Първоначално изпратено от onufri
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спад над 100 % - има ли такова животно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеЕй,я недей да обиждаш Мечо.Той си е много интелигентен и готин тип.И това,че си е наумил да смята някакви си проценти с негова си логика,изобщо не го прави тъп!
А реално обижда и всички нас - това е все пак форум на сравнително умни и образовани хора, за да се прокарват тук подобни тъпотии, че и спорове да се водят по тях!
Хайде, живи и здрави - празник е все пак!
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнениеМечо, навръх празника на просветата те провъзгласявам за ТЪПАК № 1 на форума!
Вземи се успокой сега, никой не ти оспорва титлата!
Честит празник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениесамо не разбрах от къде дойдоха тези 40 лева...нали ги сменихме със 100 лева...
новото условие е 10 лева , 100 лева и 20 лева ... как ги намести тези 40 лева , зяпнах.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМи добре спад от 100 лева до 20 лева = 80 лева
80*100/40 = 200 % от 40 лева
Спад от 100 лева до 20 лева е равен на 200 % от 40 лева.
С твоята свещена крава по твоята глава
новото условие е 10 лева , 100 лева и 20 лева ... как ги намести тези 40 лева , зяпнах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениеда ти припомня за свещенната крава 40 лева.. ти сам си я дал . ако искаш да я променим на 100 лева и да смятаме пак
80*100/40 = 200 % от 40 лева
Спад от 100 лева до 20 лева е равен на 200 % от 40 лева.
С твоята свещена крава по твоята главаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗабрави ги тези проценти. Една цена като се качи от 10 лева на 40 лева, след това може спокойно да падне и с 20 лева. 20 > 10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениеами ако е 500 000 йени , ако е 2500 долара или ако е едно кило злато...странен човек си Мечо .Аз не искам да е 40 лева , НО ТО СИ Е 40 лева - такова е условието на задачата ..какви са тези ако това , ако онова . Няма такова нещо бе човек - на условието колко процента е спада от 40 лева до 20 лева ИМА САМО ЕДИН ВЕРЕН ОТГОВОР и той е 50 % ..
ти си слагай колкото си искаш други условности ,нищо не променя този факт.
като оня Пенко - логаритмични проценти имало и даде железен пример , само че в него числото -2 е логаритъм ,а не 200 % ..Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАз вече казах. Зависи, коя е свещената крава.
Ако е 40 лева това са 50 %
Ако е 10 лева това са 200 %
Ако е 1 лев това са 2000 % (стотинки)
Ако е 100 лева това са 20 %
Защо държиш свещената крава да е 40 лева
ти си слагай колкото си искаш други условности ,нищо не променя този факт.
като оня Пенко - логаритмични проценти имало и даде железен пример , само че в него числото -2 е логаритъм ,а не 200 % ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениетова го разбрах и ти казах ,че тука смяташ вярно ,но за последен път те питам КОЛКО % е спада от 40 лева на 20 лева. и продължаваш ли да твърдиш ,че този спад е 200 % ..
Ако е 40 лева това са 50 %
Ако е 10 лева това са 200 %
Ако е 1 лев това са 2000 % (стотинки)
Ако е 100 лева това са 20 %
Защо държиш свещената крава да е 40 леваБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКогато казваш какво съм казал гледай да е правилно, иначе ставаш Онуфрий. Аз казах, че от 10 до 20 лева покачването е със 100 % от 10 лева. Същото което казваш и ти. Имаш ми решението. Просто е. Получавам същия отговор като твоя. Би следвало да разбереш лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКогато казваш какво съм казал гледай да е правилно, иначе ставаш Онуфрий. Аз казах, че от 10 до 20 лева покачването е със 100 % от 10 лева. Същото което казваш и ти. Имаш ми решението. Просто е. Получавам същия отговор като твоя. Би следвало да разбереш лесно.
Вземи се успокой сега, никой не ти оспорва титлата!
Честит празник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениеМечо вярно е че 200 % от 10 лева =50 % от 40 лева , но твоите сметки показват че покачване на цената от 10 лева до 20 е 200 % , което не означава ,че спада от 40 лева до 20 лева е 200 % ..В твоята глава е каша защото ти се стремиш да докажеш нещо невъзможно ( че имаме спад от 200 % )
аз смятам правилно , а ти смяташ грешно и за това аз не мога ( и да искам ) да "разбера " ,че ти смяташ правилно..няма как да стане .
спорим за нещо толкова елементарно ,че ако ни види някой петокласник ще умре от смях . спри се, помисли малко , попитай свои приятели.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар