Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спад над 100 % - има ли такова животно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнение?!? = 100% - 100% = 0 ...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЛичи си.
Ама не ти е само в това проблема.
След като сам знаеш, че не разбираш, защо не стоиш на тъча и да гледаш мача ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнениеАз цял живот съм на Вие с математиката
Ама не ти е само в това проблема.
След като сам знаеш, че не разбираш, защо не стоиш на тъча и да гледаш мача ?
"Тежко, тежко вино дайте,
пиян дано аз забравя.
Туй що глупци вий не знайте
позор ли е или слава."Last edited by mechobikov; 31.05.2012, 01:03.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеВиж надолу в темата зададох ти въпрос за разликата между робското мислене и мисленето на свободния човек.
Ами физиката, човече? Тя също е точна наука, та препоръчителна ли е гравитацията според теб или задължителна? Разбирам, че не искаш да падаш по гръб, но ако продължаваш така, ще е хубаво да си смениш ника, да минеш материала 1-5 клас и тогава да си отпуснеш отново философската душа в инвеститорския форум... Айде сполай ти, без лоши чувства, но с мнооого смях!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе с моите. Това е аритметиката не си измисляйте друга.
На въпроса. Връщаме се в началото.
1. Във въпроса не е указана базата.
2. Няма дял от математиката (поне аз не съм чувал за такъв), който да ни забранява да вземем произволно число за база.
3. Да вземем за база числото 10.
100 - 13 = 87
87 > 0
Верен отговор
Сумата 100 може да падне със 130 % от сумата 10
Мечо, ти майка, ти баща, ако имаш деца или плануваш да имаш, МОЛЯ ТЕ, НИКОГА НЕ ГИ УЧИ НА МАТЕМАТИКАТА! , Аз цял живот съм на Вие с математиката и ръка за ръка с хуманитарните, но ти направо "къртиш мивки"... Боже!!! Остани си философ и не се излагай!Last edited by jess; 31.05.2012, 00:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеВ математиката няма аксиоми. (са ще ми кажете за геометрията и т.н. - тава не е математика)
Математиката еднакво добре поддържа геометриите с несъвместими аксиоми, че през две точки може да бъде прекарана (а)само една права или че през две точки (б)могат да бъдат прекарани безкрайно множество прави.
Това са Евклидовата и Лобачевски/Риман/още... геометрии.
Даже тези две съседни геометрии не са съгласни една с друга - но на математиката не ин ги пука! Щот тя нема аксиоми и не й трябват. Нейното поле е извън нечии фкусове/аксиоми
Па хептен не ин ги пука за ограничеността на йекономистите и други подобни.
--------------------------
Виц от соцвреме, когато се срещнаха за първи път лидерите на САЩ и СССР:
Никсън на посещение в СССР. Приет добре, усмивки-целуфки - на изпращане на аерогарата Брежнев пита Никсън:
- Много добре си поговорихме и прекарахме, само не ми стана ясно, какво беше това куфарче, което постоянно носехте в ръка?
- Никсън: А-а! Това е минипулт за пускане на трансконтиненталните ядрени ракети, в случай че нещо непредвидено беше станало с мен тук. Само да го отворя и натисна копчето и...
Брежнев връща визитата на Никсън. Всичко наред, негърски джаз, момичета, туй-онуй. Накрая, пред самолета на Брежнев, Никсън пита:
- Сичко ОК, ама какъв е тоя як куфар, дето го мъкнахте през цялото време?
- А-а, вътре е един наш икономист. Само да отворя куфара и...Last edited by vmаnkov; 30.05.2012, 18:47.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеВиж надолу в темата зададох ти въпрос за разликата между робското мислене и мисленето на свободния човек.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеДа си попитам.Кой въвежда аксиомите?Кой..?Кой,кой,кой?Кой....?Кой?
http://www.vbox7.com/play:9de69339
Два-три зъба ще ги прежаля.Всичките са ми налични.
В математиката няма аксиоми. (са ще ми кажете за геометрията и т.н. - тава не е математика)
Аксиомите са непременно нужни в логиката.
Математиката е подмножество на логиката. Обратното не е вярно просто по определение, говорейки логично.
Математическата логика е просто раздел на логиката, в който, чрез квази- и ретро- числени или символни уравнения се пробва улеснение за откриване на безгрешния път в логиката.
Но в математиката няма аксиоми. Заради това тя изглежда божествена.Last edited by vmankov; 30.05.2012, 17:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеГласуването е занимание за гмежта, Мечо Същото и за думокрацията.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИстината не подлежи на гласуване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнениеНа 23% от хайваните "финансисти" ще им предложа мноооо голяма далавера. Да отидат при шефовете си, да им предложат, днес да им увеличат заплатите с 90%, а след месец да им ги намалят с 80% - далавера 10% нали, пък аз искам скромна комисионна от 5%
Ама шефчето ще се навие със сигурност.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеЧакаме още един глас и обявяваме резултатите от анкетата. 100 гласа = 100%, но да видим дали ще са 23 на 77 или 24 на 76
Истината не подлежи на гласуване.Last edited by mechobikov; 29.05.2012, 14:18.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар