IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• предлагам диета

http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Перфекционист
      По оригиналната рецепта се ръси, но и твоят начин ще ми хареса.
      Упражнението се прави, защото когато са панирани чушките и патладжана, вкусът на ястието става съвсем друг.

П.П. Цветито загуби, не можах да я гледам.
      Цвета,

'ноу си я харесвам, ама тя е много интелигентна пичка и се съхранява с цел да ошета още 3-5 години на високо ниво.

Тя не е кат' Григор дет' играе толкоз рисково, че на 20 години се почна с контузиите. Цвета заработи 100к от тоя турнир и евала на момичето.

Ама, предвид жребия със схемата, дет' я срещна с Иванович не бях оптимист още като видях къде отиде.

П.П. И двете са 'ноу секси и дет' вика бат' Космо да се чудиш коя да опънеш първо, че да не се обиди другата

Ай, за дзън-будизЪма ....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Шшш .... и за тИбя жълт картон ( налЕ ми прави забелжка да не говоря за манджи )

Ся харесва ми прецизността ти в детайлите и последователността ( не че съм се съмнявал някога в тИбя ).

Т'ва брашно при заливката и после за яхнията го размесвай 1 към 1 със студена вода първо и така го добавяй, а не го ръси.

П.П. Горе единствено не разбрах защо панираш и патладжана, а па после го хакваш в общия кюп за яния. Губи ми се смисъла от подобно "упражнение"?

Ай ся да видиш 'убау ли е ти да пишеш и да си съвсем добронамерено и да искаш да помагаш, а па някой да виси отстрани и да ти мята "стрелички"

И Русото ги умее някои работи - хихи
        Перфекционист
        По оригиналната рецепта се ръси, но и твоят начин ще ми хареса.
        Упражнението се прави, защото когато са панирани чушките и патладжана, вкусът на ястието става съвсем друг.

П.П. Цветито загуби, не можах да я гледам.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

Милом - оранжев картон!
          Мечо - жълт картон!

Чорбаджийска лятна гозба
          Необходими продукти:

Патладжани - 3 броя /горе -долу/
          Червен пипер - 9 - 10 чушки
          Узрели червени домати - на около килограм
          Няколко скилидки чесън
          Лъжица брашно
          Зехтин, сол, захар и други подправки по желание

Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета /около 0,5 см/, поръсват се със сол и се оставят в тавичка под наклон.
          Пристъпваме към чушките - печем и белим и леко панираме чушките /бледо златисто/. В оригиналната рецепта дръжките и семките не се махат
          Като приключим с чушките панираме леко и патладжана.
          После се заемаме с доматите - смиламе ги /люспата се маха/ или ги настъргваме.
          В тенджера слагаме зехтина и в него запържваме скилидките - пак до леко златист цвят. Добавяме доматите и сгъстяваме до състояние, наречено "на олио" тоест няма вода, а само зехтин Добавяме малко захар и сол на вкус. Поръсваме с пълна лъжица брашно, запържваме и доливаме вода, като за яхния. Като заври сместа и започне да се сгъстява слагаме патладжана и пипера. Още около 10 минути и гозбата е готова. Магданоз и разни други - кой, каквото си харесва.
          Ястието се поднася задължително с нарязано сирене, поръсено със зехтин и шарена сол /в отделна чинийка/
          Шшш .... и за тИбя жълт картон ( налЕ ми прави забелжка да не говоря за манджи )

Ся харесва ми прецизността ти в детайлите и последователността ( не че съм се съмнявал някога в тИбя ). Гамата в цветовото съчетание и избора на подправки и оттам ефекта на ухание .

Т'ва брашно при заливката и после за яхнията го размесвай 1 към 1 със студена вода първо и така го добавяй, а не го ръси. И червеният пипер се слага още като кипне зехтина и слагаш скилидките чесън до златисто, тогава го ръгаш него, но е нормално да не си го описала т'ва. План Б да правиш отделна заливка с домати, брашно, мазнина и червения пипер и после да го заливаш.

Зависи за какво количество готвиш и т.н.

П.П. Горе единствено не разбрах защо панираш и патладжана, а па после го хакваш в общия кюп за яхния. Губи ми се смисъла от подобно "упражнение"?

Ай ся да видиш 'убау ли е ти да пишеш и да си съвсем добронамерено и да искаш да помагаш, а па някой да виси отстрани и да ти мята "стрелички"

И Русото ги умее някои работи - хихи
          Last edited by marandi; 03.09.2012, 21:21.

Коментар

И аз. Оставам "вратата отворена", за да може някои хора да си пробутат босилека
            Пиперки и босилек- брррр . Въпрос на вкус ..

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Mного го обичам това лятно ястие, тнм. Аз му слагам магданоз.
              И аз. Оставам "вратата отворена", за да може някои хора да си пробутат босилека
              Мечо

Коментар

• Mного го обичам това лятно ястие, тнм. Аз му слагам магданоз.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Като гарнитурка на печено прасенце
                  Тц, това е постно ястие. Сиренцето е за тежест в стомаха
                  Мечо

Коментар

Ястието се поднася задължително с нарязано сирене, поръсено със зехтин и шарена сол /в отделна чинийка/
                    Като гарнитурка на печено прасенце

Коментар

• Милом - оранжев картон!
                      Мечо - жълт картон!

Чорбаджийска лятна гозба
                      Необходими продукти:

Патладжани - 3 броя /горе -долу/
                      Червен пипер - 9 - 10 чушки
                      Узрели червени домати - на около килограм
                      Няколко скилидки чесън
                      Лъжица брашно
                      Зехтин, сол, захар и други подправки по желание

Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета /около 0,5 см/, поръсват се със сол и се оставят в тавичка под наклон.
                      Пристъпваме към чушките - печем и белим и леко панираме чушките /бледо златисто/. В оригиналната рецепта дръжките и семките не се махат
                      Като приключим с чушките панираме леко и патладжана.
                      После се заемаме с доматите - смиламе ги /люспата се маха/ или ги настъргваме.
                      В тенджера слагаме зехтина и в него запържваме скилидките - пак до леко златист цвят. Добавяме доматите и сгъстяваме до състояние, наречено "на олио" тоест няма вода, а само зехтин Добавяме малко захар и сол на вкус. Поръсваме с пълна лъжица брашно, запържваме и доливаме вода, като за яхния. Като заври сместа и започне да се сгъстява слагаме патладжана и пипера. Още около 10 минути и гозбата е готова. Магданоз и разни други - кой, каквото си харесва.
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                        ДНЕС започнах гроздобера
                        умиа уното е станало/колкото,толкова/
                        количеството по-малко,
                        надявах се на добра захарност
                        но и там не случих
                        та юнак ще пие вино,
                        няма само ахмак да го копа

обаче за обяд хапнах
                        любимо ястие-
                        тиквички /златисто изпържени
                        със сос от чесън,копър и оцет
                        /аз си добавям и кисело мляко
                        /това описание го добавих заради ТНМ
                        ако случайно сина и пак надникне във
                        форума/

1. tnm на тръстиката, да пържи !!!
                        2. Миа на кладата !!!
                        3.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• ДНЕС започнах гроздобера
                          умиа уното е станало/колкото,толкова/
                          количеството по-малко,
                          надявах се на добра захарност
                          но и там не случих
                          та юнак ще пие вино,
                          няма само ахмак да го копа

обаче за обяд хапнах
                          любимо ястие-
                          тиквички /златисто изпържени
                          със сос от чесън,копър и оцет
                          /аз си добавям и кисело мляко
                          /това описание го добавих заради ТНМ
                          ако случайно сина и пак надникне във
                          форума/
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Брех ... губерката се ската нещо нейде

Дано не е почнал да играе пасианс за мъже кат' Русото, че тегава работа:

Пасианс за мъже

1. съберете всички мръсни чорапи в къщи, изперете ги и изсушете
                            2. съберете ги с чистите чорапи
                            3. разбъркайте
                            4. сложете всички чорапи на пода
                            5. изхвърлете всички скъсани
                            6. изхвърлете тези които си нямат чифт
                            7. ако след това не са ви останали чорапи - печелите пасианса!

Ай, чиърс!

Коментар

Добро утро, Мечо!
                              Добро утро, тайфата!

Щото наличният състав е в камерален формат.
                              С вазе съм бре!!! Аз малко ли съм ???

Ще отговарям за идеологическата подготовка и надъхването
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение

Как се работи в България .Петима - шестима работници, едно камионче и едно малко багерче и поне 10 бири и пластмасово шише с ракия. 11 часа е, време за пиене )На туй му се викало работата в екип ,която е силна черта у българина. Но каквото и да правят, обикновенно един двама работят а другите гледат и дават акъл. Един вид работа в екип.Следствие на което marandiтрябва да яхнеш голямата метла ,щот ще седиш май цяла седмица без водаНа туй ми намирисва .Лек ден!!
                                Бе, то Русото не слиза от метлата и па понеделник се вади Русата метла по навик.

Няма как да стане т'ва, въпреки че "картинката" от снимката е точно така и на живо. ония дет' ми се пробва нещо с: "Кажи." кат' босс вече го няма. Преди час и тоя с багера се изнесе, изкопаха 2.5 дължина на 1 м ширина и 2 м дълбочина.

Единият беше влязал за малко в дупката, а другите 5 са с ръце в джобовете, пушат цигари и го гледат.

Инвентара им вече е 1 кофа с вода, 1 ъглошлайф, 1 тръба 100 мм. профил, 1 ръждясала стълба за "дупката" и една помпа с накрайник маркуч ( предполагам като изискване, ако наводнят някое жилище ).

Единият после реже с флекс-а тръбата, а другият му я трие в диска да й прави фаска. После трети влиза в дупката и общо взето Класификаторът за икономически дейности и различни професии е в пълен ход. Демек 1 бачка 3 мин. и 5 го гледат и си лафят. После се "въртят".

И накрая кат' ударим чертата ти идват едни момиченца на около 25-30 години и ти се усмихват и ти викат, ами имате толкова, ама ще ви пишем двойно, щот' имаме 'ноу "загуби" по трасето. И те гледат в патката, щот' един път сънен взех, че и отворих гол, т.е. по слипове.

П.П. Вече пристигна и камиона с чакъл и засипват, до 30 мин. ще е дошъл и валякът и ще е пре-асфалтирано. Водата скоро ще я има до 30 мин.

Нали съм топ-център, бря - кой ще ги трае за повече от половин ден, че не мо'а се сетя?

Ама моли се Русото някога да не им стане мениджър на такива и работа за 30 мин. общо да ми пушат цигарки с ръце в джобовете и да чакат да стане обяд. Вече махат и загражденията.

Та, споко вода ще има и то скоро

Аз май ще се опитам да поспя, че то за мен вече е "вечер" и съм на 10 часа бачкане - избутах всичко засега и мисля да дремна, ако успея и да гледам Цветана около 6ч. Ама, дали ще заспя е друга тема - хихи
                                Last edited by marandi; 03.09.2012, 12:34.

Коментар

Working...
                                X