IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Марантичка, благодаря много
    черпя с една много лесна рецепта, но добра за сезона и рецепторите
    патладжан на кръгчета(не много тънки) посолен и половин час изчакваш да изтече...горчивата вода )
    запържваш, само да омекне за минута-две
    забъркваш си смес с яйца и сирене+сол,ч.пипер, може и копър(броя зависи колко патладжана ще приготвяш)
    слагаш в тава ред патладжан, отгоре от сместа, пак ред и така поне до 3 реда )
    печеш на 200 градуса, мяткаш по някой поглед и по преценка
    вадиш, сервираш и отваряш студена бира )
    Благодарско, Слънчевичко!

Правих му го и това, даже с 3 различни вида заливки в отделни купички, т.е. заливките отделно и той както иска да си хапва - с доматен сос, с кисело мляко, майонеза и чесън и с къри.

П.П. Много ме ядосва старчокът и вчера му бях набил майните, ама днес го гледам, че омахал всичко и досега се потих на печката да му спретна една мусака.

Готова е, след 10 мин. ръгам заливката отгоре и после я вадя.

Да се таковам в меката овца дет' съм, щот' и той си го проси да повиси малко на пържени яйца 2-3 дена, ама Русото все се разкисва и едно говоря, а па друго правя после - хихихи

Майната му да хрупа там

Дзън!

П.П. Тая година учудващо почти не е купувал патладжан или пиперки, иначе не ме бърка по колко начина да му ги забъркам нещата. Има си бюджет да пазарува и се предполага, че каквото купува - това му се яде и му го правя, ама 'ноу ме ядосва - хихи

Коментар

• Жан Пол Сартр "Битие и нищо". На български език. Някой да знае откъде да я изтегля без пари.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Марантичка, благодаря много
        черпя с една много лесна рецепта, но добра за сезона и рецепторите
        патладжан на кръгчета(не много тънки) посолен и половин час изчакваш да изтече...горчивата вода )
        запържваш, само да омекне за минута-две
        забъркваш си смес с яйца и сирене+сол,ч.пипер, може и копър(броя зависи колко патладжана ще приготвяш)
        слагаш в тава ред патладжан, отгоре от сместа, пак ред и така поне до 3 реда )
        печеш на 200 градуса, мяткаш по някой поглед и по преценка
        вадиш, сервираш и отваряш студена бира )

Коментар

• Баф ма'а пак се подкарах на нЕкво виски с бленда

Вчера старчокът ме провокира да си отворя голямата уста и го отнесе, иначе си мълча кат' пън, ама явно понякога не се усеща.

П.П. Иначе 'ноу се кефя на едни левенти от отсрещното блокче. Те нЕкви квартиранти явно, щот' не съм ги виждал, обаче засадили 1 дръвче ( нЕква азиатска порода ще е, щот' расте много бързо в "дупката" на тротоара пред блокче-то.

И докат' Русото си полива цветята всяка вечер ги засичам няколко пъти, че първо му бяха направили "рамка" на дръвчето да не го стъпче поредния тъпак, дет' паркира на тротоара.

После ходят през 2 дена да го поливат с кофата и завчера ги гледам набиха един кол към 3-4 метра и с една стълба го привързваха за колчето.

И т'ва нЕкви квартиранти - чак ми стана криво, щот' имаме 1 подобна "дупка" на тротоара пред нас и ще видя от Общинката раздават ли дръвчета нещо да се бодне там. Мисля си за клен или кестен, че правят готина сянка.

П.П.П. Бе, оптимист съм - 'орицата действат и наоколо е осеяно с всекакви породи дървета ( поне 30 парчета са по-високи от 10-15 м в радиус 30 метра.

В нашия вход 1 тъпак отряза единя бор пред входа, а другия вече над 12м. и се чудя кога ли ще му набия шамарите, ама после старчокът пак ще ме хока, че с комшиите не трябва да се караме и ще стане мазано - хихи

Ай, за Дзън-будизма

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Поизмислих го тура в северната част ))
            Благодаря ви за идеите
            Значи - Боженци(2 нощи там) и през дните )- Търново, Арбанаси, Етъра,Габрово, Дряново - манастира и пещерата, Трявна...все са наблизо
            После Крушунския водопад, пещерата ...1 ден
            Мадарския конник, от Шумен към Балчик и ботаническата, плаж на Албена и разходка из Варна
            Бургас, Созопол - 3дни и обратно по великата "Тракия" ))
            За 6 дни нали е нормален маршрута, нещо друго по него за опознаване сещате ли се )

Маранди, в кои дни се правят представленията на Царевец

п.п.Тънъмъ, много е хубаво, че пазите традициите, завиждам ти ))
            Не знам, бря Слънчевичко

Тук има некви телефони, пробвай ги:

http://zvukisvetlina.veliko.info/

За заявка на аудио-визуалния спектакъл „Звук и Светлина”
            Тел.: 062 63 69 52, след 14 ч.
            0885 08 08 65, след 14 ч.

