IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Не бе, кавказка боровинка
    И много рептилии и амфибии

...тия кавказци - как са обсебили наименованието...... или /не мога да повярвам, но хора, търсещи екстремни преживявания - всякакви/, та са садили наред - и в Странджа, а има и в Канада /над двуметрови... /...Национална гордост ще да е - да ходиш по света и да засаждаш Кавказка боровинка...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      В мазата имам много хубави рафтове за буркани със зимнина. От 15 години не съм правил сладки и компоти. И градината ми от праскови изсъхна. От моряк селянин не става
      Има една много хубава мисъл на Екзюпери за начина, по който трябва да предизвикаш интереса на човек.
      "Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море"
      Повечето добруджанци, които познавам, наистина копнеят за земята. Мисля, че това им се предава по рождение.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Лян ще да е галено наименование.
        Бря,

чек да видим дали нещо ще се "хване". Ръгнах 3-те в 1 буркан с вода, а 1-то дет' е бяло на цвят и ми се дублира го хакнах при 1 мушкато с обогатена почва.

Русото и цветя - къде, бре .... - хихи ( макар, че от 50 саксии за 3-4 месеца, откак поех палката не съм уморил нито едно ). Предполагам късмета на начинаещия или най--вече благодарности за мацките, които ми удариха едно рамо дистанционно.

П.П. Нямам представа как да ги развъдя, къпя по интуиция
        Last edited by marandi; 25.07.2012, 21:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          ...това съм го чувАл вече..., пак те е срещнала някоя водна лилия...
          Не бе, кавказка боровинка
          И много рептилии и амфибии
          Мечо

Коментар

Убих те, бе!
            Що развали хубавата манджа с този босилек. Сложи и малко розмарин - да ме довършиш, че да не се мъча
            Розмарин само на риба и пиле, бря - хихи

Ама домат без накъсани ръчно листенца от босилек си е престъпление да няма.

П.П. Нали ти казах, че обичам "смесените" вкусове. Хем сладко-солено-кисело-люти.

Мани, ама как прецаках 1 зелен боб с 2 люти чушки от консерва. Така го олютих, че даже не го близнах и е*бах майката на пейзажа. Старчокът го омаха обаче - 5 кила за 2-3 дена с маратонско темпо - хихи

Много ме е яд кат' прецакам някоя манджа, заради нещо "предозирано" - освинва цялата история.

Коментар

Имам прекрасни спомени от Странджа. Някои път ще ви разказвам.
              Но първо ще разкажеш на мен, като ме заведеш там.

Може и с рафтинг на сухо

--------------------------------
              Приятна вечер, дами и господа!
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                В мазата имам много хубави рафтове за буркани със зимнина. От 15 години не съм правил сладки и компоти. И градината ми от праскови изсъхна. От моряк селянин не става
                Тук подкрепям с две ръце! Всеки трябва да си знае и намери мястото на тая Земя. Не може, както казва твоя "любимец" Бат' Бойко всички да се юрнат да сеят картофи (да ме извинява Бат' Пешо ако се садяха ), а да няма хора които да следват вътрешния си глас и да се занимават с това което им идва отвътре, и за което са разбрали че са призвани! Собствените убеждения и личната отоговорност са две много важни и ключови черти от живота на всеки, и с тях не бива да се правят компромиси!
                Но за да не придавам все пак политически или философски нюанс на хубавата и неангажираща тема, едно поздравче, с нещо което бях позабравил, но днес случайно чух по радиото докато шофирах в 40-градусовите жеги из града

http://www.youtube.com/watch?v=-SiGnAi845o
                Last edited by kev; 25.07.2012, 21:41.

Коментар

• Закумът - чувал съм постоянно - е отровен, но на много балкони съм го виждал... Заедно с това, никога не съм чувал за смъртен случай: хората не са така лекомислени, за да слагат всяко нещо в уста...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

...това съм го чувАл вече..., пак те е срещнала някоя водна лилия...

Коментар

Убих те, бе!
                      Що развали хубавата манджа с този босилек. Сложи и малко розмарин - да ме довършиш, че да не се мъча

ТНМ, вярно, че е на майтап казано, но би имало смисъл - предпочитанията да си ги казваш на гаджето, когато ти приготвя "изненадите" в кухнята......, дано не е по-властна натура, защото тогава ще ядеш - каквото ти сложат в устата...

Коментар

• Лян ще да е галено наименование.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Щеше да е най-странното нещо за вечерта у форума, ако някой друг беше отговорил и то по такъв начин на тоя въпрос
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Ти да не си мислиш, че "рафтингът" е някой да ти постави на един висок рафт бурканите със сладко и тавата с баклава, и ти да се опитваш да ги стигнеш обаче с риска да ги събориш!? Е не е това, мечо!
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Чудих се какъв е този лян.
                              Разбрах- олеандър или закум.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Напиши го в гугъл и ще ти изкара снимки. Като върба с цветове от рози става. Дърво е, но е отровен и трябва да се миеш, ако си го пипал.

ключови думи: Зокум(Лян,Олеандър)

----------------------------------------------------------
                                П.П. Ставам за малко, че тази нощ правих на старчокът печени домати на фурна.

Накратко: 1 чаша вода, 2-3 с.л. олио, 1 ситно нарязан морков, 1 ситно нарязан лук. 5 мин. ги бъркате да се запържат, после добавяте 1 чаша ориз и 2 чаши вода. Щипка сол, мащерка, черен пипер и риган.

Бъркате и след 15-20 мин. е готова "плънката".

През това време грабвате 6-7 домата. Режете ги по височина 1/4 към 3/4, т.е. горната част да остане като "капаче".

Издълбавате ги с една лъжица, да станат кухи като тиква.

Грабвате "сместа" ( ориза с морков, лук и т.н. ) и почвате да ги пълните ( 3/4-тите, дет' са изкопани ).

Плочка сирене и слагате "капачето" отгоре ( 1/4 ).

Накрая правите заливка 1/2 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3-4 с.л. захар. Заливате отгоре подредените и напълнени домати в тавата отгоре с т'ва.

Хакате във фурната и след 12-15 мин. ги вадите.

Късче босилек на всяко после ( да ме прощава ТНМ-чева за босилека ).

И готово - става за няма и 30 мин. всичкото, заедно с почистване на съдовете.
                                ---------------------------------
                                Чиърс, после пак
                                Убих те, бе!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X