If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)
Космо някакви новини има ли за рускинчето- или от снега не ти е до него
Ни вест ни кост Кире... Чичето е прав - икономисах някой лев... Тоя сняг добре ми дойде финансово.. Не бях го предвидил ама гледай как се обръщат нещата... Сега ще ходя на обед че съм гладен и после имам среща с едни диваци да изкараме на единия колата (някъде около МОЛа се бил забил във някаква дупка) и после ще ходим да се черпим...
ПС. Реших да си купя "паяк".. Били много евтини втоора употреба в Италия, а предствяте ли си кава работа ще ми върши.. Особенно в дни като днешните.. Е сега тоя пич, нема да копаме, нема да бутаме.. Вдигаме го и го пускаме на пътя...
Видя се, че плоския данък и другите уж мерки за привличане на инвеститори не само, че не сработиха ,а и изгониха инвеститорите. Нищо не привлича повече инвеститорите от предвидимата политико- икономическа среда и подготвените и образовани кадри, а тях за съжаление в БГ сега ги няма
Добро утро, тайфата!
Направила съм си едно хубаво кафе, изпивам го и отивам на работа. Мъкаааа, мъка
Хората са нарамили ските и отиват да си правят кефа, аз - да бачкам.
Хубав ден дами и джентълмени!
П.П. Новобранец, този малък джентълмен е сладур.
Добър и спорен ден на работягите...
пп Само не знам откъде този новобранец ми е намерил снимка от детските години.....( и като голям си останах такъв....)
Ще го дам на прокурор......
Видя се, че плоския данък и другите уж мерки за привличане на инвеститори не само, че не сработиха ,а и изгониха инвеститорите. Нищо не привлича повече инвеститорите от предвидимата политико- икономическа среда и подготвените и образовани кадри, а тях за съжаление в БГ сега ги няма
Не се гъбаркайте с единственото хубаво в БГ - плоският 10% данък
Не е хубаво да се пуши трефа рано сутрин. Но форекс главоболията до там водят.
Плоския данък е най-тъпото нещо правено в икономиката през годините на прехода.
Ако разни Черепи, Ковачковци, Баневци, Ганчевци, Бориславовки, Златевци и т.н плащаха нужната тежест - около 50% ДОД то първо нямаше да се фукат с луксозни стоки, нямяше да набиват като обезумяли в строителството и тези пари за бюджета щяха да са дойдат за преразпределение на това богаство между другите граждани.
Нима заради едни 5% олигарси, ще си стоим винаги в третия свят с плосък данък?
Ножицата в доходите достига стократни нива. Това го няма и в Руанда.
Не си прав. Заплатата му може да е и 1 милион, но осигуровките са само върху първите 2 000 !!! Върху останалата сума над 2 000 до размера на възнаграждението има само ДОД.
Баш прав съм. Ако няма осигурителен максимум, демек плаща осигуровки на 200К, а не на 2К е редно да взема пенсия 60-100К, а не 700макс.
Не се гъбаркайте с единственото хубаво в БГ - плоският 10% данък
Добро утро лъвове и лъвици Плоския данък не е догма- сега в кризата и Обама говори за по голяма тежест върху доходите на богатите. То и без товяа в Бг те не се сещат за благотворителност и социалните си функции- това не е комунизъм
Космо днес си ще правиш купона за персонала
Хубавото на плоския данък в момента не е че е плосък, а че е малък. От тук трябва да тръгнеш. За осигуровките си прав. Обаче тогава Левон трябва да си взема 100К пенсия. Инак повервай ми преди години основната ми задача като финансист беше да избягвам легално данъци. Лобисти има много и врати в законите имаше също не малко. Ще ти спираме снегорина, нещо взе да те избива на комунизъм Като ти сложат 50% данък, ще почнеш сам да си носиш акумулаторите
Не си прав. Заплатата му може да е и 1 милион, но осигуровките са само върху първите 2 000 !!! Върху останалата сума над 2 000 до размера на възнаграждението има само ДОД.
Добро утро, тайфата!
Направила съм си едно хубаво кафе, изпивам го и отивам на работа. Мъкаааа, мъка
Хората са нарамили ските и отиват да си правят кефа, аз - да бачкам.
Хубав ден дами и джентълмени!
П.П. Новобранец, този малък джентълмен е сладур.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Естествено ще плати и ДДС (в случая при който харчи парите в БГ и купува продукти с ДДС).. И ситуацията става - Заплатата на Левон минус преки и косвени данъци (ДОД и ДДС), минус социални осигуровки върху 2000 лв (максимума и грубо чистата стойност на парите с коиот Левон живее на месец ще е около 140 х.лв...... Какво става с един работник на средна заплата например - взима 1 000 лв (да е по лесно за смятане) - плаща същият % данък като Левон, осигуровки, ДДС - и чисто му остават 600 лв... А един пенсионер с 200 лв плаща само ДДС и му осатват 160 лв..... Усещаш ли колко е голяма и все по разтворена ножицата на социланата несправедливост? Естествено е едни да взимат повече от други но разликата в едно социално общество не би трябвало да е 100 пъти и едните да са богати по западните стандарти другите да са пред гладна смърт (средната пенсия в бг е малко над 200 лв. което ми е горе долу половин сметка за парно на тристаен апартамент в среден кварталл на София)...... Това е проблема.. Трябва да се вземе от Левон и да се даде на пенсионерите.... Другото е груб и вандалски капитализъм от началото на миналият век...
ПС. А в швеция наистина данъците на богатите достигат над 50% бес да вкл'чваме техните аналози на ДДС..
Хубавото на плоския данък в момента не е че е плосък, а че е малък. От тук трябва да тръгнеш. За осигуровките си прав. Обаче тогава Левон трябва да си взема 100К пенсия. Инак повервай ми преди години основната ми задача като финансист беше да избягвам легално данъци. Лобисти има много и врати в законите имаше също не малко. Ще ти спираме снегорина, нещо взе да те избива на комунизъм Като ти сложат 50% данък, ще почнеш сам да си носиш акумулаторите
Kosmo, не моеш да ме съгласиш. Не говоря за Левон, не съм му фен, но получаващият 200 К, потребявайки плаща до 34К ДДС
Естествено ще плати и ДДС (в случая при който харчи парите в БГ и купува продукти с ДДС).. И ситуацията става - Заплатата на Левон минус преки и косвени данъци (ДОД и ДДС), минус социални осигуровки върху 2000 лв (максимума и грубо чистата стойност на парите с коиот Левон живее на месец ще е около 140 х.лв...... Какво става с един работник на средна заплата например - взима 1 000 лв (да е по лесно за смятане) - плаща същият % данък като Левон, осигуровки, ДДС - и чисто му остават 600 лв... А един пенсионер с 200 лв плаща само ДДС и му осатват 160 лв..... Усещаш ли колко е голяма и все по разтворена ножицата на социланата несправедливост? Естествено е едни да взимат повече от други но разликата в едно социално общество не би трябвало да е 100 пъти и едните да са богати по западните стандарти другите да са пред гладна смърт (средната пенсия в бг е малко над 200 лв. което ми е горе долу половин сметка за парно на тристаен апартамент в среден кварталл на София)...... Това е проблема.. Трябва да се вземе от Левон и да се даде на пенсионерите.... Другото е груб и вандалски капитализъм от началото на миналият век...
ПС. А в швеция наистина данъците на богатите достигат над 50% бес да вкл'чваме техните аналози на ДДС..
Коментар