IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Пфуу ...

дали не си говоря сам вече - хихи
    ------------------------------------------
    Най-мразя петък, че всичко от седмицата трябва да се избута, да не остане за другата седмица. И после понеделник, че всичко от петък се изсипва тогава. Вторник, сряда и четвъртък ги броя за почивни дни

Космо, Серго е готин и даже чатър го направихме - хихи

Мисля и аз да направя твоя номер, демек до магазина за бира и цигарки и 2 дена да се размажа пред ТВ-то. Неделя панахидата, там за 4-5 часа сме готови и т'ва е.

Хладилникът на "бебето" е пълен. Има 1 тенджера боб, сърми една купа, наденички с руска салата и салата от краставици с копър и чесън, бъркани яйца с колбас ( т'ва му е готвеното ).

4-5 кебапчета с лютеница, хляб, козунаци, питки, кексове ( купешки ).
    ----------------------------
    За 2 дена трябва да му стигне на "бебето", че ми писна да готвя всеки ден.

Днес имам едни цветя само да поливам и утре, ако съм на кеф ще почна да ги разсаждам леко по саксиите, че има смесени саксии с мушкато и босилек примерно, а той вече е узрял и готов за бране.

Ако не съм на кеф, ще къркам бири и гледам тъпо в ТВ-то. Епаси кефа нищо да не правя
    -----------------------------
    Чиърс на бебетата сладки!

Това с бирата и мачовете по ме кефи като идея от саднето на цветя... Все пак европейското е веднъж на 4 години.. Нещо съм сбъркал с бирите - купих разни видове дето не съм ги пил да ги пробвам и до сега 5та пия и нито една не ми хареса.. Ще взема да си купя един апарат за бира и да си анливам наливна биричка..

Коментар

• Пфуу ...

дали не си говоря сам вече - хихи
      ------------------------------------------
      Най-мразя петък, че всичко от седмицата трябва да се избута, да не остане за другата седмица. И после понеделник, че всичко от петък се изсипва тогава. Вторник, сряда и четвъртък ги броя за почивни дни

Космо, Серго е готин и даже чатър го направихме - хихи

Мисля и аз да направя твоя номер, демек до магазина за бира и цигарки и 2 дена да се размажа пред ТВ-то. Неделя панахидата, там за 4-5 часа сме готови и т'ва е.

Хладилникът на "бебето" е пълен. Има 1 тенджера боб, сърми една купа, наденички с руска салата и салата от краставици с копър и чесън, бъркани яйца с колбас ( т'ва му е готвеното ).

4-5 кебапчета с лютеница, хляб, козунаци, питки, кексове ( купешки ).
      ----------------------------
      За 2 дена трябва да му стигне на "бебето", че ми писна да готвя всеки ден.

Днес имам едни цветя само да поливам и утре, ако съм на кеф ще почна да ги разсаждам леко по саксиите, че има смесени саксии с мушкато и босилек примерно, а той вече е узрял и готов за бране.

Ако не съм на кеф, ще къркам бири и гледам тъпо в ТВ-то. Епаси кефа нищо да не правя
      -----------------------------
      Чиърс на бебетата сладки!
      Last edited by marandi; 08.06.2012, 18:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
        А да видиш!

Аз след три дни в петричко, почвам да кекам.
        На седмия съм си вече автентичен.
        Като кашкавала на Женския.

Проблема идва след като се върна.
        Два месеца хората ме гледат из подвежди.
        Все едно сопол имам на носа!
        И чат-пат поглеждам към дюкяна, дъл е открехнат.

Ей Серги обичам те.. С такъв кеф те чета..

Аз вече съм на режим Еврпопейско.. Седанал съм в къщи. Чакам двама приятели (единия ще пътува от Пловдив) за да гледаме заедно мачовете.. Извадил съм мезетата и поркам бира (вчера купих 60 бири). Поръчах и три пици. Е това е живота - бира, пица, яки приятели и мезета... Аз съм изградил социализма днес...

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Космо, би трябвало да се отдаде необходимото уважение и на дамите - умни и чаровни, които участват в темата, между които - и на създателката на темата - Съни...

Да им пожелаем да са здрави и щастливи!
          Посипвам си главата с пепел... Нажите мацки са най яките в цялото интернет пространство... Без тях ще минем на казармен режим и като беше забелязал на времето Анон "ще понем да си мерим космите в ушите".. Сънката вярно отдавна не е писала.. Явно е заета... Ама сигурно поне ни чете дивотиите..

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
            Линк към предходната тема:
            http://forum.investor.bg/forum/showt...23#p1339098189

Благодаря Колега... Без да Ви хваля но и ти си от модераторите, които издигнахте форума на инвестора на съвсем друго и изключително висиоко ниво... Аз много оценявам работата Ви, защото определно не Ви е лесно да ни четете всичките душевни терзания...

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                Серго, аз израснах двуезичен.

В семейството ни се стараеха да говорят литературен български (и го правеха успешно), а пък живеехме сред шопи.
                Та знаех два езика - литературен и шопски ии превключвах без никаква инерция или трудност моментално от единия език на другия.

Заради това, може би, от тогава ми е вкусно и доволно да слушам всякакви наши диалекти и, ако мога, да говоря на тях.
                Е, трудно се справям с граовския, ама той изчезва...
                А да видиш!

Аз след три дни в петричко, почвам да кекам.
                На седмия съм си вече автентичен.
                Като кашкавала на Женския.

Проблема идва след като се върна.
                Два месеца хората ме гледат из подвежди.
                Все едно сопол имам на носа!
                И чат-пат поглеждам към дюкяна, дъл е открехнат.

Коментар

То вече и насила хубост може да направят, ама насила акъл да дадеш - още не може.
                  Ще си стоят прости тогава.

Ма той не е ръгнал да дава!
                  Виж, че ни дрънка?

Русоляв,
                  И аз пия бира!
                  Ма ти моеш ли да връннеш Мечо та да ни открехне?
                  От нещо се опиня!
                  Last edited by sergo; 08.06.2012, 15:37.

Коментар

Начи, една междинна сметка, преди да са се появили гурутата.

От клавиатурата:
                    Намерихме начин за писане на най-различни смахнати символи под Линукс.
                    Намерихме (Мечо) как да пишем в Уиндоуз 7 гласни с ударения и разни умлаути .
                    Намерихме и по-стар вариант, Алт-кодове, който още си работи в Уиндоуз и в който, прочее, има символи, които липсват в горните варианти.
                    Но всичкото това е на латинишка подредба.

За кирилица намерихме (kev) онлайн вариант с Джава, с който си слагаш ударение където ти е кев, даже и на оная си работа, не щеш ли
                    Хоп-хоп ...

Добре сте се справили, но кирилицата е ограничена ( в брой шрифтове и чичко Гейтс само за ударено "И" е предвидил нещата при българския ), освен ако не се пише ръчно скрипт, както е даден линк-а с него. Но т'ва не е работа на някой ентусиаст, а на чичо Били да си заработи стинките, дет' изнудва за всяко копие на операционна система да му се плаща.

П.П. Отдавна излязох от сферата и вече искам да съм прост юзер, че така е най-лесно. Иначе натрупах 2 пръста досие със заболявания докато се занимавах тогава и накрая си наритах задника сам и сякаш добре направих.

Най-готиното е, че не съжалявам никога и за нищо

Чиърс, че къркам 1 бира!
                    Last edited by marandi; 08.06.2012, 15:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Нищо няма да им кажа. Да си стоят прости.
                      То вече и насила хубост може да направят, ама насила акъл да дадеш - още не може.
                      Ще си стоят прости тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Бе я си гледай баира!
                        Че го преджопаш два пъти и па че ми кацнеш.
                        Не ли те знам ази?

Кога си замръквал по средата на тепето?
                        Щом съм те гепнал да почнеш, де че ми одиш?
                        Last edited by sergo; 08.06.2012, 15:38.

Коментар

Едно време, като ме мързеше да търся таблицата с кодове, в MS-Word сам си ги правех тия пущиняци, понеже има възможност да намалиш разстоянието между две съседни букви.
                          И не само да го направиш нула, ами и отрицателна стойност да дадеш, то ест да се застъпват.

И ето сега, Мечо, пиша си знаците а и ' и разстоянието между тях стандартно си е 100%.
                          Като бръкна във форматирането, слагам некъде около -300% и ударението застава върху "а".
                          Можеш да им го разкажеш на ония умници с процентите.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Серго, аз израснах двуезичен.

В семейството ни се стараеха да говорят литературен български (и го правеха успешно), а пък живеехме сред шопи.
                            Та знаех два езика - литературен и шопски ии превключвах без никаква инерция или трудност моментално от единия език на другия.

Заради това, може би, от тогава ми е вкусно и доволно да слушам всякакви наши диалекти и, ако мога, да говоря на тях.
                            Е, трудно се справям с граовския, ама той изчезва...
                            Last edited by vmankov; 08.06.2012, 15:17.

Коментар

• Едно време, като ме мързеше да търся таблицата с кодове, в MS-Word сам си ги правех тия пущиняци, понеже има възможност да намалиш разстоянието между две съседни букви.
                              И не само да го направиш нула, ами и отрицателна стойност да дадеш, то ест да се застъпват.

И ето сега, Мечо, пиша си знаците а и ' и разстоянието между тях стандартно си е 100%.
                              Като бръкна във форматирането, слагам некъде около -300% и ударението ' застава върху "а".
                              Можеш да им го разкажеш на ония умници с процентите.
                              Last edited by vmankov; 08.06.2012, 14:46.

Коментар

Като те питáх за Резервато, те тава имáх у пред вид:
                                http://severozapad.org/
                                Не-е,
                                Това за първи път го виждам.Но е интересно.
                                Ще го запазя.
                                Благодаря!

Баща ми беше полковник от строго секретните войски - ЗРВ.
                                На две-три години сменяха местоположението, та да не ги хакнат хамериканците.
                                И цялото ми детство и юношество мина чергарската.
                                А тогава нищо не се случваше.
                                Времето бе спряло.
                                И какво да правиш - слушаш как "хортуват ората".

В казармата пак кръстосвах държавата.Изкарах 16 школи.
                                Дълги години ме взимаха запас и пак обикалях.
                                После като се самообучавах, изчегъртах де що имаше заводи за конци, копчета и тинтири-минтири.
                                И пак слушах хората.

А и до днешна дата ползвам сленга в ежедневието по различни поводи - да иронизирам некои културни хора, когато усетя че тези отсреща са респектирани и трябва с ченгел да им вадиш думите, в разговорите с люде от други региони, когато правя шоу по кръчмите,щом трябва да отблъсна някоя девойка, дето.......
                                Но най-паче за да освежа изразните средства.
                                Пък и ме привлича архаичното.

Та така.

.
                                Last edited by sergo; 08.06.2012, 14:38.

Коментар

Working...
                                X