първи учебен ден - на учениците и техните майки, които /майки/ ще го отнесат, ако не изпълняват изискванията на хубавите ни учителки и директорки на учебните заведения!

Ама - що не споменавам никъде нито един мъж в поздрава си?

НоО ясно - защото професията и цялостното обучение в таА страна се извършва от дами. Ама Де са мъжетО, Ве?

Мииии - кой ти ги допуска до тая изключително много феминизирана професия - даскаллъка? Ауууу, какъв сексизъм..., с обратен знак!!!

Ма, моЕ ли така? Нали децата, че и по-големите - трябва да имат досег - не само с дамите? Не, че отричам посланията, изпращани от дамите, ама все пак - и мъжете изпращат доста видове послания при обучението и възпитанието..., Па аз така мислЪ, нищо, че някои ще ме заплюят директно, но тоА път - няма да е за сексизъм в истинският му вид - към слабия пол..., то и това беше много дискусионен въпрос - за "слабият" пол, де - очевАдно е избутал от образованието Сите мъжОВЕ - с лакти и ритници /или с кВот имат там по-едричко.../..., но моЕ и да СОГРЕшувам... /измислих си думичка и правопис, за да ядосвам просветените и просвещаващи дами.../...

Иначе, дето се кОсят дамите, че са купили грешен учебник - те ти го примерът, кой точно отнася нещата...

Да обясня все пак за не дотам добре запознатите: те, дечицата /ни добрички/, не само, че отиват сутрин до барчетата, но и не влизат в училищата... Така, че - в барчето - нито чанта им трябва, нито пък учебник......, ако влязат в някой час, то ще е, за да кажат на лошата госпожа, че са болни, или, че трябва да ходят..... /допълнете си с помощта на своето въображение многоточието/..., или ще влязат в час, за да видят хубавата госпожица, дето..... /....../..., та - къде обяд - 3-4 часа по-рано от последният са учебен час за деня - на път за в къщи - едва ли са им необходими някакви учебници, още повече - никой няма да ги проверява за правилният учебник, когато им подава огънче, за да запалят цигарката си на улицата...

Такива неща, де, да са ни живи и здрави, да си вземат "образованието", че да бягат навън...

Майтап, де - да не приемете нещата сериозно: аз пак си развихрих фантазията..., а в това, което казвам - няма нито думичка истина - нито в ТАЯ, нито в ОНАЯ близка далечина... ... /зная, че има всякакви хора на тоя свят, а децата са част от тая общност - да са здрави и да ви радват с постиженията си! /

Приятна вечер и не се притеснявайте, нещата следват естествения си ход!

п.п. Честит празник на всички именици!

Коментар

Хъъъ, оправдания.Ми това тука е сериозен форум, хората "влизат" в него с определени очаквания.. Проверявай си помощните сайтове!

Това не ми е в правомощията, нито в компетенциите...

Ще те пратим теб, с пищова - да им вземеш акъла... Ако не се уплашат от пищова, ще пуснеш в действие чара си...... Сериозният форум ще ти оформи хонорара на база компетентното участие в "преговорите"...

Коментар

А така! ТаА нощ има да се въртиш - ха надясно, ха - наляво, ха с дупЕто нагоре...Усещам, че няма да си намериш място от любопитство...

И аз пробвах - може би е профилактика на сайта, където ги качвам.

АдИ - от мен да мине: на едната снимка - две около 10 годишни дечица - са легнали по гръб и се търкалят на блестящият под на МОЛ-а, а щастливата майка ги снима...

На втората снимка - лъскав магазин в МОЛ-а - за продажба на прибори за хранене и посуда, като по дължината на стената е изписан текстът: “Никой не е самотен, докато яде спагети, защото те изискват огромно внимание!”
                Хъъъ, оправдания.Ми това тука е сериозен форум, хората "влизат" в него с определени очаквания.. Проверявай си помощните сайтове!
                Мечо

Коментар

Хммм, снимките не се "отварят"!?.
                  Първо - любопитно ми е какво има на тях.
                  Второ - яд ме е, че не мога да им направя конструктивна критика

А така! ТаА нощ има да се въртиш - ха надясно, ха - наляво, ха с дупЕто нагоре...Усещам, че няма да си намериш място от любопитство...

И аз пробвах - може би е профилактика на сайта, където ги качвам.

АдИ - от мен да мине: на едната снимка - две около 10 годишни дечица - са легнали по гръб и се търкалят на блестящият под на МОЛ-а, а щастливата майка ги снима...

На втората снимка - лъскав магазин в МОЛ-а - за продажба на прибори за хранене и посуда, като по дължината на стената е изписан текстът: “Никой не е самотен, докато яде спагети, защото те изискват огромно внимание!”
                  Last edited by zarco; 16.09.2012, 22:59.

Коментар

Особена атракция е търкалянето на малките по пода на МОЛ-овете, а някои от щастливите майки, насърчаващи отрочетата си, запечатват щастливото събитие на лента – все пак трябва да остане нещо в паметта на идните поколения…

http://snimki.be//store/1/371347799837.JPG

Лично на мен, разминаването посредством ескалатори – ми харесва: заставаш на подвижната стълба, а тя – яваш-яваш – почва да те издига нагоре…, търпение трябва за това, но пък – нали не бързаме за никъде…

Рекламните надписи пък - са пълни със смисъл и съдържание, като например: “Никой не е самотен, докато яде спагети, защото те изискват огромно внимание!” По-добре не бих могъл да го кажа, върховно е…

http://snimki.be//store/1/951347800022.JPG

Различни ценности, но на мен ми е трудно да се самоопределя… Хубаво е човек да седи в МОЛ-а, да си пие питието /кафето/ - и да наблюдава безразлични физиономии на “съсредоточени” хора, някои от които бързат, но не се знае, защо точно бързат, когато се качват на ескалаторите, след което спират…... /логиката им ми се губи/...

Докато – вариантът – да погледнеш над всички, дори да се измокриш и простудиш – ти дава различни усещания… Това е Метеорологичната станция със заслона на Черни връх… Интересно, нямаше събиращи тен по околните скали, както беше преди няколко дни…. http://vbox7.com/play:a8c2d4fcd2

… и - с влизането в една сериозна институция – в Чайната на Черни връх, макар и поизмръзнали и мокри - всички се поздравяват и разговарят като най-добри познати…, което е точно така… http://vbox7.com/play:956b189dd5 Вдигат е наздравици, пее се, хората са сърдечни и добронамерени…Една гореща печка е сериозен притегателен център за мокрите и измръзналите – има нещо архаично в идеята, но именно поради това – всичко е така привлекателно, елементарно и сърдечно…

Същото е отношението на всички планинари, когато се срещнат по пътеките: спират, поздравяват се, сърдечно усмихнати…

Сещам се още, че тъкмо излязох от заслона – и пуснаха –познайте… http://vbox7.com/play:a2756a7e
                    …та си казах, въпреки гадното време, че трябва да направя още едно ходене до Созопол – вероятно ще откараме още някой слънчев ден…/оптимистично ми се получи някак!/…

След около 200 метра от Черни връх виждам отдалеч – очевидно дама, която беше омотала някакво тънко якенце около главата си… Тръгнало момичето с едно момче - като през лятото, без шапка… Не е смешно, де - ще се научи скоро…, докато – като излязох горе /на идване/, над Алеко и ме брулна силният вятър над 2000 м.н.в., веднага смених козирката със скиорската шапка… И веднага си припомних колко приятно е да не ти падат слушалките от ушите, както и да се концентрираш по-добре в музиката, с по-доброто изолиране на външните шумове и свистенето на силният вятър…, т.е. – и лошото време си има свои предимства…

Сега, нека се разберем: никого не съветвам да се товари с /излишни/ движения по планините...

А днес, като му седнах в МОЛ-а, какви фантастични преживявания имах! Не се сещам какво по-подробно още мога да добавя тук, за съжаление…

Все пак – не манипулирам хората във форума, нито пък правя някаква реклама…Бях обещал да понапиша нещо, не че това е всичко, де…

Успешна нова седмица на всички!
                    Хммм, снимките не се "отварят"!?.
                    Първо - любопитно ми е какво има на тях.
                    Второ - яд ме е, че не мога да им направя конструктивна критика
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                      Абе то начин винаги има,но както казах не ми се занимава - просто не искам да отделям от времето си за да се получи работата на някой друг.Щом искат нека си я свършат като хората.Та иначе нямам нищо против - имат мерак-да правят,но не и да ми отнемат 3-4 дни в бягане по инстанции(щото искат някакви документи).
                      А начин има да бъдат спрени ...поне за сега ...щото земята е наследствена и са уведомили само единият наследник,а за другите двама се ослушват нещо ....т.е претупана работа.Е точно тук ще се видят в чудо.И докато не пратят човек,който да е със задача да направи най-лесно и безпрепятствено изваждането на всичките им необходими документи в най-кратък срок,да забравят.Или поне така ми се иска да стане де,а дали -надали

Както и да е

Успех
                      Почти съм сигурен, че на тях им е достатъчно да уведомят, който и да е от наследниците. Едва ли имат задължение да издирват всички наследници, както и - останалите правоимащи, защото те може да са стотици - в родословното дърво. За тях е достатъчно един от наследниците да декларира несъгласие, за да спре процедурата им, или поне - да опитат да преговарят по конкретен казус и да предложат приемливи за вас условия.

Те добре знаят, че - стигне ли се до съд, след като е заявено несъгласие от макар и един от наследниците - хем нещата ще се проточат с години, хем обезщетенията, които ще пледират адвокатите ще са големи, а вероятно и съдът ще потвърди. Изгубеното време за тях са и изгубени пари. По тези причини вероятно ще потърсят извънсъдебно споразумение..., освен ако не потърсят друг вариант за изпълнение на съоръженията /през съседни имоти/...

Според мен - писмено си заявяваш несъгласието от името на собствениците /предполагам - дори и пълномощно от тяхно име не е необходимо/, а след няколко дни търсите връзка с тях, за да договорите условията за обезщетение, като им намеквате, че имате сериозен и много компетентен адвокат, който предстои да заведе иск на база - несъгласието със символичното обезщетение, което само чака да му занесеш, за да оформи окончателно иска.

Мисля, че това беше всичко от мен, успехи - но ако сега не направите пари от ситуацията - може да нямате втори подобен шанс с наследствения парцел..., лично мнение, все пак!

Коментар

Моето мнение е, че няма "наши" и "НЕнаши" теми - всички са създадени от участници във форума.

Сега, отново да повторя: сроковете за запознаване с проекта - са много къси - 7 или 10 дни /ако няма нещо по-различно/. Ако в тях никой от собствениците не предяви претенции, или - не изрази несъгласие, нещата се решават в полза на заинтересуваната страна.

В тоя смисъл, пропусне ли се срока, постфактум не можете да търсите съдебна отговорност.

Именно поради тоя факт ви посъветвах да се обърнете към компетентен по казуса адвокат, който да познава правната материя и да защити правата ви. Едва ли - ако нямате необходимата подготовка, за броени дни ще можете да се справите със закона /предполагам - ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА/, както и с редица нормативни актове за специфични казуси. Практиката у нас е да се приеме закон, след което да почнат тълкуванията му с различни подзаконови актове, както и - същият закон ДА БЪДЕ ДОПЪЛВАН със случаи от съдебната практика /които БИ ТРЯБВАЛО да се знаят от познаващите материята адвокати... Адвокатите също трябва и добре да познават подробностите, както И СРОКОВЕТЕ за завеждане на исковете. Познавам адвокати, които провалят своите довереници, именно поради закъснения /неспазване на фиксираните срокове в ГПК/ за внасяне на документите в канцеларията на компетентния съд...

Та, ако сте повече заинтересувани, ще минете по-тънко с хонорара на адвоката.

Успехи!
                        Абе то начин винаги има,но както казах не ми се занимава - просто не искам да отделям от времето си за да се получи работата на някой друг.Щом искат нека си я свършат като хората.Та иначе нямам нищо против - имат мерак-да правят,но не и да ми отнемат 3-4 дни в бягане по инстанции(щото искат някакви документи).
                        А начин има да бъдат спрени ...поне за сега ...щото земята е наследствена и са уведомили само единият наследник,а за другите двама се ослушват нещо ....т.е претупана работа.Е точно тук ще се видят в чудо.И докато не пратят човек,който да е със задача да направи най-лесно и безпрепятствено изваждането на всичките им необходими документи в най-кратък срок,да забравят.Или поне така ми се иска да стане де,а дали -надали

Както и да е

Успех
                        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Особена атракция е търкалянето на малките по пода на МОЛ-овете, а някои от щастливите майки, насърчаващи отрочетата си, запечатват щастливото събитие на лента – все пак трябва да остане нещо в паметта на идните поколения…

http://snimki.be//store/1/371347799837.JPG

Лично на мен, разминаването посредством ескалатори – ми харесва: заставаш на подвижната стълба, а тя – яваш-яваш – почва да те издига нагоре…, търпение трябва за това, но пък – нали не бързаме за никъде…

Рекламните надписи пък - са пълни със смисъл и съдържание, като например: “Никой не е самотен, докато яде спагети, защото те изискват огромно внимание!” По-добре не бих могъл да го кажа, върховно е…

http://snimki.be//store/1/951347800022.JPG

Различни ценности, но на мен ми е трудно да се самоопределя… Хубаво е човек да седи в МОЛ-а, да си пие питието /кафето/ - и да наблюдава безразлични физиономии на “съсредоточени” хора, някои от които бързат, но не се знае, защо точно бързат, когато се качват на ескалаторите, след което спират…... /логиката им ми се губи/...

