IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    П.П. Обичам да чета "размяната на любезности", която си правите с Дилетант в другата тема
    Значи отсега ще обичаш да четеш "размяната на любезности", която си правиме с Weter в другата тема
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      А "агне по тиловашки"?
      Рецепта:
      Агнето се пълни с пилета, пилетата с кюфтета, а отстрани зайчета за гарнитура.
      Митко това е моята рецепта и алкохол всякакъв че да отива на свинското, винското, на зайците и нещата покрай тях А пиленцата да са домашни и да ми миришат на шунка, нали
      There is no right way. Only your own way!

Коментар

• наивник туй ще да е в балканската вечер със сръбска наденица скара и всичко най-най

сега само ще преглъщам и пълня очи докато хапвам няколко прасковки то се е видяло

Коментар

• А "агне по тиловашки"?
          Рецепта:
          Агнето се пълни с пилета, пилетата с кюфтета, а отстрани зайчета за гарнитура.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Арти, предлагам следния вид вълча салата !!!

Зелена салата, краставици, зелен лук, репички. И отгоре две три много тънко нарязани резенчета пастърма (примерно филе "Елена", ама да може да се чете вестник през тях)
            Друго си е 3 кебапчета и 2 кифтенца за гарнитурка

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Казвам чиърс, не защото пия, а от уважение към бате Маранди за последователната му позиция относно патриотизма !!!
              Разбира се, Мечо!
              Имам приятел - етнограф или етнолог. Не знам кой е точния термин, но основно се занимава с обичаите и културите на различните народи.
              Този мой приятел ми е казвал, че съществува два вида патриотизъм - на центъра и на периферията /най-общо казано/.
              Не си спомням точно какви бяха разликите между двата вида.
              Като пример за национализъм на центъра ми даваше Наполеон. За французите е без значение етническия му произход. За тях той си остава от един най-великите представители на тяхната нация. Повод за гордост и подражание.
              Като пример за национализъм на периферията ми даваше италианците - за тях отделните личности не са от такова голямо значение. Важна е тяхната история, великото им минало, което не се опира само на отделни ярки личности, а на следата която са оставили в човешката цивилизация.

П.П. Обичам да чета "размяната на любезности", която си правите с Дилетант в другата тема
              Last edited by tnm; 08.08.2012, 14:56.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                Гладна съм с тези гастрономически въжделения и бизнес непредложения
                Арти, предлагам следния вид вълча салата !!!

Зелена салата, краставици, зелен лук, репички. И отгоре две три много тънко нарязани резенчета пастърма (примерно филе "Елена", ама да може да се чете вестник през тях)
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Гладна съм с тези гастрономически въжделения и бизнес непредложения

Коментар

• Ами момчета какво да кажа направо сме един страхотен екип. Аз ще правя рекламите на фотошоп-а ще направим прИмоция на откриването, а проциите ще бъдат малки (съответно на по-скъпите неща) за да не остават. Или пък ще се приготвят на момента, което значи че готвачите следва да бъдат много бързи и ловки, а може и част от кухнята ад бъде видима за гостите Хахаха нищо не разбирам от ресторантьорство но пък мога да готвя по две-три неща поне от тези кухни мхм хахах я най-добре плеймен ти щом си наясно с кухнята ще имаш грижата да надзираваш кой какво и защо, аз пък ще подбирам музиката, може за интериора да помислим И все пак ни трябва концепция, че да изглежда нещо класно, така де чалга клубчета има под път и над път

а за посетителите няма да се притесняваме, защото контингента, към който сме се насочили е платежоспособен и по време на криза. Все пак обслужването ще е неповторимо хаха

https://www.youtube.com/watch?v=hhyq...ayer_embedded#!
                    Last edited by artemida_sofyanska; 08.08.2012, 13:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                      Така, така! И кът ти идвам на гости, с петел шъ мъ посрещаш.

Да си бръсна ли косморляците на гърдите или не?
                      Тъй, тъй! А освен петел, баница не щеш ли?

П.П. Ти при мен ли ще идваш или ще ходиш на гей парад!?
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Аз между другото знам кое на какво става да се преработи.Ще помагам
                        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Хубаво е - прасето като се нагрухти в калта – да стане и да каже нещо “умно”…, но откъде ми дойде такава аналогия – и какво точно имам предвид – очевидно не точно уважаемите съфорумци…

Толкова е трудно да се обясни пост, в който няма пиянски оргии и безразборен секс, че се чудя как да почна…

Засрамих се от себе си! Засрамих се, че съм излязъл от страната, а не си лежа на плажа, не сумтя и не протягам първо лява ръка, за да се изпека под мишницата…, а после дясната…, а после – цоп – да се цъмбурна У морето…, ми – да си призная – много съм беден за толкова скъпи удоволствия, които предлагаме в тая страна…

И да се разберем: кой е забранил критиката? Нали казахме, че имаме свобода на словото! Съни ни каза, че това е едно от най-великите достижения на нашенската демокрация...Това обаче - не е свобода, при която някой направлява думите ми. Всеки трябва да вижда пошлото и грозното, но очевидно критериите ни са различни…

Ми то си е ясно – почнал съм с голямата България: светилището за мен – Рилската обител…Кой българин подминава такова място – просто да се сети за толкова БЪЛГАРИ ПРЕДИ НАС /колко са сега, които не се бият в гърдите, че са българи, а се доказват като такива?/…, та – малко ли е това нищо и никакво ГОЛЯМО ДЕЛО: няма да пускам тук 300-400 снимки, вкл. На първият географски глобус http://snimki.be//store/1/591344414360.JPG , изработен от йеромонах Неофит Рилски – 1836 г., Рафаиловият кръст – със огромна естетическа, културна, историческа стойност…, майсторлък се е искало от тоя българин, а не само да се пържи на плажа… Колко от нас знаят, че в тоя кръст /няма да пусна снимка тук, защото вие сте го виждали, а – които не са – трябва да го видят на място!/ - та – колко знаят, че в ажурната дърворезба са вплетени 36 сцени със Светото писание и около 600 фигури – уникат на световното дърворезбарско ИЗКУСТВО! Кръстът е изваян от цяло чимширово дърво /без трите странични части/… и поставката от липа…

… вие – като българи - тия неща сте ги виждали, очевидно е…

Но мога да препоръчам на всеки, който излиза навън – да опитва да се “зарежда” с тия факти от нашата история, за да си спомни кой е той, защото сега не сме това, което сме били, колкото и да се блъскаме в гърдите, че сме българи…

И защо обърнахме веднага палачинката: понеже има един дето го плюем – той ще отнесе всичката ни злоба…, дори и когато излизаш от България, трябва да "пазиш" българщината, а именно: падаш под масата от изпитият твърд алкохол или – пазиш някакво /крехко/ равновесие, защото /по български/ - си пияч от класа…, спиш с 5-6 дами “от занаята”…, ееее, ако това е критерият, за да съм българин – МЕРСИ, не съм точно тоя тип!

Да продължа по същество: в критикуваният от някои мой пост правя един голям комплимент на българката /КОЕ ТУК Е ЛОШОТО?..., аааа - разбрах: за някои всичко, казано от мен - е неприемливо......, ама аз пък мисля, че именно хора, които мислят така - не са българи!.../. За умът и физическата красота на българката говоря /разбира се – по женската “интуиция” – мога да споря, не само за българките…, защото понятието “интуиция” масово се бърка със “сексапил” и “изнудване на мъжкото съсловие”/…, с уговорката – че представените тук дами не засягам лично…...сЯ пак някой/някоя ще се изцепи, че ревнувам..., ама дайте да се разберем - защо трябва да сме елементарни? Все пак това не е българска черта!

Значи, човек, който критикува недостатъци в страната си – някои тук вече определят като родоотстъпник! Баси, ограниченото мислене, докато същите се завъртят на дясната си страна на плажа и – сумтейки “разсъждават” за това, че Космо бил родоотстъпник, щом имал имот в Гърция!?! Ееее, аз като нямам имот - не мога ли да стъпвам там? Ама, я да се разберем - КОЙ-КАКВО точно иска? Това, когато ни ограничаваха да излизаме - не бяха ли едни архаизми от близкото минало, а??? Аз на привържениците на една такава идея - им казвам - диктатори...

Та, критиката ми, при което съпоставих реално нещата там и тук - обхващаше: чистота, подреденост, качество на обслужването, нетърпимост към цигански прояви, РАЗЛИЧНО ОТНОШЕНИЕ на хората към себеподобните, когато всички усилия са насочени към главната цел – просперитетът на всеки, а оттам и на нацията като цяло, нищо че навсякъде тръбим, че са в криза…

Аз съм убеден, че не можем да величаем неща, които не притежаваме /генетично ни липсват/ и да се крием зад това, че – щом сме българи – те това сме си ние: ровим в калта на поразия…

Ако щете ми вярвайте, де – всеки българин знае как да изопачи най-добре нечии думи: ееее, това е наистина УНИКАЛНА характеристика на много от българите, която ни прави ненадминати в света…

Поздрави и пожелания за приятен ден: сигурен съм, че дълбоко във вас се крият добри момичета и момчета – но някои са така срамежливи, за да го изразяват публично, та минават в настъпление към скритият враг у мен! Даммм – аз се сражавам с нетрадиционни методи, които предизвикват дребната злобичка и завистливост…

Поздрави и към Арти, благодаря за обективната оценка: дори и един да е, комуто харесват някои неща – заслужава си да работим за тоя човек! Благодаря и на останалите, пък бих се радвал, ако някой ни покаже и други красоти – български и от странство, ние си живеем тук, а моряците – често плават и живеят много повече навън, но не правим аналогия с казаното от Паисий по отношение на професията им… /все пак – по природни красоти в България - НЯМАМЕ АНАЛОГ на тая планета!/…, ТНМ, изобщо нямам представа къде ще са гърците – някога, но те са “под прицел” и дължат милиарди – от години – все пак гостоприемството им е пословично и – ЗА СЪЖАЛЕНИЕ – това са го взаимствали именно от нас…
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Също така миш-маш, едно убаво ястие от българския олинклузив

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Ъ, ще хвърля Хората отдавна не хвърлят. Не си ли намирал краставици в сиренето си по шопски
                              Ще преработва.Това на ол инклузивите постоянно върви.То там можеш да хванеш язва за 10 дни
                              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                                Извинявай,не схванах шегата !..и директно в ресторантското злободневие.Това не е невъзможна идея ,но ще трябва да продаваш скъпо за да избиваш фири.
                                Шопската салата втора употреба е идеална за сирене по шопски. Но не е лошо да се махат краставиците

Коментар

Working...
                                X