IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Бойко Борисов

Не е виновен бате Маранди, аз се правя на умен в случая.
    Пошегувах се, но просто не можах да се сдържа като прочетох за междугалактическото ниво.
    Удоволствие е човек да ви чете след тежък ден. Действате много разтоварващо.
    Last edited by tnm; 11.08.2012, 20:04.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      42
      Що бря ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        ..............
        П.П. Русото, един въпрос от междугалактическо ниво: колко е отговорът на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало!?
        Вода! ( с хармонична структура на молекулата ), понеже започваш с думата Живот

Но, може и 69 за начало, ако те интересуват числа.
        Last edited by marandi; 11.08.2012, 19:57.

Коментар

Добро утро, Мечо!
          Добро утро, тайфата!

Привет от полето с тръстиката!
          Работничките на съпруга ми излязоха мнооо проклети - хем крадливи, хем се бият помежду си.

П.П. Русото, един въпрос от междугалактическо ниво: колко е отговорът на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало!?
          42

Коментар

Добро утро, Мечо!
            Добро утро, тайфата!

Работничките на съпруга ми излязоха мнооо проклети - хем крадливи, хем се бият помежду си.

Бойко Борисов

Не е виновен бате Маранди, аз се правя на умен в случая.
            tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
              Добро утро, тайфата!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Бате Маранди,

Нямам предвид само научни теории, а всичко. Да мислиш правилно не означава да създаваш научни теории, а означава да осъзнаваш металогиката и последващата логика която те води до решенията, които вземаш или до познанието което получаваш. Имаш право да приемаш за вярно каквото си искаш. Дори и неща които считаш, че са неверни. Получават се доста интересни игри на ума. Това тренира мозъка много по силно отколкото само извеждане и доказване на верни неща от верни.
                tnm

Коментар

За Сократ казах, че си прав.

Това, че както ти се изразяваш нямаш теория, не е хубаво. Следва, че ти не осъзнаваш как мислиш и как вземаш решения. То не е много трудно да го постигнеш, но е необходимо да осъзнаеш, че ти трябва. Може и да копираш. Ти и сам ще се оправиш. Инженер си, учил си математическа логика. Припомни си. Като начало е достатъчно. Почни да тренираш способностите си как правилно да приемаш неща за верни без доказателство. Установи си ясни критерии бързо да разбираш, кога си се доверил правилно и кога си се доверил грешно.

Знанията които имаш са без значение. Те пак ще си останат същите. Но ще придобиеш познание и себепознание, което е по важно от знанието.
                  Благодарско, вижда се, че си загрижен искрено!

Относно това в черничкото, мислиш ли, че ако почна да ти изреждам стилове на менижмънт, че между т.нар. началник и мениджър има около 12 разлики.

Че има разни, изведени принципи на Айзенхауер, че между лийдършип и мениджмънт има разлика също.

П.П. Нямам теория, защото няма идеални неща. Винаги трябва да балансираш през "сглобка" от решения и стилове на управление.

Някой ден казах, че ако успея да измисля идеалната и най-балансирана за всички система при управление и работа с хора, справедлива, както към дружеството/държавата/хората вътре и крайните клиенти - ще мога да пукна спокойно.

Но нещо ми се "опъва" т'ва упражнение все още. Ти прецени дали имам подготовка и дали е от УНСС-то

Анализирам го вече около 10 години и още не мога да направя траен, устойчив и саморегулиращ се ( самолекуващ се ) модел.

Не е проблем да пукна и без да успея да го измисля. Все някой ден някой ще го измисли

Чиърс!

П.П. Т.е., ако те засипя с теория не знам дали ще имаш поне 2 години да ми отделиш. Още по-смешното е, ако същата теория те засипя какво се получава на практика - тогава със сигурност ще се посмееш доста.

