Първоначално изпратено от kev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеСтрува ми се...
Струва ми се.
Че "правилно мислене" е тавтология.
Или, по друг начин, мисленето е процес, а не даденост.
Или, по друг начин, неправилното мислене не е мислене.
По трети начин - можеш да предложиш духа на мислене, но не е добре да определяш "правилното" мислене.
Как мислиш?
Всяко мислене е правилно, до като не се докаже, че е неправилно.
Всяко неправилно мислене може и да е правилно, но още да не се знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМоже би работата с казуси наистина помага за достигане до правилно мислене, защото всички криминалисти и юристи, които познавам, ако имат поне година стаж, имат правилно мислене
Струва ми се.
Че "правилно мислене" е тавтология.
Или, по друг начин, мисленето е процес, а не даденост.
Или, по друг начин, неправилното мислене не е мислене.
По трети начин - можеш да предложиш духа на мислене, но не е добре да определяш "правилното" мислене.
Как мислиш?Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеТака е, това са само думи! А истинската същност на нещо не може да бъде описана с думи! Тя се усеща и разбира от всеки човек индивидуално, и е невъзможно да се предаде на някой друг, така че да има същия ефектПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСега ...
Цветето е червено;
върбата не е зелена;
пчелния мед не е сладък;
лопатите не са лопати
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеИма и друго, не по-маловажно свойство - сладък е!
Цветето не е червено;
върбата не е зелена;
пчелния мед не е сладък;
лопатите не са лопатиLast edited by tnm; 09.09.2012, 00:31.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМедът е универсален широкоспектърен антибиотик. Багажникът ви се е дезинфекцирал откъм всякакви бактерииПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМедът е универсален широкоспектърен антибиотик. Багажникът ви се е дезинфекцирал откъм всякакви бактерии
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЕдин път се прибирахме от Добруджа и в багажника бяхме сложили тенекия с акациев мед. Изглежда не е била добре затворена, защото при преминаването през една дупка по хубавите ни магистрали, тенекията падна и меда се разля. Спряхме колата до една чешма. Михме, трихме, събрахме всичките пчели на съседното село.
Но багажника така се полира, че блестеше като нов дълго времеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМного обичам да пия сладък сок. Веднъж ми бяха дали една голяма бутилка сок от плодове. През лятото, в горещините. Сложих я на задната седалка. Като се върнах в къщи я забравих. Колата ми затрябва след 2 дена. Бутилката гръмнала и се разфърчал ферментирал вече сок навсякъде !!!
Но багажника така се полира, че блестеше като нов дълго времеПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеОсобено ако не си ти човека, който я почистваБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Когато си зле, все така да си !!!!!!
пп Може и със сметана да се мъчиш.....Last edited by mechobikov; 08.09.2012, 23:41.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеРискът да се оцапа колата винаги си струва, ако това спестява някакви макар и минимални усилияПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЕдна приятелка ми е направила баклава - наредена, само трябва да я залея със захарен сироп. Знае, че ще пътувам и е взела предпазни мерки да не оплескам колата.
Казах й другият път да не се притеснява, а да я направи готова за хапване и тогава да ми я дава:Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар