IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
    Просто ме ядосват, то аз да имах задължение да им "се умихна" , че са минали три години, а с тях и давността и да си правят какво искат. Ама нейсе съм коректен платец и само ме нервират...

п.п. ходих до един от офисите, който ми беше удобен днес на обяд и девойката: "аз не оспорвам казаното от вас, но трябва да ми донесете документа си..."
    Епа... да ви питам за кой път шЪ ви нося, Ъ Тоо дИкИмент трЕбе да го позлатя значи, може след пет години пак да ме потърсят

http://www.youtube.com/watch?v=1ezoH...ayer_embedded#!

Арти, зная, че си дъщеричка - Темидина и сега ни пробваш - кой-колко му е посивяло сивото вещество, май...

... в твоята ситуация, аз бих отишъл не при обикновен изпълнител, а в по-високите нива на мениджмънта... Какво бих казал на тоя шеф /независимо - мъж, или жена/:

"Господине/госпожо,
    Компанията, която представлявате - ме подлага на сериозен морален тормоз. Същият тормоз, АЗ ОТДАВАМ - с пълно основание на хаос в отчетността на информационната ви система."

Тук спирам/спираш монолога си, поглеждаш шефа в очите с най-настоятелният си поглед - и задаваш конкретен въпрос: "Господине/госпожо, надявам се, като всяка уважаваща себе си компания, вие поддържате своя информационна система - примерно на Ексел, при влизането в която - за броени секунди можете да направите желаната от вас справка?"

Гледаш го изпитателно и очакваш отговор на конкретен въпрос!

Ако не отговори, а почне да шикалкави - веднага го връщаш към желаният от теб отговор: съществува ли такава "система", която всеки уважаващ себе си работодател, би трябвало да изисква да се актуализира при всеки следващ клиент във времето?

Той едва ли ще признае, че системата им е непълна и хаотично допълвана от учещи се в момента изпълнители. Щом каже, че имат такава система, то ти ще му кажеш да натовари подчинените си да направят необходимата им справка, но ако хаосът им е пълен - нека им нареди да допълнят пропуснатото в системата си, а да не тормозят клиентите си във времето.

Следва другата /бих я нарекъл - по-съществена част от срещата/, а именно - имат ли - освен на магнитен носител инфо за плащания на клиентите си - и в архив, на хартиен носител? И казваш: аз имам дубликат от платежно нареждане от дата...., което - при необходимост ще преставя в съда, но това е мой екземпляр, който аз няма да предоставя по никакъв начин на вашите служители! Това е мое копие, а оригиналът е във вашият архив. Вие сте били длъжни да ми издадете този документ, именно като потвърждение на направеното от мен плащане! Това е вече в миналото. Всяка от страните има свой екземпляр и това е достатъчно за извършване на всяка по-нататъшна справка във времето.

И последно: очаквам, ако вие не поддържате надежден архив, за да направите своята справка, но имате ваши виждания по въпроса, да се обърнете към компетентният съд /в договора го пише/ като добре обмислите вашата искова молба.

Нооо, може да сте сигурни, г-н/г-жо мениджър, че до края на първото заседание по делото, аз самият/ти самата - ще имам контраиск за нанесени морални вреди от служителите на вашата компания, като на делото ще представя и доказателственият си материал и ще докажа пълният хаос в счетоводството на компанията ви, както и в работата на служителите, които би трябвало да поддържат информационната ви система. За да сте сигурен, че нещата ще се развият точно както аз искам - с пълно отричане на коректността на компанията ви, в деня на съдебното заседание ще поканя и двама мои лични приятели - журналисти във водещи медии...

Ето това е, което ми се върти в главата по твоят казус..., но се и замислям, дали ако той веднага реши, че няма да имат искови претенции в съда, не е добре да го накараш да ги застави да направят проверката /ония шушумиги/ - и да му искаш писмен резултат от проверката по твоят конкретен случай, който да съхраниш /като индулгенция за непорочност...... за бъдещи периоди/...Те може и да нямат система, в която да проверяват, може да са унищожили платежните/квитанциите, но поне да излязат от ситуацията - ще ти дадат уверението, че си непорочна...

Ако до десетина дни не получиш докИмента, иди отново при шефа, ако ти откаже, кажи, че отиваш при неговият шеф, както и обмисляш да заведеш свой иск за морален тормоз, с поканени доста представители на медиите: това е силен коз!

Айде, лека и действай!

/...долу те съветват да празнувате, без да се събличате..., че то какъв празник ще е тогава?..., нещо като да гледате филма "Монахинята от Монца".../
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Touch My Soul - Frank Duval (HD) - http://www.youtube.com/watch?v=pouZm1Vr50M имам повод да празнувам взела съм изпита по данъчен процес и то с максимална оценка, как да не му е кеф на човек, след всичките гадории, за които има мисли
      Честито !
      Внимавай с празнуването.....
      Дето се казва - обичайте се, без да се събличате.....

Коментар

• http://www.frognews.bg/news_45977/Pi...st_po_priroda/

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Малийииийи-ииии ...Сигурно поне по 3 любовници издържате и поне на 3 пъти по толкоз сегиз-тогиз да помагате от топли приятелски чувства ....Ама така трябва - текущата ситуация е такава,че Глобалния Крах може и да е утре и дет се вика "Живей кат за последно!" ...Най-добър край е като този на Гай Петроний - на маса заобиколен от куртизанки да умреш от преяждане и препиване удавен от собствените си стомашни сокове .....

Не-е-е......

Феликс Фор е френски президент.

Сърцето му спряло да тупти, докато лубовницата му, очарователната и наследствено богата Маргарет Стейнхейл коленичила пред него, го помпала/pompe - минет/ с всичка сила.

Официалната версия е инфаркт.

Когато лекарят му дошъл и попитал иконома:
          - Le président est-il toujours dans sa connaissance? (Президентът още в съзнание ли е?) - тоѝ отговорил:
          - Не, тя вече си отиде.

(connaissance означава и съзнание и позната, в смисъл - да бъдеш вътре в нея).
          Last edited by sergo; 04.07.2012, 20:01.

Коментар

• Touch My Soul - Frank Duval (HD) - http://www.youtube.com/watch?v=pouZm1Vr50M имам повод да празнувам взела съм изпита по данъчен процес и то с максимална оценка, как да не му е кеф на човек, след всичките гадории, за които има мисли
            There is no right way. Only your own way!

Коментар

Маранди,продължавам списъка с Роналд Белфор Скот (Бон Скот) - тоже пияница ,умрял по съшия начин след 12 уйскита и няколко бири (уйскитата обаче са големи по 50 грама австралийски стандарт ....)
              Ндам, ама той от задавяне след драйфане, щот' заспал по гръб кат' пияна талпа.

Аматьорско е това, друго си е да пукнеш от сърдечно-съдово кат' Гери-то, но и неговото е аматьорщина.

Добрият алкохолик не прецака ли черния дроб - нищо не е направил

П.П. Шегувам се по-горе, при качествен дестилат горното изброено няма как да се случи, включая и мал-шанс от задушаване при повръщане, щот' при читав алкохол не се повръща. Демек кат' решите да ставете профи-пиянки, ще търсите Русото.

Чиърс!
              Last edited by marandi; 04.07.2012, 17:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                ......
                ....Kъф е тоя смешен подпис бре? ....Ето го оригинала :

http://www.youtube.com/watch?v=FMWkM...eature=related

Пускал съм го поне 10 пъти - по-добре си сложи линка и текста на руски,че на БГ е непреведим звучейки тъпо
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Маранди,продължавам списъка с Роналд Белфор Скот (Бон Скот) - тоже пияница ,умрял по съшия начин след 12 уйскита и няколко бири (уйскитата обаче са големи по 50 грама австралийски стандарт ....)
                  А, тука и у нашия край имаше няколко алкохолика, дето по времето на великите ментета се споминаха скоропостижно.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Маранди,продължавам списъка с Роналд Белфор Скот (Бон Скот) - тоже пияница ,умрял по съшия начин след 12 уйскита и няколко бири (уйскитата обаче са големи по 50 грама австралийски стандарт ....)

Коментар

Малийииийи-ииии ...Сигурно поне по 3 любовници издържате и поне на 3 пъти по толкоз сегиз-тогиз да помагате от топли приятелски чувства ....Ама така трябва - текущата ситуация е такава,че Глобалния Крах може и да е утре и дет се вика "Живей кат за последно!" ...Най-добър край е като този на Гай Петроний - на маса заобиколен от куртизанки да умреш от преяждане и препиване удавен от собствените си стомашни сокове .....
                      Кат' Гери Муур тоже не е лошо. Истински ирландец да пукне от къркане на виски

Коментар

Просто ме ядосват, то аз да имах задължение да им "се умихна" , че са минали три години, а с тях и давността и да си правят какво искат. Ама нейсе съм коректен платец и само ме нервират...