Как е на "хартия", а как е на практика. Затова ми е забавно
                  Last edited by marandi; 11.08.2012, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Ако, чиляк е мъдър - никога не спори, както си се изразил в по-долния пост или не се стига до спор, защото може да се избегне предварително

По принцип, да "създадеш" ново течение в т.нар. наука с няколко нови, модерни думи, които звучат интересно не е проблем. 20-50 термина и си готов. Вече разликата е в мащаба, т.е. регионално, национално, световно, междугалактическо ниво на продукт ли гониш - хихи

Затова казвам, че Сократ е маркетингов продукт, а не личност, която да се боготвори сляпо <- ако правиш разлика между двете неща.

П.П. Нямам теория никаква, но като статистика знам, че на всеки 2 години знанията във всяка една област се удвояват. След още само 2 години се удвояват удвоените. Знам, че завършилите "висше" образование при 5 годишен цикъл това, което им е преподавано - вече е неприложимо, защото е тотално остаряло.

Не знам дали съм прост или ултра-прост

Но знам, че след 10 години - това, което съм писал ще звучи смешно. Или, ако днес пиша тъпо - след 200 години ще изглежда още по-тъпо.

Т.е., че в "спора" си с т.нар. познание, морал и т.н. елементи на Цивилизацията ни, са много хлъзгаво понятие, който аз ще загубя със сигурност във Времето.

Поздрави!

П.П.П. В момента ви подготвям точно тази статия и мерките как ще е най-лесно - после ще имам малко нужда от почивка, че се издухах яко с това темпо на безсъници и "домакиня"
                    За Сократ казах, че си прав.

Това, че както ти се изразяваш нямаш теория, не е хубаво. Следва, че ти не осъзнаваш как мислиш и как вземаш решения. То не е много трудно да го постигнеш, но е необходимо да осъзнаеш, че ти трябва. Може и да копираш. Ти и сам ще се оправиш. Инженер си, учил си математическа логика. Припомни си. Като начало е достатъчно. Почни да тренираш способностите си как правилно да приемаш неща за верни без доказателство. Установи си ясни критерии бързо да разбираш, кога си се доверил правилно и кога си се доверил грешно.

Знанията които имаш са без значение. Те пак ще си останат същите. Но ще придобиеш познание и себепознание, което е по важно от знанието.
                    tnm

Коментар

Не знам за релативизма чак толкова много, но той най малкото не е по лош от каквото и да е друго. Ако релативизма е тъпотия, как тогава Асен и Вал мислят изключително правилно и почти винаги достигат до верни изводи.

Аз давам долу моята схема, която навярно е различна но също ми помага да мисля правилно.

Ако имаш своя и си я осъзнал представи я и ни кажи с какво мислиш, че е по добра или по лоша от нашите !!!
                      Ако, чиляк е мъдър - никога не спори, както си се изразил в по-долния пост или не се стига до спор, защото може да се избегне предварително

По принцип, да "създадеш" ново течение в т.нар. наука с няколко нови, модерни думи, които звучат интересно не е проблем. 20-50 термина и си готов. Вече разликата е в мащаба, т.е. регионално, национално, световно, междугалактическо ниво на продукт ли гониш - хихи

Затова казвам, че Сократ е маркетингов продукт, а не личност, която да се боготвори сляпо <- ако правиш разлика между двете неща.

П.П. Нямам теория никаква, но като статистика знам, че на всеки 2 години знанията във всяка една област се удвояват. След още само 2 години се удвояват удвоените. Знам, че завършилите "висше" образование при 5 годишен цикъл това, което им е преподавано - вече е неприложимо, защото е тотално остаряло.

Не знам дали съм прост или ултра-прост

Но знам, че след 10 години - това, което съм писал ще звучи смешно. Или, ако днес пиша тъпо - след 200 години ще изглежда още по-тъпо.

Т.е., че в "спора" си с т.нар. познание, морал и т.н. елементи на Цивилизацията ни, са много хлъзгаво понятие, който аз ще загубя със сигурност във Времето.

Поздрави!

П.П.П. В момента ви подготвям точно тази статия и мерките как ще е най-лесно - после ще имам малко нужда от почивка, че се издухах яко с това темпо на безсъници и "домакиня"
                      Last edited by marandi; 11.08.2012, 18:46.

Коментар

• Или примерно как във филма кръстникът дон Корлеоне постоянно афишира придържането си към морала и семейните традиции и ценности ???

Ама що филм ??? Ми щото е готин и показва нещата от живота !!!
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                          Ти си много добър син. Сигурен съм че баща ти го оценява. Говорили сме го. Ти ще си прецениш, кога е готов човека да се върне в живота и да стане по самостоятелен, че и ти не си от желязо и много ще ти дойде.....

И аз пак съм почнал много да пия. И пия и хапчета за нерви и си ходя вечно в едно полубудно състояние.... Хич не ми се яде. Свалил съм около 20 килограма. Вярно изглеждам прекрасно, ама вече сенките за ми все едно съм със слънчеви очила. Много ме налегна живота

Ходих да си видя джипа.. Уникален е.. Съвсем леко ударен... За една седмица го ремонтирам и се пускам с него на някой и друг риболов или екскурзия.. Че на аудиту му ебах майката по разни кърове.
                          Природа, хоби + нова "играчка" е добра рецепта, както си го намислил!

Трябва да свърши работа.

Аз нямам никаква енергия, тази година тъкмо почнах да бягам и се наложи да спра. Предполагам, че няма да мога 10-15 набирания и 50 лицеви, па камо ли за серии.

Има разни готини девойки, дет' ми предлагат да си вдигнат задниците от на майната си и да се видим - как да им кажа, че нямам енергия и за онова нещо, щот' то трябва и да се пораздадеш там, не върви да претупаш нещата.

По-рано обожавах секса, сега взех да се чудя как да го избягвам, щот' па к'во толкоз ме харесват мацките и аз не знам.

П.П. Старчокът психически е пушка, също и здравословно - дай му количка и кирка и за 2 дни ще пренесе Китайската стена.

До края на годината съм планирал да го понауча да си готви лека-полека и после ще мисля за себе си. Не може и да си пуска пералня, ама голямо е магаре, все се прави на луд, че не може. Аз съм търпелив

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                            Понякога е забавно, понякога е противно бай Маранди,

особено когато от БТВ прозвучи онзи поучителен глас колко сме глупави, трябва само да слушаме и да пляскаме с ръце.
                            Не знам. Представи си пресконференция с политици. Журналист задава въпрос. Баш политика отговаря като вкарва увод. Нещо от рода на колко умен и колко морален е журналиста и как правилно се е сетил да зададе правилния въпрос. От това не следва ли пряко, че журналистите са длъжни най морално и умно да се сещат да задават правилните въпроси, защото иначе ще се окажат неморални и прости ???
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              живота трябва да се живее така,че да те е срам да го разказваш,но да ти е кеф да си го спомняш

Тъй тъй..... Само тия неприличните спомени остават на края...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Благодаря, че ме подсети.

Според релативизма знанието също е относително понятие, което няма тежест през различните епохи.

Т.е. дали дадено нещо ще се окаже знание или незнание, зависи от тоя, който го решава

Демек, едно и също нещо може преди 100 години да е незнание, а след 100 години да се окаже "знание" и обратно.

Не е ли забавно?
                                Не знам за релативизма чак толкова много, но той най малкото не е по лош от каквото и да е друго. Ако релативизма е тъпотия, как тогава Асен и Вал мислят изключително правилно и почти винаги достигат до верни изводи.

Аз давам долу моята схема, която навярно е различна но също ми помага да мисля правилно.

Ако имаш своя и си я осъзнал представи я и ни кажи с какво мислиш, че е по добра или по лоша от нашите !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X