Докато – вариантът – да погледнеш над всички, дори да се измокриш и простудиш – ти дава различни усещания… Това е Метеорологичната станция със заслона на Черни връх… Интересно, нямаше събиращи тен по околните скали, както беше преди няколко дни…. http://vbox7.com/play:a8c2d4fcd2

… и - с влизането в една сериозна институция – в Чайната на Черни връх, макар и поизмръзнали и мокри - всички се поздравяват и разговарят като най-добри познати…, което е точно така… http://vbox7.com/play:956b189dd5 Вдигат е наздравици, пее се, хората са сърдечни и добронамерени…Една гореща печка е сериозен притегателен център за мокрите и измръзналите – има нещо архаично в идеята, но именно поради това – всичко е така привлекателно, елементарно и сърдечно…

Същото е отношението на всички планинари, когато се срещнат по пътеките: спират, поздравяват се, сърдечно усмихнати…

Сещам се още, че тъкмо излязох от заслона – и пуснаха –познайте… http://vbox7.com/play:a2756a7e
                          …та си казах, въпреки гадното време, че трябва да направя още едно ходене до Созопол – вероятно ще откараме още някой слънчев ден…/оптимистично ми се получи някак!/…

След около 200 метра от Черни връх виждам отдалеч – очевидно дама, която беше омотала някакво тънко якенце около главата си… Тръгнало момичето с едно момче - като през лятото, без шапка… Не е смешно, де - ще се научи скоро…, докато – като излязох горе /на идване/, над Алеко и ме брулна силният вятър над 2000 м.н.в., веднага смених козирката със скиорската шапка… И веднага си припомних колко приятно е да не ти падат слушалките от ушите, както и да се концентрираш по-добре в музиката, с по-доброто изолиране на външните шумове и свистенето на силният вятър…, т.е. – и лошото време си има свои предимства…

Сега, нека се разберем: никого не съветвам да се товари с /излишни/ движения по планините...

А днес, като му седнах в МОЛ-а, какви фантастични преживявания имах! Не се сещам какво по-подробно още мога да добавя тук, за съжаление…

Все пак – не манипулирам хората във форума, нито пък правя някаква реклама…Бях обещал да понапиша нещо, не че това е всичко, де…

Успешна нова седмица на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Ха, вярно, че тук оная тема не е тая тема, а е оная тема.

Тая тема, откъдето и да се погледне - си остава все тая, пък дори е и "все тая", как ще ги делим...

Нещо като ОНОВА /или - по-скоро ТОВА/ четиристишие:

Не бе небето ти небе.
                            Небе - не бе небето.
                            Небето ти - небе не бе.
                            О, не - небе не бе то!
                            Last edited by zarco; 16.09.2012, 21:55.

Коментар

Оооо,не знаех,че се делим на "наши" и "ваши" .Добре че споменаха за някаква "Оная тема" та ми стана любопитно ....инак нямаше да видя отговора ти и да имам възможност да благодаря.

Благодаря,
                              и аз си мислех,че може да стане така както казваш,ама няма не искам.Те ще си правят каквото са си наумили,а накрая собственикът на имота ще излезе виновен.Бе в "Оная тема" по-добре съм се изразил май

Успех
                              Ха, вярно, че тук оная тема не е тая тема, а е оная тема.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

Оооо,не знаех,че се делим на "наши" и "ваши" .Добре че споменаха за някаква "Оная тема" та ми стана любопитно ....инак нямаше да видя отговора ти и да имам възможност да благодаря.

Благодаря,
                                и аз си мислех,че може да стане така както казваш,ама няма не искам.Те ще си правят каквото са си наумили,а накрая собственикът на имота ще излезе виновен.Бе в "Оная тема" по-добре съм се изразил май

Успех

Моето мнение е, че няма "наши" и "НЕнаши" теми - всички са създадени от участници във форума.

Сега, отново да повторя: сроковете за запознаване с проекта - са много къси - 7 или 10 дни /ако няма нещо по-различно/. Ако в тях никой от собствениците не предяви претенции, или - не изрази несъгласие, нещата се решават в полза на заинтересуваната страна.

В тоя смисъл, пропусне ли се срока, постфактум не можете да търсите съдебна отговорност.

Именно поради тоя факт ви посъветвах да се обърнете към компетентен по казуса адвокат, който да познава правната материя и да защити правата ви. Едва ли - ако нямате необходимата подготовка, за броени дни ще можете да се справите със закона /предполагам - ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА/, както и с редица нормативни актове за специфични казуси. Практиката у нас е да се приеме закон, след което да почнат тълкуванията му с различни подзаконови актове, както и - същият закон ДА БЪДЕ ДОПЪЛВАН със случаи от съдебната практика /които БИ ТРЯБВАЛО да се знаят от познаващите материята адвокати... Адвокатите също трябва и добре да познават подробностите, както И СРОКОВЕТЕ за завеждане на исковете. Познавам адвокати, които провалят своите довереници, именно поради закъснения /неспазване на фиксираните срокове в ГПК/ за внасяне на документите в канцеларията на компетентния съд...

Та, ако сте повече заинтересувани, ще минете по-тънко с хонорара на адвоката.

Успехи!

Коментар

Working...
                                X