Първоначално изпратено от artemida_sofyanska
Разгледай мнение
Арти, зная, че си дъщеричка - Темидина и сега ни пробваш - кой-колко му е посивяло сивото вещество, май...

... в твоята ситуация, аз бих отишъл не при обикновен изпълнител, а в по-високите нива на мениджмънта... Какво бих казал на тоя шеф /независимо - мъж, или жена/:
"Господине/госпожо,
Компанията, която представлявате - ме подлага на сериозен морален тормоз. Същият тормоз, АЗ ОТДАВАМ - с пълно основание на хаос в отчетността на информационната ви система."
Тук спирам/спираш монолога си, поглеждаш шефа в очите с най-настоятелният си поглед - и задаваш конкретен въпрос: "Господине/госпожо, надявам се, като всяка уважаваща себе си компания, вие поддържате своя информационна система - примерно на Ексел, при влизането в която - за броени секунди можете да направите желаната от вас справка?"
Гледаш го изпитателно и очакваш отговор на конкретен въпрос!
Ако не отговори, а почне да шикалкави - веднага го връщаш към желаният от теб отговор: съществува ли такава "система", която всеки уважаващ себе си работодател, би трябвало да изисква да се актуализира при всеки следващ клиент във времето?
Той едва ли ще признае, че системата им е непълна и хаотично допълвана от учещи се в момента изпълнители. Щом каже, че имат такава система, то ти ще му кажеш да натовари подчинените си да направят необходимата им справка, но ако хаосът им е пълен - нека им нареди да допълнят пропуснатото в системата си, а да не тормозят клиентите си във времето.
Следва другата /бих я нарекъл - по-съществена част от срещата/, а именно - имат ли - освен на магнитен носител инфо за плащания на клиентите си - и в архив, на хартиен носител? И казваш: аз имам дубликат от платежно нареждане от дата...., което - при необходимост ще преставя в съда, но това е мой екземпляр, който аз няма да предоставя по никакъв начин на вашите служители! Това е мое копие, а оригиналът е във вашият архив. Вие сте били длъжни да ми издадете този документ, именно като потвърждение на направеното от мен плащане! Това е вече в миналото. Всяка от страните има свой екземпляр и това е достатъчно за извършване на всяка по-нататъшна справка във времето.
И последно: очаквам, ако вие не поддържате надежден архив, за да направите своята справка, но имате ваши виждания по въпроса, да се обърнете към компетентният съд /в договора го пише/ като добре обмислите вашата искова молба.
Нооо, може да сте сигурни, г-н/г-жо мениджър, че до края на първото заседание по делото, аз самият/ти самата - ще имам контраиск за нанесени морални вреди от служителите на вашата компания, като на делото ще представя и доказателственият си материал и ще докажа пълният хаос в счетоводството на компанията ви, както и в работата на служителите, които би трябвало да поддържат информационната ви система. За да сте сигурен, че нещата ще се развият точно както аз искам - с пълно отричане на коректността на компанията ви, в деня на съдебното заседание ще поканя и двама мои лични приятели - журналисти във водещи медии...
Ето това е, което ми се върти в главата по твоят казус..., но се и замислям, дали ако той веднага реши, че няма да имат искови претенции в съда, не е добре да го накараш да ги застави да направят проверката /ония шушумиги/ - и да му искаш писмен резултат от проверката по твоят конкретен случай, който да съхраниш /като индулгенция за непорочност...

Ако до десетина дни не получиш докИмента, иди отново при шефа, ако ти откаже, кажи, че отиваш при неговият шеф, както и обмисляш да заведеш свой иск за морален тормоз, с поканени доста представители на медиите: това е силен коз!

Айде, лека и действай!

/...долу те съветват да празнувате, без да се събличате..., че то какъв празник ще е тогава?..., нещо като да гледате филма "Монахинята от Монца"...

Коментар