IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Добро утро tnm
    Добро утро приятели

Серго, не съм още на плаж. След обед ще отида. Не ме издавай пред ората, че съм скръндзаф. Вреди ми на имиджа
    Добър ден, Мечо!
    Добър ден, тайфата!

Кой рече, че си скрънзаФ!? Аз съм със съвсем други впечатления.
    Поисках да ми донесеш черни перли от Антилските острови - донесе ми, после рекох да ми дадеш златото дето го задигна от Тортуга - натоварих цял прицеп. Багерът после два дни реанимира

П.П. След таЗ реклама може да си спокоен за имиджа.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
      ....
      А Зарко сигур че кля̀фне чак по пладне.Са се е нагъзил под некоа шубрака и фотошописва на некоа калинка фустата.
      Шат Марийке на понтрет.

......

На калинките отдавна не им „фотошописвам“ фустите, защото това е нещо рутинно и непривлекателно... За мен е много по-интересно /като непрофесионалист/ - да преброя точките върху прашките им...

...но това не може да става по всяко време, защото аз не съм аристократ като вас, а съм най-обикновен наемен работник...

Тая сутрин, около 7 часа, например, тъкмо почнах да броя едни калинкини точки, та се сетих, че на Витоша горят пожари... , заеВах точките по прашките и ме изгледаха накриво... Такава е съдбата на „хроникьора“ по убеждение..., винаги отхвърлен, винаги гледан „на чомпи“..., та – като оставих дребните проблеми встрани - насочих обектива натам /откъм Младостите/, където горят огньовете – над Бистрица ...

http://snimki.be//store/1/821341302219.JPG

Но това беше към 7, когато всичко си гореше спокойно и паника нямаше никаква, т.е. - гореше си, както се казва "по план"... Сутрин, по хладното, преди да отвори очи, човек не бива да се паникьосва, по-скоро човек трябва да се протееееегне, да изпие едно кафеее, да прочете какво са написали журналистите в пресата за огъня, че да изпие още едно кафееее...., та чак тогава – да се сети, че е част от онзи смел екип, дето гаси пожарите...., па да палне колата – и да се смеси с върволиците от автомобили с бързащи хора за работа..., предстои един рутинен работен ден – без паника и сензации...

... минава 10:15 часа..., вероятно е приключила и оперативката на смелите огнеборци, преди да „отлепят“ към ВитошаТА...., те са нахъсани иииии...... наистина „на пожар“ – загърмяват над София...., смелите огнеборци с единият от хеликоптерите..., не минали още 20-30 минути, те ти го и вторият хеликоптер...., бързат /все пак това е пожар!/..., бързат, за да хвърлят няколко тона вода тук-там..., за да имаме основания да се похвалим и ние – аджеба, колко сме големи юнаци...

Да де – ама то и обяд наближава..., както е казано – работата не е заек, за да избяга: ще си хапнем супичката и после отново на линия – да гасим... /аВе, нещо сметките ми не излизат, че тиА мъже правели 30-тина курса с по 3 тона вода между Панчарево и огнището на пожара..., но може и да греша/....

Постът посвещавам на ТНМ, която чете толкова подробно, но и тя – уж наред, а прескача..., защото – лично аз за задушени спагети не съм чувАлО, но тя си трае..., нищо, че чете /и ОСМИСЛЯ!/ буква по буква...

Такива неща... /все пак аз твърдя, че най-после ще се сетят да ангажират чуждо правителство, което притежава техника за гасене на подобни пожари с локализиране на огнището с химически вещества, които ограничават достъпа на кислород, без уповаване на тото-шанса - да се хвърля тук-там тонове вода из гората, ако горят устойчиво многогодишните насмолени стволове на боровете.../
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Добро утро tnm
        Добро утро приятели

Серго, не съм още на плаж. След обед ще отида. Не ме издавай пред ората, че съм скръндзаф. Вреди ми на имиджа
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• М-да-а-м.
          Па то̀ку мръ̀зелив народ не съм вижда̀л!
          Глей колку са̀ато стана̀?
          Айде Смонафта се е покрил в некоа банка, ма де го ТНТМ-то?

Аде бе Мечо, на плажа нѐма ли фри-нет?
          Сигур нѐма!
          А он е стипца.Стиска си стинките, кат Темида дипломата.

А Зарко сигур че кля̀фне чак по пладне.Са се е нагъзил под некоа шубрака и фотошописва на некоа калинка фустата.
          Шат Марийке на понтрет.

А Манков днеска да си закопчае горното копче на ризата, щот инак предизвиква минувачките.Мустакатите.Особено онея дет се държат за ръка с изгората.Сигур, да се не загубат между моловете.Инак кокалчетата пак че му кърват до седмица.

По-мръзелив ден до са не съм вижда̀л:

http://www.youtube.com/watch?v=1h1oR...eature=related
          Last edited by sergo; 03.07.2012, 13:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Явно много си страдала.....
            Да не се е задействал някакъв страхов синдром по крака и да не смееш да го използваш....
            След толкова месеци, костта трябва да е зараснала и сега трябва да товариш мускулите по малко.....
            Мечо е прав за водата - хем движение , хем лечение.....

пп Съвети се дават лесно на чужд гръб....
            Излезна ми лимфен възел на шията и съм се по.рал от страх...., но съвети раздавам ....
            Хелоу, чиче не се шашкай толкова много ами първо си направи една прочистваща порцедура - диета, малко глад (по ден-два седмично) ... преди това не давай да ти правят нищо, чу ли!

http://www.youtube.com/watch?v=n4B7Y...eature=related
            Last edited by artemida_sofyanska; 03.07.2012, 10:09.
            There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              marandi, вземи си най-накрая една прахосмукачка, пич има ги и на промоция по веригите! Че да спестиш малко усилия
              Не обичам автоматични скорости, машина никога няма да бие чиляк, затова по-добре с метлата и на ръчни "предавки". Русата метла се вади, когато и техниката стане безсилна

http://www.youtube.com/watch?v=bu0WXqPX9AM

Чиърс-а си го знаеш,

че ме нерви един новозеландец от предната седмица дет' остана, иначе днес на тоя умрял ден налових всичко от петрол, евро, паунд и ся се смея колко съм прост, че не го затворих на 12% минус тогава, а ся ми вади очите, щот' ми лъщи на 24% надолЕ и ми е 'ноу смешно кат' се получи така. Все си викам петък да не отварям позиции и все се клатя сам

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Русото, стига с теЗ вкусотии посред нощята! Само ходя да проверявам дали имам продуктите в хладилника
                Бря,

то е елементарно за кремвиршите, бря.

Цепиш ги на дължина почти целият на две. Оставяш 2-3 см в единия край, колкото да се държи. Т'ва сцепеното на половина ( на две кремвирша по дължина ) го завърташ наобратно цялото за да образува сърце около т'ва дет' си оставила в края и го защипваш с 1 клечка за зъби да стои в тая форма.

Пържиш в тиганя, в тая форма, хакваш му едно яйце вътре във формата, по избор правиш допълнителна плънка от парчета кашкавал и шунка, които да са под яйцето, демек за основа. Те не се пържат или само за 1 мин. накрая. Русото реже при плънка на тесни, дълги ивици, които да спазват формата на сърцето в чинията после.

Червен пипер, китка магданоз, сол и "Воала" ........ манджа за бедни вкюбени студенти с бюджет 1 лев, но изглеждаща романтично и прекрасно. Кетчуп и т.н. по избор - готова за 10 мин.

П.П. Баси циникът съм станАл - хохохо
                Last edited by marandi; 02.07.2012, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Мдам, винаги се добавя 1 лъжаца мазнина ( зехти, олио ) кат' смесваш соса и спагетите, нищо че и преди това е имало мазнина и при двете.

П.П. Русото е яка "консерва" кат' готви класически рецепти и спазва технологиите кат' опълченците на Шипка, дет' не мръднали 1 педя назад

Колкото и да е странно, предвид топлото време щях му ги правя с кремвирш на кръгчета и да се задуши, ако имах под ръка ( ама нямам ).

Макар, че Русото кога яде храна въобще, кога па да яде месо ( 30 пъти в годината по 3 хапки за дегустация от месо Х ) и ся па и кремвирши да ходя да купувам ....

П.П.П. С оглед манията му по яйцата, тия дни може да му изхакам кремвирши, които се изрязват и огъват, прихващат се с 1 клечка за зъби и стават под формата на сърце и това се люсва върху кашкавалена и яйчена плънка под него.

Т.е. става формата на сърце като контур в чинията, а в средата е плънката от яйце и кашкавал ( може и пласт шунка да се добавя по избор ).

Не ми е гадже старецът, ама ся се сетих, че той сякаш си пада по подобни неща

Чакам да излязат пресните домати, Рила, Идеал и Биволско сърце, че там съм се наточил за едни печени домати на фурна с пълнеж да му спретна ( издълбани и с капачета ), после една доматена супа ( пастирана ) със топчета кайма и магданоз и ..... ще го разбия.

