IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
    Сещам се ама не е на черноморието иде реч за комплекса Исмена - https://www.facebook.com/Ismena.Devin давам ти линк във фейсбук, защото има много снимки и можеш да се ориентираш в интериора и въобще ако ти хареса да се свържеш с някого. Бързо отговарят, по принип
    мерси ще го погледна
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Наборчета , лятото свършва !
      Предложете някое сносно хотелче на приятно място по нашето черноморие за закриване на сезона !
      Ако пък и цената е тънка супер !
      Само да е без Ол инклузив че ми е писнало от тъпкане !
      Сещам се ама не е на черноморието иде реч за комплекса Исмена - https://www.facebook.com/Ismena.Devin давам ти линк във фейсбук, защото има много снимки и можеш да се ориентираш в интериора и въобще ако ти хареса да се свържеш с някого. Бързо отговарят, по принип
      There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Ще си позволя да се пошегувам.
        http://www.youtube.com/watch?v=4TAtRCJIqnk
        В лек шеговит тон пак да попитам, за всички религии ли са валидни заповедите, щото щом са божи трябва да се изпълняват посвсеместно, а друг е въпросът, дали се изпълняват въобще.
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ако трябва да го преведа по западному

даоизъм и дзен будизъм = мъдрост, познание, софизъм (като мъдрост, а не като простотия)

конфуцианство = сократщина, морализъм, опит за дискредитиране на мъдреците и скриване на познанието
          При една пристрастна гледна точка Всъщност повечето хора имат нужда от рамка на действие. Желаят да имат точно структуриран модел на поведение който да следват. За тях дзен би било инкарнация на хаоса, а конфуцианството нещо доста по нормално.

Ако трябва да разгледам двете течения през западни мислители бих казал че дзен е френски екзистенциализъм а конфуцианството нещо от Хегел или Маркс.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Отиваш на Русото на гости, напивате се на Арбанаси ... Сутринта, когато душата се прибере тихо и кротко в тялото ти, ставаш и преминаваш през Хаинбоаз. Като прехвърлиш Стара Планина и си в Южна България
            Русото съблазнява с манджите си-аз го поканих да го осиновя за една седмица,но от философски спорове явно е пропуснал поканата
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              е като си набележиш нещо ,правиш проучване
              един път така се пракарахме-жените искат спа-неспа-от хотела казват ,че имат,а истината друга-басейна е малко по-голям от вана,сауна дето не работи и т.н.
              на мен ми трябва само легло и да има къде да хапна и пийна -глезотии не ми трябват
              Моята идея беще друга....първо тук проучването и отзивите, после търся офертите .....ма ядец.

БГ инвеститора не му е до почивка явно нещо

Коментар

То сайтове колкото искаш ама често се оказва че това дето е описано не е това което намираш .......
                е като си набележиш нещо ,правиш проучване
                един път така се пракарахме-жените искат спа-неспа-от хотела казват ,че имат,а истината друга-басейна е малко по-голям от вана,сауна дето не работи и т.н.
                на мен ми трябва само легло и да има къде да хапна и пийна -глезотии не ми трябват

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  В даоизма и в чан будизма се избягват всякакви ограничения на съзнанието - включително и морални такива. Целта е човек да се освободи от всички задръжки на средата и образованието, включително и от моралните такива, макар и да не го казват експлицитно.

В конфуцианството се набляга на традициите, на ритуалите, на правилата, които всъщност различават човек от животното. Точно обратното на даоизма и чен будизма, за които това е завързване на съзнанието.
                  Ако трябва да го преведа по западному

даоизъм и дзен будизъм = мъдрост, познание, софизъм (като мъдрост, а не като простотия)

конфуцианство = сократщина, морализъм, опит за дискредитиране на мъдреците и скриване на познанието
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    Ако под това имаш предвид дзен будизма, не виждам какво аморално има в него!
                    Осъзнаването на настоящия момент, и че всяко нещо се свежда до едно просто действие, приемане на нещата, и осмислянето им чрез личен опит според мен е полезно и понякога доста необходимо качество. Идеята да се погледне на на пръв поглед алогични неща по различен начин и да се потърсят решения в нестандартни ситуации чрез насърчаване на интуитивното мислене и творчеството, което би довело до внезапно прозрение, също би могла да има добро практическо приложение в ежедневието. Е, вярно че в притчите и коаните понякога присъстват най-различни животни в ситуации в които трябва да се реши тяхната съдба за един на пръв поглед безмислен спор, или пък по някой отрязън пръст или посинена глава, но това според мен не е основното, и дори и да изглежда садистично, нехуманно и аморално, неговата цел е да покаже нещо съвсем различно в духа на идеите на дзен будизма
                    Дзен будизма е всъщност чан будизма преминал от Китай в Япония. Иначе си прав за всичко. Но коаните реално служат точно за срутване на мисловните граници. За разбиване на това което ограничава човек в съзнанието му. Единствения начин интуитивно да се стигне до прозрение е ако човек първо е постигнал пустотата на съзнанието си. Т.е. изчистил си е мисленето от всичко което го вкарва в дадени рамки. Моралът сам по себе си е брутална рамка. И макар в дзен будизма да не предписва изрично аморално поведение, то си влиза в тези коловози на съзнанието от които човек трябва да се отърве. За това и направих разграничаването между хинаяна будизъм и чан будизъм, при хинаяна кармата представлява постъпки които в последствие водят до кофти прераждания, до като човек си научи урока. Което само по себе си е силно моралистична гледна точка много близка до хиндуизма. В дзен, кармата представлява постъпка или мисъл, която влече със бесе други постъпки или мисли, т.е. представлява завръзване на съзнанието, кето пречи на достигането до просветление. При старите форми на будиизма просветлението е нещо едва ли не метафизично, излизане от колелото на самсара, колелото на преражаданията. При дзен просветлението е просто един миг, като нищо не пречи на човек постоянно да го печели и след това да го губи. Така че и моралната награда от традиционния будизъм при дзен изчезва.

Коментар

аз пък да попитам-откъде да мина за Банско от Варна-до петолъчката всеки ден задръствания,не става през Бургас,чух че Ришкия проход в ремонт-то май да отида до София и оттам надолу
                      Отиваш на Русото на гости, напивате се на Арбанаси ... Сутринта, когато душата се прибере тихо и кротко в тялото ти, ставаш и преминаваш през Хаинбоаз. Като прехвърлиш Стара Планина и си в Южна България
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Мечо малко си противоречи, като отрича моралните аргументи в познанието( с което съм съгласна), но приема, че има божествена истина, т.е. "правилен аргумент", който не се оспорва...
                        По-важно е за мен, Пътя на познанието да не прегазва моралните категории.
                        Но има други философи, за които целта се оправдава от средствата

1. Казваш, че си съгласна с мен, когато твърдя, че моралните аргументи в дискусия за познанието пречат на познанието.
                        2. Не приемам, че има божествена истина, освен ако не наричаш така обективната реалност, която наистина приемам,но тя е друго. Приемам, че всеки си има своята истина, която не подлежи на оспорване с рационални аргументи.
                        3. Една истина се оспорва единствено и само в сблъсък с друга истина.
                        4. Точка едно не означава, ама отникъде, че следва да изтребим света в името на познанието. Точка едно означава точно това, което е описано в точка едно. Кога това е добро и има ли в случаи когато това е лошо е задължително да бъде обяснено и аз го обясних именно в отговор на твой пост. Поне да беше казала, че не съм прав и защо. Сега ме караш пак да обяснявам. Ами обяснявам. Движеща сила на познанието е любопитството. Ако примерно родител види, че в момента любопитството на детето е по силно от инстинкта му за самосъхранение, е редно да попречи на познанието, за да остане то живо. Това по моите си морални норми е хубаво. Но аз тъй като владея познанието ясно осъзнавам, че то пречи на познанието. Точка едно не е добра или лоша сама по себе си. Независимо обаче дали точка едно е добра или лоша - тя и в двата случая пречи на познанието. Ако още не си разбрала и ме мислиш за лош човек ти казвам едно към едно, че в такъв или в други случаи в които аз (ударението е на аз) преценя, че е редно, бих попречил на познанието.
                        5. В един друг пост пак в отговор на твоя провокация ти казах, че ние сме моралните, а не моралистите. И го обосновах. Ако ти е интересно пак ще се повторя. Само кажи. Или с други думи нашата философия е най морална. Неморално е това, което прави Дон Корлеоне !!! Ама и това ти го писах. И ти ме провокира, и ти отговорих, забрави ли ???
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

има един сайт "всички оферти" цъкаш на туризъм и все нещо ще излезе
                          То сайтове колкото искаш ама често се оказва че това дето е описано не е това което намираш .......

Коментар

Наборчета , лятото свършва !
                            Предложете някое сносно хотелче на приятно място по нашето черноморие за закриване на сезона !
                            Ако пък и цената е тънка супер !
                            Само да е без Ол инклузив че ми е писнало от тъпкане !
                            има един сайт "всички оферти" цъкаш на туризъм и все нещо ще излезе

Коментар

• аз пък да попитам-откъде да мина за Банско от Варна-до петолъчката всеки ден задръствания,не става през Бургас,чух че Ришкия проход в ремонт-то май да отида до София и оттам надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                                Честит празник на всички именници, и не само!
                                Така и така днес е празник за църквата и християните, имах от отдавна едни въпроси на които търся отговора, който може да помага, та какви са точно десетте божи заповеди, кой ги е написал?
                                Ще си позволя да се пошегувам.
                                http://www.youtube.com/watch?v=4TAtRCJIqnk
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X