Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВиж, даже не съм много сигурна, че вината изцяло принадлежи на жените и обхваналия ни феминизъм. Истината е, че все повече двойки живеят в конкубинат не заради искреното презрение с/у формалността на подписа, а защото Вие мъжете НЕ предлагате брак.
няма да влизам в тая "плоскост" за "вина" и прочие ....
В статията съм създал модел, който е хибрид между испанска, скандинавска, френска и дубайска системи, но пригоден с лимити и числа за нашата народо-психология и възможности на Империята ни.
Представи си колко социални модела съм изследвал, за да стигна до подобно предложение. Едва ли ще си го представиш
Пак казвам - вече е важна бързината за действие, а не справедливостта. Процесите скоро ще станат необратими и затова го пиша сега.
П.П. Не мисли, че пропускам хомо-то при мъжете, което ще нараства в бъдеще. Мога да те "замярам" със статистики къде, как е. И че има държави, където жените видят ли мъж в бар му скачат отгоре, че се и бият за него.
Та, прощавай, че не съм съгласен с теб! Статията ми е изцяло принципна и съм гледал да е максимално балансирана към днешна дата ( ако въобще в природата може да се говори за идеален баланс ...
Ай, Чиърс за Империята!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеЕ.
Е...
Е?
Нали бракът бешоха вашите окови?
Ако искаш брак, предложен от мъжа - начи требе да се подчиниш?
Или, ако е обратното - мъжът да се подчини - също?
Абе вие, сегашните жени, въобще знаете ли, какво искате?
Ако ще сте мъже - бъдете мъже.
Ако ли не - пък дали не ще да сте жени?
Прочее, изясни ми твоите семейни щения, моля.
Аз съм ЗА брачната институция.
Манков, не отричм постнатото от теб, но, за да ги постигнат тези неща мъжете, някой пък им е осигурил емоционален и всякакъв там комфорт.Last edited by val/she; 17.07.2012, 22:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВиж, даже не съм много сигурна, че вината изцяло принадлежи на жените и обхваналия ни феминизъм. Истината е, че все повече двойки живеят в конкубинат не заради искреното презрение с/у формалността на подписа, а защото Вие мъжете НЕ предлагате брак.
Е...
Е?
Нали бракът бешоха вашите окови?
Ако искаш брак, предложен от мъжа - начи требе да се подчиниш?
Или, ако е обратното - мъжът да се подчини - също?
Абе вие, сегашните жени, въобще знаете ли, какво искате?
Ако ще сте мъже - бъдете мъже.
Ако ли не - пък дали не ще да сте жени?
Прочее, изясни ми твоите семейни щения, моля.
Я да видим как би обсъдила това:
Жената стана сутринта от леглото, направено от мъже, влезе в колата, измислена и сглобена от мъже, от метал, отлят от мъже от руда, добита от мъже, напълни бензин, създаден от нефт, добит от мъже, влезе в сградата, построена от мъже от бетон, отлят от мъже, и от тухли, положени от мъже, отоплявана от котелна, построена от мъже, с гориво, добито от мъже, вдигна се с асансьора, монтиран от мъже, включи светлината от мрежата, прокарана от мъже, захранвана от електростанция, построена от мъже, направи си кафе с водата от водопровода, прокаран от мъже и нагрята с газ, добит от мъже, от кафе, докарано със самолет от мъже и събрано на плантациите, обработвани от мъже, взе си кифличка, направена от пшеница, засята и ожъната от мъже, купена от магазин, построен от мъже, докарана в него от мъже, натисна копчето на компютъра, сглобен и изобретен от мъже, пусна програми, написани от мъже, влезе в Интернет, създаден от мъже и написа с буквите на азбука, създадена от мъже - АЗ СЪМ НЕЗАВИСИМА ЖЕНА.Last edited by vmankov; 17.07.2012, 22:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеМаранди, финансовите стимули не са много подходящи, за да накараш жените да раждат. Въпросът е доста сложен и тук имат значение културата, усещането за щастие- лично, нагласите към това що е успех, икономика, здравеопазване и т.н.
Погледни Америка от 50-те години (щеше ми се да съм се родила значително по-рано и да съм част от средната класа в САЩ през 50-те)! Тогава един мъж е можел да издържа фамилия от 5-6 човека без детски добавки и стимули.
п.п.Иначе съм съгласна с теб, че една от причините за "стерилитет" при двойките е излизане от пика на фертилността. Може новите 30г да са сегашните 40г, но само в някои отношения.
в статията си не претендирам, че е "справедливата" рецепта към днешна дата ( която Държавата спокойно може да си позволи ), но ще бъде най-бързата "рецепта", за да се овладеят процесите, които съм описал.
Ако почакаме още 20 години - цитирам те:
"Въпросът е доста сложен и тук имат значение културата, усещането за щастие- лично, нагласите към това що е успех, икономика, здравеопазване и т.н." ....... <-- може да се окаже, че ще се сбъдне прогнозата ми от една друга статия в 2009 година, която съм давал.
А, именно, че България ще изглежда като лунен пейзаж, населен с примати и много полиция, която да пази управляващите от народната "любов".
Понеже сам си пиша нещата, всичко е авторско и го редактирам поне по 100 пъти преди да го пусна, затова си помня и статиите наизуст ( смигам ).
П.П. Вече ме изкараха и Хитлер в блог-чето - та, спокойно ...
Чиърс!Last edited by marandi; 17.07.2012, 22:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЕ, само "Добро утро" ли!?
Не заслужаваме ли и малко музика по твой вкус?
Karlos Santana. Woodstock 1969.
http://www.youtube.com/watch?v=0Yz33id8XjY
Deep Purple:
http://www.youtube.com/watch?v=rHX41wUyeyk
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБау-бау, добри 'орица!
Последната ми статия:
-------------------------------------------------------------
България 2012-2032 - Невидима заплаха?!
http://marandi.blog.bg/biznes/2012/07/17/.980121
-------------------------------------------------------------
Чиърс-а дан' забрайкам
Погледни Америка от 50-те години (щеше ми се да съм се родила значително по-рано и да съм част от средната класа в САЩ през 50-те)! Тогава един мъж е можел да издържа фамилия от 5-6 човека без детски добавки и стимули.
п.п.Иначе съм съгласна с теб, че една от причините за "стерилитет" при двойките е излизане от пика на фертилността. Може новите 30г да са сегашните 40г, но само в някои отношения.Last edited by val/she; 17.07.2012, 20:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеВал, много пъти съм слушала песента, която пусна вчера, но никога не съм се заслушвала и осмисляла текста.
Страхотен е!
На мен планините ми действат клаустрофобично, но..пак е до навик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСамо тук във Варна прилагателното пред съществителното домат (в мн. число) е в среден род.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
Обикновено правеното домати е по хубаво от купеното. Но розовото домати и купено също е хубаво.
Коментар
Коментар