Само да узреят доматите, още 1 седмица и ще има симфония в домати
                  Русото, стига с теЗ вкусотии посред нощята! Само ходя да проверявам дали имам продуктите в хладилника
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Явно много си страдала.....
                    Да не се е задействал някакъв страхов синдром по крака и да не смееш да го използваш....
                    След толкова месеци, костта трябва да е зараснала и сега трябва да товариш мускулите по малко.....
                    Мечо е прав за водата - хем движение , хем лечение.....

пп Съвети се дават лесно на чужд гръб....
                    Излезна ми лимфен възел на шията и съм се по.рал от страх...., но съвети раздавам ....
                    Хммм, ти май пи антибиотици тази зима!? Когато човек стане на 30 ..., 40 ... и прочие + може да получи лимфаденит от тази уубави лекарства.
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Зарко,

в черничкото е проблема. Спагети за по-малко от 30-45 мин. няма как да направиш да са перфектни, намаляват се и котлони да къкрят и т.н да се задушат готино.

Т.е. спагета-та трябва да се усуква кат' змия мазно надолу кат' я хванеш, да е гъвкава, дебела, сочна и крехка. Кат' я допреш до небцето си да можеш да я размажеш с език на еднородна консистенция само с лек натиск на езика. Т'ва още преди да я "сдъфчеш".

Като се опиташ да я "хванеш" с вилица да ти се изплъзва от вилицата и да пада. Това е спагета. Да не е преварена тип юфка и да се къса.

П.П. Тия 6-7 мин. за варене на спагети ще стане като подметка, брато! Мога да се хвана и на бас за 1 бира, ако ми направиш сочни спагети в сос за 7 мин.

Мани тия к'во пишат по рекламите отзаде на пакетите като времетраене. Те са производители, а не готвачи/кулинари.

П.П.П. Иначе си прав - соса е майсторлъка, той ако се докара както трябва - по варенето може и да има леки "забележки" - макар, че Русото кат' прост перфекционист не допуска компромиси и там.

Кат' ще е с компромиси, да го прави някой друг и да не си късам нервите

... ако ти виждаш някакъв проблем в моето приготвяне, то аз такъв изобщо не виждам. Толкова от мен за спагетите.
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        ... аз също чета "с разбиране" /ако не прескоча някои постове/, но никога до сега не са ми се слепнали спагетите, докато ги варя и изцеждам след това... Първо приготвям, разбира се соса, защото той е по-голямата "играчка": да се изчистят и подготвят продуктите, след което да се обработят в зехтина...

Така, при готов сос, за 6-7 минути сварявам спагетите, изцеждам ги /о чудо - да не се приема като иронична забележка - чудо над чудесата... - защо моите не се слепват???/... и смесвам спагетите със соса...

Не мисля, че не ми се получават, а сосчето е перфектно...

Няма да правя опити с други варианти за приготвяне, защото и така вкарвам в соса около 100 - 150 гр. зехтин /не го меря точно, защото наливам и зная ориентировъчното количество в тенджерата/...
                        Зарко,

в черничкото е проблема. Спагети за по-малко от 30-45 мин. няма как да направиш да са перфектни, намаляват се и котлони да къкрят и т.н да се задушат готино.

Т.е. спагета-та трябва да се усуква кат' змия мазно надолу кат' я хванеш, да е гъвкава, дебела, сочна и крехка. Кат' я допреш до небцето си да можеш да я размажеш с език на еднородна консистенция само с лек натиск на езика. Т'ва още преди да я "сдъфчеш".

Като се опиташ да я "хванеш" с вилица да ти се изплъзва от вилицата и да пада. Това е спагета. Да не е преварена тип юфка и да се къса.

П.П. Тия 6-7 мин. за варене на спагети ще стане като подметка, брато! Мога да се хвана и на бас за 1 бира, ако ми направиш сочни спагети в сос за 7 мин.

Мани тия к'во пишат по рекламите отзаде на пакетите като времетраене. Те са производители, а не готвачи/кулинари.

П.П.П. Иначе си прав - соса е майсторлъка, той ако се докара както трябва - по варенето може и да има леки "забележки" - макар, че Русото кат' прост перфекционист не допуска компромиси и там.

Кат' ще е с компромиси, да го прави някой друг и да не си късам нервите
                        Last edited by marandi; 02.07.2012, 22:48.

Коментар

Зарко, въпреки че протестирам срещу дългите ти постове, аз винаги внимателно ги чета и се старая да вникна в написаното. Ако и ти прочетеш внимателно моят пост ще разбереш защо добавям зехтин във водата, която после изхвърлям.
                          ... аз също чета "с разбиране" /ако не прескоча някои постове/, но никога до сега не са ми се слепнали спагетите, докато ги варя и изцеждам след това... Първо приготвям, разбира се соса, защото той е по-голямата "играчка": да се изчистят и подготвят продуктите, след което да се обработят в зехтина...

Така, при готов сос, за 6-7 минути сварявам спагетите, изцеждам ги /о чудо - да не се приема като иронична забележка - чудо над чудесата... - защо моите не се слепват???/... и смесвам спагетите със соса...

Не мисля, че не ми се получават, а сосчето е перфектно...

Няма да правя опити с други варианти за приготвяне, защото и така вкарвам в соса около 100 - 150 гр. зехтин /не го меря точно, защото наливам и зная ориентировъчното количество в тенджерата/...

Коментар

Зарко, въпреки че протестирам срещу дългите ти постове, аз винаги внимателно ги чета и се старая да вникна в написаното. Ако и ти прочетеш внимателно моят пост ще разбереш защо добавям зехтин във водата, която после изхвърлям.
                            Мдам, винаги се добавя 1 лъжаца мазнина ( зехти, олио ) кат' смесваш соса и спагетите, нищо че и преди това е имало мазнина и при двете.

П.П. Русото е яка "консерва" кат' готви класически рецепти и спазва технологиите кат' опълченците на Шипка, дет' не мръднали 1 педя назад

Колкото и да е странно, предвид топлото време щях му ги правя с кремвирш на кръгчета и да се задуши, ако имах под ръка ( ама нямам ).

Макар, че Русото кога яде храна въобще, кога па да яде месо ( 30 пъти в годината по 3 хапки за дегустация от месо Х ) и ся па и кремвирши да ходя да купувам ....

П.П.П. С оглед манията му по яйцата, тия дни може да му изхакам кремвирши, които се изрязват и огъват, прихващат се с 1 клечка за зъби и стават под формата на сърце и това се люсва върху кашкавалена и яйчена плънка под него.

Т.е. става формата на сърце като контур в чинията, а в средата е плънката от яйце и кашкавал ( може и пласт шунка да се добавя по избор ).

Не ми е гадже старецът, ама ся се сетих, че той сякаш си пада по подобни неща

Чакам да излязат пресните домати, Рила, Идеал и Биволско сърце, че там съм се наточил за едни печени домати на фурна с пълнеж да му спретна ( издълбани и с капачета ), после една доматена супа ( пастирана ) със топчета кайма и магданоз и ..... ще го разбия.

Само да узреят доматите, още 1 седмица и ще има симфония в домати
                            Last edited by marandi; 02.07.2012, 22:34.

Коментар

... ако самият сос се приготвя със зехтин, не виждам смисъл от добавяне на още /и още/ зехтин..., но вкусове - разни...
                              Мечо

Коментар

...мисля, че класическата рецепта за спагетите е сваряването им в подсолена вода..., така няма как да загорят. Сосът се приготвя отделно и с него се заливат сварените и отцедени от водата спагети... Как би загоряло това ястие - недоумявам... Вероятно си имаш друг начин за приготвяне.
                                Точно така са направени, отделно сварени спагетите в подсолена вода, с 1-2 лъжици олио. Т.е. соса го почваш с малко мазнина от чесъна за 1-2 мин., после добавяш лука ( 2 глави ), бъркаш кат' хамалин и накрая люсваш изцедените домати ( щот' му ги правих от консерва ), бъркаш, малко сол пак, малко мазнина, намаляваш котлона кат' добавиш доматите да къкрят и късаш босилека и мащерката.

Забележка: Никога не режа с нож босилек и мащерка, само ги късам на ръка.

Отделно доматения сос с подправките - накрая кат' ги смесваш слагаш още малко олио ( 1 лъжица ) и намаляваш котлона и след 15 мин. ги махаш кат' са се задушили.

П.П. Загарят ( т.е. лепне 1 слой на дъното ), защото 5 литра тенджера не мога да стоя да бъркам постоянно, но са перфектни.

Старчокът омахал 3 чинии докато отида до го видя, щот' му викам готови са и да си сипва и той от 2 месеца насам за 2-ри път ме похвали. Вика много хубави, досега не съм ял такива и нищо друго не е вечерял. Викам защо не си сложи сирене, колбас или нещо друго, бря? Вика супер са и ги къпал натюр - хихи

Викам му, синът ти кат' студент как мислиш? Колко спагети е правил през живота си? Щот' са стотици

П.П. Зарко, ела и ги опитай и тогава ме оплювай, ама няма да мога да те изгоня 2 дена докато не изметеш тенджерата - хихи
                                Last edited by marandi; 02.07.2012, 22:06.

Коментар

Working...
                                X