п.п. ходих до един от офисите, който ми беше удобен днес на обяд и девойката: "аз не оспорвам казаното от вас, но трябва да ми донесете документа си..."
                        Епа... да ви питам за кой път шЪ ви нося, Ъ Тоо дИкИмент трЕбе да го позлатя значи, може след пет години пак да ме потърсят

http://www.youtube.com/watch?v=1ezoH...ayer_embedded#!
                        Артемид-чева,

ти си още млада мома-ямболийка. Има време - ще се калиш

По принцип и НАП са ми ги правили тия фантасмагории. Пристига ми ме некво "остро" известие, че в срок от 7 дни не платя нек'во задължение от путка си майна + натрупаните лихви от още 2 фитки майни и не знам си ко щяло да стане.

Та, Русото си вдига кротко задника до НАП, преди това целото досие на фирма, която вече съм продал на друг е обърнато, за да им намеря основание номер .... дет' е на "острата" бележка. Т'ва става 5 години след като фирмата вече е с друг собственик.

И отивам в НАП с декларацията и касовите бележки с зелен печат на данъчното от паричния им салон.

И се почна: Гос'ине, станала е грешка. Кат' сме местили "системата" компютрите не са оправили проблема.

Викам: Вече ме викате за 3-ти път? Понеже предния път от клон Х ми казаха, че всичко е оправено с прословутата ви "система", ся пак? Ко прайм?

Ааа .... ууу ... гос'ине сега ще го оправим, ама "системата" ни незнайно защо не била изчистила 68 стинки и сега ви трупат лихви и са станали 5,5 кинта.

Шъ слезете ли гус'ине долу да си копирате тия данъчни декларации + вносните бележки срещу 20 стинки на лист в бутката долЕ?

Викам: Гуспужа, вече ми преля чашата, въртя км бензин, нося си архив ( който няма как да продам фирма без пълна данъчна проверка = тоя филм няма как да стане, щом я прехвърлям без задължения ), загубихте ми 2 дни, за 3-ти път ме викате за едно и също. И накрая я докарахте аз за своя сметка да си снимам и това, което на вас ви трябва и не е моя работа да ви го нося от моя архив. Нали го имате и при вас.

Ай, у лево вече и няма проблем трупайте ми лихви на 5 лв. и колко стинки, дет' не ви ги дължа, щом Окръжен съд е признал решение, че няма задължение и вървете се снимайте нейде, че ксеро-копие да им вадя. Викам кафенце и обяд да изтичам да ви донеса може ли?

П.П. Артемидоу ... къде си тръгнала, бря пиле шарено - хихи

Тръгва се само с нервите, за пари нивгиж, щот скука

Коментар

• Малийииийи-ииии ...Сигурно поне по 3 любовници издържате и поне на 3 пъти по толкоз сегиз-тогиз да помагате от топли приятелски чувства ....Ама така трябва - текущата ситуация е такава,че Глобалния Крах може и да е утре и дет се вика "Живей кат за последно!" ...Най-добър край е като този на Гай Петроний - на маса заобиколен от куртизанки да умреш от преяждане и препиване удавен от собствените си стомашни сокове .....

Коментар

Как сте моля,Трета Възраст? ....Сменяте ли редовно памперсите или го вдигате без трибестан? ...За дамите не питам - там от опит знам,че меракът им расте правопропорционално на годините :

http://www.youtube.com/watch?v=Hnv90...eature=related

Ама само от новия трибестан - с гинкобилоба.
                            Да не забраиш посоката, като дигнеш самоледа ...
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Как сте моля,Трета Възраст? ....Сменяте ли редовно памперсите или го вдигате без трибестан? ...За дамите не питам - там от опит знам,че меракът им расте правопропорционално на годините :

Пробивам памперса, чадо.....

Коментар

• Как сте моля,Трета Възраст? ....Сменяте ли редовно памперсите или го вдигате без трибестан? ...За дамите не питам - там от опит знам,че меракът им расте правопропорционално на годините :

Коментар

Working...
                                X