Първоначално изпратено от artemida_sofyanska
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНаборчета , лятото свършва !
Предложете някое сносно хотелче на приятно място по нашето черноморие за закриване на сезона !
Ако пък и цената е тънка супер !
Само да е без Ол инклузив че ми е писнало от тъпкане !иде реч за комплекса Исмена - https://www.facebook.com/Ismena.Devin давам ти линк във фейсбук, защото има много снимки и можеш да се ориентираш в интериора и въобще ако ти хареса да се свържеш с някого. Бързо отговарят, по принип
There is no right way. Only your own way!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗнанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАко трябва да го преведа по западному
даоизъм и дзен будизъм = мъдрост, познание, софизъм (като мъдрост, а не като простотия)
конфуцианство = сократщина, морализъм, опит за дискредитиране на мъдреците и скриване на познаниетоВсъщност повечето хора имат нужда от рамка на действие. Желаят да имат точно структуриран модел на поведение който да следват. За тях дзен би било инкарнация на хаоса, а конфуцианството нещо доста по нормално.
Ако трябва да разгледам двете течения през западни мислители бих казал че дзен е френски екзистенциализъм а конфуцианството нещо от Хегел или Маркс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеОтиваш на Русото на гости, напивате се на Арбанаси ... Сутринта, когато душата се прибере тихо и кротко в тялото ти, ставаш и преминаваш през Хаинбоаз. Като прехвърлиш Стара Планина и си в Южна Българияhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениее като си набележиш нещо ,правиш проучване
един път така се пракарахме-жените искат спа-неспа-от хотела казват ,че имат,а истината друга-басейна е малко по-голям от вана,сауна дето не работи и т.н.
на мен ми трябва само легло и да има къде да хапна и пийна -глезотии не ми трябват
БГ инвеститора не му е до почивка явно нещоНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТо сайтове колкото искаш ама често се оказва че това дето е описано не е това което намираш .......
един път така се пракарахме-жените искат спа-неспа-от хотела казват ,че имат,а истината друга-басейна е малко по-голям от вана,сауна дето не работи и т.н.
на мен ми трябва само легло и да има къде да хапна и пийна -глезотии не ми трябватhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ даоизма и в чан будизма се избягват всякакви ограничения на съзнанието - включително и морални такива. Целта е човек да се освободи от всички задръжки на средата и образованието, включително и от моралните такива, макар и да не го казват експлицитно.
В конфуцианството се набляга на традициите, на ритуалите, на правилата, които всъщност различават човек от животното. Точно обратното на даоизма и чен будизма, за които това е завързване на съзнанието.
даоизъм и дзен будизъм = мъдрост, познание, софизъм (като мъдрост, а не като простотия)
конфуцианство = сократщина, морализъм, опит за дискредитиране на мъдреците и скриване на познаниетоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеАко под това имаш предвид дзен будизма, не виждам какво аморално има в него!
Осъзнаването на настоящия момент, и че всяко нещо се свежда до едно просто действие, приемане на нещата, и осмислянето им чрез личен опит според мен е полезно и понякога доста необходимо качество. Идеята да се погледне на на пръв поглед алогични неща по различен начин и да се потърсят решения в нестандартни ситуации чрез насърчаване на интуитивното мислене и творчеството, което би довело до внезапно прозрение, също би могла да има добро практическо приложение в ежедневието. Е, вярно че в притчите и коаните понякога присъстват най-различни животни в ситуации в които трябва да се реши тяхната съдба за един на пръв поглед безмислен спор, или пък по някой отрязън пръст или посинена глава, но това според мен не е основното, и дори и да изглежда садистично, нехуманно и аморално, неговата цел е да покаже нещо съвсем различно в духа на идеите на дзен будизма
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеаз пък да попитам-откъде да мина за Банско от Варна-до петолъчката всеки ден задръствания,не става през Бургас,чух че Ришкия проход в ремонт-то май да отида до София и оттам надолуПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Мечо малко си противоречи, като отрича моралните аргументи в познанието( с което съм съгласна), но приема, че има божествена истина, т.е. "правилен аргумент", който не се оспорва...
По-важно е за мен, Пътя на познанието да не прегазва моралните категории.
Но има други философи, за които целта се оправдава от средствата
1. Казваш, че си съгласна с мен, когато твърдя, че моралните аргументи в дискусия за познанието пречат на познанието.
2. Не приемам, че има божествена истина, освен ако не наричаш така обективната реалност, която наистина приемам,но тя е друго. Приемам, че всеки си има своята истина, която не подлежи на оспорване с рационални аргументи.
3. Една истина се оспорва единствено и само в сблъсък с друга истина.
4. Точка едно не означава, ама отникъде, че следва да изтребим света в името на познанието. Точка едно означава точно това, което е описано в точка едно. Кога това е добро и има ли в случаи когато това е лошо е задължително да бъде обяснено и аз го обясних именно в отговор на твой пост. Поне да беше казала, че не съм прав и защо. Сега ме караш пак да обяснявам. Ами обяснявам. Движеща сила на познанието е любопитството. Ако примерно родител види, че в момента любопитството на детето е по силно от инстинкта му за самосъхранение, е редно да попречи на познанието, за да остане то живо. Това по моите си морални норми е хубаво. Но аз тъй като владея познанието ясно осъзнавам, че то пречи на познанието. Точка едно не е добра или лоша сама по себе си. Независимо обаче дали точка едно е добра или лоша - тя и в двата случая пречи на познанието. Ако още не си разбрала и ме мислиш за лош човек ти казвам едно към едно, че в такъв или в други случаи в които аз (ударението е на аз) преценя, че е редно, бих попречил на познанието.
5. В един друг пост пак в отговор на твоя провокация ти казах, че ние сме моралните, а не моралистите. И го обосновах. Ако ти е интересно пак ще се повторя. Само кажи. Или с други думи нашата философия е най морална. Неморално е това, което прави Дон Корлеоне !!! Ама и това ти го писах. И ти ме провокира, и ти отговорих, забрави ли ???Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеима един сайт "всички оферти" цъкаш на туризъм и все нещо ще излезеНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНаборчета , лятото свършва !
Предложете някое сносно хотелче на приятно място по нашето черноморие за закриване на сезона !
Ако пък и цената е тънка супер !
Само да е без Ол инклузив че ми е писнало от тъпкане !http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЧестит празник на всички именници, и не само!
Така и така днес е празник за църквата и християните, имах от отдавна едни въпроси на които търся отговора, който може да помага, та какви са точно десетте божи заповеди, кой ги е написал?.
http://www.youtube.com/watch?v=4TAtRCJIqnkПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар