IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Седа си и си мисла.
    Но не знам какво ше измисла.

Но мисла, че не базбрахте въпроса на Мечо:
    Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Как е възможно такова нещо след като движението е относително. Изостава часовника на кой, спрямо часовника на кого.
    Което е възприето още от времето на Галилей и се приема в тоерията на относителността на Айнщайн, е, че при два обекта (за по-просто - два) не може да се каже, кой предмет се движи, а кой е в относителен покой.
    То ест еснакво правилно ще бъде да се каже, че обект 1 се движи относително обект 2, както и обратното - 2 се пдвижи, а 1 е в относителен покой.

И в този случай чуденката на Мечо е в сила: защо изостава именно единият от часовниците?
    Не, че не е обяснено в теорията, предполагам, но ние требе да се сетиме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Как е възможно такова нещо след като движението е относително. Изостава часовника на кой, спрямо часовника на кого. Когато двамата са отново в покой един спрямо друг, часовника на кой следва да е изостанал. Не би ли трябвало, от съображения за симетрия, часовниците да показват едно и също време.
      Замерването на времето също е относително. Замерва се относителната скорост между две тела и се доказва, че относително времето за двете тела тече с различна скорост.

Опитът е правен с атомни часовници на земята и на 2 или 3 (не съм сигурен за бройката) спътника на околоземна орбита. Спътниците се движат доказуемо с по-голяма скорост спрямо Земята във време-пространството. Часовниците на спътниците са изоставали спрямо тези на Земята.

П.П. И като си представиш, че Айнщайн е "видял" всичко това в ерата на пишещите машини и парните двигатели.... Шапка му свалям!
      Last edited by anon6706; 13.06.2012, 14:34.

Коментар

• Scorpions - Wind Of Change (From "Moment Of Glory") - http://www.youtube.com/watch?v=rMUX_4B-Hr4

за всички
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Забавянето на времето е доказано и експериментално. За масата не е, но щом за времето е вярно, няма как да не е и за масата.
          Как е възможно такова нещо след като движението е относително. Изостава часовника на кой, спрямо часовника на кого. Когато двамата са отново в покой един спрямо друг, часовника на кой следва да е изостанал. Не би ли трябвало, от съображения за симетрия, часовниците да показват едно и също време.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Сега като се замислих.

Айнщайн е допуснал, че няма скорост по голяма от "с". Може да е вярно, а може да не е. Не може да се опровергае, защото не съществува радар, чиито лъчи се движат по бързо.

С помощта на неговата теория задачите се решават по много по сложен начин, отколкото с помощта на допусканията и константите на другите велики учени. Освен това му се е налагало да обяснява парадокси като забавяне на времето и увеличение на масата, които от теориите на другите учени не следват.

Не ми е ясно що той да е най великия, а останалите, които са фактическите откриватели на много неща, да остават в сянка.
            То светлинната скорос не е мерена с радар... Кат че ле ...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Освен това му се е налагало да обяснява парадокси като забавяне на времето и увеличение на масата, които от теориите на другите учени не следват.
              Забавянето на времето е доказано и експериментално. За масата не е, но щом за времето е вярно, няма как да не е и за масата.

П.П. Общо взето, Айнщайн е гений с теориите си и засега е ненадминат. Много му е попречило това, че е отказвал да приеме някои от законите на квантовата физика. За голямо съжаление, иначе можеше да направи доста по-завършена Теория.
              Last edited by anon6706; 13.06.2012, 14:13.

Коментар

• Сега като се замислих.

Айнщайн е допуснал, че няма скорост по голяма от "с". Може да е вярно, а може да не е. Не може да се опровергае, защото не съществува радар, чиито лъчи се движат по бързо.

С помощта на неговата теория задачите се решават по много по сложен начин, отколкото с помощта на допусканията и константите на другите велики учени. Освен това му се е налагало да обяснява парадокси като забавяне на времето и увеличение на масата, които от теориите на другите учени не следват.

Не ми е ясно що той да е най великия, а останалите, които са фактическите откриватели на много неща, да остават в сянка.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Ще ти я разкажа, но в замяна ти ще ми споделиш по колко възелчета има на жълтите и белите въженца.
                  Сложно е за четене и за обяснение. Още повече, че това са тайни кипу, изготвени от самите инки, а не от техните чиновници-индианци, които кипу са известни сега.
                  Поради това те са с няколко нива на сложност над канцеларските записи. Използва се, например, муаровия ефект, и то на няколко наднива.

За да го разбереш в начално ниво, трябва да дойдеш на място, което аз ще укажа, и да се освободиш поне за две седмици.
                  Last edited by vmankov; 13.06.2012, 14:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                    Ше требе да ми разкажеш, понеже знам нашата история само по предаваните в поколенията чували с кипу.
                    Ще ти я разкажа, но в замяна ти ще ми споделиш по колко възелчета има на жълтите и белите въженца.
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

Ставали за издънки от време на време Има Сумак / принцесата, не певицата/ е в резултат на точно такова прегрешение. Спомни си за баладата "Олантай"!
                      Ше требе да ми разкажеш, понеже знам нашата история само по предаваните в поколенията чували с кипу.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Е, не.

Това са местните индианци, а ние, инките, не произхождаме от местното население. Легендата е, че сме дошли от звездите и сме деца на Слънцето и Луната. След смъртта си инките отивали на Слънцето.

Не сме приличали на местните хора.
                        Не сме били много и сме пазили чистотата на гена си, като сме се женели само помежду си. Самите императори не са имали право да вземат друга за съпруга, освен своя сестра, и следващият император и съпругата били от децата на тези двойки. И така е било до края. Аз съм от това потекло.
                        Появили сме се изведнаж и сме направили империята, която е наречена на наше име, докато местните племена са имали други имена, съвременните имена са кечуа и аймару.
                        Ставали за издънки от време на време Има Сумак / принцесата, не певицата/ е в резултат на точно такова прегрешение. Спомни си за баладата "Олантай"!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Ох, като ви слушам, така де чета...умрях от глад вече, пък и от жажда

Schiller - Dream Of You (Chillout) http://www.youtube.com/watch?v=hioFr...eature=related

Отивам да взема цяяяла тава с баклавички, но мисля да ги оставим в хладилник да се изстудят, пробвали ли сте? Чудно е Но няма да е зле преди това някоя салатка нещо мръвка примерно, бяло винце или пък бира. Олях се Гладна кокошка, на която й убиват розовите обущета с джувките хахах и не й се излизаааа
                          There is no right way. Only your own way!

Коментар

Не може да се докаже, че няма бог, щото ако покажеш на вярващия къде го няма, той може винаги да опонира, че бог е бил вече там и се е преместил на друго място.
                            Нещо като с девствеността на сегашните 18 годишни. - била е тук, но вече се е преместила... и ние винаги сме закъснели.

Коментар

Туй ще да е някоя представителна извадка от родата ти:
                              http://www.youtube.com/watch?v=TtkCz...eature=related
                              Е, не.

Това са местните индианци, а ние, инките, не произхождаме от местното население. Легендата е, че сме дошли от звездите и сме деца на Слънцето и Луната. След смъртта си инките отивали на Слънцето.

Не сме приличали на местните хора.
                              Не сме били много и сме пазили чистотата на гена си, като сме се женели само помежду си. Самите императори не са имали право да вземат друга за съпруга, освен своя сестра, и следващият император и съпругата били от децата на тези двойки. И така е било до края. Аз съм от това потекло.
                              Появили сме се изведнаж и сме направили империята, която е наречена на наше име, докато местните племена са имали други имена, съвременните имена са кечуа и аймару.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Как е времето по морето бря? Такъв мор като у Софето ли е? Че ще се замъквам за 2-3 деня натам
                                Много топло. Водата обаче още не е като за 30+
                                tnm

Коментар

Working...
                                X