Коментар

• Космо, едно браво от мен за курвите; голям си-знаеш как да си ги правиш нещата-няма такъв купон!Пичага си, ама за пътищата не си прав, батка!Криза е, горифото е (с)къпо няма как да не намалее и тлафика.За да става близнес в тая стлана-трябва първо пътищата да оплавим.Ама и теб те лазбирам;ти бърза работа нямаш и гоуем кеф е да караш по разбитите ни плътища и върху теб облегната на волана да се клати някоя магистрална курва!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Добро утро лъвове и лъвици. Космо наистина си прав за сегашното положение и за това,че много влошиха бизнес средата. Не ми се мисли дали го направиха от некомпетентност или по поръчка. Това с колите с климатока и мурвите голем маитап брат пълен си с хубави идеи.
                Голямо шоу беше.. Чак пращахме един до ОМВ да ги зарежда че нямаха достаъчно гориво (в автокъщите седят с по 2-3 литра)..

А бате Бойко с тия магистрали и показни акции вече много дразни... Не може да разкопаш цялата държава и столицата... То движението намляло с 60% (ония ден го казаха) от 2008ма насам ние строим магистрали като че ли от тук ще минава китайският народ... Въобще не са ни нужни.. Ние сегашните пътища не можем да поддържаме... Само ще ги ремонтираме след години.. И то не след много защото строителството е много0 лошо (за Люлин който е минавал знае за какво говоря, за новите лотове на Тракия също).. Е вчера щях да се утрепам в колата след от Дупница на път за София.. Направили са едни серпентини дето ще минава магистарла Струма и един тир срещу мен по тия тесни завойчета се изнесе малко повече и а малко челно да се ударим.... То в тая жега и хората уморени и тия паразитни пътища дето заменят оснаовните са си живо убийство... Е сега какво стана с местенето на агенциите по страната? Отноево само приказки - ни митниците ще премести ни земеделието... Голям лаладжия... Обаче аз като албански реотан на всички избори от как има ГЕРБ за тях гласувам... А за съжаление парадокса при кийто комунистите крадат с гъзовете си но оставят и за народа се оказва верен... Тия се забравиха.. Аз още не мога да преживея престъпната национализация на Общинска банка... Как е възможно с нормативен акт на националната да се превземе властта в една частна институция и на всичко отгоре по закон актовете на БНБ да не могат да се обжалват... Не че съм на Ковачки адвокат (него го знаем), но е принципен въпроса и това е опасен прецедент... Утре ще ти харесат нивата или фирмата (както с Гриша Ганчев например)....Народен съд...Това в една нормална държава, щеше да падне правителството и да стане скандал от мащабите на разните афери по САЩ... Както и да е... В мое лице ГЕРБ загуби един гласоподавател... И за комунягите няма да гласувам и за драгоманския Мангал Костов няма.. Тс другите избори дедо Гого е на таверна в Солун и гледа сеир... Па нека е безотговорно...

Коментар

• Добро утро tnm
                  Добро утро красавици и юнаци

Цъмбурнах се и се поразходих по плажа пак. Хубаво временце.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици. Космо наистина си прав за сегашното положение и за това,че много влошиха бизнес средата. Не ми се мисли дали го направиха от некомпетентност или по поръчка. Това с колите с климатока и мурвите голем маитап брат пълен си с хубави идеи.

Коментар

• А забравих да Ви кажа.. Н авилата на Кокаляне (Панчерево) имасм едно изворче в двора.. И преди години го каптирах и си направих чехма и местен водоизточник, за да не съм зависим от общата мрежа.. И миналата седмица занесох водата за изседване дали става за пиене и отговора е - НЕ. Имало примеси явно от някоя септична яма.. А ние колко вода сме изпили от там - тя една студена, хубава... Това ме навежда на мисълта каква ли вода пием по принцип...

Коментар

• Да ама греда - севън ъпа топъл... Турих няколко кенчета у фризера ама....

Коментар

• Ха наздраве... Ебати жегата. Вчера цял ден в Дупница... Голямо пиене. Обаче аеднахме на една кръчма от най долнопробен тип - една караванка, бира, цаца, салатки.. Температрурата беше 38 градуса... По едно време на целия хал си викахме и курви.... Ама му измислихме цаката как да не умрем от инфаркт докато плющим в тая жега.. Запалихме в края на една от автокъщите, под едно дърво, една Зафира и един джип Тойота от тия дето се продават и двата автомобила с климатроници и въртре таков секс си спрветнахме че идея нямате.. А момичетата умрягха от кеф. Чак одстанаха с нас и не искат да си ходят.. Ама и на тях не им завиждам в тоя пек по тия шосета... И като видяха хлад, и без надс почнаха оргазми да правят... Обаче един колега ме хвърли в размисъл.. Докато водехме поредният спор за политика излезе с много интересна теза... Вика ми: Добре де, ние с теб все гласуваме за десни политически сили, сега за Бойко, а като се замислиш сме били най добре кога комунисти са на власт.. Или излиза че сме склонни да си режем сами клона дето седим на него или още по зле - ние сме политически самоубийци..." Стана ми смешно, ама докато се опитвах да избутам, една вкарала си езика в ухото ми циганка се замислих.. Ми тоя идиот автоджамбазин дупнишки е прав... Всичките ми връзки и контакти на по високи нива са свързани с БСП... А аз упорито винаги гласувам срещу тях. Арестуван съм по барикадите, кога сваляхме Жан Виденов. Дет се вика от как Бойко съзаде ГЕРБ аз го подкрепям и само заради миналото ми не влязох в политиката.. А то мамата ми се е.. Толко зле никога не съм бил.. Да не говорим че лично ми секна такъв бизнес, дето щях за две години, поне половин милион да изкарам, но нашето момче реши да се бърка и в банковият сектор... И каво излиза - Ми аз съм голям балък.... Един наивник на средна възраст.. Хайде наздраве.. Абе тая Ариана, нещо киселини ми прави.. Па може и да е от цацата и картофките днес... Апа набихме днес по едно време едни македонци, ама единия ме удари без да иска и сега как ме боли ченето.. Не мога да си затворя устата добре.. А то си ме боли от едно сбиване в Нерон преди години и много трябва да го маза, че ми е изместена ставата... Ей старост, нерадост... Утре (днес) съм решил да поспя на климатик, че в понеделник купувам един парцел на Тодор Александров.. То вече съм го взел, ама в понеделник трябва да финализираме плащането с банката, че тамн са едни ескроу сметки, дето трябва да представя един куп документи, за да усвоим кредита и дадат на човека парите.... Много не ми се влизаше в тая сделка, че тия имоти са само загуби от известно време насам.. Ама с кредита ще ми излезе на печалба, като се разберем на края на какъв процент да ми дисконтират дълга.. Все се надявам че имот на топ локация, няма на къде още да пада... Ха наздраве.. Дееба и бирата - разхълцах се.... Ще си сипя едно джинче, че имам един стек кенчета севън ъп...

Коментар

• Поизмислих го тура в северната част ))
                            Благодаря ви за идеите
                            Значи - Боженци(2 нощи там) и през дните )- Търново, Арбанаси, Етъра,Габрово, Дряново - манастира и пещерата, Трявна...все са наблизо
                            После Крушунския водопад, пещерата ...1 ден
                            Мадарския конник, от Шумен към Балчик и ботаническата, плаж на Албена и разходка из Варна
                            Бургас, Созопол - 3дни и обратно по великата "Тракия" ))
                            За 6 дни нали е нормален маршрута, нещо друго по него за опознаване сещате ли се )

Маранди, в кои дни се правят представленията на Царевец

п.п.Тънъмъ, много е хубаво, че пазите традициите, завиждам ти ))

Коментар

• http://rt.com/news/neil-armstrong-dies-astronaut-566/

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Добро утро, Мечо!
                                Добро утро, тайфата!

Моите най-близки роднини са се наговорили да ме уморят в тези жеги.
                                Първо братовчед ми реши, че трябва да омъжи дъщеря си в петък след обяд. В края на август, с церемония на открито, а веселата част се проведе на тераса под тенти с красив изглед към горичката. Добре, че след 19 часа слезе свеж и прохладен въздух от Балкана.
                                Сестра ми, и тя да не остане по-назад реши, че в неделя /утре/ ще кръщаваме племенницата. Поне в църквата ще е прохладно. И съм предупредила, че ако почерпката е в кръчма без климатик - мен ме губят като бройка. Но понеже аз съм кръстницата, няма начин желанието ми да не бъде изпълнено.

А на сватбата беше хубаво. Братовчедът се беше постарал да спази традициите - пазарихме се със зетя за булката, после я изведохме от бащината къща под звуците на "Ела се вие, превива", свекървата ги захрани с хляб - първо със сол, после с мед, ритнаха бакъреното менче и то не се захлюпи, не застана на дъно, а се се закрепи на една страна, което според поверието означава, че ще имат близнаци /а такива и в двете семейства - дал Господ/, от сватбената пита момчето отчупи по-голяма парче т.е той ще командва, ама пък при подписването племенница го настъпи ...
                                Имаше една фолклорна формация, която доста време танцува и весели гостите. Те играха на кума и кумата. Наложи се да обясним на кума защо питата е с печена кокошка, а не с петел: " За да снасяш куме, за да снасяш - сега като кум, после и като кръстник"
                                После вкараха и малко стил "модерн" - хвърляха се букети и жартиери, разрязва се сватбена торта
                                Поради това, продължило до по-късно мероприятие, днес цял ден почивам и събирам сили за утре
                                ТНМ-чева,

последно оплакваш ли се или се фукаш ( че Русото не стопля от написаното )

П.П. Ако, съм те поканил за Кръстница и ми се фръцнеш така, ще има "Бай" - веднага да не ти се наруши комфорта

Коментар

Working...
                                X