IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Тази нощ сънувах, че ме скъсаха на един изпит. Писах едни формули, писах, а професорът ми казва, че ще се видим пак. Събудих се обляна в пот. Малееей,, маниии, ужасТ.
    Спорна работна седмица!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
      Анон, на мен ми се струва, че няма 5м. до следващата п.пътека, ама както и да е.
      По стария ЗДП, или поне по който аз съм взел СУ на МПС, паркирането бе забранено и 5м. след пешеходна пътека
      Кев, то па като го даваш едното левче, да не мислиш че отива където трябва.
      Последния път като ми се наложи да си купя талон за Синя зона, тариката дето обслужва района ми продава талон за 30 мин, при положение че искам за 1 час. Казвам му: Казах талон за 1ч . Отговорът бе : Спокойно господине, аз ще гледам автомобила
      Сега се сети днес колко такива талончета продава само един такъв тарикат към Центъра за градска мобилност.
      Аз не искам да издребнявам дали има 5 метра, защото гледам видеозапис, а и щом полицаите не реагираха, то приемаме, че са 5 метра.

Иначе си прав - и аз като взимах книжка, законът изискваше преди и след пътеката да са 5 метра, т.е. както е сега при кръстовищата. Но пък тогава нямаше толкова автомобили.

Коментар

• Анон, на мен ми се струва, че няма 5м. до следващата п.пътека, ама както и да е.
        По стария ЗДП, или поне по който аз съм взел СУ на МПС, паркирането бе забранено и 5м. след пешеходна пътека
        Кев, то па като го даваш едното левче, да не мислиш че отива където трябва.
        Последния път като ми се наложи да си купя талон за Синя зона, тариката дето обслужва района ми продава талон за 30 мин, при положение че искам за 1 час. Казвам му: Казах талон за 1ч . Отговорът бе : Спокойно господине, аз ще гледам автомобила
        Сега се сети днес колко такива талончета продава само един такъв тарикат към Центъра за градска мобилност.

Коментар

• Коки, ама нам що - като буболечка - нагоре с крачетата риткаш, бе мило...

Начииии, Сичкото тук - не оспорваме, че пътната обстановка е фиксирана и се регулира от няколко вида сигнализация, която е задължителна за водачите на МПС, а именно: пътни знаци, светлинна регулировка и хоризонтална пътна маркировка (мисля, че съм достатъчно коректен, като твърдя това).

Аз (лично за себе си) - обърнах внимание на двете платна по посока на движението, които са боядисани в ЧЕРВЕН ЦВЯТ. Чаткаш ли, че именно тая част от хоризонталната маркировка ТРЯБВА да щракне лампичката в съзнанието на тоя човек, именно - аналогично с пешеходните пътеки тип "зебра" в особено опасни участъци, които се полагат върху ЧЕРВЕН ФОН.

Малко ли е това, че 50 метра той се е движил върху пътно платно, изцяло - и двете му ленти в една посока са БОЯДИСАНИ В ЧЕРВЕН ЦВЯТ?

Е? Ако сезонът беше зимен - може и да не видиш тая хоризонтална маркировка (50 метра в червено... и не би се замислила, защо искат от теб особеното ти внимание, нали?..., но това - само ако сега влизаш в тоя град...)..., тогава също може и да не видиш пешеходната пътека, а ако си и с ремарке - то може да бъде спряно от другата страна на пътеката, или?... (мааалко - ама съвсем мъничко си пристрастна, май... )

Коки, уважавам мнението ти, но трудно ще призная пред теб, че не съм прав...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            zarco умишлено изгледах началото на видеото и стигам до извода ,че не си прав .Тоя шушляк не е спрял на пешеходната пътека ,защото ако е така задните му гуми щяха да са на посоченият от теб цвят червено ,а те според мои изчисления са на 25 см от него .Друго пешеходната зона за която говориш свършва до улицата на която е спряна колата .Като се пресече същата ,алеята и другото платно надолу пак продължава пешеходна зона .Видно е че и двете пешеходни пътеки са свободни и хората могат да си пресичат през спокойно.Та кажи ми след като няма знак за забранено паркирване какво му е нарушението ,че нещо не мога да схвана.?Видно е ,че няма и кръстовище там точно.
            Абсолютно кръстовище си е, коки! Там "Александровска" пресича "Цар Освободител" и продължава на долу до Паметника на Альоша, където е и краят и. А това че в момента ( т.е. от край време) тя е забранена за автомобили не я прави по-малко път...Анон ти го е обяснил много подробно още в първия си пост по темата. А че градския е паркирал нагло е повече от очевадно, ти колко пъти до сега си виждала коли паркирани там, аз лично почти не съм, а интересното е че само 10-на метра по надолу от мястото зоната е обособена като платен паркинг от Общината, но на него явно не му се е давало 1-то левче за да го ползва Но така е в България, тарикатлъците са ежедневие, а иначе сме много взискателни и критични

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
              Какво толкова го дискутирате тоя русИнец, дето е паркирал като арабин в пустиня?

Има си ЗДП и чл. 98 гласи:

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
              1.
              2. и т.н.
              5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;

В нарушение си е отвсякъде.
              Мен лично много ме дразни като спират точно до пешеходните пътеки, т.к. евентуално пресичащ пешеходец става "видим" за водач на МПС в посления момент. У Софията това е запазена марка на " бакшишите", ама те са друга тема
              Стига сега и ти разводнява, че коки ще се хване за твоя пост и отиде коня у реката.

Тоя си е спрял правилно по отношение на чл. 98 - на повече е от 5 метра преди пешеходната пътека и е непосредствено след първата.
              В това няма проблем.

Коментар

• Какво толкова го дискутирате тоя русИнец, дето е паркирал като арабин в пустиня?

Има си ЗДП и чл. 98 гласи:

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
                1.
                2. и т.н.
                5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;

В нарушение си е отвсякъде.
                Мен лично много ме дразни като спират точно до пешеходните пътеки, т.к. евентуално пресичащ пешеходец става "видим" за водач на МПС в посления момент. У Софията това е запазена марка на " бакшишите", ама те са друга тема

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Много добре ме разбираш. Правиш се на голем бизнесмен, пък си ял яки шутове на дребно, каквито съм ял и аз. Та затова...... малко да приземиш самолета
                  Ох горкия, ти си мислиш, че това че ти се е наложило да продадеш нещо в криза са шутове Не всичко е пари човече, не всичко е пари И не помня някъде да съм казвал, че съм голям бизнесмен. Припомни ми моля

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Не те разбирам
                    Може би колегата не е забелязал миналото време и мисли, че в момента живота ти бие шутове. Става въпрос за поста ти от другата тема
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      zarco умишлено изгледах началото на видеото и стигам до извода ,че не си прав .Тоя шушляк не е спрял на пешеходната пътека ,защото ако е така задните му гуми щяха да са на посоченият от теб цвят червено ,а те според мои изчисления са на 25 см от него .Друго пешеходната зона за която говориш свършва до улицата на която е спряна колата .Като се пресече същата ,алеята и другото платно надолу пак продължава пешеходна зона .Видно е че и двете пешеходни пътеки са свободни и хората могат да си пресичат през спокойно.Та кажи ми след като няма знак за забранено паркирване какво му е нарушението ,че нещо не мога да схвана.?Видно е ,че няма и кръстовище там точно.
                      Хайде спри да пишеш по тоя въпрос. Само се излагаш, като защитаваш "селска чест".

Пределно ясно е, че това е кръстовище.

Второ - прочети какво е габаритен размер на МПС и дали ГУМИТЕ определят ГАБАРИТА му.

Не е важно къде е стъпила гумата, а къде е последната част от ГАБАРИТА на МПС-то, като издигнеш вертикална линия от земята.

Ти, като се движиш с детска количка по препречените тротоари, гумите на автомобилите ли ти пречат или броните им, т.е. габаритите им?

П.П. Аз, ако спра с един камион с голяма каросерия, както тоя тюфлек и гледам само къде ми е задната гума, знаеш ли кога ще можеш да минеш по тая пешеходна пътека?!
                      Last edited by anon6706; 12.02.2012, 21:33.

Коментар

• разбирателство

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Не те разбирам
                        Много добре ме разбираш. Правиш се на голем бизнесмен, пък си ял яки шутове на дребно, каквито съм ял и аз. Та затова...... малко да приземиш самолета

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Не мога да разбера, щом имаш таквиз проблеми, що се правиш на Дора Габе? Бъди човек, баща и откровен човек. Не се прави на голем. Щото така най-ми аресваш!
                          Не те разбирам

Коментар

• само още един спам

http://youtu.be/J_uvUxONWPA
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              . За съжаление си мисля, че прекалено бързо стана голям. Много жестоки шутове ядох от живота и той покрай мен. Пак казвам - Живи и здрави
                              Не мога да разбера, щом имаш таквиз проблеми, що се правиш на Дора Габе? Бъди човек, баща и откровен човек. Не се прави на голем. Щото така най-ми аресваш!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                                http://www.vbox7.com/play:f2babbc6

"По какво си личи?" - питаше нарушилият правилата...

1. Той беше спрял върху част от пешеходната пътека, а не както твърди, че е след нея - обърнете внимание, че той е върху част от пътеката, боядисана в червено.

2. Обърнете внимание на двете ПЪТНИ ленти (когато се подхожда към мястото на нарушението), които СА БОЯДИСАНИ В ЧЕРВЕН ЦВЯТ (те са част от ПЪТНАТА МАРКИРОВКА..., тоя е и далтонист, ако не знае откъде идва) - по продължение на около 50 метра, непосредствено преди "легналият полицай" - и това ако не означава пешеходна зона, тогава - кое би означавало?

3. Целият РусИ знае, че именно там е пешеходна зона пред Халите, дълго време е било сериозно натоварено кръстовище, преустроено в Т-образно, след което виждаме в какво е превърнато..., а и онова, което се коментираше по-долу е съществено, а именно, че освен да пречи на пешеходците - водачът сериозно би затормозил евентуално предприети спасителни операции, тъй като нагоре (по пешеходната зона) всички странични улички са тесни и не биха били полезни в това отношение.

Коки, извинявай, че тезата ми противоречи на твоята, но това е моята истина.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X