IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реален тест за интелигентност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• плащат се,да. май все повече хора край мен имат нужда от такъв тест.

Коментар

• В повечето случаи тези тестове се заплащат. Самото заплащане на такъв изключително субективен тест е вече тест за интелигентност

Отделно, колко дефиниции има за интелигентност и ако си напред с точките дали си напред в правилната посока?

Аз като студент изкарах в Менса 99%+, но, като се обърна назад и си дам сметка какви житейски решения съм ваемал, надали бих си дал повече от 50

Коментар

• Тестовете за интелигентност мерят възможност за правене на асоциации и намиране на връзки. И резултатите от тях реално са относителни. Резултата от всеки един тест има значение само съпоставен с това как останалите хора са го взимали. За това и всъщност популярните тестове са леко безсмислени - за да мерят точно трябва да са тествани контролирано на достатъчно голяма представителна извадка от хора и така да се конструира разпределение на резултатите.

Менса например, въпреки че изкарва цифри за IQ всъщност основно казва в кой процент се намира човек, спрямо останалите хора които са правили дадения тест.

Коментар

• Това е абсолютно вярно, няма как да се мери интелигентност от хора. Изобщо какво означава да си интелигентен? В крайна сметка мозъка на всеки е като черна кутия, и единствено може да се съди за това как функционира по това какво излиза от нея и какво е влязло преди това. Не виждам как може да се съди по качествени критерии за това, защото повечето сложни ситуации нямат правилен и грешен отговор. Единствено ми се струва логично да се измерва бързината на обработване на информацията. За това може би един много прост тест с много разнородни въпроси и да се отчита кой до къде стига примерно за 5 минути. Но и това разбира се оставя изобщо отворен въпроса за качеството на този output. Според мен е много по-важно какъв опит е имал човек и на какво е бил изложен, защото това се явява един вид суровина за взимане на решения. И тук стигаме до извода, че парадоксално, ако си бил вече веднъж на правилното място в правилното време, шансът отново да се озовеш там нараства, и обратно.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Kakво точно мерят тези тестове? ( по тях съм или ниво МЕНСА, или високо интелигентно)
            Сещам се, че като имаше национален такъв тест, Г. Лозанов се представи много зле, но определено не е прост човек. Не бива да са някакъв сериозен критерий тестовете за интелигентност както и психологическите такива. Те регистрират определен тип начин на мислене, но се оказва на практика, че социалната адаптивност е по-важна от математическата интелигентност.
            п.п. Ако човек порешава известно количество тестове и схване "логиката" на създателите им, изведнъж интелигентността му може да порасне с няколко десетици.

Към момента, определението "доста над средното ниво" ме задоволява. Пък и каква полза "да ти отчита стрелката", ако тези, с които говориш, не те разбират поради собственото си недоразвитие? Сещам се в "трудно е да бъдеш бог" на братя Стругацки "нашето момче", понеже било свръхинтелигентно, не го хващали скалите на "умните машинки", дето измервали интелекта, и го брояли за "глупав". В подобна ситуация вече съм изпадал и би било да е забавно, ако не беше тъжно.
            Накратко, не се връзвам на такива тестове. Нито са изчерпателни, нито са окончателни. Всеки може да изкуфее.

Коментар

• Коментар

• Такъв сайт НЯМА, всички искат пари накрая и са аматьорски! Сори...
                Шеметни оферти
                Касови апарати

Коментар

• Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                  прав си, ама и самовлюбените пуеци пак си личат, с или без сертификат, те просто прозират.

+ 1000

Коментар

• Kakво точно мерят тези тестове? ( по тях съм или ниво МЕНСА, или високо интелигентно)
                    Сещам се, че като имаше национален такъв тест, Г. Лозанов се представи много зле, но определено не е прост човек. Не бива да са някакъв сериозен критерий тестовете за интелигентност както и психологическите такива. Те регистрират определен тип начин на мислене, но се оказва на практика, че социалната адаптивност е по-важна от математическата интелигентност.
                    п.п. Ако човек порешава известно количество тестове и схване "логиката" на създателите им, изведнъж интелигентността му може да порасне с няколко десетици.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
                      Самовлюбените и суетни пуеци трябва да се скубят с такcички.Но гъдела е и да им пратят сертиФИкат и link към Галерията на Славата-да се видят изваяни от колтанов кристал
                      прав си, ама и самовлюбените пуеци пак си личат, с или без сертификат, те просто прозират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        тоя е безплатен 100% .. и не е много тежък.. според мен времето трябва да е макс 30 минути лимит, а не 45.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          ..
                          Там е работата, че ако някога реша да вляза в Менса, май няма да ми е проблем да го направя, предвид броя необходими точки. Вероятно някой от колегите тук, също. За теб обаче не зная. А за темата, никога не съм държал да се драска излишно по нея. Тя си е продължение на темата "Да дойдат мечките". И ако бе малко по-наблюдателен, щеше да забележиш, че от няколко месеца съм спрял всичко на тема прогнози за БФБ, оставяйки на теб и т.н., станалите в изобилие последните 2 г. политически драскачи, да пуснете по някоя прогноза за Българска Фондова Борса, а напоследък и за валутния пазар, оставяйки ви свободно поле за изява и да покажете умствено-политическия си потенциал.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Мен пък ме кефят писанките на Jay Gould. Чудя се обаче от где толкова мерак, щот писанките му не са копи-пейст
                            И аз го поздравявам
                            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Мен пък ме кефят писанките на Jay Gould. Чудя се обаче от где толкова мерак, щот писанките му не са копи-пейст

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Естествено че "Менса" не е за теб. Тя е за интелигентни хора.

А не за такъв, който поддържа някаква измислена тема, като само той пише в нея...

http://www.investor.bg/forum/showthr...55#p1329416876
                                Ох няма да лъжа ама се скъсах да се смея. Къде е навряна тая тема за първи път я виждам

И все пак трябва да се признае, че наистина се старае и полага доста усилия за да я поддържа.

P.s: Невероятно видях я за първи път тая тема при другите явно не е за всеки.
                                Last edited by msimov; 17.02.2012, 00:13.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Working...
                                X