IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    А от мен
    Добра вечер ))
    Времето е хубаво. Оздравявай по бързо. То на плажа не е противопоказно за болни крайници. Солената вода лекува всичко !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• А от мен
      Добра вечер ))

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
        Без да влизам в теориите, както съм чувал, тюрките и древноперсийските племена нямат нищо общо.
        Първите са много по-младо формирование и са диваци и досега; вторите са в зората на човешките цивилизации.

Та според "иранската" хипотеза пътят на древните българи, или прабългари, или протобългари, минава от северните области на сегашен Иран, през Тарим, през сегашна Армения, през сегашна Грузия, през северноазовската низина, Южна Украйна, захваща маджарско, минава през сегашна Бесарабия, през сегашна Югоизточна Румъния, прехвърля се през Дунава - и ето!

По целия този път те са оставили големи неопознати (защо ли?) градове, оставили са думи, навици, приказки, легенди, влезли в културното наследство на тези - тогава - нецивилизовани народи.

Теориите не знам, ще говоря за лични, живи впечатления от хората, населяващи сега тези земи.

От живи хора, били в Тарим и в определени афганистански области, съм чул за поразителни съвпадения в много от основните думи.

Както съм чувал, арменските историци знаят за преминаването на прабългарите; има техни исторически публикации по въпроса.

Има някои много точни съвпадения в живите грузински навици, думи, песни и приказки. Не съм си водил записки, щот не ми е работа, но е така.
        Което мога да покажа като онагледяване на горното, е тази грузинска бебешка приспивна песен.
        Чуй това "нани-на", помисли дали си го чувал при други народи. Спомни си, ако можеш, как мама ти е пяла нани-на.
        http://www.youtube.com/watch?v=SpPttC7uXNE

След земите на Грузия прабългарите навлизат (това са векове, нашите не са били просто номади, далеч не; но по исторически наложили се причини са се придвижвали от място на място с вековете. Никой няма интерес да го докаже, освен българите - но фактите, стените, артефактите у народите са останали) в земи и във време, които са описани от европейските древни историци (прочее, арабските също).
        Там се съобщава за голяма военна сила, влизала в съюзи и даже управлявала военни съюзи на скитските, азовските, южноукраинските, маджарските и даже немски земи.

След това идва България и ... наранената гордост на Византия
        Значи може и теб да са критикували. Византия, панславизма и пантюркизма не са ни много по сърце.
        tnm

Коментар

И язе сам същийо <плач плач плач>

Айде со здраве, па кажи утре едно добрутро, че на това се крепим тука

Па до̀бро.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
            Ей, пак ма фана̀ по без гащи-и-и!

Вѐрно има̀ момѐ - от тия дет сами си идват.
            Ма веднъж на десет години.
            И глупендера с глупендер, го изпусна̀х.
            Шот съм тъп!

Ма това беше капака.
            И язе сам същийо <плач плач плач>

Айде со здраве, па кажи утре едно добрутро, че на това се крепим тука
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Чей са... Мишка или пишка?
              Ей, пак ма фана̀ по без гащи-и-и!

Вѐрно има̀ момѐ - от тия дет сами си идват.
              От Венера.
              Ма веднъж на десет години.
              И глупендера с глупендер, го изпусна̀х.
              Шот съм тъп!

Ма това беше капака.
              Last edited by sergo; 02.07.2012, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                Три пъти почвам да пиша и после не го довършвам, щот се забелязвам, че вместо игла в ръката ми пак шава мишка.
                Чей са... Мишка или пишка?
                Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  Добро утро!

Серго, дай и ти едно добрутро тука, бе?
                  Снобееш нещо, а?
                  Ей, как ма фана̀ по без гащи-и-и!

Ама, де да беше така.Щеше да ми мине.

Зел съм две тояги.На едната съм закачѝл един морков и съм я бучна̀л на колана.
                  А с другата се налагам през рамо.
                  Кат ония от древността.
                  Бѐки се излекувам от мръзела и разни други BG-особености.
                  А това алкохол и разни други благинки – шът, да се не досещам.
                  И финала го мина̀х на тъгъдък.
                  То па един финал.
                  То па една гара.

Ама не би.

Иначе ви чета.По- точно прехвърлям.То и четенето ми е забранено.
                  Три пъти почвам да пиша и после не го довършвам, щот се забелязвам, че вместо игла в ръката ми пак шава мишка.
                  Last edited by sergo; 02.07.2012, 20:16.

Коментар

• Без да влизам в теориите, както съм чувал, тюрките и древноперсийските племена нямат нищо общо.
                    Първите са много по-младо формирование и са диваци и досега; вторите са в зората на човешките цивилизации.

Та според "иранската" хипотеза пътят на древните българи, или прабългари, или протобългари, минава от северните области на сегашен Иран, през Тарим, през сегашна Армения, през сегашна Грузия, през северноазовската низина, Южна Украйна, захваща маджарско, минава през сегашна Бесарабия, през сегашна Югоизточна Румъния, прехвърля се през Дунава - и ето!

По целия този път те са оставили големи неопознати (защо ли?) градове, оставили са думи, навици, приказки, легенди, влезли в културното наследство на тези - тогава - нецивилизовани народи.

Теориите не знам, ще говоря за лични, живи впечатления от хората, населяващи сега тези земи.

От живи хора, били в Тарим и в определени афганистански области, съм чул за поразителни съвпадения в много от основните думи.

Както съм чувал, арменските историци знаят за преминаването на прабългарите; има техни исторически публикации по въпроса.

Има някои много точни съвпадения в живите грузински навици, думи, песни и приказки. Не съм си водил записки, щот не ми е работа, но е така.
                    Което мога да покажа като онагледяване на горното, е тази грузинска бебешка приспивна песен.
                    Чуй това "нани-на", помисли дали си го чувал при други народи. Спомни си, ако можеш, как мама ти е пяла нани-на.
                    http://www.youtube.com/watch?v=SpPttC7uXNE

След земите на Грузия прабългарите навлизат (това са векове, нашите не са били просто номади, далеч не; но по исторически наложили се причини са се придвижвали от място на място с вековете. Никой няма интерес да го докаже, освен българите - но фактите, стените, артефактите у народите са останали) в земи и във време, които са описани от европейските древни историци (прочее, арабските също).
                    Там се съобщава за голяма военна сила, влизала в съюзи и даже управлявала военни съюзи на скитските, азовските, южноукраинските, маджарските и даже немски земи.

След това идва България и ... наранената гордост на Византия
                    Last edited by vmаnkov; 02.07.2012, 20:16.
                    Свободен във виелицата.

Коментар

Сега препрочетох твоя пост.

Вариантите "българи-тюрки" и "българи-ираноарийци" са несъвместими, така че твърдението

не би трябвало да е съвместимо само със себе си. Доколкото знам.
                      Не разбирам. Защо да е несъвместимо.
                      Разбира се, че не е вярно за нас. Нито едното. Нито другото. Нито двете заедно.
                      tnm

Коментар

• Сега препрочетох твоя пост.

Вариантите "българи-тюрки" и "българи-ираноарийци" са несъвместими, така че твърдението
                        ...твърдял, че древните българи били тюрки и иранци дошли от изток.
                        не би трябвало да е съвместимо само със себе си. Доколкото знам.
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Критикуваха теорията на някой си Мостич, който твърдял, че древните българи били тюрки и иранци дошли от изток.
                          Не съм аз.

Не се чувствам здраво стъпил в историята, та затова нито съм изказал ново виждане, нито даже съм заставал на нечия страна.

Прочее, този вариант за нашия (добавка):протоирански произход пръв в Мрежата обяви BALHARA.

На мен този вариант ми допада най-много, имам лични впечатления от древните спомени на народите, през чиито сегашни територии би трябвало да са минали нашите прадеди по тази теория - и те говорят за този вариант.

Един пример: един стар казах, посочвайки един връх на южния хоризонт (това е планината със сегашното име Тян-Шан), каза - това е върхът на българите.
                          Той не знаеше, какво е това "българи" - хора ли, дяволи, духове или камъни; само го е чувал от дедите си и го повтори.
                          Last edited by vmаnkov; 02.07.2012, 19:13.
                          Свободен във виелицата.

Коментар

Тук може би има неяснота.

Дали става въпрос за реалната личност от нашата славна история или става въпрос за мен, взел неговото име като прякор в някои форуми?

Имаше некъф, който във форумите взе името "Мостич", след като аз престанах да съм активен (във форумите).
                            Но Чъргобиля Мостич - моят прякор - все още никой, освен мен, не е използвал, доколкото знам.
                            Критикуваха теорията на някой си Мостич, който твърдял, че древните българи били тюрки и иранци дошли от изток.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Здравей. Днес сутринта, четох едни от моята партия (историческа), нещо критикуват Мостич, дали тебе, или има и други.
                              Тук може би има неяснота.

Дали става въпрос за реалната личност от нашата славна история или става въпрос за мен, взел неговото име като прякор в някои форуми?

Имаше некъф, който във форумите взе името "Мостич", след като аз престанах да съм активен (във форумите).
                              Но Чъргобиля Мостич - моят прякор - все още никой, освен мен, не е използвал, доколкото знам.
                              Last edited by vmаnkov; 02.07.2012, 18:40.
                              Свободен във виелицата.

Коментар

Добро утро, бе, хора!
                                Здравей. Днес сутринта, четох едни от моята партия (историческа), нещо критикуват Мостич, дали тебе, или има и други.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X