If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Не'ам вино ( освен някакво червено май, ама къде да ходя по мазетата да го диря кат' бирата ми е под ръка )
Бе, аз със сладолед ще му ги правя, че свършила течната сметана, няма ли да стане много сладко, ако охакам и мед?
П.П. Розмаринът и босилекът не се слагат в марината - явно аз не се изразявам добре. Ще натрия котлетите с няколко листа розмарин, а босилекът се "къса" накрая при сервирането, колкото за украса и лек аромат
Иначе маринатата му ще е сладоледа да изкиснат 2-3 часа, лук, чер пипер, кокос и толкоз. Да, така я правя с черния пипер - първо зърна, а после смлян.
-------------------
Верно, че ти 'ич не беше фенка на босилек и розмарин - хихи
Няма да ти казвам тогава какви чудеса с домати ще му спретвам скоро, че то там винаги се блъска и босилек по дефолт
Чиърс!
Щом ще слагаш сладолед, пчелния продукт е излишен
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Щом е свинска пържолата, може да добавиш към маринатата една лъжичка пчелен мед разтворен в малко червено или розово вино
И мисля, че кокосовите стърготини няма да се вържат много с розмарина и босилека /ама аз тези двете последните подправки ич не ги уважавам/
Ако сложиш вино, няма обаче нужда от бира
Не'ам вино ( освен някакво червено май, ама къде да ходя по мазетата да го диря кат' бирата ми е под ръка )
Бе, аз със сладолед ще му ги правя, че свършила течната сметана, няма ли да стане много сладко, ако охакам и мед?
П.П. Розмаринът и босилекът не се слагат в марината - явно аз не се изразявам добре. Ще натрия котлетите с няколко листа розмарин, а босилекът се "къса" накрая при сервирането, колкото за украса и лек аромат
Иначе маринатата му ще е сладоледа да изкиснат 2-3 часа, лук, чер пипер, кокос и толкоз. Да, така я правя с черния пипер - първо зърна, а после смлян.
-------------------
Верно, че ти 'ич не беше фенка на босилек и розмарин - хихи
Няма да ти казвам тогава какви чудеса с домати ще му спретвам скоро, че то там винаги се блъска и босилек по дефолт
Вчера започна жътвата..Преди малко приключихме.Утре ще изорем.
Батка, като видях, че ожънахте, да те попитам там у вашия край някой да се занимава с лимец, много хубав хляб ставал с него?
ПП. Марандичка, това наистина си разглезил разбойника, това не стига, че му готвиш екзотийка, ама и да мрънка, аз на който ми мрънка за яденето, директно му връчвам черпака.Айде леко готвене и със здраве!
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Малииий, бат Пешо!!! Ама ти не прилагаш добрите европейски практики у земеделието.
Как тъй днес ще ожънеш пък утре ще изореш ...!? Не знаеш ли, че изораните ниви са предпоставка за дефлация / ветрова ерозия/ и демодация /водна ерозия/.
Не, не се прави така!!! След прибиране на ечемика нивата се оставя на стърнище, а чак преди да се засее, се извършват няколко обработки - оран, дискуване, брануване и прочие думички, които завършват на "не"
Така повеляват добрите европейски практики. За да достигнеш до тези висоти в земеделието, ЕС ще ти продаде многофункционални трактори, които на един път ще извършват почти всички манипулации. За скромната сума от няколко десетки хиляди евро.
П.П. Да не те занимавам повече, щото палиш от четвърт и докато разбереш, че се майтапя може да отнеса няколко мили думи
П.П.П. Предпочитам Турция пред Гърция
чек да те питам, че старчокът-разбойник е нагласен засега, ама за довечера мисля да му метна 2 свински котлета, че той канибал
И ся ги размразявам, ама трябва да му мисля и маринатата, че той със зъбите все го болели.
Та, мисля си да му спретна една марината от лук, розмарин, босилек и течна сметана с кокосови стърготини, черно пиперче и накрая ще му ги люсна на оребрен тиган и ще му ги пръсна с бира отгоре да изцвърчат кат' на барбекю.
П.П. Ама, 'ноу ме нерви с тоя негов вкус и да не вземе пак да ми се прави на "интересен", че кат' ми направи забележка си набивам шутовете по кръчмите веднага, за да не си отворя аз устата - хихи
Ко, шъ кайш ( дали ще хареса леко летен вкус за котлетите, че сега много топло и не искам да му правя разни мазно-люти истории кат' горчица, майонеза, чили, кетчуп и т.н. )?
Тропически вариант да го наречем. Ко мислиш?
Щом е свинска пържолата, може да добавиш към маринатата една лъжичка пчелен мед разтворен в малко червено или розово вино
И мисля, че кокосовите стърготини няма да се вържат много с розмарина и босилека /ама аз тези двете последните подправки ич не ги уважавам/
Ако сложиш вино, няма обаче нужда от бира
П.П. В марината сложи черен пипер на зърна, а след като махнеш пържолите от скарата ги поръси със смлян черен пипер. По тази начин аромата му се запазва по силен.
Вчера започна жътвата..Преди малко приключихме.Утре ще изорем.Идва ред на плажа но не съм решил накъде.Дайте предложения.Турция или Гърция?След малко ще легна да се наспя.
Малииий, бат Пешо!!! Ама ти не прилагаш добрите европейски практики у земеделието.
Как тъй днес ще ожънеш пък утре ще изореш ...!? Не знаеш ли, че изораните ниви са предпоставка за дефлация / ветрова ерозия/ и демодация /водна ерозия/.
Не, не се прави така!!! След прибиране на ечемика нивата се оставя на стърнище, а чак преди да се засее, се извършват няколко обработки - оран, дискуване, брануване и прочие думички, които завършват на "не"
Така повеляват добрите европейски практики. За да достигнеш до тези висоти в земеделието, ЕС ще ти продаде многофункционални трактори, които на един път ще извършват почти всички манипулации. За скромната сума от няколко десетки хиляди евро.
П.П. Да не те занимавам повече, щото палиш от четвърт и докато разбереш, че се майтапя може да отнеса няколко "мили думи"
П.П.П. Предпочитам Турция пред Гърция
Кой спомена за работа!? По това време на годината сериозните хора трябва да се отдадат на лентяйство.
Мацко,
чек да те питам, че старчокът-разбойник е нагласен засега, ама за довечера мисля да му метна 2 свински котлета, че той канибал
И ся ги размразявам, ама трябва да му мисля и маринатата, че той със зъбите все го болели.
Та, мисля си да му спретна една марината от лук, розмарин, босилек и течна сметана с кокосови стърготини, черно пиперче и накрая ще му ги люсна на оребрен тиган и ще му ги пръсна с бира отгоре да изцвърчат кат' на барбекю.
П.П. Ама, 'ноу ме нерви с тоя негов вкус и да не вземе пак да ми се прави на "интересен", че кат' ми направи забележка си набивам шутовете по кръчмите веднага, за да не си отворя аз устата - хихи
Ко, шъ кайш ( дали ще хареса леко летен вкус за котлетите, че сега много топло и не искам да му правя разни мазно-люти истории кат' горчица, майонеза, чили, кетчуп и т.н. )?
Вчера започна жътвата..Преди малко приключихме.Утре ще изорем.Идва ред на плажа но не съм решил накъде.Дайте предложения.Турция или Гърция?След малко ще легна да се наспя.
Вчера започна жътвата..Преди малко приключихме.Утре ще изорем.Идва ред на плажа но не съм решил накъде.Дайте предложения.Турция или Гърция?След малко ще легна да се наспя.
Ти пак си по добре. Отлагаш работата за утре, което е хубаво. Аз отлагам плажа за утре, което е лошо. Ще поработя малко. Пък то за беля такова хубаво време. Ама и утре е ден, ако не мине пак котка път.
Мечков,
слушай Русото, защото няма да повтарям - хихи
Кат' ти се ходи на плаж - отиваш. Кат' не ти се ходи - не ходиш.
П.П. "Причини" от типа бачкане, още китайците не могат да смогнат с т'ва понятие -> ( работа ), а са доста 'орица, та ти ли да успееш. Рим не е построен за 2 дена
Тия са направили ебати мафията бат Маранди... Милиони се въртят през трагедията на хората..
Аха,
прав си бат Космо.
Даже понякога бегло съм си мислел на тия 'орица кога им остава свободно време, че и да умиргат.
Баси късметлиите са
П.П. Ай, чиърс - че се подкарах на бири и ще трябва да я мятам отнякъде.
Чудя се как да разкарам старецът-разбойник за 2-3 дни нейде и през това време да охакам някаква аматьорска аеро-поника за поливане на цветята ( демек релето, датчика за време и да се включва само да пуска нужната доза на всяка саксия ), че 50 саксии всеки ден да търча кат' гламав да ги поливам ми иде малко нагоре. Ама сега цветя не се пресаждат, чак на есен да ги таковам.
Иначе да се изфукам досега нито едно цвете не съм уморил, баси цветарката съм станал, ама трябва да местя 1 лимон в по-голяма саксия дръвчето и 1 трилистник, че вече е голям метър и 50 и листата му са по половин квадратен метър - хихи
Коментар