IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    Така е, това са само думи! А истинската същност на нещо не може да бъде описана с думи! Тя се усеща и разбира от всеки човек индивидуално, и е невъзможно да се предаде на някой друг, така че да има същия ефект
    Само ако човек гледа на света от солипсистична гледна точка. Ако гледа от обективна гледна точка, няма да му пука какво е неговата лична гледна точка, или по-скоро ще търси гледна точка в която личната му гледна точка да оказва възможно най-малко влияние.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Струва ми се...
      Струва ми се.
      Че "правилно мислене" е тавтология.

Или, по друг начин, мисленето е процес, а не даденост.
      Или, по друг начин, неправилното мислене не е мислене.
      По трети начин - можеш да предложиш духа на мислене, но не е добре да определяш "правилното" мислене.

Как мислиш?
      Всяко мислене е неправилно освен ако по случайност не е правилно.
      Всяко мислене е правилно, до като не се докаже, че е неправилно.
      Всяко неправилно мислене може и да е правилно, но още да не се знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Може би работата с казуси наистина помага за достигане до правилно мислене, защото всички криминалисти и юристи, които познавам, ако имат поне година стаж, имат правилно мислене
        Струва ми се...
        Струва ми се.
        Че "правилно мислене" е тавтология.

Или, по друг начин, мисленето е процес, а не даденост.
        Или, по друг начин, неправилното мислене не е мислене.
        По трети начин - можеш да предложиш духа на мислене, но не е добре да определяш "правилното" мислене.

Как мислиш?
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Така е, това са само думи! А истинската същност на нещо не може да бъде описана с думи! Тя се усеща и разбира от всеки човек индивидуално, и е невъзможно да се предаде на някой друг, така че да има същия ефект
          Защото е казано, че можеш да принудиш народа да следва необходимия път, но не можеш да му обясниш защо.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Сега ...
            Цветето е червено;
            върбата не е зелена;
            пчелния мед не е сладък;
            лопатите не са лопати

Коментар

Има и друго, не по-маловажно свойство - сладък е!
              Сега ...
              Цветето не е червено;
              върбата не е зелена;
              пчелния мед не е сладък;
              лопатите не са лопати
              Last edited by tnm; 09.09.2012, 00:31.
              Мечо

Коментар

Медът е универсален широкоспектърен антибиотик. Багажникът ви се е дезинфекцирал откъм всякакви бактерии
                Баба промиваше раните ми с извлек от жълт кантарион или бял равнец и ги мажеше с пчелен мед. Зарастваха за отрицателно време.
                Мечо

Коментар

Медът е универсален широкоспектърен антибиотик. Багажникът ви се е дезинфекцирал откъм всякакви бактерии
                  Има и друго, не по-маловажно свойство - сладък е!

Коментар

Един път се прибирахме от Добруджа и в багажника бяхме сложили тенекия с акациев мед. Изглежда не е била добре затворена, защото при преминаването през една дупка по хубавите ни магистрали, тенекията падна и меда се разля. Спряхме колата до една чешма. Михме, трихме, събрахме всичките пчели на съседното село.
                    Но багажника така се полира, че блестеше като нов дълго време
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

Много обичам да пия сладък сок. Веднъж ми бяха дали една голяма бутилка сок от плодове. През лятото, в горещините. Сложих я на задната седалка. Като се върнах в къщи я забравих. Колата ми затрябва след 2 дена. Бутилката гръмнала и се разфърчал ферментирал вече сок навсякъде !!!
                      Един път се прибирахме от Добруджа и в багажника бяхме сложили тенекия с акациев мед. Изглежда не е била добре затворена, защото при преминаването през една дупка по хубавите ни магистрали, тенекията падна и меда се разля. Спряхме колата до една чешма. Михме, трихме, събрахме всичките пчели на съседното село.
                      Но багажника така се полира, че блестеше като нов дълго време
                      Мечо

Коментар

• Мечомбиков, ми що нр земеш да изадеш един компот

Коментар

Особено ако не си ти човека, който я почиства
                          Много обичам да пия сладък сок. Веднъж ми бяха дали една голяма бутилка сок от плодове. През лятото, в горещините. Сложих я на задната седалка. Като се върнах в къщи я забравих. Колата ми затрябва след 2 дена. Бутилката гръмнала и се разфърчал ферментирал вече сок навсякъде !!!
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Когато си зле, все така да си !!!!!!

пп Може и със сметана да се мъчиш.....
                            Еех, тъй ще е тя. Старост нерадост. Забравям вече. По наклонената плоскост се пързалям, докато ми тракне главата в сандъка
                            Last edited by mechobikov; 08.09.2012, 23:41.
                            tnm

Коментар

Рискът да се оцапа колата винаги си струва, ако това спестява някакви макар и минимални усилия
                              Особено ако не си ти човека, който я почиства
                              Мечо

Коментар

Една приятелка ми е направила баклава - наредена, само трябва да я залея със захарен сироп. Знае, че ще пътувам и е взела предпазни мерки да не оплескам колата.
                                Казах й другият път да не се притеснява, а да я направи готова за хапване и тогава да ми я дава:
                                Рискът да се оцапа колата винаги си струва, ако това спестява някакви макар и минимални усилия
                                tnm

Коментар

Working...
                                X